Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Nadir görülen bir kanser türü olan testis kanseri, son yıllarda gençler arasında hızla yaygınlaşıyor. Bel ağrısı ve bulantı gibi belirtileri olan hastalıktan korunmak için zencefil ve nar takviyesi kullanılmalı
Erkeklerde görülen testis (yumurtalık) kanseri; nadir bir kanser türüdür. Bütün kanser türleri arasında yüzde 1 oranında görülen testis kanseri hakkında şunlar söylenebilir:
Testis kanseri, en sık 25-35 yaş arasında görülür. Hastalığın gençlerde görülme sıklığı her geçen yıl artmaktadır. Bu tip tümörler, kemoterapiye duyarlıdır.
BEYAZ IRKTA DAHA YAYGIN
Hastalık 60 yaş üzerinde yükselme eğilimi gösterebilir. Hastalığın iyileşme oranı birinci ve ikinci evrede yüzde 90'a çıkarken, üçüncü evrede yüzde 70'e düşmektedir.
Bu kanser türünde tümörlerin çoğu hücre kökenlidir. Bu, tümörlerin testislere geç inmesini veya hiç inmemesini 20 ila 40 kat artırır. Hastalığın ileriki evrelerde diğer testise geçme oranı ise yüzde 1-2'dir.
Bu hastalıkta genetik faktörler çok önemlidir. Testis kanseri beyaz ırkta daha sık görülür.
İLAÇLAR HASTALIĞA NEDEN OLABİLİR
Bazı ilaçları kullanmak ve çevre faktörleri, testis kanserinin gelişiminde önemli rol oynar. Jet temizlemede kullanılan çeşitli solventler ve okratoksin-a gibi toksinlere maruz kalanlarda kanser riski artar.
Testislerde ele gelen kitle bazen ağrılı olabilir. Bu, hastalığın ilk belirtisidir. Ayrıca göğüs ağrısı, öksürük, bel ağrısı, karın ağrısı, bulantı, kusma ve kilo kaybı gibi belirtiler de görülebilir.

E VİTAMİNİ SPERM SAYISINI ARTIRIR Testis kanseri olanların sperm sayılarının normal seviyede olabilmesi için E vitamini, selenyum, kordiseps mantarı, reishi mantarı, omega 3 ve betakarotenler tüketmesi gerekir.
Hastaların, karaciğer toksitesini önlemek için; enginar, kereviz, yer elması, kuzu kulağı, karahindibağ, biberiye gibi gıdalar tüketmesi gerekir. Ayrıca her gün en az iki litre su içilmelidir.

C VİTAMİNİ TAKVİYESİ ŞART

Araştırmalar yaban mersini, zencefil, kimyon ve narın; sperm sayısını ve testosteron seviyesini artırdığını göstermektedir.
Çinko, C vitamini ve selenyum bakır, betakarotenlerin kanser riskini azalttığı da kanıtlanmıştır.

BAŞARI ŞANSI YÜZDE 90 Testis kanseri tümörleri iki ana grupta toplanır; seminom ve seminom dışı tümörler.
Erken evre seminomlarda radyoterapi ile yüzde 90 başarı elde edilir. İki-üç kür kemoterapiyle seminomları tamamen kontrol altına almak mümkündür.
4 santimetre büyüklüğündeki tümörlerde; kemoterapatik ilaç, sisplatin ve etoposid tedavisi uygulanır. Evrenin durumuna göre tedavi sayısı değişebilir.
Seminom dışı kanserlerin erken evresinde de başarı oranı yüzde 90'dır. Seminom dışı tümörlerde hastaya; anormal AFP, beta-HCG, LDH düzeyine göre tedavi uygulanır. İleri evre hastalarda ise BEP, EP ve VİP gibi tedavi metodları uygulanır.
İyileşmeyen hastalara yüksek doz kemoterapi ve otolog kemik iliği transplantasyonu uygulanır.

