- 29 Haziran 2010
- 321
- 292
- 303
Rezervin yeterli dedi doktor.hem maliyetli hem de gereksiz şu durumda dedi.bende toplatayim diyordum ama sperm olmayınca yumurtaların bir işe yaradığı yok maalesefGeçmiş olsun canım rabbim sabır versin. Yumurtaları toplayıp niye dondurmadılar normal o kadar ilaç kullandın. .
merhaba canim asil sen nasilsin ne zamandir yoksun nerelerdesinMerhaba canlarım.. Nasılsınız???
evet canım hormon düşüklüğünde tedavi daha kolay, eksik hormonlar yerine koyuluyor bir nevi. ama tabiki hiç bir tedavide başarı yüzde100 değil. yinede şansları daha yüksekCanim tesekkurler cevabin icin, canim sence hormon dusuklugunde daha cok mu sans var, anladigim kadariyla doktor killar var tesede bi seyler bulunmali diyo ama tabi rabbim bilir.. Sizin azoo sebebi neydi?
Kuzlar aman deyim biraktirin benim esimde birakmadintesede bulundu hamd olsun ama o kadar spermden on kusur embriyodan hepsi oldu temel sebep sigara:))geride be donmus spermimiz var nede embriyomuz.allah yardimcimiz olsunA
amin cnm inşallah bırakırlar bırakmazsa 2.tedaviyi düşünmediğimi açık açık söyledim ...konuyu açmazsa bende hiç açmıycam bnm eşim çok istiyo zaten kimseyede bişey demiyoz bakalım sonu ne olacak
Canım kontrolün vardı ne dedi doktor.Kuzlar aman deyim biraktirin benim esimde birakmadintesede bulundu hamd olsun ama o kadar spermden on kusur embriyodan hepsi oldu temel sebep sigara:))geride be donmus spermimiz var nede embriyomuz.allah yardimcimiz olsun
Teşekkür ederim canım cevabın için.psikolojik olarak toparlanabildin mi bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bir de patoloji sonucunda ne diyordu
merhaba canim asil sen nasilsin ne zamandir yoksun nerelerdesin
Size dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden. Ben inanıyorum bir gün rabbim gönlünüzü ferahlatacak. Her şey güzel olacak. Allah ım sabır ve güç versin.Canım psikolojik olarak toparlandım desem yalan olur. ama düşünmemeye çalışıyorum. çıkmadığını ögrenince yıkıldım çok umutlu değildim ben ama yinede istiyordum bir tane bile olsa çıksın diye dua ediyordum. çok ağladım. çok üzüldüm. bebek görmeye dayanamıyorum hala daha. içim kopuyor resmen. vücudumu nasıl sıkıyorum anlatamam. benim annem babam da durumumzu bilmiyor. ablam hamile. yanına yaklaşamıyorum.o kendinden bahsettikçe hıçkıra hıçkıra bağırarak ağlayasım geliyor. annem desen onun la birlikte benim olmayacak çocuğuma yelek örüyor. nekadar zor anlatamam.ama yapacak birşey yok. eşim ameliyattan çıktıktan sonra onun için sabrettim dayandım hep ona belli etmeyeyim üzülmesin diye. ben severek evlendim sonuçta. tek derdim çocuk olsun ona birşey olmasın diye düşündüm böylece biraz daha güçlü oldum sanırım. çünkü eğer benim kocam umudunu kaybederse ne yaparsak yapalım boşş.
patoloji sonucunda doktorun bize anlattığı,ana hücre var.doğuruyor fakat yetişkin bir sperm olamıyor dedi. çok fazla terim bilmiyorum sonuçlarla ilgili. bizim anlıycağımız dilde sonuç bu. şu an için yapacak birşey varmı diye soracak olursan, yok malesef. yapabileceğimizi yaptık. zaten 6 ay hormon tedavisi gördü eşim.sonra tese oldu. zaten yiyecek olarak herşeyde n yiyoruz. kür takviyeleri yapmak istemiyoruz çok fazla çünkü karacieğere zarar veriyor onun takibini yapamayabiliriz. doktor zaman zaman sperm testi yaptırmamızı soyledi. zaten eşimin dikişleri yeni kayboldu. şuan için birşey yapmayı düşünmüyoruz. belki gelecek yıl yaza doğru bir umut der yeniden yola çıkarız.kısmet artık. ben inanıyorum yeni birşeyler çıkacak ama inşalah bize yetişir.
bu arada yurtdışında yeni bir keşif yapıldı. anneden gelen x kromozomunda da problem olabileceğine dair çalışmalar varmış. normalde herzaman Y kromozomuna bakılıyor biliyorsun. şu anda türkiye de bu testi yapabilen bir laboratuar yok. ama biz eşimle tekrar tedaviye başlamadan önce bu gen testini de yaptırmak istiyoruz. şimdilik bekliycez sadece .
