• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Herkese merhaba.Daha önce eşimin mikro tese sonucunda hiçbirşey bulunmadığını burada sizlerle paylaşmıştım.Patoloji sonucunda sertoli cell only sendromu çıktı ve doktor hemen hiç çocuğunuz var mı dedi?Eşim de yok dedi tabi.Bu konuda kök hücreyi bekleyin kök hücre uygulanana kadar hiçbirşey yapmayın dedi.Eşinde sertoli cell only sendromu olan var mı aranızda?Çok zor bir durum.Dünden beri ne yapacağımı bilmez haldeyim.Doktor hiçbirşey yapmadan bekleyin diyor bu da çok zor benim için.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Herkese merhaba.Daha önce eşimin mikro tese sonucunda hiçbirşey bulunmadığını burada sizlerle paylaşmıştım.Patoloji sonucunda sertoli cell only sendromu çıktı ve doktor hemen hiç çocuğunuz var mı dedi?Eşim de yok dedi tabi.Bu konuda kök hücreyi bekleyin kök hücre uygulanana kadar hiçbirşey yapmayın dedi.Eşinde sertoli cell only sendromu olan var mı aranızda?Çok zor bir durum.Dünden beri ne yapacağımı bilmez haldeyim.Doktor hiçbirşey yapmadan bekleyin diyor bu da çok zor benim için.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bizede aynı şeyi söyledi doktor sizinle aynı durumdayız başka bir doktora geçtik şimdi tedavideyiz bitkiseller felan kullanıyoruz pes etmem ben doktorlar istediği kadar olmaz desin olduran bir Rabbe inanıyorum ben inşaAllah sizinde olur pes etmeyin

Yani neymiş bu hastalık nasıl birşeymiş söylemedi mi doktor. Neden çocuk yapmayın dedi. Teşhis etmek için illa mikrotese mi yapmak gerekiyor. Bence vazgeçmeyin tedavi için çabalamak bırakmayın

Bizede aynı şeyi söyledi doktor sizinle aynı durumdayız başka bir doktora geçtik şimdi tedavideyiz bitkiseller felan kullanıyoruz pes etmem ben doktorlar istediği kadar olmaz desin olduran bir Rabbe inanıyorum ben inşaAllah sizinde olur pes etmeyin
Öyle tabi pes etmemek kazım.Ama sperm oluşturacak germ hücreleri olması gerekiyormuş ve doktor sizde hiç yok dedi eşime.Testosteron seviyeniz şuan iyi.Mikro tese veya başka bir işlem testosteronu düşürebilir.Zaten sizin durumunuzda ikinci mikro tese'ye gerek yok sonuç değişmez dedi doktor.İnternette araştırdım dün bu durumda olup bitkisel tedavi sonucu başarıya ulaşan kimseye rastlamadım.2 3 yıl tedavi görüp sonuç alamayınca bırakanlar olmuş.Kök hücreyi bekleyenler var bir de bizim gibi.İnşallah en kısa zamanda erkeklerde de uygulanır kök hücre.

Öyle tabi pes etmemek kazım.Ama sperm oluşturacak germ hücreleri olması gerekiyormuş ve doktor sizde hiç yok dedi eşime.Testosteron seviyeniz şuan iyi.Mikro tese veya başka bir işlem testosteronu düşürebilir.Zaten sizin durumunuzda ikinci mikro tese'ye gerek yok sonuç değişmez dedi doktor.İnternette araştırdım dün bu durumda olup bitkisel tedavi sonucu başarıya ulaşan kimseye rastlamadım.2 3 yıl tedavi görüp sonuç alamayınca bırakanlar olmuş.Kök hücreyi bekleyenler var bir de bizim gibi.İnşallah en kısa zamanda erkeklerde de uygulanır kök hücre.
Geçen bir arkadaş yazmıştı choriomon iğne kullanmışlar bir ay eşim bol salata tüketti abur cubur çok yerdi bıraktı normal sperm testinde çıkmış tek tük böyleleri var yaşam tarzınızı değiştirin sizde eşin sigara içiyorsa bıraksın spor önemli yapsın

