Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Buarada masallah sonuclarinz cok guzel cikmis doktorunuz buyuk ihtimalle fsh i biraz daha dusurmek isteyecektir.

Insallah canim ztn 6 aydir tedavideyiz bi iniyo bi cikiyo ama bu sefer iyi fsh normalde 13lere fln cikmisdi ilk kez normale döndü hayirlisi bakalm

Boz tansel kaplancan hastasiyiz muayene 300 tl testleri hepsini orda yaptrdik karyotip kromozom hormon hepsine 960 tl para verdik ayriyetten

2 gündür kimsecikler yok, ses soluk yok. Sanırsın topike girme yasağı var nerelerdesiniz kızlar?

Son düzenleme:
Caniim 6 aydir tedavideyiz haftada 2 kez choriomon 5000 günasiri klomen tablet kulaniyo esim isirgan cayi iciriyorm birde beta caroten günde 1 defaa sagool canim cümlemizin insallah
Insallah tedaviniz olumlu sonuclanır. Allah'ım gönlünüzce versin canım

Canlarim kadir gecemiz mubarek olsun. Dualarda bulusmak ve insallah en kisa zamanda hayirlisiyla saglikla bebeklerimize, meleklerimize kavusmak umidiyle. Rabbim dualarda bulustursun insallah. Gonlumuzun muradini versin amin.

Kadir geceniz mübarek olsun kaderdaşlar. ..dualarda buluşalım inşaallah. .aklıma bişi takıldı yumurta toplandığı gün embriyo dölleniyor ya o gün ilk gün olarak sayılıyor mu yoksa bir gün sonrası mı ilk gün oluyor. ..

Slm canlar kadir geceniz mubarek olsun rabbim dualarimizi kabul etsin bugun hoca cevap yazdi 6 aydir tedavideyiz fischtestinde hopalaid cikmadi hoca bizi ameliyata cagriyor cok kararsizim fsh 12 suan lutfen yardim edin bana

arkadaşlar öncelikle hepinizin kadir gecesi mübarek olsun.bu geceyi bol bol dua ederek geçirelim. rabbim kabul etsin dualarımızı.

biz 25 haziranda mikrotese ameliyatı olduk.ve sonuç negatif çıktı.Tüm değerlerimiz normal olmasına rağmen sperm elde edemedik.alınan parçaları patoloji laboratuarına gönderdik.ve sonuçlara göre,şöyle açıklayayım, sperm ana hücresi var,doğuruyor fakat gelişim sağlayamıyor böylece sperm oluşmamış oluyor. dolayısıyla şuan için yapacak birşeyimiz yok. bekliyoruz. Doktorumuz Emre bey.ve bizimle yeni yayınlanan bir makaleyi paylaştı, bu makalede yeni bir bulguya rastlandığı söyleniyor.bizim durumumuzdaki hastalarda anneden geçen X kromozomunda hasar ve mutasyon olabilirmiş. yazıyı aşağıda sizinle paylaşacağım. isterseniz emre bakırcıoğlu'nun bloğunda da bulabilirsiniz. sonuç itibariyle biz bu x kromozomu için gen testi yaptırabilene kadar beklemeyi düşünüyoruz.gereksiz yere ilaç kullanmamak adına. hakkımızda hayırlısı dyelim. sizinle de paylaşmak istedim. aynı durumda olan arkadaşlar için.

X Kromozomu ve Sperm Üretimi
30/06/2015
Erkek ve kadın ayrımını yapan genetik yapımızda bulunan X ve Y kromozomlarıdır. Tüm kromozomlar anne ve babadan gelen çift kromozomlardan oluşmaktadır ve bildiğiniz gibi erkek çocuk babasından gelen Y kromozomu ve annesinden gelen X kromozomu ile cinsiyeti belirlenir. Kız çocuklar anne ve babadan gelen iki X kromozomundan oluşurlar. Yani kadınlarda diğer kromozomlarda olduğu gibi cinsiyet tayinini yapan X kromozomu da iki tanedir. Ancak erkekte X kromozomunun karşısında ondan çok daha küçük olan Y kromozomu bulunmaktadır. Kadın ile erkek arasındaki farklılık bu küçük, bilinen 80 tane gen içeren Y kromozomundan kaynaklanmaktadır. Ancak Y kromozomu üzerindeki genler türün devamı için çok önemli olduğunu ve bir kısmının kaybında erkeklerde sperm üretiminin bozulmasına hatta tamamen kaybına yola açtığını biliyoruz. Buna rağmen kadınlarda var olan X kromozomu 1000 in üzerinde gen içermekte ve evrim süresince Y kromozomundaki birçok gen kaybolup kromozom küçülürken, X kromozomundaki genlerin büyük bir kısmının korunduğunu biliyoruz. Bu da bu kromozom üzerindeki genlerin vazgeçilmez önemde olduğunu düşündürüyor.

