canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun eşine rabbim o eziyetlerin karşılığını versin şifa versin inşallah.benim eşimde ovitrelleyi kullandı ve bize hoca 3ay sonra tahlil yaptırın dedi ve ben şimdi o kadar pişmanım ki neden onu dinleyip 3ay sonra tahlil yaptırdım diye salak kafam git 1ayda yaptır bizim fsh lh testesteron yerlerde yani sıfır bu iğneler yaptı.testesteron sıfırlarda tutdu bide tese yaptı.bide öle bi hastanedeki anlatamam hizmet sıfır özel bide 3000tl paramı aldılar bide masrafım haram olsun hiç helal etmiyorum burda başka üroloğ doktorla görüştüm adam bide demezmi fsh testesteron düşükken tese olmanın hiç önemi yok zaten cıkmaz ki çünkü üretim sıfır dedi.hepten sinir oldum gene bi bildiği var dedim.sonra teseden sonra nebido iğne yaptırdı.ilk hormon iğnelerinden önce bizim fsh 9.47 testeronumuz 6.00 dı.iğnelerle düşürdü.nebido iğnede dışardan testesteron yüklemesymis onuda murat başara email attım oda kesinlikle kullanılmamalı yazmış.şimdi sadece klomen kullanıyoruz iğne verirse yaptırmıycam.bu konu gercekten önemli yazdıkların çünkü burdan birçoğumuz hep hocalarla email yoluyla yazışıyoruz bu böyle olmamalı bu iğneler çok dikkat edilmeli yan etkileride çok hep kontrol altında olmalı eşlerimiz.iğneleri sanırsam tüp bebekte kadınlarda kullanıyo ki kaçkere doktor kadınları kontrole çagırıyo neden önemli çünkü.neyse canım bende biraz uzun yazdım kusura bakmaallahın rahmeti selamı ve şifası üzerimizde olsun arkadaşlar.
moralim çok ama çok bozuk.eşim epeydir meme ağrısından yakınıyordu.bunun için doktora gitmeyi ihmal ediyorduk.
tesede sperm çıkmadı ve şu an bir tedavimizde yok.eşimde iğneyi bıraktık bir gidelim doktora dedi.
burda bizim durumu bilen sevdiğimiz bir doktor var.hatta çok severiz.eşime kullandığın iğnelerden olur demiş zaten eşimde meme büyümesi yani jinekomasti oldu.ultrason doktoru direk sen ne kullandın demiş.oda anlatmış.
bugün eşim sonuçları aldı eve geldi.yüzü sararmış beyazlamıştı.
ultrason sonucunda
sol areola altında yaklaşık 34*6*23 mm boyutlarında fibroglandüler doku izlenmiştir.sağ areola altı tabidir.
doktor eşime patoloji önermiş ve ben ağlamaktan kendimi tutamıyorum.
kullandığın pregnly ve ovitrelle bu etkiyi yapar demiş.
bu gün bir ayet aklıma geldi.insanoğlu kendi eliyle kendini yok edecek diye bir ayet.
ve biz bunu kendimiz yaptık.bu iğnelerin bu etkiyi yapacağını bile bile.sırf sperm çıksın diye.
allahım inşallah kötü bir şey çıkmaz.içimdeki korkunun tarifi yok.
sperm çıksaydı gam yemezdim.elde ne sperm ne sağlık kaldı.şimdi ne yapacağız şaşrıdım.
bildiğim tek şey herşeyin başı sağlık.
bu doktorlar nasıl gözlerini kör ettiler.bu iğnelerin bu kadar etkili olduğunu bile bile nasıl göz yumuyorlar.
tüp bebek tedavimde eşimle hemen hemenn ayın iğnleri kullandık.düşünün ki 11 -12 günlük tedavide doktor 2-3 günde çağırıp takip yaptırıyordu.eşlerimiz ise 3 ayda anca kontrole çağrılıyorlar.
kzlar eşleriniz meme usg çektirsinler.karaciğer enzimlerine baktırsınlar.bu iğnelerin asıl etkileri bırakılınca daha şiddetli çıkıyormuş sanırım.bizde böyle oldu.tek dileğim eşimin sağlığı yerinde olsun.biz sperm olmadanda yaşamaya alıştık ve bu durumu kabullendik.
