Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar iyi akşamlar nasılsınız be yatarken fazla yazmayın ealsnas sen bi anne olaraktan ben nele yapmalıım nelere dikkat etmeliyim

ben hepsini ayri aldim ,ari sutu buzlukta duruyor,polen dolapta,bal disarida.esim kafasiina gore hepsinden azar azar alip yiyo,sabah ve aksam.simdi kafam karisti acaba zararli olurmu.ama ben yurt disindayim burda karisim olmayabilir emin degilim.sizce napayim gramlari cok onemlimidir sonucta ilac degil ya

benim ari sutu seffaf kabi ve disaridan gorunuyo,aldigim yerde oyle satiliyo zaten yani ordada zaten isigi goruyorr.napmaliyim ya.,ve o aldigim yere birseferinde gitmistim kadin ari sutunun tadina bakmamiz icin bir kasik aldi verdi,ve metal kasikla verdi ,yani saticilari bile bilmiyor metal kasigin zararli oldugunu.zaten siseleri cam sisede ve isik aliyo,buzlukta sakliyolar
o zaman bizim ari sutu nedir boyle ya ona cok guveniyodum ben.birde cin mali ,cinden geliyo.

canim beni biliyosun bizdede cikmadi tesede ve bulundugumuz ulkedeki doktorlar donore basvurun dedi ameliyati oldugumuz zamanlar.turkiyede kaan hoca ve istanbuldaki drlara msj attik onlarda hic sansiniz yok dediler hormonlara bakarak,tedavisi yok dediler.kaan hocanin bu mesajindan 8 ay kadar sonra yanina gittik yeni hormon testleriyle ve hormon lari begendi ve bu sefer sansiniz var dedi ilac verdi.
yani ben gecen yil hic bir kapi tedavi kapisi olmadigi icin agliyodum,rabbim ne olursun tedavisi olsun diyodum,kaan hoca ilac yazinca dunyalar benim oldu,simdi esim 1 aydir kullaniyo onun ilaclarini,tabi bilmyorum basarili olacakmi olmayacakmi Rabbim bilir.
bende sesnin gibiyim hamile ve yeni cocugu olan arkadaslarimi gorunce istemsiz olarak geriliyorum sinirleniyorum o gunum sitresli geciyo.ama hep dua edicem eger kaderimde varsa rabbim verir,insaalah vardir.
duam herzaman su Raabbim eger kaderimde varsa ne olursun ve ya rabbi ,ama bu imtihan daha devamedecekse de bana sabir ver,sabirsizlik cok kotu sabrdemiyorum hamileleri gorunce.
ben simdi kendime hedef koydum degisikdegisik dualar okuyorum.sayi cok onemli dualarda.su an 1000 fatiha suresi okudum sifa icin.simdi 41 meryem suresi okuyorum.o bittikten sonra baska tesbih ve dualar okuycam.bence dua cok onemliolmazlari olduruyor.
cok yazdim kusura bakmayin cok doluyum aksamdan beri aglamamk icin kendimi sikiyorum kimse cakmasin diye,dun aksam gittigim ortamda tam 3 kisini yeni bebegi vardi ve 1 kisi hamileydi,bende bunalandim tabikiii

SU YAZIYI BIR GAZETEDE OKUMUSTUM CIDDEN DUANIN NE KADAR ONEMLI NE KADAR OLMAZLARI OLDURDUGUNDAN BAHSEDIYOR,COK HOSUMA GITTI SIZLERLE PAYLASMAK ISTEDIM:

