Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Slm arkadaşlar ben yeniyim.Benim esim de azo daha önce kaan aydos a gittik tese dedi dr lar hemen ameliyat diyor eşim de buna yanasmadi. Ameliyat için gün aldık hatta ama vazgeçtik . Ilacla tedavi olan var mi? esimin genetik testi normal cikti.hormon sonuclari da normal dendi dr tarafindan ama azospermi var.sonuclari şöyle:
Fsh 5.02
Lh 3.07
total testosteron 3.08
Yardımcı olabilir misiniz.

Bizim de fsh lh testosteron normal sinirlarda ne yapabiliriz yardimci olabilir misiniz bize?

cnm inş sperm bulunmuş mutluluktan yazmayı unutmuşsundur dualarımız bu yönde inş güzel haberlerini alırız.

cnm üzüldüm ama haklısın bu günler geçecek geçmese yaşanmaz rabbim güç kuvvet verecek gene bir şeylerin peşinden koşacaksınız elbet
şimdi acınız yüreğiniz yaralı geçecek ama biraz zaman lazım inşlh bugünleri evladını kucağına aldığın gün unutursun inşaallahh....

Yardimci olabilecek kimse yok mu?yol gosterebile
Geçmiş olsun
Allahtan ümit kesilmez. O yoktan var etti bizi.derdini veren allahin dermanini da verir.kaldıramayacak yuk vermez...

Slm arkadaşlar ben yeniyim.Benim esim de azo daha önce kaan aydos a gittik tese dedi dr lar hemen ameliyat diyor eşim de buna yanasmadi. Ameliyat için gün aldık hatta ama vazgeçtik . Ilacla tedavi olan var mi? esimin genetik testi normal cikti.hormon sonuclari da normal dendi dr tarafindan ama azospermi var.sonuclari şöyle:
Fsh 5.02
Lh 3.07
total testosteron 3.08
Yardımcı olabilir misiniz

Canım benim çok üzüldüm rabbim yar ve yardımcın olsun rabbim sabırlar versin inancını sonsuz kılsın söyleyecek söz bulamıyorum ben bile mesajı okuyunca yıkıldım seni düşünemiyorum bile allahım bir gün kucağında evladınla bu günleri unuttursun

Arkadasim cok uzuldum rabbim sabir versin ama yikilmak yok pes etmek yok bizim 2. Tese de hic cikmadi 3. Teseyi doktor yapmak istemedi bile esimin israru ile oldu ve 25 adet bulundu sakin umidini yitirme tese oncesi bir tedavi sureciniz olmusmuydu

Arkadasim cok uzuldum rabbim sabir versin ama yikilmak yok pes etmek yok bizim 2. Tese de hic cikmadi 3. Teseyi doktor yapmak istemedi bile esimin israru ile oldu ve 25 adet bulundu sakin umidini yitirme tese oncesi bir tedavi sureciniz olmusmuydu

sonuncu teseyi nezaman oldunuz acaba ? bir de merak ediyorum mikroteseler arasında nekadar süre var. biz de ilk teseyi olduk bulunmadı ve şuan bir tese daha gerçekleştirecek umudumuz yok .

sonuncu teseyi nezaman oldunuz acaba ? bir de merak ediyorum mikroteseler arasında nekadar süre var. biz de ilk teseyi olduk bulunmadı ve şuan bir tese daha gerçekleştirecek umudumuz yok .
Ilk tese 2010 da oldu yapisi bozuk 8 soerm bulundu donduruldu bunlar kullanilacakti sonra bozuldugu ve tekrar tese olmamiz soylendi 2011 de tekrar olduk hic bulunmadi bozuk spermler kullanildi 2 embriyo olusturdu malesef olmadi daha sonra beslenmeyi duzenledik saglikli beslenmeye calistik ve 2013 te tekrar doktoru zorlayarak tese olduk ve 25 sperm bulundu bunlarlada 2 tup bebek denemesi yaptik ama malesef hala kucagimiz boş esim su an celallettin peru da tedavide bakalim tedavi sonrasi tekrarr tese düşünüyoruz

beslenme konusunda neler yaptınız? bizde dikkat etmeye çalışıyoruz.ama ikimizde çalıştığımız için düzen sağlayamıyoruz. vitamin kullanıyoruz Promotil mforte kullanıyoruz. Kocaelide Medikal park hastanesinde embriyolog kullanmasını söyledi. tüm değerler normal gözüküyor ama testlerde ve ya tese de hiç sperm çıkmadı. siz neler kullandınız?

