Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Mutluluk65...
İlk öğrendiğim zaman (ki buda bir ay gibi bir süre oluyor) senin gibiydim. Şimdi şimdi durumu kabullenip ne yapmamız gerekiyor aşamasına geçtim. Peşpeşe sigaralar yakıp ahlanıp vahlanmanız sizi şuanki senaryodan alıp daha kötü bir senaryoya sürükler. Kadın olarak biz eşlerimizden çok daha fazla uğraşcaz daha fazla savaş vericez daha çok yıpranıcaz. O kesin. Ama biz yapıcaz ne yaparsak. Sen kendini bırakıp ne büyük derdim var dersen kaybetmeye yakınsın demektir. Evet zor bir durum bizimki. Ama sağlıksız bir evlat hayırsız bir çocuk dünyaya getirme ihtimalimiz de var. Beterin beteri var. Dayanamıyorum dedğin anda Allah sana daha büyük dert yollarsa o zaman eski haline şükredersin. Hepimşz öyle. Bir an evvel kendini topla. Forumları oku. Ama çok kapılma. Herkesin yaşı sağlığı durumu farklı. Olumsuzlardan etkilenmeyin. Dua edin. Rabbimden büyük değil derdimiz. İçinizi ferah tutun.

Bize kimse al bu senin bebeğin, hamilesin hadi gözünaydın demeyecek. Bizim mücadelemiz daha rahme düşmeyen çekirdek için çoktan başladı. Savaşmadan uğraşmadan eyvah demenin kime faydası var. Oturup ağlayalım sabahlara kadar. Ne değişcek. Burda eşinin azospermi olduğunu öğrenip yazan kişilerin profillerine bakın. Çoğunda bebeklerinin resmi var artık.

Mutluluk65
Söylediklerinde çok haklısın beni kaşan tüplerimden birinin alınıyor olması. Sanki onlar alınırsa asla hamile kalamayakmışım gibi geliyor. Şimdi Şişli memorialla görüştüm. Ötesi için randevu aldım. Enazından ön bilgi almak istiyorum. Belki bir cümle söylerler de içşm rahatlar.. Artık cümlelere umut ediyorum.. Rabbim bu mübarek günlerin ve efendimizin yüzü suyu hürmetine bşzlerede o mis cennet kokuularını içimize çekmeyi nasip etsin. Aminnnn

Amin a

Rabbim ol derse olur. Hiç üzülme. Bende medicana ya görüşmeye gidince orda motive oldum. Çıktığımda çok daha iyi hissediyordum. Ama memorile de gidicem. Benimde eşimin azosperm olması dışında şans ki yumurta sayım yaşıma göre azmış. Yaşım 26. Buda süpriz oldu mesela.

Merhaba arkadaşım seni çok iyi anlıyorum zor yollardan geçiyoruz uzun yollar ama sonu çok güzel inş minik ellere ulaşıcaz. Birincisi ve cok onemli sigara kesinlikle içme eşimız azo çıktı die hayata kusmiycez lütfen sigarayı azaltır ikinizde sağlıklı beslenme meyve sebze yiyin bol bol.fındık fıstık ceviz çilek çikolata beslenin bide sizde sanırım Sperm bulunmuş tu dimi yanlış hatırlamıyorsam bence sevinmelisin bu duruma bu çok büyük bir şey demek ki üretim var ve deneme imkanın var olucagina inan Rabbim Sığın kayinlarinin çocukları var die çok mu multular hayatı hiç zorluksuz mu yaşıyorlar bizimde imtihanimiz eşine hep enerji ver benim moralim ne kadar yüksek se eşime yansıyor bu ara pek iyi değilsen görüşme çok kalabalık ortamlara girme tedavine odaklan benim görüncem fena bu konuda muhatap bile olmuyorum sende sana enerji vermeyen insanlardan bu ara uzak dir esini mutlu et hayatınızı bakin hiç birşey bitmiş değil ....