ABDULLAH AYMAZ

Dr. Charles Ryan
Avustralya'ya 1990'da gittiğimde pek çok kişiye ve hatıraya ulaşmama yardımcı olan Kıbrıs Türklerinden ıbrahim Dellâl Bey, yine bazı belgeleri bulup hazırladığı gibi Dr. Charles Ryan'ın hatıralarından da bahsetti.
Dr. Charles Ryan, (Yeni Zelanda veya ırlanda asıllı olabilir.) doktor olmak için Viyana'ya tıp fakültesinde okumaya gitmiş. Orada gazetelerde Osmanlı ordusunun ilan ile doktor aradığını öğrenmiş ve böylece orduya katılmış. Plevne Savaşı'nda doktor olarak bulunmuş... Avustralya'ya döndükten sonra da yirmi sene Türkçe konuşmuş. Hanımı ve büyük çocukları onu reddetmişler. Ama küçük kızı onu hep dinlemiş. Sonra bir eyalet valisinin (Avustralya'da eyalet valileri, cumhurbaşkanı statüsündedir) eşi olan bu küçük kız, babasından duyduğu hatıraları yazıp kitaplaştırmış. Onun şâhitliğine göre Dr. Charles Ryan, Müslüman olarak vefat etmiş. Dr. Ryan'ın unutamadığı bir hatıra ise yaralı bir Osmanlı askerinin derin inancı ve metaneti...

Savaşta dizleri dağılmış, ayakları işe yaramaz hâle gelmiş bir yaralı askeri demir tekerlekli bir at arabası ile getirmişler. O kadar uzak yerden, ağır kan kaybına ve büyük yaralarına rağmen o şekilde ölmeden ulaştırmalarına Dr. Ryan şaşırıp kalmış. Ayaklarının mutlaka kesilmesi gerektiğini söyleyince asker itiraz etmiş. "Asla olmaz; onların daha yapacak işleri var. Sen elinden geleni yap; ilaçla sarıp sarmala... Gerisini Allah'a bırak!" demiş... Olacak gibi değilmiş ama askerin itikadî enginliği doktora tesir etmiş. Elinden geleni yapıp bırakmış... Asker okuyup okuyup ellerini dizlerine ve ayaklarına sürüyormuş. Bu durum günlerce sürmüş. Doktora "Yakında kalkıp savaşa katılacağım, göreceksin." diyormuş. Doktor, ölmeden kalsın, aksak sakat olarak bir yaşasın, yeter diye düşünürken, bu askerin kalkıp yürüdüğüne şâhit olmuş ve hayretler içinde kalmış. Onu bu kadar şeyden sonra artık memleketine çoluğunun çocuğunun yanına döner diye beklerken, "Benim daha yapacak çok işim var... Beni birliğime katın, hayatta olduğum müddetçe vatanî vazifemi yapmak istiyorum!" demiş.

Aslında duanın büyük değerinin farkında değiliz. Müslüman'ın en güçlü silahı olan duadan istifade etmesini bilmiyoruz. Mutlaka her Müslüman Fatiha Suresi'ni bilir. Fatiha'nın bir ismi de Şâfiye'dir. Yani şifa âyetlerini ihtiva etmektedir. Şifa niyetiyle okununca Allah'ın izniyle tesirini gösterir. Ama ihlâs ile ve şifayı Allah'tan bilerek okumak gerekir.

Nice ayağının kesilmesine karar verilen kimselerin ayaklarına zeytin yağı sürüp dualar ederek, kurtulup yürümeye başladıkları görülmüştür...

Yedi gün bin defa "Mevlâye salli ve sellim dâimen ebeden Alâ Habîbike hayrilhalkı küllihimî... Hüvel-Habîbüllezî türcâ şefâatühû li külli hevlin minel ehvâli muktehımî" okuyarak şifaya kavuşanlar vardır.

Bunlar, tıbbı, hekimliği reddetmek değildir. Doktorların teşhis ve tedâvîleri yanında moral gücünü takviye edici, Allah'ın inayetini celbedici dua ve niyazlar hep şaşırtıcı şifa ve devâları gözler önüne sermiştir.

Daha önceleri "Salât-ı Tefriciye" ve "Allahümme salli alâ Seyyidinâ tıbbıl-Kulûbü ve devâihâ ve âfiyetil-ebdanî ve şifâihâ ve sahbihî ve sellim." salâvatının şifa ve devâya vesile olduğunu şâhitlerinin ağzından yazıp anlatmaya çalışmıştım. Hele 4.444 defa okunan Salât-ı Tefriciye'nin kerametine 1983 senesinde bizzat şâhit olmuştum. Bunlardan bilhassa toplu duaların tesiri büyük. Çünkü dualar külliyet kazanınca kabule karîn olurlar.

