Gözün aysin canim ne mutlu sana ilk tesada sperm bulunmus esin tedavi gördumu hic ameliyat oncesi hangi doktorda tesa oldu esin ?Herkese merhaba beni de aranıza alır mısınız hem dertleşiriz hem de güzel haberlerinizle moral bulurum.
Ben Sinem 27 yaşındayım. Ağustos 2012 de evlendik. 1,5 senelik korunmanın ardından çocuk yapmaya karar verdik fakat olmadı. 2013 ün aralık ayında eşimden spermiyogram istediler sonuç azospermi. Tam 1 sene eşimin tahlilleri sürdü hepsi temiz çıktı çok şükür. Geçtiğimiz aralık ayında eşim tese ameliyatı oldu. Sonucunda 7 tüp sperm bulunup dondurulmuş. Şimdi benim tahlillerim başladı. Size yapılan ve belli olan sonuçlarımı yazayım belki bilgisi olan vardır.
AMH=5,99
E2=30
FSH=4,55
LH=1,28
PROLAKTİN=19,29
Smir testim temiz çıktı, alttan ultrason muayenem de yapıldı. Şimdi adetin 1. günü ara dediler sırada hangi test var nasıl bir yol izleyecekler bilmiyorum. Heyecan , umut , biraz da endişeyle bekliyorum. Umarım hepimiz iyi sonuç müjdelerimizi veririz burdan. Biraz uzun oldu ama kimseye anlatamıyorum. Burada anlatmak iyi geldi. Rabbim cümlemizin kucaklarımızı boş bırakmasın.
Biz choragon 5000 kullanıyoruzArkadaslar aranizda choriomon 5000lik igne kullanan oldumu doktor esime kullan dedi de
Biz choragon 5000 kullanıyoruz
Benim esim 7-8 aydir kullaniyor canim. Pregnly le hemen hemen ayni igne sadece bu deri altindan daha etkiliymis.Arkadaslar aranizda choriomon 5000lik igne kullanan oldumu doktor esime kullan dedi de
Benim esim 7-8 aydir kullaniyor canim. Pregnly le hemen hemen ayni igne sadece bu deri altindan daha etkiliymis.
Canim bizim doktorumuz Kaan Aydos. Igneleri esim karnindan yapiyor. Bundan oncede 6 ay pregnyl kullandi esim. Ignelerden sonra tum hormonlar aralik icinde cikmaya basladi.Hadii yaaa doktor bizede kullanin 1 ay sora tahlilleri tekrarlayin dedi karindan yada koltuk alti derisinden igneyi vurun dedi siz nasil yapiyosunuz doktorunuz kimm yan etkileri oldumu tahlilleri yapdirdinizda ne gibi degisiklikler oldu hakkini helal et cok sordum
Hic yan etkisi olmadi. Sadece esim biraz kilo aldi ama bunun nedeni ona yedirip icirdigim bir suru seydende olabilir. Her 3 ayda bir karacigeri konyrol etmek icin kan tahlilide istedi doktorumuz ama allaha sukur bir problem cikmadi.Hadii yaaa doktor bizede kullanin 1 ay sora tahlilleri tekrarlayin dedi karindan yada koltuk alti derisinden igneyi vurun dedi siz nasil yapiyosunuz doktorunuz kimm yan etkileri oldumu tahlilleri yapdirdinizda ne gibi degisiklikler oldu hakkini helal et cok sordum
Canim bizim doktorumuz Kaan Aydos. Igneleri esim karnindan yapiyor. Bundan oncede 6 ay pregnyl kullandi esim. Ignelerden sonra tum hormonlar aralik icinde cikmaya basladi.
Bizde yurtdisinda yasiyoruz cnm. Ingilteredeyiz. Burada alamadik ilaclari. Receteyle satildigi icin eczane vermiyor. Buradaki doktorda yazmadi. Hatta igneyi kalcadan vurmayi bile yapmadiklari icin pregnyl den choriomona gectik. Bir kac ay pregnyli karnindan yapti esim ama hemen hormon degerleri dustu. Kaan beye gittik o da ilaci degistirdi.Anladim canim bizimkide kaan aydos ayni igneleri vermis insallah güzel sonuclar aliriz kilo alsin onda problem yok allah korusun baska yan etkileri olmasinda insallah bizde kullanmaya baslayalm da hemen cikar bakalm biz yurtdisindayiz insallah burda bulabilirim yoksa türkiyeden getirticem insallah
Bizde yurtdisinda yasiyoruz cnm. Ingilteredeyiz. Burada alamadik ilaclari. Receteyle satildigi icin eczane vermiyor. Buradaki doktorda yazmadi. Hatta igneyi kalcadan vurmayi bile yapmadiklari icin pregnyl den choriomona gectik. Bir kac ay pregnyli karnindan yapti esim ama hemen hormon degerleri dustu. Kaan beye gittik o da ilaci degistirdi.
Biz cok uzun yillardir biliyoruz bu durumu fakat 2 senedir tam olarak biseyler yapmaya basladik. Esim azospermi hemde certoli cell only sendromu. Yani hucre bile yok. Bunu 10 yil once ogrenmistik. 7-8 yil hicbisey yapmadik. 2 sene once 2. Kez microtese oldu esim. Hic tedavi uygulamadi doktor oncedinde. Sonuc husran. Sinra Kaan hocayi bulduk. Ignelere basladik. 3 ay sonraki ilk fish testinde cok az da olsa haploid hucreler bulundu. Yani oncul sperm hucreleri. O gun bugundur 1.5 yildir igne ilac kurler devam ediyoruz. 2 hafta sonra tekrar microtese olacak esim. Artik bakalim hakkimizda hayirlisi.Türkiyede olmayanlar icin daha bi zor ya ilaclariyfi muayenesiyfi trye gitmediydii bende yrn bakicam eczanelere sora aile hekimime gidicem bakalmm insallah yazarda hemen pazartesi baslar esim vakit kaybetmek istemiyorum siz ne zamandir tedavidesiniz tam olarsk sorun ne
2aydır kullanıyor eşim cellattin perü doktorumuzBiz cok uzun yillardir biliyoruz bu durumu fakat 2 senedir tam olarak biseyler yapmaya basladik. Esim azospermi hemde certoli cell only sendromu. Yani hucre bile yok. Bunu 10 yil once ogrenmistik. 7-8 yil hicbisey yapmadik. 2 sene once 2. Kez microtese oldu esim. Hic tedavi uygulamadi doktor oncedinde. Sonuc husran. Sinra Kaan hocayi bulduk. Ignelere basladik. 3 ay sonraki ilk fish testinde cok az da olsa haploid hucreler bulundu. Yani oncul sperm hucreleri. O gun bugundur 1.5 yildir igne ilac kurler devam ediyoruz. 2 hafta sonra tekrar microtese olacak esim. Artik bakalim hakkimizda hayirlisi.
Sizin sorun ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?