Canım psikolojik olarak toparlandım desem yalan olur. ama düşünmemeye çalışıyorum. çıkmadığını ögrenince yıkıldım çok umutlu değildim ben ama yinede istiyordum bir tane bile olsa çıksın diye dua ediyordum. çok ağladım. çok üzüldüm. bebek görmeye dayanamıyorum hala daha. içim kopuyor resmen. vücudumu nasıl sıkıyorum anlatamam. benim annem babam da durumumzu bilmiyor. ablam hamile. yanına yaklaşamıyorum.o kendinden bahsettikçe hıçkıra hıçkıra bağırarak ağlayasım geliyor. annem desen onun la birlikte benim olmayacak çocuğuma yelek örüyor. nekadar zor anlatamam.ama yapacak birşey yok. eşim ameliyattan çıktıktan sonra onun için sabrettim dayandım hep ona belli etmeyeyim üzülmesin diye. ben severek evlendim sonuçta. tek derdim çocuk olsun ona birşey olmasın diye düşündüm böylece biraz daha güçlü oldum sanırım. çünkü eğer benim kocam umudunu kaybederse ne yaparsak yapalım boşş.
patoloji sonucunda doktorun bize anlattığı,ana hücre var.doğuruyor fakat yetişkin bir sperm olamıyor dedi. çok fazla terim bilmiyorum sonuçlarla ilgili. bizim anlıycağımız dilde sonuç bu. şu an için yapacak birşey varmı diye soracak olursan, yok malesef. yapabileceğimizi yaptık. zaten 6 ay hormon tedavisi gördü eşim.sonra tese oldu. zaten yiyecek olarak herşeyde n yiyoruz. kür takviyeleri yapmak istemiyoruz çok fazla çünkü karacieğere zarar veriyor onun takibini yapamayabiliriz. doktor zaman zaman sperm testi yaptırmamızı soyledi. zaten eşimin dikişleri yeni kayboldu. şuan için birşey yapmayı düşünmüyoruz. belki gelecek yıl yaza doğru bir umut der yeniden yola çıkarız.kısmet artık. ben inanıyorum yeni birşeyler çıkacak ama inşalah bize yetişir.
bu arada yurtdışında yeni bir keşif yapıldı. anneden gelen x kromozomunda da problem olabileceğine dair çalışmalar varmış. normalde herzaman Y kromozomuna bakılıyor biliyorsun. şu anda türkiye de bu testi yapabilen bir laboratuar yok. ama biz eşimle tekrar tedaviye başlamadan önce bu gen testini de yaptırmak istiyoruz. şimdilik bekliycez sadece .
Canim rabbim sabir versin cumlemize, cok zor bir sinav, en iyi anlayan bizleriz cunku anlatiklarini yasiyorum, kimi gunler asiri derecede, kimi gunler umursamiyarak..yegenim dunyaya geldi, melek yuzlu bir bebek, ona baktim, kucagima aldim, benimde bir tane olsaydi keske dedim kendime, benide ziyarete gelsinler, bende yengemin yerinde olsam, tabi cok mutluyum onlar icin, ama kimse bilmez derdimi ablamdan baska, kimseye acamam, kimse bi sey anlamasin diye icimize atanlardaniz bizler.. Rabbim buyuktur. Ne hayaller kurduk bizler, nasipmis bu isler, rabbimden geldik, rabbime gidecegiz, insallah bizde bu yalan dunyada bu guzel duyguyu yasariz, hakkimizdan hayirlisi canim..Canım psikolojik olarak toparlandım desem yalan olur. ama düşünmemeye çalışıyorum. çıkmadığını ögrenince yıkıldım çok umutlu değildim ben ama yinede istiyordum bir tane bile olsa çıksın diye dua ediyordum. çok ağladım. çok üzüldüm. bebek görmeye dayanamıyorum hala daha. içim kopuyor resmen. vücudumu nasıl sıkıyorum anlatamam. benim annem babam da durumumzu bilmiyor. ablam hamile. yanına yaklaşamıyorum.o kendinden bahsettikçe hıçkıra hıçkıra bağırarak ağlayasım geliyor. annem desen onun la birlikte benim olmayacak çocuğuma yelek örüyor. nekadar zor anlatamam.ama yapacak birşey yok. eşim ameliyattan çıktıktan sonra onun için sabrettim dayandım hep ona belli etmeyeyim üzülmesin diye. ben severek evlendim sonuçta. tek derdim çocuk olsun ona birşey olmasın diye düşündüm böylece biraz daha güçlü oldum sanırım. çünkü eğer benim kocam umudunu kaybederse ne yaparsak yapalım boşş.
