Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hayaliim77 ilk sayfaya baktım testis atrofi yazıyodu benim elimde aynı fsh yüksek testis atrofi

Evet canım bakıldı azf abc olan temiz çıktı doktor bunu geçtiniz çok iyi çıktı dedi fsh biraz yüksek suan pregnyl kullanıyoruz sizin sorun ne Ayy çok saol cevap verdin icin

Evet canım bakıldı azf abc olan temiz çıktı doktor bunu geçtiniz çok iyi çıktı dedi fsh biraz yüksek suan pregnyl kullanıyoruz sizin sorun ne Ayy çok saol cevap verdin icin

Birde böyle sperm bulunup ta bebek düşüyormuş sanırsam ??

Birde size sorum olucak bu y delesyon ile klinifelter aynı değil dimi y delesyon şu azf abc olan bölge sanırsam bizim o temiz çıktı ama genetik 47 xxy çıktı

AZF abc bölgelerinde silinme yoksa evet pregnly ile düşürüp teseye hazırlıyorlar. Doğru yapmışlar canım.. Korkacak bir şey yok yaşlarınız nedir? Sizi de tedavi listesine ekleyelim..Nerede hangi dr ile tedaviye başladınız? Böyle hastalardan sperm bulunuyor bebekleri sağlıklı (kromozom bozukluğu olmadan) dünyaya geliyor.. Düşürmek, bulunan spermin kalitesiyle alakalı birşey.. Çünkü tetsisten elde edilen spermler daha oluşumunu tamamlayamadığı için (dışarıya çıkacak kadar) hareketsiz yada yavaş hareketli oluyorlar. Bu sebeple de emriyo dölleniyor yada olmayabailiyor.. Ama en riskli olanı ise eğer embriyo dölleniyor ise bunun dondurulması.. Çünkü çözülürlerken güçlerini kaybediyorlar ve ne yazıkki olmuyor.. O yüzden bulunan spermler bana sorarsan hemen anneye transfer edilmeli yani anne de hazırlanmalı bu süreçte.. Ameliyatta çıkarsa hemen işlem yapılsın ki bu riskleri ortadan kaldıralım.. Bazen boşa kürek çekmiş olabiliyoruz ama riksleri yok etmek için değer mi değmez mi buna sen karar vereceksin.. Hakkınızda hayırlısı olsun canım.. İnşallah tedavi,niz olumlu sonuçlanır..

Hayaliim77 ilk sayfaya baktım testis atrofi yazıyodu benim elimde aynı fsh yüksek testis atrofi

Evet canım.. Klinefelter gibiler ama genetik tanıları normal çıkıyor.. Ne yazıkki işte neden olduğu bilinemiyor.. Bu sebebplede hastalığı teşhis edilemeyen yani sebebpsiz olan %50 lik kısma giriyoruz.. Bazen tese.de çıkıyor bazen çıkmayabiliyor.. Malesef bu konuda tam birşey söyleyemiyor dr.lar.. Çünkü sebebi belli değil.. Sende yaz bilgilerini listeye seni de ekleyeyim canım..

Benim eşimin 6 yaşında testis indirme operesyonu geçirmiş aynın anda fıtıkda olmuş bir testisi buyuzden otrofi diğeri de neden atrofi bilmiyorum

Benim eşimin 6 yaşında testis indirme operesyonu geçirmiş aynın anda fıtıkda olmuş bir testisi buyuzden otrofi diğeri de neden atrofi bilmiyorum
Ama erken yaşta geçirmiş ameliyatı bence bu çok önemli geç kalmamışlar.. hangi dr.a göründünüz? hormon değerleri nasıl cnaım eşinin?

Ama erken yaşta geçirmiş ameliyatı bence bu çok önemli geç kalmamışlar.. hangi dr.a göründünüz? hormon değerleri nasıl cnaım eşinin?
Azosperm olduğunu öğrenince Kaan hocadan randevu aldım hemen testisler sperm uretmio dedi atrofi falan demedi azosperm olduğunu söyleyen ilk doktor renkli dopler yaptı o söyledi hormanlara gelince fsh 45 lh 19 testestron 210

Azosperm olduğunu öğrenince Kaan hocadan randevu aldım hemen testisler sperm uretmio dedi atrofi falan demedi azosperm olduğunu söyleyen ilk doktor renkli dopler yaptı o söyledi hormanlara gelince fsh 45 lh 19 testestron 210
Üretip üretmediğine nerden karar verdi ki? bu değerlerde de sperm bulunuyor ne alakası var.. doppler de varikosel yoktu dimi canım? tek sorun hormonlar..

Üretip üretmediğine nerden karar verdi ki? bu değerlerde de sperm bulunuyor ne alakası var.. doppler de varikosel yoktu dimi canım? tek sorun hormonlar..
Bilmiyorum nasıl karar verdi uretmedigine hormanlar bile belli değildi hiç bişey yaptırmadan gitmiştik dopler yapan doktor varikosel demedi renkli doplarde şöyle yazıyor sonuç.sağ testikuler atrofi hipoplazi sol testikuler atrofi. Diye

Hiç genetik test falan da demedi ben burda öğrendim genetik test yapılmasını genetikte bi sorun olcanı hiç sanmıyorum Kaan hoca benimle ilgilendi anlıcn hormanlarımı sordu sende bi sorun var mı falan giderken de çıkacak uğraşcaz olacak dedi işte bole

Canım mutlaka yaptırın genetik testlerini.. Hiç belli olmaz..Sebebini bilirsiniz en azından.. Karyotip analizi ve y mikrodelesyon analizi muhakkak yaptırın....

Canım mutlaka yaptırın genetik testlerini.. Hiç belli olmaz..Sebebini bilirsiniz en azından.. Karyotip analizi ve y mikrodelesyon analizi muhakkak yaptırın....
Ankara hacettepe gidelim bi adam akıllı muayene ol diyorum eşime yok gitmcem ben dio artı bide renkli doplerde sol testiste reflu akımı saptanmıştır dio verikoselle bi alakası var mı

Arkadaşlar Merhaba. Az önce geçmiş msjlarima bakarken sizlere umut olsun diye birkaç cümle yazmak istedim. Daha sonra detaylı bir şekilde yazmayı düşünüyorum ama suan vaktim yok. Biz azospermiyle eylül 2012 de tanıştık. 0 spermle ve umutsuzca. Hatta tedavi bile olmadık doğru dürüst. Bi anlik kararla Kaan Aydos ta tese olduk.Genart ta tup bebek yaptırdık.Suan ikiz kızlarımıza hamileyim Allahın izniyle.Umutsuz olmayın, Allah hepinize nasip etsin inşallah ....

Merhabalar canim cokk mutlu oldumm sizin adiniza cok az kalmis doguma Rabbim evlatlarni kucagina almani nasip etsin :) sizin azospermi nedeni ne cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…