Teşekkür ederim cnm ben ilk duyduğum zamanlarda daha güçlüydüm zaman geçtikçe dahada umutsuzluğa kapıldım öğreneli 6 ay oldu ama nasl geçti bilmiyorum benm bu kadar bunalmamdaki artı foktor olarak eşim ailesine çok düşkün haliyle attığım adımlara kadar karışılıyor ve buda beni çok bunalttı zaten kendi ailemden saatlerce uzaktaym bide bunlar böyle yapınca ne yapacağımı bilemiyorum

Amin cnm benim inşallah gerçekten çok yorucu yıpratıcı bir dönemmiş rabbim yardm etsin

Öyle yapmaya çalışıyorum canm ama eşim ailesine anormal düşkün olduğu için mecburen giriyosun kalabalığa hemde ailesiyle zaten burda ailesinden baska kimseyi gördüğüm de yok ne bir arkadaş ne bir gezme burda kafayı yememek için tek güzellik bi evladının olması başka şekilde imkanı yok durulmuyo zaten beni bu kadar yipratanda eşimin annesi oldu sağolsun gittiğin yeri hic tanimiyosun sadece eşinin ailesi var baska kimsen yok ve onlarda herseyine karışıyolar artı üstüne bide bu durum tek başına bocalamakta olduğun bazen gerçekten pes ettiriyo.bu arada evet cnm sperm bulunmuştu tese sırasında ama allah razı olsun doktordan da hiçbir ses çıkmıyo hicbir bilgilendirme yapmıyor öyle boş boş bekliyoruz burdan okuduklarimla yetinmeye çalışıyorum

Hepimizz ramazani bekliyoruz desene canim cabuck gecsin zaman istiyorumm bizim birde temmuzda dugunumuz var kendime acimayi birakali cok oldu bir faydasi yok cunku buda bizim sinavimiz hakkimizda hayirlisi ins bennimde hormon testlerim ciktiktan sonra temmuzun sonunda on gorusme yapmaya gidip artik tedavimizi baslatinn demek istiyoruz rabbim baska engelle larsilastirmasin ins mutlaka tecrubelerimizi paylasalimm hergun bakmadann yazdiklarinizi gormeden duramiyorum zatenn

Canım ben yeni üyeyimde acaba muayene fiyatlarını ve tüp bebek fiyatlarında yazarmıdınız şayet yasak değilse.

Canim mesajda yazdim ama burdanda tekrar yazmak istedim bende gunlerce arastirip bir dolu sayfa okudum cunku bunlar icin tedavi sureci icin oncelikle gecmis olsun rabbim yardimcimiz olsun ben henuz tedaviye. Baslamadim ama mikro tese icin memorial 2700 yumurta toplama transfer ve yanilmiyorsam ilaclarda dahildi bunada6250 tl dediler yani 10000 ortalama gozden cikarticazz sanirim on gorusmeler icin bir muayne ucreti almiyorlar ve gercekten bize karsi cok ilgililerdii herseyi tek tek sordular bize ait bir dosya olusturdular gider gitmez bunlar benim icin cok onemliydi ama benim esim azooslermi ben uroloji doktoruyla henuz gorusemedim onun icin muayne ucreti istediler 220 tl esimde agustosta gittigimiz zaman goruselim ozaman dedi istemedii malesef gorusmek erkekler cok zor oluyor bu surecte uzuluyorlar anliyorum ama bizim arastirmamizz cok sabirli olmamiz gerekk bende beklicem canim benim ramazandan sonrayi hee birde bu alinan muayne ucretleri daha sonra tup bebek masrafindan dusuluyormus dedi burda konustugum bir arkadas saolsun ön gorusme icin ilk gittigizde semra hanimlada gorusun mutlaka diyorlar onunda muayne ucreti suan 420 tl ben ikisinide aldim ins sonradan dusulurr