Ayy canim aklimi karistirdin valla simdi tedaviyi ya genart da yada nocartta dusunuyordum bende simdi bole bi yontem dedin bilemedim acaba nasil olur diye.ama yinede allah razi olsun arkadasim haber ettin.allah muradini versin hepimizin
Arkadaslar yeni cikan yontemlerde saglikli dogumlar elde edilmeden deneme yapmamanizi tavsiye ederim.

Kacgundur benimle heyecanlanip, benimle uzulup agladiniz. Hepinizden allah razi olsun. Dun bir tanidik vasitasiyla GATA'da bir urologla gorusup bugune kadar yaptirdigimiz hersey anlattik. Testlerimizi raporlarimizi gosterdik ve bize herseyi acik acik soylemedisini bizi bosuna umitlendirmemesini rica ettik. Biliyorsunuz ozelde her zaman doktorlar hep bir umut birakiyorlar. Biz gectigimiz 12 seneye 1 pesa 3 micro tese sigdirdik. Kromozom incelemelerind hicbir delasyon yok. Pataloji raporunda sertoly cell sendromu diyor. Igne tedavisi oncesi fsh normalden 3 kat fazla testosteronda alt sinirda idi. 2 yil igne tedavisi gordu esim. Hormonlar normal degerlere geldi ve 3. Microtesesini oldu bende tup bebek icin hazirlandim ve koca bir hic oldu sonuc.

Dun doktor bize yapabilecegimiz herseyi yaptigimizi ve senebi aciklanamayan azospermi defikleri %10-%12 lik kisma girdigimizi soyledi. Maalesef suanki teknolojiyle yapilabilecek baska birsey yokmus. Testislerle bu kadar oynamanin zararli oldugunu cunku testislerin tek gorevinin sperm yapmak degil, vucut icin gerekli olan testosteronu uretmek oldugunu ve bu uretim durursa omur boyu disardan hormonalmak gerektigini soyledi. Ayrica kullanilan bu ignelerin uzun vadede vucuda ne zarar vereceginin bilinmedigini daha fazla zorlamamizi soyledi. Biz bu olayi maalesef kok hucre tedavisinden saglikli dogumlar olana kadar beklemeye aliyoruz. Bu tarz yeni cikan tedaviler icin ise doktorun nacizane tevsiyese saglikli digumlari beklemek. Suan kok hucre ile fare uretilmis fakat fare uretmenin insan uretmekle ayni olmadigini ve bu asamaya gelene kadar birsuru hayvanin telef oldugu soyledi.

Sadece bilgi vermek istedim. Allah herkesin gonlune gore versin.

Yyy1907 canim sizin sebepsz azospermi mi oluyor fsh yuksekligi varmis sizde galiba

Hic ummadığımız bi anda rabbim bi mucize gonderse... İmtihanimiz oracıkta sona erse.. Mutluluktan havalara ucsak... Ne guzel olurdu Y yyy1907 hakkınızda hAyırlısı olsun insallah canım.. Bu dunyadaki imtihanimiz buymus bizim sabretmekten başka care yok insallah mükafatımiz cennet olur..

Kimsenin haberi yk zaten olsada maddi açıdan destk olamzlr olrsa skntı olr bşka da birşy olmaz ailen bile olsa başına gelen insan gibi düşünüp anlaymzlr bnm ailm için de geçerli eşimin ailesi içinde
canım bızmde kımsenın haberı yok görumcemın cocugu olck bızdnde beklıyolar ama neler yasadgmzı hc birı bılemezkı anca basna gelen anlar neler cektgmızı Rabbım yardımcmz olsn böyle bılmeypte bos bos konusmaları adamın agırna gidıyor

Canim fsh in yuksek cikmasi testislerin gorevini dogru yapamadiginin gostergediymis. Beyin surekli hormon salgilanmasini sagliyormus bu yuzden.
Evet canim bende okumustum bunu ama mesela fsh si normal.araliklarda olanlarda da cikmiyor. Galiba bu kisimda herseyde oldugu gibi Allahin takdiri. Benim esimin 9.88 cikti en son.

