Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz kaan hocada tedavi oluyoruz yaklaşık 1senedir.sana kaan hocanın dediklerini söylüyorum testesteron 7lere cıkması lazım Araştırıcılar netice olarak, azoospermi hastalarında önce sperm analizi yaparak spermatid araştırmasını önermekteler. Spermatid varsa doğrudan TESE yapılabilir. Spermatid yoksa, haploid hücre araştırılır, haploid hücre varsa yine TESE’ye geçilebilir. Biz de bir süredir azoospermik erkeklerde önce spermi Papanikolau tekniği ile boyayarak spermatid çıkışını kontrol ediyoruz. Aynı zamanda sperm FISH boyaması ile de haploid hücre oranlarını belirliyoruz. Gerçekten de, haploid hücre oranı ne kadar yüksekse, mikroTESE sonuçlarımızda da o kadar yüksek oranda olgun sperm hücresi bulunduğunu gözlemledik.
Azoospermide mikroTESE ile testislerde sperm bulabilme olasılığını tahmin etmede elimizde olan klasik parametreler şunlar:

1. Testis hacmi: Testis ne kadar büyükse TESE’de sperm çıkma olasılığı da o kadar yükselir. Ancak son zamanlarda bunun tersinin de doğru olabileceği hakkında ciddi yayınlar çıktı.
  2. Kanda FSH hormonu: Bu hormon ne kadar fazla yükselirse, şans da o derece azalır.
  3. Genetik testlerde Y kromozom delesyonu analizi: AZF-b ve AZF-a bölgesi eksikliklerinde sperm çıkması hemen hemen mümkün görülmemekte. AZF-c delesyonlarında ise %50 sperm çıkmakta.
    1) Eğer menide yuvarlak spermatid varsa, bunların %76’sında TESE’de de olgun sperm çıkmıştı. Aksine, spermatid yoksa %68’inde TESE’de de olgun sperm yoktu.

2) Daha da ilginç olanı, spermatid olmasa bile, eğer haploid hücre varsa %75’inde TESE ile olgun sperm çıkıyordu.Uzun soruna uzun cevap yazdım.inşallah anlarsın.

Herkese iyi geceler Allah rahatlık versin kader dostlarım. Bizde birgün inşallah bebislerimiz sebebiyle uykusuz kalırız
Amin insallah arkadasim benim ilk 4 ayim gecti uykusuz 5 senelik ozlemden sonra sizin de daha fazla beklemeden gecer insqllah Allah buyuk simdi evladim yasini gecti bile bizim de normal cikis oldu sifirlari gordukten sonra Allahim sizlere de nasip etsin hayirli evlatlar insallah.

Allah analı babalı büyütsün Allah bağışlasin canım. Siz nerdesiniz? Nerde tedavi gördünüz? Inşallah Allahım bize de tattırır bu mutluluğu

Ben yurtdisindayim avusturyada 1 hafta igne tedavisine basladik kaan aydosta insallah güzel haberler aliriz siz tedavi gördunuz?
[/B]
2 başarısız tüp bebek deneyimi yaşadık canım Ankara'da bir üniversite hastanesinde. esim azospermi hastası ameliyatla ikisinde de sperm bulundu ama olamadi. fsh i de 33.5 larda cok yuksek, istanbulda Emre beye gitmeyi planliyoruz ay sonunda hakkimizda hayirlisi [/QUOTE]

teşekkür ederim bunu okudum ben de ama burada yazana göre spermatid çıkışı olan kişilerde TESE sonucunda %76 sperm bulma oranından bahsediliyor. Burada çoğu kişinin Spermatiti var zaten ama TESE 'den sonuç elde eden çok az. Ben mi yanlış biliyorum. Testosteron 7'ye çıkması lazım ama bizim zaten en üst seviyede iğneyi kullanmayı devam edersek daha da artacak, neyse bakalım hoca ne diyecek.

Gunaydin canim merhaba siz neredesiniz? Nerede tedavi görüyorsunuz? Off cok zor bu isler Bu ay sonunu bulacak görüşmemiz 26 sında kan vericez. Sonuca göre gidicez Emre beyin yanına

evet cnm istanbulda aynı fark yok yani anlıcan
rabbim evsizlere yardım etsin sokakta kalan hayvanlara uff evde oturup karı seyretmek güzelde bide acı yanı var işte....
Ay evet canım Allah evsiz insanlarin yardımcısı olsun ev nasip etsin, tabi sokak hayvanlarının da barınağı olsun inşallah. Biz Istanbula gelene kadar havalar düzelir umarım

Cnm emre bey yedavi uygulamiyor ameliyata tesvik ediyor yada olmadi vitamin takviyesi tavsiye ediyor biz emre beyde ameliyat olmustuk cnm emre bey dalinda uzman ama tedavi diye bi olayo yokgorusme icin bi gidin derim size
Emre bey ameliyatı nerede yapti canım maaliyeti ne oldu? Burdan yazamazsan özelden mesaj atabilir misin zahmet olmazsa

nur.sen merhba cnm,öncelikle Rabbim bebeğinizi size bağışlasın,bi ömür mutlu olun.benm de azospermi eşim.sizin nasl bi sorun vardı ve doktorunuz kimdi acaba,yardımcı olabilirmisin

saydin78 mrb ben emre bey de tüp bebek tedavisinin ne kadara maal olduğunu yaptıran birinden öğrendim.microtese 2800,sperm dondurma 1000,tüp bebek+ilaç tüm masraflar dahil 8500 yani toplamda 12000 falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…