Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Te

telrar tese önerdi mi size ? Tese sonrası davranışları kötü oluyormuş önemsemeden konuşuyormuş öyle mi gerçekten?
şoyle soyliyim. bir onceki mesajınızdaki basarı oranı dusuk islere girmiyor cumlenize katılıyorum. sanırım klinigin genel tavrı bu. sonucta klinigin oranı dusuyor, pek girmiyorlar zor yada ugrastırıcı durumlara.
teseden sonrda yanımıza geldi. Ameliyatın beklediği gibi gitmedigini, eğer giderse patoloji sonuclarını beklememizi soyledi zaten biz olumsuzu duyunca yıkıldık. kafalar orda kaldığı icin doktorun diger dediklerini tam idrak edemedik. cıkısta ayrılırken gorusmek istedik ama o gun oraya sadece bizim ameliyat icin geldigini ve coktan ayrıldığını oğrendik. dunde 6.30 gibi aradı pataloji sonuçlarının acıklandığını ve yine aynı seyleri soyledi, kok hucre vs. yani buraya kadarmıs dedi resmen.
Bu (hic hucre cıkmayan) durumlarda bazı doktorların tavrı bu sekilde oluyor anladığım kadarıyla, yani hormonlar, fsh vs bunları normale getirdikten sonra tese islemi. Değerleri normal olanları yine tese islemi, varsa var yoksa yok oluyor genelde galiba

Sizi çok iyi anlıyorum her ne kadar şuan eleştirsem de önceki tese yapan doktorları sonuçta çok büyük umutlarla gidip güzel sonuç bekleyerek eşimi ameliyathaneye gönderdim ve sonucu negatif çıktığında her defasında ayrı artışla yıkıldım. Belki olur da Tansel bey de tese olursak birdaha artarak yıkım yaşayacağım. Ama bir de düşünüyorum ki ; bu dünya ölümlü.. bir evlat dünyaya getiricez Allah'ın izniyle ve canımızdan çok sevdiğimiz yavrumuz zor günler yaşayacak oda ölecek. Belki bizden önce belki bizden sonra... şuan hasretimiz varken olduğunda endişe korku ve ifade edemediğim farklı duygular olacak. O sevgiyi hissedip kaybetmektense hiç bilmemek daha kolay. Kendime yatıştırıcı cümlelerim ama sor ki kaç günden sonra bunlar söyleniyor.yine de herşeye rağmen istiyorum bize de tüm isteyip sahip olamayanlara da Rabbim en yakın zamanda en tez zamanda sağlıklı güzel ahlaklı evlatlar nasip etsin. Bizler hayatta ve sağlıklarımız yerinde iken inşallah

Meraba bizde celalettin peruda tedavi gorenlerdeniz. Esim azospremi degil ama morfoloji 0 ve sprem 2 milyon size simdi cok gelebilir ama 2 kez denedik ve tutmadi. Emre bakircioglu ile denedik bizi basindan atti 2. Negetif cikinca . simdi celattin prrudayiz sayi ve morfolojide bir artis olmadi ama ilkkez yerinde harektli sprem gorundu yaptirdigimiz testte (bizim kisa kuyruklu ve hareketsiz) sizlere uyguladigi tedaviyi merak ediyorm. Acaba herkese ayni seyleri mi veriyor . esime ovitrelle ve merional verdi igne olarak hap olarakda d vitamini progeny omepa selenyum ace bitkisel olarakda m dvd-kbrt ve activ'ss verdi

biz hicbir tedavi gormeden Kasım 2015 te TESE olduk. raporumuzda sonuc olarak canli sperm bulunamadi yaziyor.
6 ay once necmettin atsu ye gittik. yeniden tese olmadan once hormon tedavisi onerdi
choriomon 5000 ve menagon 75 igne oluyoruz.
her biri haftada 2 kez.
hormon tablomuzda duzelme var ama yeterli mi tese olunca gorecegiz..
Allahim cumlemize hayirli gunler gostersin..
bu kadar cabaliyoruz olacaksa hayirlisiyla nasip etsin insallah..

Kızlar celalettin peru da tedavi görüp cevap alan oldu mu bizde sertoli only sendromu var
Oncelikle yaklasik 1 yildir bu duruma ugrasiyoruz yaptigimiz tum tahlillerde hep 0 sperm vardi bizde tedavisiz kaan hocada tese olduk sertoli teshisi kondu ve sansiniz cok dusuk deyip tedavi sansi bile sunmadi halbuki ilk basta cok ilgiliydi. Ancak sunu demeliyim cok temiz bir tese yapti ve hic sorun yasamadik. Daha sonra bazi nitkiseller incir kuru vs ne varsa kullandik.ve celalettin hocayi burada formda gorduk bi kac defa aradik gorstuk once baya bi muallakta kaldik bi faydasi olurmu diye daha sonra kaybedecek birseyimiz olmadigini dusunup gittik. Yaptigi sperm testinde pellet incelemede 19 adet sperm cikti . Ovitrelle ve merional verdi birde bitkisel 3 ilac ile evicap selenyum verdi henuz 1 ay olmadi gecen meraktan gidip tahlil verdik ve siddetli oat yani sperm vardi. Pellet degil normal tahlilde cikti. Tabi rabbim buyuktur bunu hep zikrettik o ol dedi ve oldu %5 sans verilmisti simdi ise cikis var bakalim umudunuzu yitirmeyin rabbim yardimcimiz olsun.

