Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Merhaba tekrar
Yaklaşık 1,5 aydır sperm testi yaptırmadık. en son tüp bebek merkezinde yapılan testte çok az canlı sperm gördüklerini söylemişlerdi. bu arada hormon testlerini yenilettik biz. anormal olarak düşündüğümüz bişeyler var. testesteron 12 olmuş fakat fsh ve lh baya düşük çıkmaya başladı. ilk yapılan testte 4,5 olan lh şu an 0,75 çıkıyor. fsh 3 çıkıyor. acaba testesteron normal seviyelere geldiği için mi böyle. çünkü kullandığımız ilaçlarla bunları dışardan alıyoruz nasıl düşük çıkıyor anlamadım. önümüzdeki ay tüp bebek işlemlerini başlatmayı düşünüyoruz. şu an hastayım ve 1 ayımız kaldı...

Merhaba arkadaşlar uzun süredir buraya yazma imkanım olmamıştı, eşim azosprem bende polikistik over durumdaydık, 2013 te kontroller vs. tahlil bekleme süreci derken 2014 te ilk varikosel ameliyatı oldu eşim 3 hücre bulundu, hücreler donduruldu 6 ay bekleme süreci sonunda, transfer olacağı zaman embriyo gelişimi sonlandı maallasef transfer olmadı, ikinci sefer denememizde benim yumurtalar alınacağı gün eşim ameliyata alındı bu sefer sonuç daha iyi çıktı transfer gerçekleşti. Kızımız dünyaya geldi bu ay 1 yaşına giriyor. Bu süreç psikolojik olarak elbette çok yoruyor, yıpratıyor, bu şekilde uğraş veren tüm arkadaşlarıma kolaylık, sabır diliyorum, olumlu düşünmeyi asla bırakmayın, umudu asla kaybetmeyin. Dışarıdan kimse size sizden daha fazla yardım edemez bunun için insanları gözardı etmeyi deneyin. Belki sonuç almış yazıları okumakta iyi gelir diye yazıyorum.
Sevgiyle kalın.

Çok teşekürler çok iyi geliyor böyle durumda bu yazıları okumak Nerede tedavi oldunuz Allah evlaidnizi size Bagislasin bizde bu yollardan geçiyoruz bende bi kaç gün snra iğnelere başlıcam inş

Çok teşekürler çok iyi geliyor böyle durumda bu yazıları okumak Nerede tedavi oldunuz Allah evlaidnizi size Bagislasin bizde bu yollardan geçiyoruz bende bi kaç gün snra iğnelere başlıcam inş

Çok teşekkür ederim, Allah hayırlı olan zamanda yaşamanızı nasip etsin umarım.
Ege Üniversitesinde tedavi gördük, moralinizi yüksek tutun, bu yola başvururken %100 diye olacak diye düşünmemeyi tercih ettik neticede sadece çocuk için evlenmemiştik, eşimde aynı fikirdeydi elbette ilk olumsuz denemede üzüldük ama bütün yapılması gerekeni denemeye karar vermiştik, nasipte varsa olacaktır dedik moral verdik birbirimize. Moraliniz yerinde tutmaya özen göstermenizi ve mutlaka bir uğraşınız olsun beklemek çok zor aksi halde.

Bu yolda olan arkadaşlarım tanıdığımız tanımadığımız her an duamızda.

Yolunuz açık, Allah yardımcınız olsun.

