Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Biz de ayni seyleri yaşıyoruz canim haklısın cok zor ama dedigim gibi burdaki arkadaslarla konusmak iyi geliyo insana.. Etraftan abuk subuk konuşanları da takmiyorum artik ben cahilliklerine ver gitsin :) insallah bizim de olacak hayırlısıyla.. Ama önemli olan imtihanimizi sabirla duayla gecirmek ..

uzulme canım ya bizde 2bucuk senelık evlıyız Rabbım ol dese olacak Ama bır bıldgı var demekkı bızlerıde böyle sınayor herseyın hayırlısı sadece sen deglsın bu durumda hepımız bı umutla beklıyoruz umudunu yıtirme...

Kader demekten baska caremiz yok sanirim.

anladm cnm benim eşimdede azfd bolgesinde delasyon varmis. henuz bu konuda hocayla gorusmedik sadece sorun yok dedi ayrintilari bilmiyorum. insalah tedaviniz guzel sonuclanir
Eger yanlis bilmiyorsan azfa ve azfb bolgekerinde delasyon olmasi kotu. Oyle oldugunda microteseyi bile onermiyor dktorlar

UMUDUMUZ45 duan bitti.2 rekat namaz kıl.Secdede dua et.Yasin Oku.Rabbim kabul etsin inşALLAH

Ya Rabbelalemin! Şu anda kapına geldik. Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme
Ya Rabbi Okumuş olduğumuz duaları ahsen surette kabul eyle.
Ya Rabbi ! Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rabbi ! bu okuduğumuz dualara vesile olanların emellerini makbul, günahlarını mağfur, ticaretlerini “Len tebür" eyIe.
Her ne murat Ile okutmuşlarsa muratlarına naiI eyle
Ya Rabbi, günahlarımızı affet, kusurlarımızı bağışla, dualarımızı sevdiklerinin hürmetine kabul eyle!
Ya Rabbi, hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle!
Ey Kerîm ve Rahîm olan (Rabbimiz)! Günâhlarımızı fazlın ve kereminle bağışlayan Allâhımız! Bizi Kur’ân-ın zîneti ile süsle. Kur’ân’ın kerâmetini ikrâm eyle. Kur’ân’ın şerefiyle yücelt, bize Kur’ân-ın hil’atini giydir. Bizi Kur’ân’ın şefâati ile cennetle şereflendir. Dünyânın her belâsından ve âhıret azâblarından Kur’ân-ı Kerîm hürmetine bize âfiyet ihsân eyle.
Ey hâcetleri edâ, duâları kabûl eden ve esirgeyenlerin en merhametlisi bulunan (Rabbimiz)! Bizim dileklerimizi de kabûl buyur. SELÂM, peygamberler üzerine; HAMD, âlemlerin Rabbi olan Allâh-ü Teâlâ üzerine olsun!..
Duası okunan kardeşimiz için hayırlısı evlatlar nasip eyle

Sübhane Rabbike Rabbilizzeti amma yasıfun ve selamün alelmürselin velhamdü-lillahi Rabbilalemin

eşiniz micro tese olacaksa bence emin ellerde yaptırın. Bizim doktorumuz kaan aydos. Sadece email yoluyla iletişime geçiyorsunuz. O size yardımcı oluyor. Kesinlikle para göz bir adam değil. Bence ona bir email at raporda çıkartırsınız inşallah daha uyguna gelebilir. Allah yardımcınız olsun. Malesef bu tedavi çok masraflı. Hepimiz varığımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Ama verecek olan Allah. Umutsuzluğa kapılma hiç bir zaman. İmtihan eden Allah mutlaka bir yolunuda gösteriyor.

Canım bizde kaan hocayı düşünüyoruz fakat bi kaç yorum okudum da ameliyattan yirmi dk sonra cikiyomus hasta biraz gözüm korktu o kadar masraf o kadar heyecan ve o kadar kesip bicilmeler sadece yirmi dk için olamaz heralde sizler belki bilirsiniz kaan aydosta micro tese olanlar böyle bişey var mi bizimde acilen karar vermemiz lazim bilenlerden sorayım bari

Mrb canım bizde kaan hocada mikrotese olduk yarım saatte geldi eşim odaya ameliyattan kısa sürüyor evet ama tedavisini beğeniyorum ben

Ayin kaci gibi regl olcaksin cnm. Ben 18 mart gibi olcam. Tese de ayin 2si gibi olcak

Canım 21 mart gözüküyor benimde.. inan nasıl olur diye hesap yapmıyorum şuan.. stressliyim yumurtalar nasıl olacak diye.. meğer insan her aşamada başka bir şeyin korkusunu yaşıyormuş.. Rabbim yardım etsin inşallah..

Doktor geldi maalesef sperm bulamamis. Dokulari yikamaya yollamis. 2 saat kadar bekleyeceksiniz dedi. Belki birkac tane cikabilir diyor ama hic umudum yok.

Olmadi kizlar...