canım geçmiş olsun bende senin gibi olmuştum polikistlik over olduğumu ögrendim o hormon testleriyle belli olmuyo altan ultrasyonla muayene belli oluyo.sana ya ilaç verir.demek ki bu ay yumurtlaman olmamış yani yumurtaların çatlamamış o yüzden geç adet olucan şayet gebelik yoksa.normalde 28 29 sürüyosa bu ay 35 gün sürmüş oluyo
evet ya bende hep diyorum bende bişey cıkmasa bide benim tedaviyi beklemeyelim bende doktora gidiyorum bu polikistlik için yapmıyolar tedavi ilk önce eşin diyolar .başka doktora gidicem eşim de sorun yok diyicem tedavi ettircem valla belki normal olucak bendeki sorunla olmuyo üff nebilim hep sorun hep sorun belki bi rahatlasak bişey düşünmesek olucak ama kafa bi dünya.3 ay önce bakdirmstm temiz cikmisdii bugünde aradm gelmicem adet oldum diye ztn doktorda yokmus telrar bi muayene ye gidicem bakalmm dün adet olduumm yNii iyi biseyyy demekki bide benim problemlerinle ugrasmayalimm yaa bu imtihan bile beni zorluyoo rabbim kolaylastirsnn insallah
evet ya bende hep diyorum bende bişey cıkmasa bide benim tedaviyi beklemeyelim bende doktora gidiyorum bu polikistlik için yapmıyolar tedavi ilk önce eşin diyolar .başka doktora gidicem eşim de sorun yok diyicem tedavi ettircem valla belki normal olucak bendeki sorunla olmuyo üff nebilim hep sorun hep sorun belki bi rahatlasak bişey düşünmesek olucak ama kafa bi dünya.
Anladim caSeni yumurta gelisimi icin onceden hazirliyorlar canim. Hastaya gore Protokol degisiyor. Uzun ve kisa protokol olarak. Senin yumurtalarin gelisince kisa protokolde bu 15-20 gunluk bir tedavi. Yumurta Catlatma igneni yapip 36 saat sonra opu ya yumurta toplamaya aliyorlar. Esini de yumurta toplandigi gun mikroteseye aliyorlar canim. 45 dk. lik bir operasyon. Insallah spermde bulunursa ve dollenirse 3 ila 5 gun arasinda insallah olusacak embriyoyu transfer ediyorlarsonra da umarim pozitif sonuc alirsin canim
ayy hadi ins canim rabbim hepimeze gondesinmucizesinden cok tesekkur ederim tarlim aydinlattigin icin.allah razi olsunSeni yumurta gelisimi icin onceden hazirliyorlar canim. Hastaya gore Protokol degisiyor. Uzun ve kisa protokol olarak. Senin yumurtalarin gelisince kisa protokolde bu 15-20 gunluk bir tedavi. Yumurta Catlatma igneni yapip 36 saat sonra opu ya yumurta toplamaya aliyorlar. Esini de yumurta toplandigi gun mikroteseye aliyorlar canim. 45 dk. lik bir operasyon. Insallah spermde bulunursa ve dollenirse 3 ila 5 gun arasinda insallah olusacak embriyoyu transfer ediyorlarsonra da umarim pozitif sonuc alirsin canim
Sizinde fazlaymis cnm. Mufit hoca ameliyat derse olucak esim bilmiyorum artik ne kdr bekleriz..aminnn canimm insallahhcanim solda 4,5mm sagda 2,5 var hakimizda hayirliai sizde alti ay cikis olsun die vekliyceksiniz dimi Rabbbim eyy guzel Allahim hrpimizin gonlundeki nasip etsin ins
Canım sizindemi azo sebebiniz inmemiş testisti varikosel kaç derecrydi fayda etmedimi hiç . Bizde 5 ay fela tedavi olduk Celalettin hocada bıraktık canım Müfit hocada varikosel ameliyatı olcaz bakalım
Evet inmemiş testisCanım sizindemi azo sebebiniz inmemiş testisti varikosel kaç derecrydi fayda etmedimi hiç . Bizde 5 ay fela tedavi olduk Celalettin hocada bıraktık canım Müfit hocada varikosel ameliyatı olcaz bakalım
Rica ederim canim benim ne demek. Insallah hepimiz meleklerimize kavusuruz tez vakitteAnladim ca
ayy hadi ins canim rabbim hepimeze gondesinmucizesinden cok tesekkur ederim tarlim aydinlattigin icin.allah razi olsun
Hmm anladım canım bizde 2013 te tese olduk dediğin gibi öncesinde olunması daha iyi olurdu sizinde baya yüksekmiş varikosel nezaman olmuştunuz ameliyatı belki ancak toparlamıştır kendini testis baya yüksekmiş çünkü derecesi inş bu sefer güzel sonuçlar alırsınız canmEvet inmemiş testis
Biz varikosel ameliyatını 2 mikro teseden sonra olduk
Yani kulağı tersten tuttuk
Sonra tedavi olduk ama sperm çıkışı olmadı
Aslında Mtese den önce olmak en iyisi
İngilizce makaleler var bu konuda
Hatta bir sürü topik de var
Bize dr lar yaptırmayın gereksiz etkisi olmaz demişti
Oysa ki öyle değilmiş
Varikosel testise giden kanı yavaşlatıyor
Beslenmeyen testis sperm üretemiyor
Falan
Bununla azosperm i yenen yurtdışında birçok kişi var
Tabii biz bunları tüm herşey bittikten sonra acaba şimdi ne yapacağız derken öğrendik
Bizim yanlış hatırlamıyorsam 5 grade büyüklüğünde idi
Aminins canim ya.peki cik olmazsam eger bisi daha sorsam bu tesede sperm cikti ama allah gistermesin gebelik olmadi diyelim ozaman noluyo yani yedek sperm falan oluyomu fazlasini dondurma olayi falan.cunku ben ilk teseye bile tam olarak ikna etmis degilim.ikinci ucuncuyu dusunemiom bileRica ederim canim benim ne demek. Insallah hepimiz meleklerimize kavusuruz tez vakitte
Bacılar nasılsınız
Artık buralara uğramaz oldum
Bugün ani bir kararla yeniden Mtese ve tüpbebek deneyelim dedik
Şimdi emre bakırcıoğlu ve kaan Aydos haricinde Mtese olupta memnun kaldığınız dr var mı?
