- 26 Ağustos 2014
- 1.792
- 2.491
- 108
Biz de ayni seyleri yaşıyoruz canimRabbim razı olsn kızlar bklm nasip mayıs ayını beklyrz.. ne olck eşimin ve benim ailem hiçbirsy bilmio soran herkze normal diorzinsanlar sordkça ve çewremdki benden sonra ewlenen kişilerin hamile oldgnu dynca kötü olyrm çok kısknçlk degl ama tuhaf olyrm eşimde öle birbirmze belli etmemeye çalşyrz insanlrn sorulrdn bıktmm artk olmazsa da rabbim den bi hikmet vardr diorm onlar knştkça bunalma giryrm sorunu bilmedklrri için abuk subuk konşyrlr yada tuhaf tuhaf öneriler başna gelmyn bilemz gerçktn yeni yeni toparlndk daha ilk zamanlar farklı bi dünyaya girdim çünkü hiç duymadgm bişydi bu
uzulme canım ya bizde 2bucuk senelık evlıyız Rabbım ol dese olacak Ama bır bıldgı var demekkı bızlerıde böyle sınayor herseyın hayırlısı sadece sen deglsın bu durumda hepımız bı umutla beklıyoruz umudunu yıtirme...burdan hanginizin eşi m.tese olursa sizler kadar heyecanla umutla duayla sonucu bekliyorum olmayincada yasadiklarim aklima gelip cok üzuluyorum. Allah hepimize Sabır versin 2 bucuk yildir evliyim ve yavas yavas tükeniyorum sanki bu iki yilda 5 yas yaslandim :-( benimde esimde sertoly cell onlyy sendromu var ilk m.tese sperm cikmis olsa bile suan olumsuz teseler duydukca umudum azaliyor. Allahım dayanma gücü versin insllh :-(
Evet canim maalesef azosperm ama henuz bi tedavi olmadik..İnş bizim ve tüm isteyenlere rabbim nasip ederSizin demi azosperm ameliyat oldumu eşinz
Kader demekten baska caremiz yok sanirim.Hakkimizda hayirlisi olsun insaallah napalim buyuk bir imtihan. ..Ben yeni dogan yogun bakim hemsiresiydim, ailemde ikizlerimiz cok ama benim cocugum yokkkkk(( durumuma inanamiyorum ama bu sekilde 10 yil olmus....Bi 10 yil daha bi 10 yil.....daha derken omur biter ....
Eger yanlis bilmiyorsan azfa ve azfb bolgekerinde delasyon olmasi kotu. Oyle oldugunda microteseyi bile onermiyor dktorlaranladm cnm benim eşimdede azfd bolgesinde delasyon varmis. henuz bu konuda hocayla gorusmedik sadece sorun yok dedi ayrintilari bilmiyorum. insalah tedaviniz guzel sonuclanir
eşiniz micro tese olacaksa bence emin ellerde yaptırın. Bizim doktorumuz kaan aydos. Sadece email yoluyla iletişime geçiyorsunuz. O size yardımcı oluyor. Kesinlikle para göz bir adam değil. Bence ona bir email at raporda çıkartırsınız inşallah daha uyguna gelebilir. Allah yardımcınız olsun. Malesef bu tedavi çok masraflı. Hepimiz varığımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Ama verecek olan Allah. Umutsuzluğa kapılma hiç bir zaman. İmtihan eden Allah mutlaka bir yolunuda gösteriyor.Allah razı olsn inş..tüm isteyenlere rabbim nasip etsn bizde ögreneli 1.5 yıl oldu maddi imkanmz olmadgndn dolayı sgk dan yararlanmyı beklyrz( benim tüm tahlilerim normal çıktı eşimin ve benimde genetik muanede kromozom testide normal denildi bu fsh die bişy yazıo ama anlmyrm kromozom testinde çıkan birşymi acaba eyer öle ise normal denildi yalnz eşime mikro tese dendi ve olck ilaç falanda hiç söylenilmedi nasip ama korkyrm