Yani neymiş bu hastalık nasıl birşeymiş söylemedi mi doktor. Neden çocuk yapmayın dedi. Teşhis etmek için illa mikrotese mi yapmak gerekiyor. Bence vazgeçmeyin tedavi için çabalamak bırakmayın
Doktor erkek yumurtalıklarında sertoli ve germ hücrelerinin bulunduğunu ve germ hücrelerinin sperm ürettiğini söyledi.Eşimde sertoli hücresi varmış sadece.Germ hücreleri olmadığından sperm üretimi yok yani kısaca sperm üretecek fabrika yok dedi.Kök hücreden başka tedavisi yokmuş.Yurtdışında kök hücre üzerinde çalışılıyor.Bu tedavinin yürürlüğe girmesini bekleyen 100 hastam var.Bu tedavi uygulanana kadar birşey yapmadan bekleyin diyor doktor.Tıbbın yapacağı birşey yokmuş bizim durumumuza şuan.

Geçen bir arkadaş yazmıştı choriomon iğne kullanmışlar bir ay eşim bol salata tüketti abur cubur çok yerdi bıraktı normal sperm testinde çıkmış tek tük böyleleri var yaşam tarzınızı değiştirin sizde eşin sigara içiyorsa bıraksın spor önemli yapsın
Eşimde reflü var.Salatayı bugüne kadar hiç yememiş.Meyve sebze hiçbirinin tadını bilmez.Kayınvalidem sağolsun çalıştığı için ona hep hazırlaması basit, fast food tarzı beslenmeye alıştırmış ne yaptıysam bu durum değişmedi.Sigara kullanmıyor.İşte çok yoruluyorum diyor spora da gitmiyor.

Eşimde reflü var.Salatayı bugüne kadar hiç yememiş.Meyve sebze hiçbirinin tadını bilmez.Kayınvalidem sağolsun çalıştığı için ona hep hazırlaması basit, fast food tarzı beslenmeye alıştırmış ne yaptıysam bu durum değişmedi.Sigara kullanmıyor.İşte çok yoruluyorum diyor spora da gitmiyor.
Benim eşimde hep bugüne kadar fast food yemiş bu beslenmenin etkisi büyük bence şimdi eskisi kadar Yemiyor

Doktorunuz kimdi?

Doktor erkek yumurtalıklarında sertoli ve germ hücrelerinin bulunduğunu ve germ hücrelerinin sperm ürettiğini söyledi.Eşimde sertoli hücresi varmış sadece.Germ hücreleri olmadığından sperm üretimi yok yani kısaca sperm üretecek fabrika yok dedi.Kök hücreden başka tedavisi yokmuş.Yurtdışında kök hücre üzerinde çalışılıyor.Bu tedavinin yürürlüğe girmesini bekleyen 100 hastam var.Bu tedavi uygulanana kadar birşey yapmadan bekleyin diyor doktor.Tıbbın yapacağı birşey yokmuş bizim durumumuza şuan.
Yurtdışında üremeyle ilgili olan gelişmeleri bizim ülkemiz yakından takip ediyo hemen uygulamaya koymaya çalışılıyo benim anladığım kadarıyla. Çünkü biz ülke olarak çocuk isteme konusunda daha hevesliyiz Avrupa'ya göre. O yüzden üzmeyin kendinizi dua edelim elin bilim adamları doğru şeyler yapsınlar bi an önce de bizim ülkemizde uygulansın

Benim eşimde hep bugüne kadar fast food yemiş bu beslenmenin etkisi büyük bence şimdi eskisi kadar Yemiyor
Arkadaşlar beslenme önemli bence. Benim eşim de bu zamana kadar sürekli mısır unu buğday unu ağırlıklı şeylerle beslenmiş. Kayınvalidem yemek yapmayı bilmiyor eşim de abur cubura çok yönelmiş.

