Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yorumum saçma olursa kusuruma bakma ama, kemoterapiye girmeden önce tese olması daha iyi olmaz mı çünkü kemoterapinin zararları da ayrı sıkıntı oluşturur. Allah yardımcınız olsun inşallah..

yorumum saçma olursa kusuruma bakma ama, kemoterapiye girmeden önce tese olması daha iyi olmaz mı çünkü kemoterapinin zararları da ayrı sıkıntı oluşturur. Allah yardımcınız olsun inşallah..

onu kabul edermi ondan emin değilim birde ya ölürse napcam onu diye düşünüyorum aALLAH KORUSUN BAŞIMDAN EKSİK ETMESİN tabi ama hiç sağlıklı düşünemiyorum artık

onu kabul edermi ondan emin değilim birde ya ölürse napcam onu diye düşünüyorum aALLAH KORUSUN BAŞIMDAN EKSİK ETMESİN tabi ama hiç sağlıklı düşünemiyorum artık
cnnm bence once tese olup ardından kemoterapıye baslamak ıhmal etmeyın derım bızımde ınmemıs testıs benım boyle olsaydı oyle yapardım yada basta kemotreapı esımın saqlıgı daha onemlı sonucta allah yardımcın olsun cok zor ama esını bıran once ıkna et

Dua edin ikna edebileyim eğer zamanında inmemiş testis ameliyatı azosperm ve testis tumoru yapabiliyor çok dikkat edin bu konuda kızlar bize dr söylemedi

Meraba kizlarrr , bende hikayemi anlatmak belki azda olsa bi ümit olmak isterimm ;

4 yillik evliyim , ilk 2 yil vajinismus , sonraki 2 yilda bebek icin stresle bekledik ... 2 sene boyunca olmadi bebegimiz bir düsük bilee ... Bende sonra evlenenlerin özellikle sagdici oldugumm gelinlerr bile dogurmustuu her duydugumdaa morelim bozuluyodu tebrik bile edesim gelmiyodu ne yalan sölimm
Sonra bu 2 sene icinde dr dr gezdimm , her gittigim dr esimde sorun oldugunu %2 sansimiz oldugunu ancak tüp bebek deneyebilecegimizii söyledi ... Esimdeki sperm ml de 6 milyon ve bunlardan 1 milyonunda bas anomalisi ve hareketsizlik vardi ... Bu durumda sansimizun cok cok az oldugunu söledi drlar ... Sonra gecen ay ovulasyon testi kullndimm almadim hatta arkadasim verdii dene bi diee ... Dedim nasilsa olmuyo en azindan ondan göreyim cift cizgiyi die cnkü her gittigim dr esimde sorunu bulunca bana bakmiyordu belki de bendede sorun vardi dedim en azindan bilirim yumurtlamadigimi die .. Neyse yaptimm yine bi dr randevu tarihi yaklasiyordu ama tamds yumurtlama zamanima denk geliyodu , dedim esime en azindan deneyelimm bosuna gitmesin testler , esimin moreli bozuk tamam dedi ama zaten olmuyo dedi ... Dedim olsunn Rabbim ol derse olmayan bisi yok deneyelim ... Iyiki gitmemisimmm o randevuya iyiki ertelemisimm :)
Simdi 7. haftamdayimm coook sükürr :)
O gittigim dr da yine tüp bebek dedi onu da söyleyeyimm , bizde Türkiyeden geri gelince yapariz artik diyoduk... Meger o haftasi hamile kalmisimmm :)
Bende cok arastiriyodm durumu benöe ayni olsn varmi die , birinin hikayesini okusamm etkileniyordumm acaba benddede böle olurmu diee ... Ümitleniyordummm amaa hiic aldiris etmedim dr lara morelim bozuldu elbette amaa Rabbime cook güveniyordumm , onun yapamayacgi hicbisi yokkk , o ol demezse bu dünyada olmayan yok .!!! Inancinizi yitirmeyinnnn ... Rabbime güveninn ... Ya VARIS cekinn esinizin her yemegine YA SAFÎ cekip üfleyinn ... Herseyyy Rabbimin elindeeee ...

yeni tedavin hayırlı olsun canım.güzel haber vermeni nasip etsin yaradan.

