Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tüp bebek uygulamalarında Mart.2010 tarihinde uygulamaya konulan yönetmelik ile ülkemizde yeni bir döneme girilmiştir. Türkiye’de yaklaşık 20 yıldır tüp bebek yapılmaktadır ve bu konuda çeşitli zamanlarda kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Ancak son düzenleme özellikle transfer edilecek embriyo sayısında ciddi sınırlamalar getirmiştir. Bunun en önemli nedeni tüp bebek sonrası oluşabilecek çoğul gebelikleri azaltmaktır. İkiz-üçüz gebeliklerin erken doğuma neden olabilmesi ve doğan bebeklerin yoğun bakım gereksinimleri tüm ülkelerde sağlık harcamalarının aşırı artmasına neden olmaktadır. Ayrıca erken doğan bu bebeklerde gelişim bozuklukları ve zeka geriliği riskinin de olması çoğul gebeliklerin engellenmesi düşüncesini doğurmuştur.

Bu amaçla; tüp bebek uygulaması için ilk katılımda 35 yaşına kadar olan bayanlarda bir embriyo, 35 yaştan sonra ise 2 embriyo transfer edilebileceği belirtilmiştir. Daha önce 2 denemede başarısız olmuş çiftlerde ise transfer edilecek embriyo sayıları 35 yaş altında bayanlarda 2 olabilecektir. "merak eden arkadaşlar için paylaştım" iyi akşamlar kızlar

Olmadi kizlar...
canim benim cok ama cok üzüldüm inan ki Rabbimin takdiri boynumuz kildan ince. Bizde 3. tesemizi olucaz ve hic umidim yok. Insallah bir daha denerseniz Rabbim yuzunuzu guldurur insallah, zamani degildi demekki. Acını paylasiyorum cok zor. Ama hayat bir sekilde devam ediyor.

Şimdi baktimda 35 yaş üzeri bayanlara iki embriyo koyuluyomus bide iki üç tüp bebek tedavisi yapmis ama tutmamis kisilere

Oof yaaa zaten bin bir emekle bu asamalara geliyoruz sora bir tane koyuyolar en azindan 2 tane olmali ya insh öyle bi doktora denk gelirizki 2 tane koyar ben en azindan bunu isticem tabi o asamaya bi gelelimde insallah

Oof yaaa zaten bin bir emekle bu asamalara geliyoruz sora bir tane koyuyolar en azindan 2 tane olmali ya insh öyle bi doktora denk gelirizki 2 tane koyar ben en azindan bunu isticem tabi o asamaya bi gelelimde insallah
Var mıdır öyle bi doktor varsa burda isim vermeyelim de özelden yazalım kızlar.. inşallah o aşamaya da geliriz canım ya

Var mıdır öyle bi doktor varsa burda isim vermeyelim de özelden yazalım kızlar.. inşallah o aşamaya da geliriz canım ya

Insallah caniimm cok korkuyormm böyle arkadaslarimizdanda iyi haberler alamayinca cok üzülüyorm korkuYoruuumm ne biliiymm rabbim kolaylastirsin zorlastrmasin insallah hepimizinkini

Insallah caniimm cok korkuyormm böyle arkadaslarimizdanda iyi haberler alamayinca cok üzülüyorm korkuYoruuumm ne biliiymm rabbim kolaylastirsin zorlastrmasin insallah hepimizinkini
Amin inşallahhh inan bende korkmaya başladım artık ama Allahtan ümit kesilmez binbir duayla girelim inşallah o ameliyata dua şart ama el açıp ssadece istemek değil acizligimizi bildirip çeşit çeşit dualarla yakarislarla tesbihlerle kapısını calmaliyiz belkide kapısını calmasini bilmedik istediği şeyleri anlayamadik geceleri kalkıp herkes uyurken kapısını kapatmisken senin kapin kapanmaz Allahım senden istemeye geldim diyemedik..dedirtsin rabbim dedirtsin ki versin de inşallah

Ne güzel söylediiin caniiimmm insallah rabbim ol derse olur insallah oluucaak

120.000.... vay bee.. bizim icin ne kadar da buyuk bi sayi. Şaka gibi bi sayi yani...120.000 in sadece 1000i bile cok buyuuuukk sayi bizler icin. 1000i gectim 100 hatta 10 ve hattaa 1....buyuk Allahim 1 sadece ve sadece BİR tane sperm gormeyi nasip etsin bizlere. Doktorun agzindan cikacak olan sadece BİR tane bulundu cumlesine bile butun dunyayi yakardim sevincten ki biri bana gelip 120.000 dicek... kendimi ve esimi dusunemiyorum o an... dicegim o ki cok ama cok sanslisin arkadasim.

Benimde canim cok sıkkın moralim bozuk.. yyy1907 arkadasmz icin onun kdr uzuldum. Sevincleride uzuntuleride hep birlikte yasiyoruz. Allahim dayanma gucu versin.. korkular huzunler hepsi birbirine karismis durumda 2 gundur bi tuhafim
ferah eymen cabun bildigin kadariyla sizdede variskosel vardi ne yaptiniz tedaviyle ilgili bi gekisme varmi biz dun variskosel ameliyati olduk iki bucuk saat surdu ve doktir ilk dega bu kadar grnislrme gordum dedi epey ilerlemis yani bilmiom iyi biseymi dedi kotumu esimin agrisi var kizlar ne olur duaniza ihtiyacim var cok agriki olduu variskosel zor bi ameliyat iki bucuk saat suruyo iki tarafli Rabbim yardim etsin hepimize

canim guzel dileklerin icin cok sagol Allah hepinizden Razi olsun sendende iki tarafli oldu iki bucuk saat surdu sol taraftaki ilerlrmis cok ameliyati yapan doktor bu kadar ilserliyeni ilk goruyorum demis esimin agrisi cok bt08 ama doktor olumlu basarili gecti demia bi dahaki konturol alti aybekliyelim demis esimin yasi yirmi alti canim benimde bekliycez bu surede neler yedirebilirim destwgine ihtiyacim var inaallh bizdede sperm cikar Rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin dualarimizi kabul eylesin hepimizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…