abisinde de aynı skntı var ve ameliyatda hiç bulunmadı ( bizde de olblr ama eşimin dr bana sperm var eşinde ama çıkmıo hormon testleri ii dedi ama anck tüp bebk yöntemi denldi çok zor süreç bu ya isyan etmyrm asla herkzn bi imtihanı var su dünyada maddi açıdan da gücümz yetmio ankaradym dewlet hastansndr yaptrcgz arabamz yk hastsnede çok uzk eşim isten sürekli de izin alamıo bize dua edermsn ( birde ameliyatda bulunamzsa tıpda çaresi ykmu oluo yada tedavimi başlıo bilen arkdşlr cewap verebilirlermi (
Canım bizde kaan hocayı düşünüyoruz fakat bi kaç yorum okudum da ameliyattan yirmi dk sonra cikiyomus hasta biraz gözüm korktu o kadar masraf o kadar heyecan ve o kadar kesip bicilmeler sadece yirmi dk için olamaz heralde sizler belki bilirsiniz kaan aydosta micro tese olanlar böyle bişey var mi bizimde acilen karar vermemiz lazim bilenlerden sorayım barieşiniz micro tese olacaksa bence emin ellerde yaptırın. Bizim doktorumuz kaan aydos. Sadece email yoluyla iletişime geçiyorsunuz. O size yardımcı oluyor. Kesinlikle para göz bir adam değil. Bence ona bir email at raporda çıkartırsınız inşallah daha uyguna gelebilir. Allah yardımcınız olsun. Malesef bu tedavi çok masraflı. Hepimiz varığımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Ama verecek olan Allah. Umutsuzluğa kapılma hiç bir zaman. İmtihan eden Allah mutlaka bir yolunuda gösteriyor.
Mrb canım bizde kaan hocada mikrotese olduk yarım saatte geldi eşim odaya ameliyattan kısa sürüyor evet ama tedavisini beğeniyorum benCanım bizde kaan hocayı düşünüyoruz fakat bi kaç yorum okudum da ameliyattan yirmi dk sonra cikiyomus hasta biraz gözüm korktu o kadar masraf o kadar heyecan ve o kadar kesip bicilmeler sadece yirmi dk için olamaz heralde sizler belki bilirsiniz kaan aydosta micro tese olanlar böyle bişey var mi bizimde acilen karar vermemiz lazim bilenlerden sorayım bari
Ayin kaci gibi regl olcaksin cnm. Ben 18 mart gibi olcam. Tese de ayin 2si gibi olcak
Doktor geldi maalesef sperm bulamamis. Dokulari yikamaya yollamis. 2 saat kadar bekleyeceksiniz dedi. Belki birkac tane cikabilir diyor ama hic umudum yok.
Olmadi kizlar...
Canim ben cok kotuyum o kadar kotuyun ki anlatamam basima butun olumsuzluklar geldi. Atesimin yukselmemesi lazimdi dun 38.5 tu gece boyu sabaha iyi oldum. Kullandigim vajinal jel mantar ve iltihap yapti. Kabiz olmamam lazimdi kac gundur tuvalete cikamiyordum bugun biraz zorlandim. Igneler komple sag bacagimi ve kalcami uyusturdu hic hareket edemiyorum agridan agladim tum bunlara ragmen bebegim hala benimle mi bilmiyorum bide gribim oksuruk hapsirik.....
arkadaslar evlatlık alırız demıssınız ya eslerınz ne dusunuyo ben esıme söyleyemıyorum da uzulmesn dıye bende olmassa cok istıyorum almayı
Kizlar imkansiz bisey düşünüyorum farkındayım ama düşünmekten de kendimi alamiyorum bir de etraftan test al hadi yap denmesi.. En sonn 24 ocakta adet oldum ve hala bekliyorum olmadi hamilelik olabilir mi ki diye dusunuyorumfikir verin bana zaten sizden baska kimseyle konuşamıyorum..