Esim hic sebze yememisti hayatinda sebze yemekleri yemeye basladi muz ceviz yedirdim keciboynuzu kaynatio suyunu icti ace plus selenyum ilaci kullandi

Esim hic sebze yememisti hayatinda sebze yemekleri yemeye basladi muz ceviz yedirdim keciboynuzu kaynatio suyunu icti ace plus selenyum ilaci kullandi
anladım canım. çok saol. ben her akşam yemeğimi ihmal etmiyorum. sebze falan yediriyorum.
günlük incir kayısı veeriyorum. balık yağı kullanıyr. birde vitamin ve keçiboynuzu pekmezi soğuk sıkım. sonuç 0 ilerleme gözükmüyor maalesef. ne yapacağımızı şaşırdık artık. sabah çok erken çıkıyoruz kahvaltı olayımız yok. öğlen yemeğine de eşim sürekli dışarıda köyleri falan geziyor. ne bulursa onu yiyor.
pek düzenli değil anlıycağın. artık hayılısı diyicez ne yapalım. inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşruz

Canım benim seni çok iyi anlıyorum o günü asla unutamazsın ama Allahım sabrını veriyor. Sana üzülme diyemem üzülmek hafif kalıyor yıkılıyorsun ama eşin için iyi olmaya çalış onun sana şu an çok ihtiyacı var. Ağrıları var psikolojisi bozuk ancak sen destek olursan ayağa kalkar. Allah herşeyin iyisini bilir...

Canım mrb maalesef aramıza hosgeldin. Genetik hormon vs normal diyorsun peki sorun olarak ne diyo dr lar. Yanı mesela sperm kanalları var mı testisleri yerinde mi ne bileyim bunları öğrenin tedavilik Bi mevzu yok hormonlarda öyle görünüyor. Bizimde herşeyiniz normaldi ama esimin sperm kanalları yok doğuştan bu yüzden çıkış yok direk tese dendi. O yüzden tek Bi dr la kalmayıp araştır asıl sorun ne öğren derim. Gecmiş sayfaları oku mesela Bi faydası olabilir

Bizim de fsh lh testosteron normal sinirlarda ne yapabiliriz yardimci olabilir misiniz bize?
Bizim hipo hipo dedikleri durumdu, sizin normal sınırlarda olunca acaba varikosel ve bunun gibi ameliyatla düzelecek bir sorun mu? Üroloji uzmanı olup özellikle infertilite ile ilgilenen bir hoca gördü mü sizi? ankara da mehmet müfit günel'e gittik, tavsiye ederim.

Canim Onun icin guclu duruyorum zaten. Cok sukur inancimiz var. Allah sabrini veriyor. Şuan sudan çikmis balik gibiyiz. Rabbim bilir en iyisini.

Merhaba tekrar arkadaşlar,
1,5 aydır sperm testi yaptırmadık. en son tüp bebek merkezinde yapılan testte çok nadir alanlarda tek tük canlı sperm gördüklerini söylemişlerdi. bu arada hormon testlerini yenilettik. anormal olarak düşündüğümüz bişeyler var. testesteron 10 olmuş fakat fsh ve lh baya düşük çıkmaya başladı. ilk yapılan testlerde 4,5 olan lh şu an 1 çıkıyor. fsh 3 çıkıyor. acaba testesteron normal seviyelere geldiği için mi böyle. çünkü kullandığımız ilaçlarla bunları dışardan alıyoruz nasıl düşük çıkıyor anlamadım. eşim hayal kırıklığı yaşayacağımızdan korktuğu için test yaptıramıyor. bu arada üroloji doktorumuz canlı çıkış olsa dahi tese yapılsın ordan daha cok ve kalteli spermler çıkar diyor. ağustosun 2 haftası tedaviye başlayacağız. bakalım hakkımıza hayırlısı inşallah güzel sonuç alırız. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…