Canım benim.. Birtanem.. Benim buradaki arkadaşlarım ne kadar güçlü kadınlar Ya Rabbim diyorum içimden.. Kuzummm sen ne tatlı birisin.. Çok üzüldüm.. İki gündür aklımdan bir an olsun çıkmıyorsun.. Ben olsam senin gibi güçlü olamazdım.. Rabbimin hoşuna gidecek bir şey bu.. Baktım ki hala dua ediyor hala insanlara cvp verebiliyorsun.. Allahım senin kadar güçlü olabilmeyi nasip etsin bize de.. Kurban olduğum acılarını dindirdin canımmm benimm

Bebeğin seninle olacak birtanemmmmmmmm inşallahh.. Sakın stress yapma olabiliyor böyle şeylerr canım benimmm.. Sakin oll.. Bekliyorum sabırsızlıkla güzel haberlerinii

arkadaslar evlatlık alırız demıssınız ya eslerınz ne dusunuyo ben esıme söyleyemıyorum da uzulmesn dıye bende olmassa cok istıyorum almayı

Allah izin verirse benim de er yada geç bir evladım olacak.. Bende evlat edinme yolundayım hatta.. Süreci başlattıyoruz çok yakında eşimle.. Eğer tese.de çıkarsa kardeşi olur.. Çıkmazsa tek evladımız kendisi olur.. Rabbiö herkesin gönlüne göre versinnn..

Yap kuzum testini.. Neden olmasınnnnn.. Rabbim çok büyükkkk

Eger yanlis bilmiyorsan azfa ve azfb bolgekerinde delasyon olmasi kotu. Oyle oldugunda microteseyi bile onermiyor dktorlar

Canım bu konuda bir şey dile getirmek istiyorum.. Klinefelter tanısı konan bir arkadaşım var.. micro delesyonlarına baktım.. a b ve c.de hepsinde delesyon var.. Sadece c.de bir kaç delesyon eksik. diğerlerinde olan fakat c.de bulunmayan birkaç delesyon var. Ama tansel hoca ameliyat edecek.. Bende sizlerden duyduklarımla olmayacağını düşünmüştüm ilk başta.. Ve onlara birşey söylwemedim bu konuyla ilgili.. Bilgileri yok.. Ve çok umutlular mutlular... Hoca %60 şans verdi diyorlar.. Rabbim büyük belkide bir oluru vardır.. delesyon var diye kestirip atmamak mı gerekiyor acaba?? Tansel hoca söylerdi sonuçta olmaz diye..

Mrb canım bizde kaan hocada mikrotese olduk yarım saatte geldi eşim odaya ameliyattan kısa sürüyor evet ama tedavisini beğeniyorum ben
Canim peki bulundu mu sizde? Malum biz tedavi olmayacağız bizim için micro tese ameliyatı önemli

Arkadaslar yeni yöntem cikmis bence sperm bulunup da tüp bebek yapablar icin cook iyi bisey bencee ama her hastNe yPmiomuus ankarada novart tüp bebek merkezi yapiomus bence tüp bebege gecen arkadaslar bunu doktorunuza danisin sürekli tutmadi haberlerini almakdan iidiir

Tüp bebek tedavisinde dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de ileri teknolojik yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de DNA kalitesi ve fizyolojik olarak en iyi durumdaki spermlerin seçilmesi için geliştirilen “Mikro-Akışkan Çip Teknolojisi” dir. Bu teknik tüp bebek tedavisinde çok önemli bir gelişmedir.

Bu yöntem tüp bebek merkezimizde uygulanmaya başlanmıştır. Araştırmalar sonucunda bu teknolojinin kullanılmasıyla birlikte, elde edilen gebelik oranlarında belirgin bir yükselme olduğu bildirilmektedir.

Doğal gebeliklerde sperm hücreleri kadın genital organlarındaki ince mukozal mikro kanalları kullanarak yumurta hücresine ulaşmaktadır. Chip yönteminde ise bu doğal mikro çevre taklit edilerek sürekli akıma bağlı olarak kurgulanmıştır.

Günümüzde kullanılan sperm yıkama, yüzdürme, gradient gibi yöntemlerdeki santrifüjleme, vortex ya da pipetleme gibi fiziksel olarak canlı hücreye zarar verebilecek basamaklar bu yöntemde kullanılmamaktadır. Bu fiziksel işlemler aynı zamanda oksidatif stres oluşumuna neden olmaktadır. Oksidatif stresin ise sağlıklı spermlerde DNA fragmantasyonuna sebep olduğu bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Bu hasarlı DNA ‘ya sahip sperm hücreleri başarısız IVF ve IUI uygulamalarına sebep olmaktadır.

Mikro-Akışkan Çip Teknolojisi ile tüm bu sağlıklı hücrelere zarar verebilecek teknikler kullanılmadan, morfolojik, genetik ve fizyolojik olarak daha iyi durumdaki spermlerin diğer ölü, olgunlaşmamış ve düşük kaliteli sperm hücrelerinden ayıklanarak tüp bebek tedavisinde kullanılmaktadır.

Ayy canim aklimi karistirdin valla simdi tedaviyi ya genart da yada nocartta dusunuyordum bende simdi bole bi yontem dedin bilemedim acaba nasil olur diye.ama yinede allah razi olsun arkadasim haber ettin.allah muradini versin hepimizin

Ayy canim aklimi karistirdin valla simdi tedaviyi ya genart da yada nocartta dusunuyordum bende simdi bole bi yontem dedin bilemedim acaba nasil olur diye.ama yinede allah razi olsun arkadasim haber ettin.allah muradini versin hepimizin

Ben eger o asamaya gelirsem insallah bunu konusucam doktorumlaa cünki cok iyi bi yönteem bence sürekli tutmayan tüp bebekler var

kızlar kaan hocadan randevu almak için arıyorum bi saattir hep meşgul çok yoğun .. nasıl ulaşcam ben ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…