Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

benim eşim ameliyat olacağı zaman ameliyat eden dr. varikosel sperm amaçlı olmaz asla çıkış olmaz ona inanıp ameliyata girmeyin dedi tabiki onların görüşü bu
genetiğimizde sorun yok çok şükür
bizim fsh yüksekliği vardı ve eşim çocukken ateşli kabakulak geçirmiş bizim azosperm sebebimiz buydu tabiki her şeyden bi sebeb..yok sor cnm elimden geldiğince yardımcı olurum..inşlh sizdede çıkışalr olur cnm dr.lar varikoselle spermin çıkışına inanmıyorlar ama genelde böyle bir olgu var bizde btd arkadaşımda da öyle oldu oda gelince yazınızı görünce yazacaktır..
kızlar merak ettiğim bi şey var azosperm hastalarına acaba iki tane embriyo korlar mı ilk denemede inş çıkar da tese de
cnm o dr.un insiyatifine kalmış bi şey gerçi 1 tane konuluyor ama 2 veya 3 embriyo koyanlarda duydum hani onu dr.unla enine boyuna konuş zamanı gelince derim ...

cemrem bizimde herseyimiz nornal cok sukur genetik testis boyu hormon degerler benim esimde kuculken ayesli hastalik gecirmis ona bagladilar insallh bizdede olur cnm buradan yazarim destegin icin Allah Razi Olsun

cemrem bizimde herseyimiz nornal cok sukur genetik testis boyu hormon degerler benim esimde kuculken ayesli hastalik gecirmis ona bagladilar insallh bizdede olur cnm buradan yazarim destegin icin Allah Razi Olsun
canim bu aafa esimede doktor demis umutlanma yuzde bes on ihtimal demis ama basip canim ins.cikarr Allahim ins herkese cifter cifter nasip et guzel Rabbim

Merhaba canim
Bizimde testisler normal boyutta,hormonlar normal,grnetik bir sikinti yok,kromozon analizi normal cikmisti.3 adet sperm testinde ard arda sifiri gorduk.ikisi ozel hastanede biri tup bebek merkeximde yapildi testlerin.
dooplerde 2.5 mm sol varikosel cikti.doktorumuz benim icin dooplerden cok elle muayene daha onemli demisti.muayeneden sonra daha fazla ameliyat sart dedi.ameliyatta once azo sebebiniz kesinlikle varikosel demedi.kesin cikis olir da demedi.6 ay beklicez dedi.yasiniz cok kritik degil 6 ay buyuk zaman degil bekleyelim dedi.tamam dedik.
7 aralik 2013 te ameliyat olduk.
11 ocak 2014 te kontrole cagirdi.hormon testi istedi.bide sperm testi.eve geldik aradim tekrar.hocam hani beklicektik niye istediniz dedik.umutlanmayin hemen bi bakicam dedi.o 1 ay bize gecmek bilmedi.tek tek gun saydik.yinede buyuk umutlarla gitmedik teste.korkumuz daha buyuktu cunku.
Total test.ameliyattan once 3.18 di.alt sinira daha yakin ameliyattan sonra buraz daha artmasini hedefliyorum demisti.evet total test. 5.66 ya cikmisti.ve bizde ayni zamanda cikis baslamis.kagidi aldik sayi kismimda birimi milyonya oraya haliyle sifir yazmislar.en altta bir not.50 bin sperm hucresi goruldu diye.okuyunca ne yapacagimizi sasirdik.
Inan hala gozlerim dolarak yaziyorum
Uzunca yazdimki sizlere umut olsun diye.
Hala anne baba olamadik ama bicok azoluya gore sansliydik biz.dilerim rabbim bizden daha cok sansli kilsin sizleri.spermlerine kavusmayan arkadasim kalmasin.
Ayyy hem yazdim hem duygulandim bak gece gece...
Bisey takilirsa aklina hep sorabilirsin

kızlar merak ettiğim bi şey var azosperm hastalarına acaba iki tane embriyo korlar mı ilk denemede inş çıkar da tese de
bana 2 tane trasfer etti doktor. normalde yasim kucuk ve ilk tup denememiz bu durumda doktorum bir tane koymam lazim dedi ama sizin durum belli sperm m.teseyle bulundugu icin iki tane koyup sansinizi arttirmak istiyoruz dediler. ama nasip olmadi iste :-(