Eger yanlis bilmiyorsan azfa ve azfb bolgekerinde delasyon olmasi kotu. Oyle oldugunda microteseyi bile onermiyor dktorlar
Canim peki bulundu mu sizde? Malum biz tedavi olmayacağız bizim için micro tese ameliyatı önemliMrb canım bizde kaan hocada mikrotese olduk yarım saatte geldi eşim odaya ameliyattan kısa sürüyor evet ama tedavisini beğeniyorum ben
Ayy canim aklimi karistirdin valla simdi tedaviyi ya genart da yada nocartta dusunuyordum bende simdi bole bi yontem dedin bilemedim acaba nasil olur diye.ama yinede allah razi olsun arkadasim haber ettin.allah muradini versin hepimizinArkadaslar yeni yöntem cikmis bence sperm bulunup da tüp bebek yapablar icin cook iyi bisey bencee ama her hastNe yPmiomuus ankarada novart tüp bebek merkezi yapiomus bence tüp bebege gecen arkadaslar bunu doktorunuza danisin sürekli tutmadi haberlerini almakdan iidiir
Tüp bebek tedavisinde dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de ileri teknolojik yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de DNA kalitesi ve fizyolojik olarak en iyi durumdaki spermlerin seçilmesi için geliştirilen “Mikro-Akışkan Çip Teknolojisi” dir. Bu teknik tüp bebek tedavisinde çok önemli bir gelişmedir.
Bu yöntem tüp bebek merkezimizde uygulanmaya başlanmıştır. Araştırmalar sonucunda bu teknolojinin kullanılmasıyla birlikte, elde edilen gebelik oranlarında belirgin bir yükselme olduğu bildirilmektedir.
Doğal gebeliklerde sperm hücreleri kadın genital organlarındaki ince mukozal mikro kanalları kullanarak yumurta hücresine ulaşmaktadır. Chip yönteminde ise bu doğal mikro çevre taklit edilerek sürekli akıma bağlı olarak kurgulanmıştır.
Günümüzde kullanılan sperm yıkama, yüzdürme, gradient gibi yöntemlerdeki santrifüjleme, vortex ya da pipetleme gibi fiziksel olarak canlı hücreye zarar verebilecek basamaklar bu yöntemde kullanılmamaktadır. Bu fiziksel işlemler aynı zamanda oksidatif stres oluşumuna neden olmaktadır. Oksidatif stresin ise sağlıklı spermlerde DNA fragmantasyonuna sebep olduğu bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Bu hasarlı DNA ‘ya sahip sperm hücreleri başarısız IVF ve IUI uygulamalarına sebep olmaktadır.
Mikro-Akışkan Çip Teknolojisi ile tüm bu sağlıklı hücrelere zarar verebilecek teknikler kullanılmadan, morfolojik, genetik ve fizyolojik olarak daha iyi durumdaki spermlerin diğer ölü, olgunlaşmamış ve düşük kaliteli sperm hücrelerinden ayıklanarak tüp bebek tedavisinde kullanılmaktadır.
Yok canım bulunamadı maalesefCanim peki bulundu mu sizde? Malum biz tedavi olmayacağız bizim için micro tese ameliyatı önemli
Ayy canim aklimi karistirdin valla simdi tedaviyi ya genart da yada nocartta dusunuyordum bende simdi bole bi yontem dedin bilemedim acaba nasil olur diye.ama yinede allah razi olsun arkadasim haber ettin.allah muradini versin hepimizin
kızlar kaan hocadan randevu almak için arıyorum bi saattir hep meşgulçok yoğun .. nasıl ulaşcam ben ?
ara canım cok mesgul oluyo hayırlı olsun tedavınz Rabbım yardmcnz olsunkızlar kaan hocadan randevu almak için arıyorum bi saattir hep meşgulçok yoğun .. nasıl ulaşcam ben ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?