Stresten uzak durmalı bizim yapabileceğimiz en güzel şey dua etmek ve stresten uxak durmak ki eşlerimiz de rahat olsun allah vermeyeceği şeyi istetmez gönüllere düşürmez allah hayırlısını versin ne kötü durumda olanlar var sağlıksız bebekler çaresiz hastalıklar çocuklarının gözünün içine bakıp maaalesef çare bulamayanlar eğer olmuyorsaaa vardır onda da hayır :) çok şükür hayattayız sevdiğimiz insanla güxel bir ömür sürüyoruz elimiz ayağımız sağlam allahım sevgiden huzurdan mutluluktan ayırmasın birbirimize destek olalım allahım hiç kimseyi evladıyla evlat acısıyla sınav etmesin inşallah .... Kaldıramayacağımız derman bulamayacağımız dert vermesin ve ben inanıyorum ki bunların hepsi bahane ve imkansız diye bir şey yok allah dilerse ol der ve olur ... İsa peygamber en güzel örneğimiz değil mi ... Rabb'imiz hepimiz için hayırlısını versin ve tedavimizi devam ettirecek maddi manevi güç versin inşallah sevgiler dualarım herkesle

]Bende hiiiiccc anlamazdim dedim ya ipe dokunmus insan degildim sokulen seyleri bile esim yapiyo o derece yani ama iste kendimi dinleyip dinleyip tirnaklarimi dudagimi kemirmektense igreneyim dedim.orgu olmasada bi ugras edin canim kafan dagilir iyi olur senin icin canim[/QUOTE]
Bnde bi ugraş edincgm inş cnm şart

ewt öle cnm söylesen 1 dert söylrmesen ayrı bi dert her sorana ayrı açklmamı yapalm demi millet bi alem arkadaş ya kendinde bi yaknda olsn sizde daha nie yk demye başlyrlar

SSYLHA duan bitti.2 rekat namaz kıl.Secdede dua et.Yasin Oku.Rabbim kabul etsin inşALLAH

Ya Rabbelalemin! Şu anda kapına geldik. Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme
Ya Rabbi Okumuş olduğumuz duaları ahsen surette kabul eyle.
Ya Rabbi ! Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rabbi ! bu okuduğumuz dualara vesile olanların emellerini makbul, günahlarını mağfur, ticaretlerini “Len tebür" eyIe.
Her ne murat Ile okutmuşlarsa muratlarına naiI eyle
Ya Rabbi, günahlarımızı affet, kusurlarımızı bağışla, dualarımızı sevdiklerinin hürmetine kabul eyle!
Ya Rabbi, hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle!
Ey Kerîm ve Rahîm olan (Rabbimiz)! Günâhlarımızı fazlın ve kereminle bağışlayan Allâhımız! Bizi Kur’ân-ın zîneti ile süsle. Kur’ân’ın kerâmetini ikrâm eyle. Kur’ân’ın şerefiyle yücelt, bize Kur’ân-ın hil’atini giydir. Bizi Kur’ân’ın şefâati ile cennetle şereflendir. Dünyânın her belâsından ve âhıret azâblarından Kur’ân-ı Kerîm hürmetine bize âfiyet ihsân eyle.
Ey hâcetleri edâ, duâları kabûl eden ve esirgeyenlerin en merhametlisi bulunan (Rabbimiz)! Bizim dileklerimizi de kabûl buyur. SELÂM, peygamberler üzerine; HAMD, âlemlerin Rabbi olan Allâh-ü Teâlâ üzerine olsun!..
Duası okunan kardeşimiz için hayırlısı evlatlar nasip eyle

Sübhane Rabbike Rabbilizzeti amma yasıfun ve selamün alelmürselin velhamdü-lillahi Rabbilalemin

smoothcriminal duan bitti.2 rekat namaz kıl.Secdede dua et.Yasin Oku.Rabbim kabul etsin inşALLAH