Size dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden. Ben inanıyorum bir gün rabbim gönlünüzü ferahlatacak. Her şey güzel olacak. Allah ım sabır ve güç versin.
Doktor bize de yeni çalışmaları bekleyin dedi.o kadar üzülüyorum ki kalbim her aklıma geldiğinde sıkışıyor tansiyonum yükseliyor.sanırım yeni tedavileri bekleyecek kadar sabırlı olamayacağım ve evlat edinmek için başvuru yapacağım.tabi eşim de kararını verebilirse...
inanin en yakinimiz bile bizi anlamiyor. Kime biraz acilmaya calissam yakin hissetsem anlamsiz bos bakan bir cift gozle karsilasiyorum. Icmdeki rahatlama hissi bi kaya gini dibe vuruyor. Bizi bizden baska anlayan yok.Canim rabbim sabir versin cumlemize, cok zor bir sinav, en iyi anlayan bizleriz cunku anlatiklarini yasiyorum, kimi gunler asiri derecede, kimi gunler umursamiyarak..yegenim dunyaya geldi, melek yuzlu bir bebek, ona baktim, kucagima aldim, benimde bir tane olsaydi keske dedim kendime, benide ziyarete gelsinler, bende yengemin yerinde olsam, tabi cok mutluyum onlar icin, ama kimse bilmez derdimi ablamdan baska, kimseye acamam, kimse bi sey anlamasin diye icimize atanlardaniz bizler.. Rabbim buyuktur. Ne hayaller kurduk bizler, nasipmis bu isler, rabbimden geldik, rabbime gidecegiz, insallah bizde bu yalan dunyada bu guzel duyguyu yasariz, hakkimizdan hayirlisi canim..
Canim tahliller iyi dedi cok sukur gorduk yine kalp atislarini.ikinci kesemizdede kalp atisi vardi ama kucuk dedi bunun kalp atisi durabilir dedi haftaya bidaha gidiyoruz o yuzden rabbim hayirlisini versin canim saol sorup ilgileniyosum senin yumurtalar nasil gidiyoCanım kontrolün vardı ne dedi doktor.
Canim tahliller iyi dedi cok sukur gorduk yine kalp atislarini.ikinci kesemizdede kalp atisi vardi ama kucuk dedi bunun kalp atisi durabilir dedi haftaya bidaha gidiyoruz o yuzden rabbim hayirlisini versin canim saol sorup ilgileniyosum senin yumurtalar nasil gidiyo
Canim ben cevap veriyim devletle anlasmasi olan merkezler tek embriyoya izin veriyo belli bi yaşa kadar. Anlasmasi olmayan ozel dedigimiz merkezlerde siz nasil isterseniz tek veya cift embriyo konulabiliyo. Tabi dr lar uyarida bulunuyo risklerden bahsediyolar tamamen sizin isteginize goreCaniim sana cift embryomu transfer ettileer normalde 1 oluyoduuu
Canim ben cevap veriyim devletle anlasmasi olan merkezler tek embriyoya izin veriyo belli bi yaşa kadar. Anlasmasi olmayan ozel dedigimiz merkezlerde siz nasil isterseniz tek veya cift embriyo konulabiliyo. Tabi dr lar uyarida bulunuyo risklerden bahsediyolar tamamen sizin isteginize gore
canim bende tedaviye basladim 3. gunundeyim bugun ama tek mi cift mi istesem karar veremedim cift embriyo istedigimiz zaman ne gibi riskleri var acabaCanim ben cevap veriyim devletle anlasmasi olan merkezler tek embriyoya izin veriyo belli bi yaşa kadar. Anlasmasi olmayan ozel dedigimiz merkezlerde siz nasil isterseniz tek veya cift embriyo konulabiliyo. Tabi dr lar uyarida bulunuyo risklerden bahsediyolar tamamen sizin isteginize gore
canim bende tedaviye basladim 3. gunundeyim bugun ama tek mi cift mi istesem karar veremedim cift embriyo istedigimiz zaman ne gibi riskleri var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?