Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
düşük riski ve erken doğum riski oluyor canım.. Ayrıca çocuklarda gelişim geriliği falan olduğundan bahsediyorlar..
Allah korusun kuzum cumlemize hayirlisini nasip etsin insallah internette de tek embriyo %30 sans verirken cift embriyo da %45-50 sans veriliyomus kararsiz kaldim

canim bende tedaviye basladim 3. gunundeyim bugun ama tek mi cift mi istesem karar veremedim cift embriyo istedigimiz zaman ne gibi riskleri var acaba

Allah korusun kuzum cumlemize hayirlisini nasip etsin insallah internette de tek embriyo %30 sans verirken cift embriyo da %45-50 sans veriliyomus kararsiz kaldim
Canimm evet hayalimmm inde dedigi gibi dusuk riski var ama genelde erken dogum riski oluyormus. Cift embriyo nun tutma sansinin fazla olmasi sundan kaynakli birinden birinin tutunma orani fazla oluyo yani 2 embriyodan biri anneyle yoluna devam edebiliyo. Tabi cift tutunca cifte mutluluk.Allah nasil isterse o oluyo canim. Ikisininde yiyecek ekmegi varsa anneleriyle kalirlar :) buarada benim ikizlerim varmis gibi anlattim durumu yalniz :)

Kuzum herşey Rabbimden.. Ne yazdıysa onu göreceğiz.. Bende çok istiyordum 2 transfer edilsin ama tek embriyo trabnsferi oldu.. O da nihayetinde tutmadı maalesef..

Sevgili Kaderdaşlarım!
Türkiye de başlattığımız ve 4.sünü düzenleyeceğimiz AZOOSPERMİA VE ERKEN YUMURTA YETMEZLİĞİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLULUĞUNUN Seminerine tüm kaderdaşlarım ve ilgili uzmanlar davetlimizdir.
Programımız 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü Saat: 13:00 da Üsküdar Bulgurlu Semt Konağında gerçekleştirilecektir.
Yemekli bu organizasyonumuzun Salon ve yemek ücretleri sponsorumuz olan Göztepe Medicalpark Hastanesi Tüpbebek Merkezi tarafından karşılanmaktadır.
Bizlere düşen ise her biri kendi alanında uzman ve başarılı ekipten hastalığımızla ilgili geniş bilgi sahibi olmak ve güncel gelişmelerin değerlendirileceği bu kapsamlı seminere katılmaktır.
KONUŞMACILAR VE PROGRAM AKIŞI:
Anka DF (Doğan): AZOOSPERMİA VE ERKEN YUMURTA YETMEZLİĞİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLULUĞU Kurucu ve Yöneticisi: Açılış Konuşması, Davetlileri tanıtma ve program akışı.
Yard. Doç. Dr. Aynur Erşahin - Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Sorumlusu (Tüp Bebek Uzmanı) - Tüp bebek tedavisinde zor hastaya yaklaşım (Azospermi ve Erken yumurta yetmezliği)
Opr. Dr. Nur Dokuzeylül - Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Uzmanı - Düşük yumurta rezervli kadın hastalarda tedavi
Opr. Dr. Betül Görgen - Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Uzmanı - Embriyo ve Yumurta dondurulması
MSc. Bio. Ferhat Cengiz - (Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji-Androloji Laboratuvar Sorumlusu - Embriyolog): Detaylı sperm analizinin Azospermik vakalarda Önemi ve vaka örneklemeleri.
MSc. Bio. Ferhat Cengiz - (Göztepe Medikal Park Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji-Androloji Laboratuvar Sorumlusu - Embriyolog) - Kaliteli sperme ulaşmada son yaklaşımlar
Celalettin Peru -(Uzman Doktor) Azospermik vakada doğru ilaç ve yardımcı tedavinin ilkeleri. Başarı hikayeleri video vtr ve sunum.
Nurahmet ÖZHAN ( Geleneksel Tıp Uzmanı) : İnsan vücudunda dört ana elementin ( Ateş, Hava, Su, Toprak) dengede olmasını sağlayarak bünyenin kendi kendini tedavi etme sürecinin başarı örnekleri ile sunumu.
NOT 1: 15 Ağustos Cumartesi günü programdan evvel Sabah Kahvaltı programı ve akabinde tekne ile Boğaz turuna katılarak Kaderdaşların tanışıp kaynaşması. Herkes bu güzel etkinliğe davetlidir.
NOT 2: Programa katılacak kaderdaşlarımızın Arslan Ali bey'e (0506 589 9355) isim yazdırmaları gerekmektedir. Sponsorumuz bu sayıya göre yemek organizasyonu yapacaktır.
NOT 3: Biz hastalar olarak hastalığımız konusunda farkındalık yaratmak ve birlikte hareket ederek tedavilerimizin ciddi araştırma konusu olmasını sağlamak amacıyla dernek kurma çalışmaları konusunda tüm hasta arkadaşlarımız ile istişare ve destek toplantısı yapacağız.

Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım 2 yıllık evliyim benim esimdede azosperm sorunu var testis biyopsisi oldu patolojik sonucunda azospermi+fsh:2.1 yazıyor fsh 2.1 kötü bi degermi bulgularindada spermatozoa düzeyine ulaşan spermatogenez mevcuttur yazıyor testis biyopsisi ile spermleri alınıp donduruldu bunlar canli mi değilmi bende bi problem çıkmazsa dondurulmuş canli spermle asilamami tüp bebek mi yapılıyor hiç bilmiyorum beni biriniz aydinlatirsaniz çok sevinicem

Canim merhabalar fsh 2.1 se cok dusuk canim ya 4 ile 5 arasi olmasi gereken degerler. Yada tikaniklik var. Ilacla yukseltilip normal cikis saglanabilir canim. Konusunda uzman bi dra gidin bence normal cikis sansiniz var. Fsh in dusuk olmasi yuksek olmasina nazaran daha kolay tedavi edilebilir bi durum. Igne tedavisiyle fsh yukseltiliyo. Dedigim gibi iyi bi urologa gozuksun esin. Zaten konusunda uzman urologlarda belli isimler. Kaan aydos murat basar emre bakircioglu mufit gunel. Canim microtese ile sperm elde edilmis ve anladigm kadariyla dondurulmus oncelikle sen tup bebege hazirlanicaksn yumurtalarin toplanicak sperm cozdurulecek ve kaliteleri de iyiyse dolleme yapilip embriyolar transfer edilck canim sana boyle iste.

Arkadaşlar iyi Akşamlar yaklaşık bir ay önce genetik test yaptırmıştık sonuçlandı çok şükür normal bu durumda doktorumuz tedaviye başlamayı öneriyor çok heyecan Yaptım daha düşünmüyorduk karar veremedik

Canim mrblar. Ilac kullaniyodunuz arimidex test yaptiniz mi hormonlara baktirmak icin. Tup bebek tedavisinemi basliyosunuz hadi hayirlisi. Buarada genetigin temiz cikmasina sevindim.

Selamlar herkese inşallah bana da bilenler yorum yapar bir yol gösterir.bizim fsh ve prolaktin yüksekti çok şükür normale dönmüş ama yine test sonucumuz aynı Hücre yok sadece maya hücreleri görüldü yazıyor o ne demek bilmiyoruz.dün gittiğimiz bir hekim eşimi tüp bebeğe hazırlayacağını söyledi be pregnyl ve klomen verdi buraya kadar yapılacak olan belli ama ben Kaan Aydos hocama da göndermiştim tetkik sonuçlarını randevu aldık ama çok geç tarihe o da İltihaplı tıkanıklık olabileceğini düşünüp başka bir ilaç tedavisi önerdi ve 2 hafta sonra test tekrarı istedi ne yapmalıyız bilemedim yardım

sanirim yine cocuk isteme duygum depresti.... cok bunaldm artk bir an önce esim tese olsun tüp bebege gecelim istiyorum ..
acele ise seytan karisir der annem hep ben böyle aceleci davrandigimda haklida amaa cok bunaldm artk ablam dogum yapicak arkadasimm dogum yapicak ve ben bunlarin hepsine tanik olucam ..allahim dayanma gücü versin hepimize meger ablami simdi anliyorm 9 sene cocugu olmadida diyorum nasil dayandi ben daha nerdeyse yolun basindayim rabbim tez vakitte hayirli saglikli sihhatli evlatzlar nasip etsin bizlere insallah

Sevindim genetiklerin temiz çıkmasına.. O da kafanda bir soru işaretiydi ve kalkmış oldu hayırlısıyla.. İnşallah güzel haberler verirsin.. Tüp bebek kararınız hayırlı olsun canm..

Kolay değil canım.. Hepimizin yaşadığı duyguları yaşıyorsun.. Maalesef bu aralar bende depresif takılıyorum ama aşacağım inşallah.. Çok zor tanık olmak başka doğumlara, bebeklere.. Ama Rabbim dayanma gücü veriyor ki dayanıyoruz.. Herşey O'ndan.. Hayırlısını O bilir..

canım merhaba
donmuş embriyolarınız vardı sizin
ne zaman başlıyorsun yeni tedaviye?
sakın depresif olma güçlü ol canım, olacak inşallah allahın izniyle.bak benimde 3.tedavimdi bu.şükür yavrum benimle.ve biliyorsun 2 kez bebeğimi kaybettim.
benim en güçlü en moralli olduğum tedavi buydu.ve ben ne zaman güçlü olmayı başardım yavrumda bana tutunmayı başardı.hep derim bu bir savaş diye.tabiki düşücez, yara alıcaz, ağlıcaz ama kalkıp koşmak için moral lazım, güç lazım.
dilerim sen hemen süper bir güçle kavuşursun yavruna.dilerim burdaki arkadaşlarımda çıkışlar başlar sıra ile anne olurlar.
biz yavrumla hep dua ediyoruz herkese.rabim hepimize yardım etsin.anne baba olmayı nasip etsin inşallah.
kendine iyi bak canım.öpüyorum.

