Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Maltepe ünv tıp fakültesi hastanesi Özel yani canım..

varikosele yapacak birşey yok artık, Tese'yle bakacağız duruma dedi. açıp bakmadan birşey söylemek zor dedi. %50 ihtimal verdi ama inanmıyor sanki çıkacağına. sperm üretimi yokmuş bizde, tıkanıklık olsa değerleri böyle olmazdı dedi..

havuç suyu bebeğin tutunması için değil mi? transferden sonra yani..

eşim sigara hiç kullanmamış hayatında.. bi de ordan sıkıntı çekmiyoruz çok şükür..

Yok canim bebeğin tutunmasi için değil sperm içn yirmi beş gün aksamlari bir bardak sıkılıp icilecek ben buradaki arkadaşlardan öğendim ama narenciye sıkıcagim yoktu yapamadım bizde variskosel den snra çıkış başladı kapak çekirdeği ceviz badem balık çilek Bihter çikolata bunlardan esime az az veriyorum sende bir bak havuç suyuna spermle için Rabbim yarimdcimiz olsun ins arkqdasim...dediginiz arkadaşta mi azospermi eşi ınsallh bezlerinde bebeislerimi olur ins

normalde sperm 3 ay içerisinde üretiliyor diye biliyorum.. o kadar da vaktim yok galiba.. arginine'i araştiracağım. teşekkür ederim.. İnşallah hayırlısıyla sağlıkla evladınıza kavuşursunuz..
Hic öyle düşünme sen yap yapacağını Allah isterse iki saatte üretmez mi? Bir senelik tedavi olsa bile başlayın..iki gununuzde olsa Allah sizin ve bizlerin cabaladigini dualar ettiğini görünce acır ve verir kuluna biz sizin kaderinizi çabaniza bagladik demiyor mu rabbim hep ümitli ol ve Allahu teala içten istersem verecek diye bak ondan başka kapı mı var ki gidelim tabiki ondan isteyecezz doktor hastane falan sadece göz boyama nefsimiz için asıl olan rabbimin istemesi bundan önce de duayla istersek Allah verir diyodum o halimi hatırlıyorum da sadece tıkanıklığı duymuştum sevinmistim ve öyle söylemiştim sonra yine birakmadim duayi fazlasini ikram etti ve yine hala bırakıyorum çok şükür :))

Bu arada dua diyorum da gafil halle edilen duadan bahsetmiyorum gece kalkıp herkesin kapısı kapaliyken senin kapın açık Allahim geldim ve senden istiyorum diyip aglanan gecelerden bahsediyorum vermeden kapindan gitmem diyen olalım diyorum

amin cümlemizin yardımcısı olsun...
şimdi katı meyve sıkacağı aldım internetten.. beni yeniden heveslendirdiniz inan ki..
Allah büyük.. şu havuç suyunu yapayım ben de

Rabbimin izniyle şifa Allahtan canim benim dualarla için esine Rabbim hayırlı çıkışlar nasip etsin herkese

Kök hücreden sperm elde edilmesi için önemli bir adım!Kök hücreden sperm elde edilmesi için önemli bir adım!21/09/2015 Fransız araştırmacılar Mayıs 2015 tarihinde açıkladıkları testisten elde ettikleri kök hücreler ile laboratuvar ortamında sperm elde etme tekniğinin patent başvurusunun sonuçlandığını bildirdiler. Associated press’in 17 Eylülde yayınladığı haber Mikro TESE yöntemi ile sperm bulunmayan, sperm üretim bozukluğuna bağlı azospermik erkekler ayrıca çocuk yaşta kanser tedavisi görecek olan çocukların ileride sperm üretiminin laboratuvar ortamında sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Kallistem laboratuvarından yapılan açıklamada bu tekniğin öncelikle deney hayvanları üzerinde test edilmesinin başarılı sonuçlar vermesinden sonra insanda immature spermatogonial hücrelerden (spermin öncül olgunlaşmamış hücreleri) dış ortamda spermler elde ettiklerini açıkladılar. Patenti alınan bu teknik için uzun yıllardır çalıştıklarını, insanda tedavi olarak kullanılması açısından bir süre daha araştırmalarının devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Bu konuda yenilikleri bekleyen hastalarım için çok önemli olan bu haber, testisten elde edilen spermatogonium veya vücutta bulunan kök hücrelerden dış ortamda sperm elde etmenin mümkün olabileceği umudunun belki de beklenenden daha kısa bir sürede gerçekleşebileceğini gösteriyor. Gelişmeleri takip ederken mutlaka araştırmaların bilimsel dergilerde yayınlanması ve bağımsız bilim adamları tarafından sonuçların kabul görmesini beklememiz gerekiyor. Basın yoluyla yapılan bu tür açıklamalar genellikle yenilik bekleyen çiftlerimizde çok büyük beklentilere ve arkasından hayal kırıklıklarına da neden olabiliyor. 2011 yılında buna benzer olarak Japon Bilim adamları sıçanlardan elde edilen kök hücrelerinden laboratuvar ortamında sperm elde edildiğini ve bu spermler ile canlı yavruların doğduğunu bildirmişlerdi. Ancak geçen süre içerisinde insan spermi elde edilmesi aşamasında bir gelişme aynı araştırma merkezinden bildirilmedi.

