Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar;
Mesajım belki biraz uzun olabilir ama faydası olsun diye isim vererek detaylı şekilde açıklamaya çalışacağım.
2006 yılında evlendik, 2007 yılında eşimin azorsperm benim ise polikistover hastalığımın olduğunu öğrendik.

-2008 yılında Ankara Gürkan Klinikte eşim tese oldu, sperm bulundu, 1 embriyo transferi ve negatif sonuç.
-2010 yılında Prof. Dr. Engin ORAL ile tedavi, Bahçeci de Tese, sperm bulundu, 2 embriyo transferi ve pozitif sonuç ama 1 aylıkken düşük.
-2011 yılında Prof. Dr. Engin ORAL ile tedavi, 2 adet dondurulmuş embriyo transferi, pozitif sonuç ama 2 aylıkken düşük.
-2013 yılında Prof. Dr. Kaan AYDOS ile tedavi.
-2014 yılında Prof. Dr. Kaan AYDOS Tese, sperm bulundu, Ank. Ünv. Cem ATABEKOĞLU tüp bebek, 1 embriyo transferi ve negatif sonuç.
-2015 yılında Prof. Dr. Kaan AYDOS Tese, sperm bulunup dondurulmasına rağmen tekrar Ank. Ünv. başka bir hoca tarafından tese, sperm bulundu, Ank. Ünv. Cem ATABEKOĞLU tüp bebek, 2 embriyo transferi ve negatif sonuç.

Anlaşılacağı üzere doğru düzgün bu işin tedavisine yönelen bir doktora 2016 yılının başına kadar denk gelmedik. Prof. Dr. Kaan AYDOS tedavi dese de her defasında TESE ameliyatı yapma fikrini tekrarladı. 2016 yılının Ocak ayında Dr. Celalettin PERU yu internette duyduk. Eşim randevu aldı, ilaç ve bitkisel tedaviye başladı. 3 ay sonra kontrole gittiğinde daha önce doktorun söylediği hormon değerleri görülmüştü. 18 Temmuz da 2. üç aylık kontrole gidildiğinde çok şükür az da olsa sperm çıkışı olmaya başladı. İlaç ve bitkisel+ ek gıda takviyeleri ile tedaviye devam. 3. üç aylık sonucu da buradan yazacağım.

Kısacası kesinlikle hemen eşleriniz TESE ameliyatı olmasın. Her ameliyat insanı geriye götürüyor. Bozulan dokuların kendisini yenilememe gibi bir riski de var. Dr. Cellettin PERU eşime bu kadar TESE ameliyatı olmana rağmen yine de dokuların çok kötü değil demiş (muhtemelen daha önce bir çok bitkisel gıda kullanmamızın faydası). Sorusu olan var ise elimden geldiğince seve seve cevaplarım.

Merhaba canım beni belki hatirlarsin sizinle aynı zamanlarda öğrenmiştik azospermiyi ve 2015 temmuz tam bir yıl önce mikretese olmuştuk ama patoloji sonucu sertoly cell only çıktı sperm bulunamadı, Allah dayanma gücünü verdi toparladik kendimizi ve yine peşini birakmadik uğraştık en son 2 ay önce test yaptı eşim 2yerde bir testte 1 adet hareketli sperm bulundu diğerinde ise bol kuyruklu hücreler bulundu, şimdi tatile gidicez dönünce yine yaptiricaz inşallah çoğalmıştır hepimize belki bir umut olur diye yazdım bunlari Allah büyük o istesin kendiliğinden bile gelir bebeklerimiz, yaşadığımız üzüntüleri Allahım günahlarimiza kefaret eylesin inşallah ebedi hayatımız tertemiz olsun esine ve sana geçmiş olsun bu yepyeni bir başlangıç olsun size inşallah.

canım senin adına çok sevindim neler yaptınız neler kullandınız bizede anlatır mısın?

Canim hatirlamazmiyim seni Cok sevindimm cok duygulandimm ayni durum bizim galiba sol tarafta germ hucreler varmis. Adiniza cok mutlu oldum insaAllah Rabbim yardimcimiz olsun. Aminn aminn dualarina canim benimm

canım senin adına çok sevindim neler yaptınız neler kullandınız bizede anlatır mısın?
Mikreteseden sonra 2,5 ay hicbisey yapmadık eşim toparlansin kendine gelsin diye sonra Kaan aydos a mail attım ben durumu anlattım 6 aylık bir tedavi önerdi sonra bidaha tese yaparız çıkış olmazsa dedi, 6 ay boyunca her gün 1adet pharmaton multivitamin 2adet emodex 1adet femara(bu estradiolu bastırmak testesteronu artırmak içindi) ve eşim 5 kilo verdi haftanın 4 günü spora gitti ağırlıklı tempolu yürüyüş,6 ay bitinceki testte yazdığım sonucu aldık 2ayri yerden bidahaki test için tatile gidip dönmeyi bekliyoruz inşallah çoğalır tersi olmaz ama bu bile mucizeydi bizim için test yaptırdigi yer ne yapıyorsan devam et demiş mücadeleye devam madden ve manen yetebildigimiz surece inşallah

Çok sevindim canım aklınızdan atın bu ara testi ve tatlinizi yapın güzelce esini sağlıklı Besle ceviz muz fındık fıstık sebze karnibahar sağlıklı şeyler yedi inş cogalicak bizimde öyleydi iki üç dört yükseldi çok şükür devam edin Rabbim daha güzel sonuçlar nasip etsin çok sevdindim...