Allah Razı olsun ya ne güzel böyle iyi niyetimiz söylemek moral vermek
bende hikâyemiz anlatmak isterim size bizde 2013 de evlendik bir sene çocuk işini erteledik ben ailemden başka şehire gelmiştim alıştım ortama diye hatta korumasız ilişki olduğunda hamile miyim korkusu vardı ilk aylar olmamli diye düşünüyordum ilaç bile kulannmustim ertesi gün ilacı nese karar verdik artık bir evlat sahibi olmalıydık die
aradan altı ay geçti yok ben doktora gittim ve hiç bir sorun yoktu çok şükür snra çatlama iğnesi filan bir türlü hamile kalamiyordum doktor kızım bi daha gelme herseyin çok iyi üç ay içinde kalırsın kafan dan at dedi altı ayda öyle geçti yok olmuyordu snra doktora dedimki eşim hiç test vermedi aaa hiç istemedik mi dedi bi test versin dedi eşim gitti test verdi ve sonuç 0 üzülmustum olayın şokunu bi türlü atamamistim snra anladım olayın ciddiyetini ikimizde resmen perisandik snra bir sene test verdik yok sıfır hEp burun testlerimiz normaldi Sperm yoktu ama snra variskosel olduk çok şükür altı ay snra başladı çıkışlar ilk deneme negatif devlete şimdi özelde başlaycam çıkan hücreler donduruldu normal sperm testinde 8 tane sperm cikiyir haretli 4 tane bakalım Rabbim nasip edecek mi inş heyecan stres korku olurlar olamazlar kafam bir dünya yani canım herkese nasip olsun banada tüm isteyen evlat aşkıyla yanan kardeşlerime de ....

Allah yardım edecektir ve ne oluyorsa olsun sonuç sizin için hayırlı olandır. Bizde benim durumum belli idi o sebepten yalnızca ilk 6 ay korunduk daha sonra 5 yıl korunma olmadı zaten acele de etmedik, denemeye 2013 de başladık 2015 temmuzda kızımızla buluştuk. Güzel düşünelim güzel olsun dünya Bu arada doktorların bir çoğu da direk kadının tahlileri üzerinden gidip erkeği sormuyorlar ya ne yorucu oluyor kadın için.
Siz içinizi ferah tutun. Allaha emanet.

Ya arkadaslar esimin tahlillerini falan karistirirdim.yarin kismetse kaan aydosu arayip randevu alacam. Daha once dikkatimi nasil cekmemis ! Yada cekmis arastirmis sonuc mu almamisim hic hatirlamiyorum.! Sperm tahlilimizde yuvarlak hucre 1.000.000 lokosit sayisi 200.00 ??? Bizde meni kanal tikanikligimdan suphelenmislerdi. Tikaniklik olsaydi bu sayilar olur muydu ?? Nasil bu vakte kadar dikkat etmemisim yada safligimami gelmis hoş cokta saf sayilmam ,anlamadim.soktayim.

Bu durumu dr'la konuşmak daha doğru olur herkeste farklı durumlar görülebilir arkadaşım endişe etme hayırlı olan zaman ancak gelmiştir.

Arkadaslar ya transferden kac gun somra idrar testi yapilmali
Canım benim ilki 5. gün transferiydi idrarda transferden sonra 7. gün ikinci çizgiyi görmüştüm diğeri 3. gün transferiydi transferden 8 gün sonra ikinci çizgiyi görmüştüm ama bana kalırsa bekle kuzum yapma bende dayanamadım ikisinde de sonra çok üzülmüştüm inşallah sen kucağına alırsın meleğini

Insaallah cumleten aliriz ya

Arkadaslar benimkiler tutunamadi sabahtandir agliyorum esimde nobette icimdekileri doktum cok kotuyum

Gelmiyecek misiniz sizde ..sizde mi beni yalniz birakacaksiniz nerdesinz cok mu uzaktasiniz soyleyin yerinizi de ben geleyim kuzularim

Duyuyor musunuz haykirislarimi hickiriklarimi, goruyor musunuz gozlerimden akanlari..sizde mi benim gibi penceresiz kaldininz yoksa, soyleyin yerinizi soyleyin de cikarayim sizi

Biliyor musunuz herseyim elimden tek tek gitti bir umududum vardi o da sizdiniz sizi de kaybettim neden tutuanmadiniz yoksa sizde mi bana küstünüz

Icim yaniyor eger benim yuzumden tutunamadiysaniz omur boyu vicdan azabi cekerim..birbirimizi tanimadan gittiniz beni anne kelimesine hasret biraktiniz..

Hakkinizi helal edin hoscakalin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…