Bugun ku konusmayi nerden bulabiliriz nelerden bahsedildi nasildi
konusmayı nereden bulabileceğinize dair bir bilgim yok. ama seminerde ozellikle morallerin bozulmamasını ve umudumuzu yitirmememizin altını ozellikle çizdi butun doktorlar.
prof. dr Seda Vatansever eğer hucre varsa bunun lab ortamlarında gelistirilebildigini, olgunlastırılabildigini ve bunun uzerinde yoğun calısmalar yaptıklarını soyledi, kandisini cok beğendim cok basarlı calısmalar yaptığını gordum. Ulkemizde onun gibilerinin sayısının coğalmasını isterim gercekten. Kendi alanında basarılı. Eger hucre varsa ve genler, hormonlarda sıkıntı yoksa muhakkak bir gorusun veya mail atın derim.
prof dr Kaan aydos
Azosperminin genel bilgisini, nelerden kaynaklanabileceğini ve henuz bilinemeyen durumların cok oldugunu soyledi. amacımız doğru teshisi koyup hormonal sorunlar varsa onları normale getirmek, sperm uretimini tetiklemek ve ardından tese islemine gecilmesi gerektigini soyledi. Tese ameliyatının, damar tıkanıklığı ameliyatının nasıl yapıldığını ve bazı problemlerin nelerden kaynaklanabileceğini videoda izleterek gosterdi ve anlattı.
Uzm. dr Celalettin Peru
Sertoli cell only sendromu uzerinde durdu ve digerleri gibi umudumuzu kaybetmememizi soyledi, bazı hastalarının ilk degerlerini ve son degerlerini gosterdi. bitkisellere giremedi cunku en son cıktığı icin zaman yetmedi. bu sendrom ile gelip normal yolla cıkıs oldugunu ve azda olsa cıkan spermlermlerle hamile kalınabileceğini bunun orneklerinin oldugunu soyledi. hic tedavi yapmada Tese olup olumsuz sonuçlananlara "kok hucreyi bekleyin, yapabileceğimiz birsey yok" denmesinin yanlıs oldugunu soyledi.

bu ve bunu gibi bilgiler paylasıdı arkadaslar. bazı kısımları yanlıs hatırlıyor olabilirim hakkınızı helal edin ama benim anladığım bunlardı. Baska katılan arkadaslarda bilgi verebilir dunki sempozyum icin. Bunun gibi seminerlerin coğalmasını diliyorum. kim önayak olup kimin emeği gectiyse boyle bir dernek kurup (imad-der) boyle onemli doktorları bir araya toplamaları cok guzel birsey bizim icin.
Sadece 3 doktoru yazdım bunların yanında Volkan baltacı, Timur Gurkan,Basar sarıkaya gibi onemli doktorlarda kendi alanlarının bilgilerini paylastı, bilgilendirdi.

ve seda hanımın konusma sonundaki ekrana yansıyan yazıyı paylasmak istiyorum

tüp bebek için rapor çıkarıyoruz.Ben herkes çıkarıyor sanıyordum cıkarmıyorlar mı acaba? benden istenen ve eşimden istenen tetkikleri devlette yaptırıyorum zamanım olduğu için maliyeti daha düşüyor.Daha önce tedavi olmadık beş bucuk aylık evlıyım zaten azo sperm sebebi.

Canım zaten önemli olan çok veya az olması değil ki istediği kadar çok olsun kalitesi önemli bizdede yeni çıkış oldu çok az çıkıyor işte malesef çıkış olunca da bitmiyor kaliteli olmadıkları için gelişim durdu transferi bile yapmadı bizim tüp bebek dr u co enzym Q10 önerdi bize kaliteyi arttırmak için bizim için önemli olan kaliteli Sperm dedi hakkında hayırlısı olsun canım benim

Arkadaşlar ko u açtım ama cevap yazan olmadı esimde azosperm var 20nisandada Kaan Aydos la randevumuz var bizden birkaç test istedi yaptırdık FSH yüksek çıktı 22 mail attım 15 gün sonra cevap gelecekmiş ..Düşürmek için bitkisel önerilerimiz varmi

Canım bizim de 20 Nisan'da randevumuz var

Canım çok güzel anlatmışsın sondaki yazıda çok güzel Rabbim ol derse olur

Rapor lazım olduğunu bilmiyorum Zaten azo ise başka rapora gerek Yok bence. Özellerde rapor olunca daha nı uygun oluyor tedaviler işlemler falan? Kuzenim de rapor çıkarmıştı aynı eşi azo lu ama üniversite hastanesinde olduğu için gerekli olduğunu düşünmüştüm yani neredeyse yarı yarıya düştü maliyeti. Ama olsun da birşey bulunsun da maliyeti de artık gözüm görmüyor

Can'ım ne kütler uyguladınız demek kürler ile yarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…