Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fsh-lh- ve testesteron değerleri hepsi olması gereken referans aralığındamı gerçekten. eger bu değerler olması gereken aralıktaysa adamlar haklı yapacak birsey yok, benim size nacizane önerim mutlaka bitkisel birşeyler kullanmanızdır bu durumda en azından biraz takviye almanız lazım canım gerekiyorsa ibrahim saraçoğlunun kürleri var onlara bakın derim ama son karar sizin tabiki

bir tedavi uygulamadan micro teseyi kesinlikle olmayın şansınızı azaltırsınız.. kesinlikle tedavi yada bitkisel birşeyler mutlaka uygulayın.

Ama doktor teseden sonuç alamazsak tedaviye başlayacağız demiş benim anlamadığım nokta da o ilk önce tedavi uygulayıp sonra ameliyat olması gerekmiyor mu? Bitkisel olarak ne yapacağız hiç bilmiyorum.esimin fsh ı yüksek iyice yükselir diye birşey uygulayamıyoruz

fsh yüksekse bu orada bir canlı hücrenin olmadığı yada üretimin olmadığı anlama geliyordur. bizim doktor derki önce değerlerin normal olması gerekiyor ondan sonra ameliyat olunması gerekiyormuş değerler normal değilken yapılan ameliyatın başarısız olacağını söylüyor. ihtimal cok düşük

Doktorunuz kimdi

Buraya yazan herkesin içinde bir umut var. Yakın çevresiyle dertleşemeyenler burada hiç tanımadığı kişilerin dert ortağı oluyor. Ben de bundan 1,5 yıl öncesine kadar sizlerin arasında bir umut ışığı bulmaya çalışıyordum. İsyanı öylesine iyi anlıyorum ki... Azospermi sebebiyle işim üç kez mikro tese oldu. İlk iki tesede hiç bir şey bulunamadı. Üçüncüsünde sertoli cell only sendromu teşhisi konuldu. Bu tesede sperm bulundu ve sonuç olarak ben hamile kaldım. Son teseyi Ankara GenArt'ta, Müfit Günel gerçekleştirdi. (Yaşadıklarımızı mikro tese konu başlığında ayrıntılı şekilde anlattım.) Mikro tesenin ehil el tarafından yapılması son derece önemli. Zira kaybolan, zarar gören doku bir daha yenilenmiyor. Herkese Müfit Hocayı tavsiye ederim. Kendisi eşime hiç bir ilaç tedavisi uygulamadı. Bu işin sırrı tamamen yüksek cerrahi beceride yatıyor... Şu anda dünyalar tatlısı bir bebeğim var. Hiç kimse umudunu kaybetmesin... Müfit Günel'e gidin...

Sertoly Cell Only Sendromu teşhisi benim eşime de konulmuştu. Üç kez mikro tese oldu. Üçüncü ameliyatını Ankara GenArt'ta Müfit Günel yaptı. Sperm buldu ve hamile kaldım. Öncesinde hiçbir tedavi uygulamadı sadece son bir ay bir çeşit hap kullandırdı. Şu an dünyalar tatlısı bir bebeğim ve dondurulmuş embriyomuz var. Hiç oyalanmadan Müfit Hoca'ya gitmenizi tavsiye ederim.

Canim bak bizimde degerler normal aralikta biz 6 ay kdr pregnyl kullandik c.peruda tedavideydik sonra biraktik. Hatta baska bi doktor normal ken hersey bu igneleri kullandysanz olani da yoketms olabilrsnz cunku kullandgm donem fsh igne sebebiyle sifira dusmstu. Sonra biraktik normale dondu. Doktorlarn demek istedgi bizim gbi normal degerleri olanlarn icerde uretim olabilecegi tese yapmadan anlayamazlar varmi yokmu. Olabilirde olmayabilirde. Cunku ben bu sayfalarda fsh yuksekken sperm bulundgnu fsh normalken bulunamadgnida okudum. Allahin takdiri ne diyim. Ama aklimda hep ayni cumle var. Bizee o bebegi sperm vermeyecek Allah verecek. Rabbim isterse o saniye ol der oluverir. Polyanna olmak degil bu teslimiyet galiba.Allah imtihanimizda bizlere yardim edendir bundan tek bi sn bile suphem olmadi. Rabbim imtihandan anlimizn akiyla isyana dusmeden bebeklermz kollarimzda cikmayi nasip etsin insaAllah.