Benim eşimde tese olunca sperm bulundu ve benide hazırladılar aynı zamanda. opu oldum döllendi transfer edildi. ama negatif oldu. İkincisi için donmuş embriyolarımız vardı. Onlarda negatif oldu. Şimdi dondurulmuş spermlerimiz var teseden. Kaan aydos bir daha tese olmanıza gerek yok demişti. Eğer genetik bir problem yoksa spermler çözdürülünce genelde sağlıklı kalıyorlar diye okudum. Ama yinede belli bir kayıp oluyormuş. Yani anlayacağın Allah büyük. İnşallah sizinde hiiç böyle olmaz.Aminins canim ya.peki cik olmazsam eger bisi daha sorsam bu tesede sperm cikti ama allah gistermesin gebelik olmadi diyelim ozaman noluyo yani yedek sperm falan oluyomu fazlasini dondurma olayi falan.cunku ben ilk teseye bile tam olarak ikna etmis degilim.ikinci ucuncuyu dusunemiom bile
Hmm anladim tatlim benim ya saol.allah kerim ne diyelim elbet vardir rabbimin bi bildigi zamaninizi bekliyoruz sadece rabbim hepimize tez zamanda nasip etsin yavrularimizi.benim anlamadigim dollenen sey sonra nasil negatif oluyoBenim eşimde tese olunca sperm bulundu ve benide hazırladılar aynı zamanda. opu oldum döllendi transfer edildi. ama negatif oldu. İkincisi için donmuş embriyolarımız vardı. Onlarda negatif oldu. Şimdi dondurulmuş spermlerimiz var teseden. Kaan aydos bir daha tese olmanıza gerek yok demişti. Eğer genetik bir problem yoksa spermler çözdürülünce genelde sağlıklı kalıyorlar diye okudum. Ama yinede belli bir kayıp oluyormuş. Yani anlayacağın Allah büyük. İnşallah sizinde hiiç böyle olmaz.
Ya kizlar bisi sorcam hani tup bebek merkezi cok onemli ya bizim tese ameliyatini kaan hoca yapacak o zaman nasil olacak.yani nerde olacak bu tese islemi eger hastanede olursa bana transfer olayi nasil olcak kafam karisti valla algilamada gucluk cekiyorum artik dusunmekten beynim uyustuCanım Murat Beyi bende tavsiye ederim.
Bizde ona gidiyoruz ve eşim tese ile birlikte testist indirme ameliyatı olacak.
Bunun akabinde bende hazırlanacağım
Birde bu tüp bebek merkezi çok iyi bi yer
Önemli olan laboratuvarı zaten ve orda yaptırıp da sonuç alan baya bi arkadaş var
Hayırlısı ne ise o olsun canım
Ya kizlar bisi sorcam hani tup bebek merkezi cok onemli ya bizim tese ameliyatini kaan hoca yapacak o zaman nasil olacak.yani nerde olacak bu tese islemi eger hastanede olursa bana transfer olayi nasil olcak kafam karisti valla algilamada gucluk cekiyorum artik dusunmekten beynim uyustu
embriyonun kalitesine gore oluyor bazen tutunamiyor maalesef canimHmm anladim tatlim benim ya saol.allah kerim ne diyelim elbet vardir rabbimin bi bildigi zamaninizi bekliyoruz sadece rabbim hepimize tez zamanda nasip etsin yavrularimizi.benim anlamadigim dollenen sey sonra nasil negatif oluyo
Estagfurullah canim sor ne demek. Cok sayisida sperm cikarsa donduruyorlar canim. Dondurulan da artik kaliteli olursa tekrar seni hazirlayip islem oluyor canim. Teseye tekrar gerek kalmiyor boyleceAminins canim ya.peki cik olmazsam eger bisi daha sorsam bu tesede sperm cikti ama allah gistermesin gebelik olmadi diyelim ozaman noluyo yani yedek sperm falan oluyomu fazlasini dondurma olayi falan.cunku ben ilk teseye bile tam olarak ikna etmis degilim.ikinci ucuncuyu dusunemiom bile
Tmm anladim canim sindi.tesekkur ederim ogretmen gibi anlattin ben bole guzel anlatamamtekrar saol tatlimEstagfurullah
Estagfurullah canim sor ne demek. Cok sayisida sperm cikarsa donduruyorlar canim. Dondurulan da artik kaliteli olursa tekrar seni hazirlayip islem oluyor canim. Teseye tekrar gerek kalmiyor boylece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?