Canim hatirlamazmiyim seni Cok sevindimm cok duygulandimm ayni durum bizim galiba sol tarafta germ hucreler varmis. Adiniza cok mutlu oldum insaAllah Rabbim yardimcimiz olsun. Aminn aminn dualarina canim benimm
Bitanem bende doktor doktor kosturuyorum yazamadım yeni fırsat buldum sen okadar imanlı gönlü güzelsin ki hersey güzel olacak inş eminim biraz kafanızı dinleyin ...Allah hepimizin yardımcısı olsun inş

Esimde kanallar var meni bölümü de 3 ml.yani tıkanıklık yok dedi dr.testislerde normal boyutta fakat sperm yok. Hormonlar alt sınıra yakın yükseltilerek sperm çıkar diyor eşim.doktorlar illaki özel hastanelere para kazandıracak.mesleki etik ilke yok. biz kime guveneceZ anlamadik gitti

Varikosel var mı yada küçükken atesli hastalık ergenlikte geçirdiği kabakulak var mı yanı aklıma gelenler bunlar Can'ım .

Görüştüğümüz doktorla ameliyatsiz
Varikosel var mı yada küçükken atesli hastalık ergenlikte geçirdiği kabakulak var mı yanı aklıma gelenler bunlar Can'ım .
evet canım varikosel vardı ameliyat oldu bisey değişmedi. küçükken zaturre hastaligi gecirmis.bunun dışında ateşli hastalik hatırlamadığını söylüyor.yani belirsizlik çaresizlik yaşıyoruz kabullenmek de çok zor geliyor.allah yardımcımız olsun.

Canim merhaba... Micron boyutu ne demek? Yani nerde gorebilirim ben bu mikronu? Kusura bakmayin lutfen... biraz toyum bu konularda... Guzel Rabbim tez zamanda sevindirsin canim senide bizleride)))

Hangi tahlilleri yaptiniz tikaniklik olup olmadigi ogrenmek icin ? Bjzde tikanikliktan supheleniyor doktorlar. Kismetse bir ay sonra Kaan aydosa gidecez allahin izniyle ..

Kızlar aranıza yeni katıldım eşime de azosprem dendi.öğrenmek istediğim hangi hastane ve hangi doktora gidiyorsunuz ve ayrıca tese ameliyatı riskli mi ameliyat sonrası bir sorun yaşanıyor mu erkek için

Ankara da önereceğiniz bir hastane var mı birde tüp bebek dendi bize eşime ameliyat benim anlamadığım eşime herhangi bir ilaç tedavi uygulanmadan hemen ameliyat deniyor tecrübelerinizi paylaşır mısınız rica etsem

Merhaba canim... In saa Allah yuce Rabbim tez gunde mutluluga ermenizi nasip etsin. Canim sana tavsiyem kesinlikle tedavi olmadan tese yaptirmayin. Biz o hatayi yaptik ve pişmaniz. Teseden once tedavi gorurse eşin sperm bulma şansi kat kat artar. Biz micro tese olduk hic sperm bulunamadi. 3 yillik bir aradan sonra yakinlarimiz Istanbulda cok iyi bir doktor var ona bir gorunun dedi. Ismi Celalettin Peru. 9 aydir tedavi goruyoruz. Celalettin hoca kesinlikle teseye karşi olan bir insan ve sirf bu yuzden tedavi ile doğal yolla sperm cikişinin olmasini sağlamak istiyor. Yanliş hatirlamiyorsan Ankarada Kaan Aydos diye iyi bir doktor daha var. Sen bir araştir derim canim...

Kızlar Merhaba çok heyecanlıyım hafta sonuna doğru opu olucam dualrinizda benide unutmayın olur mu
Pınarımmmm canım benim sen tedaviye baslamışmıydın çoksevindim bitanem hadi bakalım canım benim inşallahhhh pozitif haberler vereceksin bu defa inşallah emekleriniz boşa gitmez rabbim yar ve yardımcın olsun

Allah Razı olsun Aytenimmm başladım cok sveindim mesajina moral oldu kuzum inş hepimizin kucagi dolar yakın zman da arkadaşım ❤

Allah Razı olsun Aytenimmm başladım cok sveindim mesajina moral oldu kuzum inş hepimizin kucagi dolar yakın zman da arkadaşım ❤
Güzelim benim moral verdiysem ne mutlu bana inşallah sende bizlere umut olacaksın canım benim inşallahhhh dediğin gibi çok yakında hepimizin kucağı dolar inşallah isteyen herkesin çok yakında dolsun cokkkkkkk aminnnunutma tüm gelişmeleri yaz cantanemmm

Tabiki yazarım canım burda bibirimize destek veriyoruz çok saol duaların için kuzu ama heyecanımm çok inş hersey güzel olur öpüyorum canım❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…