Son düzenleme:

Aminnn canım amin. gerçekten çok zor bir imtihan hele birde cevrende 5 tane hamile varken daha da dayanılmaz oluyor. Allahım isteyen herkese tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inşAllah

Bizim bütün değerler normal testıs boyutları normal ama hıcbısekılde canlı hücre yok...dırek tese de çıkacaksa çıkacak çıkmayacaksa hayatımıza bakacağız...ama bişey olmalı ya bazı kadınlarda yumurtlama olmuyorda yumurta elde edıyorlar ılacla..neden sperm de böyle bişey yok anlamış degılım...keçi boynuzu pekmezı almak ıstıyorum ama hormonları degıstırır dıye korkuyorum...sadece cevız fındık badem ve muz ıle takvıyeler yapıyoruz ...

Canim bizim fsh -de yukseskti. Ben esime aslanpencesi uyguladim ve fsh 27-den 19-a dusmustu. 45 gun uyguladim bir hafta ara verdim sonra yine uyguladim Cunki Saracoglu oyle anlatiyordu. Ama ikini uygulamamda aslanpencesi fayda etmedi aksine 21 -e yukseldi. Belki ilk defa yaptigimda civanpercemiyle beraber yapmistim ondadir diye oyle dustu. İsterseniz siz de uygulaya bilirsiniz. Alnapencesiyle civanpercemini keske sonuna kadar beraber uygulasaydim belki fsh 19 diil de tamamen normale donerdi.

Bizde son testte fsh 21-di ama sperm testinde 7 tane motil sperm gozuktu. Demek ki fsh yuksek olsa bile uretim ola biliyormus.
Esim ilk baslarda doktora gitmeyi kesinlikle istemedi. Cok agladim sizladim niye gitmiyor diye. Ama simdi cok shukr Rabbime diyorum. Belki vucudu ilaclarla yuklenicekti. Bilmiyorum belki yine tam basa doneriz yine 0-a, ama ben o yedi tane spermleri tabii ki Rabbim ol demis her sey vesile ama, sonuc o ki uyguladigimiz bitkiseller vesile olmus. Esime tam 6 aydir nohut kuru uguluyorum. Hakikaten Saracoglu hocanin dediyi kadar varmis. Bence teseden once korkmayin bitkisellerden baslayin. İste nohut kuru, ari sutu bal, polen ginseng karisimi, havuc suyu, zeytin yaginda bekletilmis incir. Bu bitkiseller baskalarinda etki etmemis ola bilir ama kesinlikle herkeste etki etmez diye bir sey de yok. Her vucudun kendi algilamasi var.

Yok mu ya azosprm olarak kendiliğinden hamile kalan ben hep öyle ümit ettm...ama bi yandanda biliyorum ki öyle biseyin můmkn olmadğnı yinede allahtn ümit kesilmez diyorum kzlar hepimizn morale ihtiyacı var o yuzden tecrubeli arkadaslardn bi tutam moral istiyoruzzzz....

Arkadaslar esim c.oeru da tedavide dun kan tahluli yaptirmis fsh 0.70 lh 0.67 prolaktin 37 cikmis doktorla konusmus prolaktin dusmesi icin dostinex diye ulac vermis sizde biyle birsey yasadiniz mi yardimci olur musunuz

Arkadaslar esim c.oeru da tedavide dun kan tahluli yaptirmis fsh 0.70 lh 0.67 prolaktin 37 cikmis doktorla konusmus prolaktin dusmesi icin dostinex diye ulac vermis sizde biyle birsey yasadiniz mi yardimci olur musunuz
Canim benim esimin hic igne kullanmadsn once prolaktin i yuksekti bi donem c.peruda pregnyl kullandgmzda prolaktin yukseldi. Prolaktin biliyosn sut hormonu. Benim esimden hipofiz mr i cektirmemizi soylemsti cektirdi 5mm capinda mikroadenom cikti adenomun mikro ve makro duzeyleri var mikro oldgnda tehlike arz etmiyor ama makroadenom varsa ameliyat oneriyo doktorlar ama zaten makroysa prolaktin baya yuksek cikiyo 200 un ustunde. Bizimki tehlike arz etmeyen cinstendi. Pregnyl birakinca dusmeye basladi bu siralar 20 civari cikmsti. Suan bilmiyorum. Ve pregnyl hem prolaktini yukseltir hem estradiol hormonunu (kadinlik hormonunu) yukseltir.ayrica dostinexi bizde bi ara kullandik sonra biraktik. Cok yuksek olmadgi icin gerekte yokms

İkisini beraber karıştırıp mi kaynatınız.benim eşimin de fsh i 19. Eşime nohut kuru yapmak istiyorum içmiyor illa doktorun yap demesiyle yapıyor. İnşallah bu karışımdan içer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…