Ayni durumdayız galiba canim bi eksigimiz genetik sonucu oda temiz çıkacak gibi geliyo ama tabi bir ihtimal kötü de çıkarsa Rabbimden geldi diyip sabredicez artık, doktor size ne dedi direk ameliyat mi olsun dedi yoksa micro teseyi mi önerdi bide yaşınız kaçtı bizim ki 37 ve 27 olduğu için çok zaman kaybetmek istemiyoruz

Canim siz tüp bebek falan yaptınız mi peki normal yolla mi olur dendi?

canim Allah en yakin zamanda anne baba olmayi nasip etsin ins.yardimci olmaya calisiosunuz sen cemremde valla xanim bizimde hepsi normal ne test isteniosa hepsi normal cikti eveliAllah bizimde solda 4,5 mm genisleme olup grade 3 var sgda 2,5 genislem var vizimde elle muayenede anlasildi cabim insallh ya umutlanmak istiom bir umuut iste xanim dua edin lutfen bizde alti ay bekliycez doktor yasiniz genc dedi bekleyin dedi universite hastanesunde olucaz variskoseli.canim duygulandin yazarken k.bakma Allah bin kere razi olsun sitedeki tum arkadaslardanda sendende canim bu arada total dedigin ne xanim bilgilendirisen sevinirim

canim bu aafa esimede doktor demis umutlanma yuzde bes on ihtimal demis ama basip canim ins.cikarr Allahim ins herkese cifter cifter nasip et guzel Rabbim
aynen cnm dr.lar asla inanmazlar varikoselin sperme etkisini varsın öyle bilsinler boşver spermleri nasip edecek mevlam ol derse olur inşlh rabbim ol der sizden de güzel haberler alırız arkadaşım..
bak genetik probleminizde yok inşlh devamında güzel olsun herşey..

Canim kusura bakma bide şunu merak ediyorum kritik yaş sınırı kaç? Sizin yaşınız kaçtı eşinle,bende önceden öğrenerek bazi şeyleri doktorun şimdiden ne diyeceğini tahmin edip rahatlamak istiyorum

Canim kusura bakma bide şunu merak ediyorum kritik yaş sınırı kaç? Sizin yaşınız kaçtı eşinle,bende önceden öğrenerek bazi şeyleri doktorun şimdiden ne diyeceğini tahmin edip rahatlamak istiyorum
cnm tüp bebekte 35 den sonrası daha zor diyolar.. 35 den sonrası gebelik şansı azalıyor sizin yaşınız kaç

cabim esimde bende yirmi alti yasindayiz direk variskosel dedi gulum bizim yuzde ob yada bes ihtimal sperm cikar ama deniyelim dedi doktor variskoselden snra mikro tese dedi canim ayni durumdayiz size ne dedi canim doktor

cnm tüp bebekte 35 den sonrası daha zor diyolar.. 35 den sonrası gebelik şansı azalıyor sizin yaşınız kaç
Benim yaşım 27 eşimin 37 canım erkekte yaş problem mi peki,bide olursa ikinci için de bi zaman lazım gerci birinci olsun da hele ama olmuşken ikincide olsun yani di mi??

cabim esimde bende yirmi alti yasindayiz direk variskosel dedi gulum bizim yuzde ob yada bes ihtimal sperm cikar ama deniyelim dedi doktor variskoselden snra mikro tese dedi canim ayni durumdayiz size ne dedi canim doktor
Daha bişey demedi canim genetik sonucu bekliyoruz sonra konuşalım dedi doktor

Benim yaşım 27 eşimin 37 canım erkekte yaş problem mi peki,bide olursa ikinci için de bi zaman lazım gerci birinci olsun da hele ama olmuşken ikincide olsun yani di mi??
cnm yaşın daha gennnç inşlh 28 olmadan evladına kavuşursun..erkekte yaş problem değil cnm onlar her yaş baba olabiliyolar ilkbebeğin olsun yaşına girsin ikinciyi de dene cnm önemli olan senin sağlığın yerinde olsun sıkıntın olmazsa ikinciye de hemen başlarsın...

canim sizin azoserpmi sebebiniz var mi yani insallh genetiginiz nornal icin dua edicem cabim nezman sonucu alicaksiniz biz bir ay bekledik kromozon sonucuyla temiz cikti cok sukur cok dua etmistim Rabbim hepimizi sevindirsin

amin cemremim amin

İnşallah cemrem ümidim çok ama olmazsa da uzulmicem inşallah eşimle de karar aldik olmazsa bi yetimi sevindiririz ona aile oluruz inşallah herşey dogurmak degil paylaşım önemli bu da benim tesellim işte Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu versin canim hayırsızsa da hayra çevirsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…