Lamyay, duaların gücüne ben de çok inanıyorum. Sadece namazlardan sonra değil gün içinde de bir çok defa dua ediyorum. Yalnız O'ndan şifa dileriz. Yalnız O'ndan medet umarız. O'nun herşeye gücü yeter. Alemlerin insan aklına sığmayacak sayıdaki ve karmaşıklıktaki düzenini sağlayan Rabbim için bizlere çocuk vermek o kadar kolay ki

Lamyay, araştırıp sorduğum kadarıyla arısütünün günlük alınması gereken miktarı 1gr. bu da sabah 0,5 akşam 0,5 şeklinde paylaştırılıyor genelde. Bu ölçü normal sağlıklı insanların ömrünü uzatmak için. Bizim eşlerimiz gibi spermi olmayanların sabah 1 akşam 1 toplam günde 2 gr yemesi öneriliyor. Bazı arısütlerinin içinden özel 1 gr alacak küçük kaşıklar çıkıyormuş. ben de istanbulda rastlamadım böyle bir şeye. Polen günde 2gr sabah 2 gr akşam toplam 4 gr alınabilir. Bal da 20 şerden 40 gr idealdir. Arısütü doğal ortamında arı kovanında metal ve ışığa temas etmediği için o şekilde tüketmek gerekir.

Kızlar bu cumartesi Prof. Dr. Bülent Alıcı isminde bir androloğa muayene olacak eşim. Cerrahpaşa nın hocalarından. Mikrotese de iyiymiş diye duyduk IVI ve brüksel tbm lerinin anlaşmalı üroloğu. Zaten artık bu herhalde son doktorumuz. şubattan beri konu ile ilgili çalışan görüşmediğimiz tek doktor çapa nın hocası Ateş kadıoğlu. O da hastanede değil özel yerinde hasta görüyormuş zaten. Cerrahpaşadan Emre akkuş ve hamdi özkara da var ama aynı kürsünün bir hocasıyla görüşmek yeterli diye düşünüyoruz. birinin bildiğini diğeri de biliyordur herhalde. Özel çalıştıkları yerler ayrı olsada hastanede odaları yanyana sonuçta:) Bu isimlerle ilgili bildiklerinizi anlatır mısınız?

DEMMı..canım o isimleri hiç tanımıyorum...inşallah en doğru kararı verirsiniz...

BELGıN...canım emre beyden bu cumartesi ye randevu aldık sabah gidicez...bakalım ne diyecek..ilaçlarını kullandık bitmek üzere...çok heyecanlıyım...gerçi bize nişantaşı daha yakın ama mecburen koşuyoluna gidicez cumartesi ordaymış...siz nasıl gittiniz vasıtayla mı canım biraz tarif edebilirmisin????

LAMYAY...güzel yazınla bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim....ben bazen herşeyden vazgeçip dua etemeyide bırakıyorum kızıyorum aklım sıra...ne kadar yanlış rabbim ol derse olur...

kızlar günaydın duayı asla unutmayın b insanın kaderini ble duayla düzelebilir rabbim isterse verir

canım tebrikler:) Vallahi notun da süper yani:)
sagol canımzemuszemus
canim ben kursa gidiyorum onun sinavi
ne kursu canım merak ettim:kedi:
hadi bakalım canım peki ne ilacı verdi emre bey ne için verdi canım biz istanbul dışından geliyoruz vallahi eşim sürüyordu tam bilmiyorum gittinmi bilmiyorum mahalle arası zaten eger sorarsan tarif ediyorlar allah yardımcımız olsun..:Saruboceq:
kızlar günaydın duayı asla unutmayın b insanın kaderini ble duayla düzelebilir rabbim isterse verir

evet canım yer gök duayla allahım hepimizin dualarını kabul etsin sen nasılsın ne zaman test günün:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…