X kromozomu üzerinde bulunan Tex11 adlı genin insanda sperm üretimini etkilediği New England Journal of Medicine Mayıs 2015 sayısında Alex Yatsenko ve arkadaşlarının yaptığı çalışmada ilk kez ortaya konmuş oldu. Sperm üretiminin belli bir dönemden sonra gelişememesine neden olarak X kromozomu üzerindeki Tex11 adı verilen genin değişime uğraması (mutasyonu) olduğu tespit edildi. Azoospermik hastalarımın soy geçmişini araştırırken annesinin erkek kardeşinde yani dayılarında çocuk sahibi olma ile ilgili problemi olduğunu ifade eden pek çok erkek olduğunu fark ettim. Bu ailelerde anneden gelen X kromozomunun erkek çocukta üreme işlevi bozukluğuna yol açabileceğini düşündürmekteydi. Bu çalışma ile X kromozomu üzerindeki genlerin sperm üretimindeki öneminin anlaşılması için bir adım atılmış oldu ancak sperm üretiminde rol oynayan 500-1000 arası gen olduğu tahmin edildiğine göre daha işin çok başında olduğumuz açıkça anlaşılmakta...

Slm canlar kadir geceniz mubarek olsun rabbim dualarimizi kabul etsin bugun hoca cevap yazdi 6 aydir tedavideyiz fischtestinde hopalaid cikmadi hoca bizi ameliyata cagriyor cok kararsizim fsh 12 suan lutfen yardim edin bana
canım haploid cıkmadıysa ameliyatta da %90 cıkmayacaktık biz o testi iki kere yaptırdık ikiside boş cıktı ameliyata cagırdı bişey cıkmadı sonra kalktı bana dediki beklediğim gibi cıkma ihtimalı çok az dedi.şansa bırakmış işi genede sen bilirsin ben şuan çakşır ssuyu kullanıyoruz çok iyiyiz 15 tane canlı hücre cıktı 5litreye devam edicez inan bana ilaçları bıraktık sadece ısırgan ve çakşır suyu sıfırlarda olan fsh 5lerde testesteron 7lerde genede sen bilirsin

Canım çakşır suyunu nasıl kullanıyorsun nasıl yapıyorsun

Isırgan ve çakşırkökü suyunu nasıl kullandınız canım bizde deneyelim

Merhaba canim. Haploidin nedir canim hangi testte belli oluyor netten baktim ama fazla bi sey bulamadim, bide canli hucre demissin, onlar sperm degilmi? Azo sebebiniz neydi. Simdiden teskler cnm cevabin icin.

arkadaşlar herkese mrb biz tese den sonra tüp bebeğe başlayacaz bu ayın 21 gibi ankara da önereceğiniz tüp bebek merkezi var mı? bizim merkezler hakkında hiç bilgimiz yok.

arkadaşlar herkese mrb biz tese den sonra tüp bebeğe başlayacaz bu ayın 21 gibi ankara da önereceğiniz tüp bebek merkezi var mı? bizim merkezler hakkında hiç bilgimiz yok.
Canim merhaba simdiden tedaviniz hayirli olsun.ankarada iyi olan genart memorial ve novaart var.ven nocaartta yaptirdim doktorum mehmet erdemdi cook memnunum.baska topiklerde merkezler hakkinda yorumlar var gir bak bi ben illede novaart demiyorum sadece gittigim icin memnuniyetimi soyluyorum cok guleryuzlu icten insanlar ucret ve ilaclar konusunda yardimci iluyolar saolsunlar.ben genartla novaart arasinda kalmistim hep sonradan novaarta karar verdik ins hakkinda hayirlisi olsun canim

canim merhaba tedavin bebisle sonuclanmistur insallah bende haftaya novaatta baslamayi dusunuyorum fiyatta nasil yardimci oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…