Doktorunuz kimdi?
Başkent hastanesi Levent Peşkircioğlu
Yurtdışında üremeyle ilgili olan gelişmeleri bizim ülkemiz yakından takip ediyo hemen uygulamaya koymaya çalışılıyo benim anladığım kadarıyla. Çünkü biz ülke olarak çocuk isteme konusunda daha hevesliyiz Avrupa'ya göre. O yüzden üzmeyin kendinizi dua edelim elin bilim adamları doğru şeyler yapsınlar bi an önce de bizim ülkemizde uygulansın
Bir an önce gelmesi için dua etmekten başka çaremiz yok.Doktor eşime bu rahatsızlığın genetik olmadığını söyledi.Çocukken geçirdiği ağır ateşli bir hastalık sonucu olduğunu söyleyince eşim çok kötü oldu o an.8 9 yaşlarında bronşit sonucu ateşlenmiş havale geçirmiş eşim bir gece.Babası hastaneye sabah götürmüş.Bir sürü tetkikler yapılmış hastalığı çok ağır neden bu kadar geciktiniz getirmekte,bu hastalık vucudunda başka bölgelerde hasar bırakabilir demiş doktor.Eşim de bu yüzden kahroldu.Ne desem bilemiyorum.Bu aralar hiç iyi değiliz.
Arkadaşlar beslenme önemli bence. Benim eşim de bu zamana kadar sürekli mısır unu buğday unu ağırlıklı şeylerle beslenmiş. Kayınvalidem yemek yapmayı bilmiyor eşim de abur cubura çok yönelmiş.
Önemli beslenme evet ama ben eşime anlatamıyorum.Kendime ayrı ona ayrı yemek pişiriyorum bu yüzden.Konuşup anlatınca bana hak veriyor birkaç gün uygulayıp bırakıyor sonra da.Nasıl olacak hiç bilmiyorum.

Ah o çalışan anneler... benim eşim de kardeşinin yarısı kadar gelişmiş resmen :( cünkü o emeklilik dönemi doğmuş. Eşimin şimdi nerden tutsak elimizde kalıyor. Dna hasarı morfoloji hareket... ayrıca cok fazla kabızlık yasadıgından barsak ucunda yara ve ıkınmak yüzünden varikosel! Ben ne diyim bilmem kayınpederim çalışmasın zorda kalsın cıksın diye hic yardımcı olmamıs o da calıscam diye inat edip köyden getirdiği 13 yasındaki kıza kundaktaki bebeği bırakıp çalışmış. Biraz büyümüş yatılı okula atmış! İnan ona çok doluyum hala bu cocugunu hic umursamaz varsa yoksa küçüğü.

Ah o çalışan anneler... benim eşim de kardeşinin yarısı kadar gelişmiş resmen :KK43: cünkü o emeklilik dönemi doğmuş. Eşimin şimdi nerden tutsak elimizde kalıyor. Dna hasarı morfoloji hareket... ayrıca cok fazla kabızlık yasadıgından barsak ucunda yara ve ıkınmak yüzünden varikosel! Ben ne diyim bilmem kayınpederim çalışmasın zorda kalsın cıksın diye hic yardımcı olmamıs o da calıscam diye inat edip köyden getirdiği 13 yasındaki kıza kundaktaki bebeği bırakıp çalışmış. Biraz büyümüş yatılı okula atmış! İnan ona çok doluyum hala bu cocugunu hic umursamaz varsa yoksa küçüğü.
Canım inan bana seni çok iyi anlıyorum.Doğurmakla anne olunmuyor evet.Kayınvalidemin tek oğlu var benim bildiğim erkek çocuğun üstüne düşülür.Benim ailem öyle yapmadı ama hep görür duyarız erkek evlat hep değerli olur.Eşimin ailesi tam tersi hala daha kızlarının her istediğini yapar şımartırlar.Eşime gelince hiç.Sanki üvey evlat.Çalışma kariyer meraklısıysa çocuk yapmasaydı o zaman.Gezip tozmayı çok sever.Bayramdan önce yumurtam toplandı eşim mikro tese oldu arayıp nasılsın demedi bir kez.Çok geniş bir ailesi var eşimin gerçekten.Hiç görüşmek istemiyorum bu yüzden.Durumu anlatıyorum kadon karşıma geçmiş ağlıyor neymiş soyu kurumuş devam etmeyecekmiş.Ne desem boş Allah sabır versin bizlere canım.

Herkes benzer dertlerden muzdarip. Benim eşim de küçükken ateşli hastalık geçirmiş götürmemişler hastaneye ilgisizlik umursamazlık diz boyu. Amcasının karısı farketmiş demiş bu çocuk yanıyo hemen acile götürelim diye. Valla kayınvalideler övünüp duruyo Şu kadar çocuk doğurdum büyüttüm diye kasılıyorlar Ama bilmiyor ki çocuk doğurmakla çocuk büyütmek sorumluluk almak aynı şey değil. Söylenecek dertlenecek çok şey var da işte yorulduk artık dert anlatmaya da...

Back
X