Rabbim sağ selim bebeğini kucağına almayı nasip eylesin insaaallah. .Ama bizim durumlar çok farklı 6 milyon sperm ne demek bizler için mucize. Rabbim bilir yinede neylerse güzel eyler

kızlar merhaba murad basara gıtmıstık bazı testler ıstedı testler normal cıkmıs murad beyde tedavıye gerek yok aqustosta mıcro teselım dıyor emre beyde normal hersey mıcro teselım yapalım demıstı
sımdı karar vermem gerekıyo aqustosta mıcrotese olacagız ama emre beye mı yoksa murad basara mı gıtsek bılmıyorum

canım siz hiç tese olmuşmuydunuz.nacizane tavsiyem eşinin tese olması daha sonra tedavinizi sürdürün.
bence ölümü düşünme.hangi sağlıklı insanın geleceği garantide.yani hepimizin ölüm gerçeği var.
bence doktorunuzla iletişimde olun.hem evlad hemde sağlık için mücadelenizi verin.
allh ş,fa versin geçmiş olsun canım.ben olsam şöyle yapardım diyemiyorum malesef tatlım.
öyle ince çizgi ki karar senin.

Dua edin ikna edebileyim eğer zamanında inmemiş testis ameliyatı azosperm ve testis tumoru yapabiliyor çok dikkat edin bu konuda kızlar bize dr söylemedi
Rabbim şifa versin öncelikle eşinize. .Ama böyle bir durumda önce tese ol demeniz belki kırar onu. .teseye karar verirseniz tedavisiz mı olacak yada iğne mi olacak öncelikle ...Tese olmazsa da acaba terapiden sonra hiç sperm bulunmaz korkusu. ..rabbim yardımcın olsun canım dr eşiğinde karar verin.hangisini uygun görürse. .

İkisi de başarılı bildiğimiz kadarıyla emre beyle görülmüştk murat beyi burdan anlatılsnlardan tanıyorum sadece. .ikisinin de aynı görüşde olması rahatlatıcı birşey. ...içinden hangisi geliyorsa ona git. .sonuçda hangi dr yaparsa yapsın rabbim ol dediyse bulunacak...Hayırlı sonuçlar alman dileğiyle. .

ıkısınede gıttık ılk doktorumuz emre beydı esımın amelıyatınıda o yapmıstı ınmemıs testıs amelıyatı murad beyede gıttık oda cok ıyı cok kararsızım