Ya Rabbelalemin! Şu anda kapına geldik. Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme
Ya Rabbi Okumuş olduğumuz duaları ahsen surette kabul eyle.
Ya Rabbi ! Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rabbi ! bu okuduğumuz dualara vesile olanların emellerini makbul, günahlarını mağfur, ticaretlerini “Len tebür" eyIe.
Her ne murat Ile okutmuşlarsa muratlarına naiI eyle
Ya Rabbi, günahlarımızı affet, kusurlarımızı bağışla, dualarımızı sevdiklerinin hürmetine kabul eyle!
Ya Rabbi, hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle!
Ey Kerîm ve Rahîm olan (Rabbimiz)! Günâhlarımızı fazlın ve kereminle bağışlayan Allâhımız! Bizi Kur’ân-ın zîneti ile süsle. Kur’ân’ın kerâmetini ikrâm eyle. Kur’ân’ın şerefiyle yücelt, bize Kur’ân-ın hil’atini giydir. Bizi Kur’ân’ın şefâati ile cennetle şereflendir. Dünyânın her belâsından ve âhıret azâblarından Kur’ân-ı Kerîm hürmetine bize âfiyet ihsân eyle.
Ey hâcetleri edâ, duâları kabûl eden ve esirgeyenlerin en merhametlisi bulunan (Rabbimiz)! Bizim dileklerimizi de kabûl buyur. SELÂM, peygamberler üzerine; HAMD, âlemlerin Rabbi olan Allâh-ü Teâlâ üzerine olsun!..
Duası okunan kardeşimiz için hayırlısı evlatlar nasip eyle

Sübhane Rabbike Rabbilizzeti amma yasıfun ve selamün alelmürselin velhamdü-lillahi Rabbilalemin

Bnde bi ugraş edincgm inş cnm şart[/QUOTE]
Kesinlikle tatlim cunku kimseyle kinusamiyosun esin uzulmesin diyede onada bisi anlatamiyisun oyle kendi kendine ugras dur bi ugras olursa en azindan ona yogunlasip biraz olsun unutuyosun canim

ewt öle cnm söylesen 1 dert söylrmesen ayrı bi dert her sorana ayrı açklmamı yapalm demi millet bi alem arkadaş ya kendinde bi yaknda olsn sizde daha nie yk demye başlyrlar
Merhaba Canim, kendinden biraz bahseder misin bana, nerde yasiyosunuz kac yasinizdasiniz kac yillik evlisiniz,probleminiz nedir (teshis) ve ne onerdiler, simdiye kadar bi tedavi gordunuz mu, devlet hastanesini arastirdiniz mi hic ( hacettepe mesela) ????

Meraba 22 yaşndym 2.5 yıllk ewlym ankara da yaşyrm eşimin skntsı azosperm mikro tese ddi etlk kadın doğum yalnz sgk dan yararlnmk için şartları uymasını beklyrz özele gücmz yk maalsf sizede ben yönrltsem aynı soruyu acaba :) bu arada ya zekai tahir yada etlk kadn dogumda oluo bu tüp bebk bunlar biraz da ii bu knuda bşka dewlt hastansnde yk yada varsa özele girio galba

Ben 33 esim 42 yasinda bizde inmemis testis yuzunden azosperm dendi sperm uretimi yok yani, suan ilac tedavisI goruyoruz 6 aydif, mayista mikrotese dediler bakalim nasip. ..sizde azosperm ama sebebi belli degil galiba azosperm in ??? Ben hacettepe deki Dr larin iyi oldugunu duymustum bi arastirsan. .

kızlar akıl verin bana kaan aydos mu yoksa müfit günel mi ? kaan aydos taa hazirana randevu verdi ve de muayenesi 400 tl .. müfit günel bu hafta bile randevu verebiliyo ve muayenesi 150 lira ... çok kararsız kaldım hemen gitsek mi müfit hocaya yksa kaan hocayı beklesek mi ? hemen tese de olmasını istemiyorum önce tedavi olmasını istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…