Sperm üretim bozukluğu sonucu testisten sperm elde etme teknikleri uygulanan ancak sperm bulunamayan erkeklerde umudumuzu arttıran bu gelişmelerin insan kök hücrelerinden başarılı sonuçlarını heyecanla izlemeye devam ediyoruz.

Canim bende Marmara universitesinde tedavi görüyorum üniversiteye ilgili sorun varsa bildiklerini cevaplarım arkadasim

Canim bende Marmara universitesinde tedavi görüyorum üniversiteye ilgili sorun varsa bildiklerini cevaplarım arkadasim
Canım bir tanıdığımız Ege üniversitesinde tedavi ile çocuk sahibi olmuş tesadüfen durumumuzu öğrendi ve bize orayı önerdi ama üniversite hastaneleri çok kalabalık ve bir doktor seçilemediğini her gidişte hangi doktor varsa onun baktığını yazmışlar kafam karıştı pek olumlu bişey okumadım ama tanıdığımız tavsiye edince bilemedim askında biz memorial de tedaviye başlayacaktık şimdi bilmiyorum

Arkadaşlar mrb caksir suyu mu toz şekilde olanı mi oneriyorsunuz ? Kullanıp da faydasını gören var mi

Kizlar ben eski uyelerdenim zaman zaman girip yazilarinizi okuyorum sizden gelismeleri takip ediyorum size bir sey sormak istiyorum tup bebek tedavisi baslayinca 2 adet donemimi geçiyor yoksa 1 adet donemimi

Kizlar ben eski uyelerdenim zaman zaman girip yazilarinizi okuyorum sizden gelismeleri takip ediyorum size bir sey sormak istiyorum tup bebek tedavisi baslayinca 2 adet donemimi geçiyor yoksa 1 adet donemimi
Canım Nasıl yani benim bildiğim adet başladığı gün iğneler başlıyor

kısa protokolde adetin 2. günü başlıyor ve bebiş tutarsa hayırlısıyla bir daha adet görmüyorsun hamilelik başlıyor.
uzun protokolde son adetin 21. günü başlıyor, yeniden adet oluyorsun sonrasında kısa protokol gibi tedavi devam ediyor.

inş yanıtlayabilmişimdir

Canım Merhaba evet üniversite hastaneleri çok kalabalık ama biz hep aynı doktora gittik epey ilgilendiler bütün testleri hemen yaptırdilar yani şunu diyebilirim canim bizim altı ağ kadar tahliller testler sonuçlar derken epey uzun sürdü sperm analizleri verdik Üç kere ve işleri tarihlere atıo yani boşluk bulunca yazılar yoğun epey biz derdimiz dermanini Rabbimin izniyle orda bulduk bi nevi orda variskosel de olduk altı ay beklentiler bizi yüzde beş ihtimaldi yani tüm sebepleri sonuçlarla ilgililer ameliyattan snra iki kere test istediler altı ay snra yani ilgileri guzeldi biz memnun kaldık. ..şimdi orda tüp bebeği yaptırcaz ınsallh Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.

Selamunaleyküm arkadaşlar ben 3,5 yıldır evliyim 3 yıla yakındır takip ediyorum siteyive yorumları. Bilirmisin kez durumumu anlatan msjlar da paylaştım pek dönenolmadı bana yada ben pek kullanmayı bilmiyorum. Ben ve eşim 3 yıldır bir bebeğimiz olsun diye uğraşıp duruyoruz burdaki büyün arkadaşlar gibi çok skıntılı dönemlerden geçiyoruz. Eşim azospermi olduğunu bildiği için 2. Senemizde yurt dışında sperm donasyonu ile tüp bebek yaptık ama sebebini bilmediğimiz bir şekilde tutmadı 3 tane transfer edilmesine rağmen.eşim biran önce çocuk sahibi olalım diye böyle bir yola baş vurdu ama olumsuzolunca yıkıldık. Ve 3. Senemizde iyi bir doktora gidip tam olarak skıntımız ne anlamak için haziran tatilinde EmreBakırcıoğlu ve Süleyman tosun a muaneye olmaya gittik eşime ve bana bütün tahlil ve testleri yaptılar. Benimle ilgili bir sorun çıkmadı eşiminde bütün testleri normal çıktı bitek azospermi çıktı ve sebebi bilinmeyen azospermi. Mikro tese ile tüp bebek önerdi dr. Fakat eşim öğretmen ve tatil imiz bittiği için bişey yapamadık önümüzdeki yazı bekliyoruz. Bu iki senede maddi manevi çok çöktük ama elimizden geldiğince eşimde bende skıntı yapmamaya uğraşıyoruz çünkü üzülüp sıkıldıkça daha da zor olacağına inanıyoruz rabbimden tek isteyim bizede bizimle aynı bu durumda olan herkeslere yardımcı olsun bu mutluluğu bizlere çok görmesin. Beklemek çok zor o anları yaşamayı beklemek çok ama çok zor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…