Merhaba hanımlar, benim eşimde azospermi, 2 yıllık evliyiz, son 1 senedir hastalığımızı biliyoruz. Fsh ve lh yüksekti. Prolaktin ise bazen 50 lerde bazen de normal sınırlarında seyrediyordu. Genetik olarak bir problemimiz yok. Biz ilk önce emre bakırcıoğluna gittik, şansımızın % 50 olduğunu söyleyerek choriomon 5000 iğnesi verdi haftada 1 kez uygulanmak üzere. İlk 3 iğneden sonra tüm değerlerimiz normale döndü, tabi yine sperm yok. Daha sonra murad başara gittik, o da emre beyle hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Benim aklıma takılan medical park göztepe de tedavimizden önce fish testi yaptırdığımızda %23 spermatid bulunmasıydı, hatta kaan aydosun sitesinde okuduğum makalelerde oldukça olumlu bir işaret olarak bahsediliyordu. Her iki doktor da böyle bir çalışmanın var olduğunu ancak sınırlı sayıda erkekte yapıldığı için güvenilir olmadığını, genel bir sonuç çıkarılamayacağını belirttiler. Bu konuda hak verdim. Şimdi gelelim benim nacizane düşüncelerime... Memorial şişli hastanesine gittiğimde tüp bebek alanında oldukça yetkin olduklarını gördüm ve büyük kuruluş olması bana güven verdiğinden murad başar ile tedaviye devam etmeye karar verdik. Emre bey de iyiydi fakat içime çok ta sinmemişti şahsen, istanbulda oturmadığımızdan e-mail olarak gönderdiğimiz tahlil sonuçlarımızla ilgili geridönüş epey bi zaman gelmeyince aradık ve öyle dönüş yaptılar. Tamam sonuçta dönüyolar ama o kadar muayene parası ödüyosunuz ve ilgilenilmeyi bekliyosunuz. Bir de emre bey bizden sadece fsh lh testesteron tahlili isterken murad bey ayrıca karaciğer testleri ve eşimin prolaktin hormonunun inişli çıkışlı olması nedeniyle e2 ( aslında kadınlık hormonu) tahlili istedi. Sonuçlarımıza baktığımızda sadece 6 iğne kullanmamıza rağmen tahlilin yüksek çıktığını gördük, karaciğere hemen etki etmiş, inanın şimdi bazı şeyleri idrak edebiliyorum, hiç masum ilaçlar değil, allah sonumuzu hayır etsin... Ayrıca e2 çok yüksek çıkmış, internetten araştırdığım kadarıyla bu da erkek kısırlığının nedenlerinden biriymiş ve bugüne kadar hiç istenmemişti bizden.. O nedenle memorial şişliye karşı daha çok güvenim gelişti.. Bir de nacizane tavsiyem şişli memorial sgk anlaşması olmadığından sadece lh fsh testesteron tahlilinden 490 tl istedi, şok olduk çünkü aynı tahlili memorialın başka bir şehirdeki hastanesinde 80 tl ye filan yaptırıoduk. Heralde doktorun istediklerinin hepsini yaptırsak 1000 tl filan tutucaktı. Saolsun murad bey sadece semen analizinin şişli memorialda yaptırılmasını özellikle istedi, diğer kan tahlillerimizi bulunduğumuz ildeki memorialda yaptırdık ve sonuçlarını gönderdik. Şimdi doktor beyin yorumunu bekliyoruz, eğer olumlu çıkarsa temmuz ayında micro tese düşünüyoruz. Buarada eğer istanbuldaysanız memorial bahçelievlerin de sgk anlaşması olduğunu öğrendim, arayıp sorup teyit edebilirseniz oradan da kan tahlillerinizi aynı gün içinde yaptırabilirsiniz. Ben buradan çok şey öğrendim hem emre beyi hem de murad beyi bu site olmasa bulup da gidemezdim. O nedenle umarım yazdıklarım size de yarar sağlar. Buarada sakın emre beyi kötülediğimi düşünmeyin, çünkü onunla tedavi olan arkadaşlarımız var, sadece içime sinmeyen şeyler olduğu için tercih etmedim. Gerçi yeter ki allah ol desin, doktoru bahane... Buarada fransada kök hücreden sperm elde edilmesini sorduğumda sadece deneysel çalışmalar olduğunu fareyle insanın karşılaştırılamayacağı, spermin embriyo oluşturma yeteneğinden tutun da doğacak bebeklerde genetik rahatsızlık araştırmaları, onlarında üreyebilme yetenekleri üzerinde çalışma yapılmadan klinik tedavinin normal hastalara yapılamayacağı cevabını aldım, bilginize...

Bizde de gen testi normal cikti ayrintili testis ultrasyonu istedi doktorumuz sonuca gore ya tedavi yada direk mikro tese dedi. Ama fsh yuksek bizde iyi ciksada tedavi mi olsak acaba benimde kafam cok karisik

Bizde de gen testi normal cikti ayrintili testis ultrasyonu istedi doktorumuz sonuca gore ya tedavi yada direk mikro tese dedi. Ama fsh yuksek bizde iyi ciksada tedavi mi olsak acaba benimde kafam cok karisik
ınsan cok kararsız kalıyoya tedavıye gerek yok dedı bılmıyorum sansımızı deneyelım ılk mıcrotesemız olacak olursak

bızdede fsh yuksek ama emre beyde murad basarda yuksek olması onemlı deqıl dedı

bızdede fsh yuksek ama emre beyde murad basarda yuksek olması onemlı deqıl dedı
Bizimde ilk olacak canim yaptirirsak bizde gen testinden sonra ayrintili testis ultrasyonu istedi ona gore karar vericez dedi siz yaptirdiniz mi ayrintili ultrasyonu canim fshniz kac

bız emar cektırmıstık ılk basta bırde ultroson emre bey baktı bıraz testısler kucuk dedı
fsh 37 ılı 45 de gezınıo cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…