Allah hepimize sabir versin canim haklisin sende ama bunlari dusunme senn hep oku sor internette anlat esinee bizim stress olmamamiz lazim dee buda onemli de biz birbirimize destek olmazsa kimse bize yardimm edemez de...benim esimde tam tersii tedaviye baslicaz artik kendii anneme ihtiyacim olucak paylasalimm dedim annem disinda tek bir kisiye bile soylemicezz diyor annemi bile zor kabullendii ikimiz gider gelirizz dedi kendi annesi babasi kardesi kimse bilmiyor bende merakli degilim bilmesinler sen tecrube etmissin mesela ama bir yandan uzuluyorum ben en azindann annemle dertlesiyorum onun adam akilli biri yok bile yok cevresinde derdini anlatsin paylassin diye zaten kimse bilmesin ama ailelerimizle bile paylasmak istemediii esimm ameliyat mikro tese olcagini duydugu icin mecburen soyledikk anneme birbirimizden baska kimsemiz yokk bizim tabi ailelerimizi sevelim duskun olalim ama bu baska birsey
annem akilli bir kadindir ama herzaman der artik gencler bize akil veriyor internet var telefonlar var diye arastiriyoruz soruyoruz inss onlarda anlarlar canim ins zamanla

Aynen canm inşallah bizim olayı sadece gorumcem ve kaynim biliyo ama nafile keske benm annem bilseydi en azndan yanmda olmaya bana destek vermeye çalışırdı gorumcem biliyo ve benm biseye canm sıkılsa az bi yüzüm asilsa hemen sen onu anlayamazsn onun yerinde değilsin ya onun yerinde olsaydn napardn gibi suçlamalarda bulunuyo oysa o an o aklımda bile yokken aklıma sokup dahada kafayı yememe sebep oluyo bişey desem olmuyo çünkü eşim kiz kardeşi olmadan bildiğin yaşayamıyo resmen o onun için kutsal bir varlık gibi ne zaman tüp bebek yaptirmaya gideceğimizi bile o kararlaştırıyo gerisini sen düşün anlayacağın tek başıma savaşıyorum ve bu savaşın altından kalkabilir miyim bilmiyorum birşeyin farkındayım ki artık çok zorlanıyorum ve kimseye diyemiyorum canm acıyo yüküm çok ağır annemin gözünün içine bakıyorum ama bişey söyleyemiyorum

merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum. ama öncesinde neredeyse hepinizin yazdıklarınızı bazen ağlayarak bazen de gerçekten umutlanarak okudum. Eşim azosperm. 1.5 yıllık evliyiz. ilk olarak çift taraflı varikosel ameliyatı olduk. ama düzelme olmadı. bu sefer cinko ve selenyum, plus margine ilaçlarını kullandık. Fsh değerimizde milimlik oynama oldu. şuan Fsh 12, testestoron 200 lerde. kaan hocaya gittik sebebini bile anlayamadan aklımızda sadece TESE ameliyatı olmamız gerektiği cevabıyla çıktık. bir kaç tane oluşmaya başlamış sperm olabilir. bu bir varsayım ancak dedi. forumlardan okuduğum kadarıyla emre bey de alanında çok iyimiş. hikayemi genel hatlarıyla anlattım. bana yardımcı olabilir misiniz?

Csnim ilac kullandinizmi hic

Canim bizim durumumzda olanlarin tek caresi tup bebek malesef normal yolla cok zor bizede tese denildi ama biz iki hafta ilac kullandik artisi gorunce amelyattan vazgecildi bizde 3 senelik evliyiz 3 senedir nasip dye bekledik 2 ay once ogrendik esimde hc sperm olmadgini dunyam basima yikildi ama zamanla alistim ve haftaya tup bebek yaptrcaz kaan aydosa mi gttniz

Bende üç yıllık evliyim cnm benimde yeni yeni Sperm atmaya başladı eşim bizde 10 tane Sperm çıkıyo 5 tane filan hareketli inş kavuşuruz benide burdaki herkes bizde oruçlu ağımızla edilen sular kabul olur Muş inş ins

Peki birşey sormak istiyorum bayanlar. Eşi azosperm olup bitkisel kür kullanıp sperm artışı olan var mı yarından itibaren eşime uygulamayı düşünüyorumda eğer varsa ve yazarsa çok memnun olurum bana umut olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…