Canimm çok ama çok teşekkür ederim fsb düşüklüğünün azaspermle alakası varmı biz capaya gidiyoruz kayinpederim ordan emekli o ilgileniyor hiç bir açıklama yapmıyor bize neyden dolayı azosperm normal yolla çocuğumuz olurmu hiç bilmiyorum şimdi o dondurulmuş spermlerin fsh dusukluguyle alakası varmı yokmu bide cozundugunde canlılığı kalmazsa bana cansız spermleri enjekte ederler diye çok korkuyorum

Ayy sağol birtanem.. Senin adına öyle seviniyorum ki.. Az önce aklımdan geçiyordunnnn.. Maaşallah size.. Ama bilmiyorum çok tedirginim.. İçimde garip hisler var.. Adetim 14 gün gexcikmiş durumda.. Ultrasonda bişi gözükmüyor.. Ama korkuyorum neden böyle oluyor diye.. Sende olmuşmuydu gecikme tedavilerden sonra canım??

Canim rica ederim.tabiki fsh dusuklugunde de azosperm olunuyo hormon eksikliginden dolayi. Genetik testleri yaptrdiniz mi. Ama bence sizde tikaniklik oldugu icinde cikmiyor olabilir. Bak soyledgm isimlerden biriyle gorusun. Bence sizin azosperminin en kolay durumu. Ayrica ölu spermi kullanmazlar canim insallah cozulduklerinde kaliteleri cok iyi durumda olur.. Allah yardimciniz olsun.

BİZ KULLANDIK TEST VERDİK BAYRAMDAN SONRA ÇIKACAK SONUÇLAR BİZ DE MERAKLA BEKLİYORUZ 23/07/2015 SNUÇ TARİHİ RABBİM İNŞALLAH HAYIRLISINI NASİP ETSİN HEPİMİZ İÇİN
Canım test yaptırmıştınız, naptınız sonuçlar çıktı mı? İnşallah ilaçlar işe yaramıştır da iyi haberler verirsin :)

Saol canim darisi sana olsun insallah
Ilk bebekte kurtajdan sonra 42.gun olmustum regli.2.gebelik kimyasaldi zaten.gecikme yasamadim onda.
Doktorunla detayli gorus.psikolojik desem 3-5 gun bilemedin 1 hafta gecikir.neden oldu bilemedim.
Tedirgin olma.allaha emanetiz ol derse olacak.zamani geldiyse canim. bu kez hep sana emanetiz rabbim yardim et dedim.dua ettim sakin oldum
Rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin insallah

Arkadaşlar size hikayemi anlatayım belki faydası olur...eşimde 2014 kasım ayında azospermi teşhisi konuldu, tabi dünyamız yıkıldı. çocuk sahibi olamıyacağız diye çok korkmuştuk. sonra internetten azospermi ile bilgileri araştırmaya başladık. bazı durumlarda endol kapsül ve sudafed tablet sperm çıkışına faydası oluyor diye okuduk ve eşim benden habersiz ilaçları almış ve kullanmaya başlamış 1 hafta sonra sperm testi yaptırdık ve 7 tane sperm çıkışı oldu. sonra eşim diğer tahlillerini yaptırdı fsh lh testesteron hepsi normal sınırlardaydı. kaan aydosa hiç muayene olmadan mail attık. bu ilacı kullanmaya devam edin dedi, tüp bebek merkezi ile görüştük ve tedaviye hemen başladık yumurta toplandığı gün eşimdende sperm örneği alındı ve 5000 adet canlı sperm çıkışı oldu. 8 adet embriyomuz oluştu ilk denenemiz negatif çıktı. hiç beklemeden diğer adette tekarardan dondurulmuşlarla denedik ve sonuç pozitifti... Allaha çok şükür yavrum şuan 7 aylık kavuşmamıza 2,5 ay kaldı... Sonuç olarak herkese tavsiyemdir micro tese veya tüp bebek tedavisine başlamadan önce sudafed kapsül ve endol kapsülü denemelisiniz. herkesin çocuk sahibi olması dileğiyle ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…