- 24 Eylül 2017
- 751
- 730
- 103
- 32
Maşallah Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın arkadaşlığınızıda daim kılsın o kadar güzel bi yazı ki.. insan bu süreçte hep bi destek bekliyo çevreden bazen aileden bile göremediğin desteği arkadaşlarından görüyorsun benimde sizin gibi bi arkadaşım var daha bi sene oldu ama her zaman dilinde bana dua eder kendide yaşamış buna benzer sıkıntılat üç evladı var ve çocuklarınada ettirir Allah sizden razı olsun ve sizin gibi arkadaşları başımızdan eksik etmesinMerhaba ,
bu konu beni çok derinden etkilediği için yazmak istedim.. çok yakın arkadaşımın tek dert ortağı bendim tüm süreci biliyorum
arkdaşım da 2 yıllık evliydi benim kızım yeni doğmuştu ve yanıma gelmişti bizden 2 ay önce evlemişti onlarda.. Bana 6 7aydır korunmuyoruz ve olmadı nereden başlamalıyız dedi ben yumurta takibi için doktora gidiyordum biliyordu biraz bilgim vardı. önce kendi gitti doktor sıkıntı yok küçük bi kist var ama bu engel değil demişti.. 2 3ay deneyip eşininde gitmesi gerektiğini söyledim.. ve bi telefon hıçkırıklar ne oldu dedim bizim çocuğumuz olmayacakmış dedi.. kızdım ve sorun ne neden bu kadar umutsuz konuşuyorsun dediğimde eşinin testinde hiç sperm olmadığından bahsetti.. Hemen toplanıp araştırma yapmaya başladım evet kötü sonuçlar vardı ams umut verici sonuçlarda vardı burayı okuduk ağladık heyecanlandık.. Eşi emre beye başladı bi süre ilaç tedavisi gördü testler yine aynıydı bu arada hormonlar normaldi ve tese ameliyatı oldu.. kalbimiz ağzımızda bekledik sonucu 4 5 tane canlı sperm bulundu havalara uçtuk hemen doldurdular arkadaşım tüp bebek için emre beyin yönlendirdiği hastanede tedaviye başladı oda iyi geçti ve 4 yumurta da döllendi 2 tanesi transfer edildi 10 gün sonra sonuç negatifti çok üzüldük ama hep destek oldum bu süreci aileler î bile bilmiyordu eşim ben ve 1 kişi daha.. arkadaşım çok üzüldü ve maddi olarakta yıpranmıştı onun üzülmesine içim gidiyordu kızım â bakıp onlarda bu duyguyu yaşasın diye dua ediyordum.. 6ay sonra tekrar denediler 2 dondurulmuş la 10 gün sonra test yaptılar ve sonuç pozitif allahım mucize olmuştu sonra takip edildi.ve düzenli artış oluyordu acaba ikisi mı tuttu dedik muayene de bi kese boştu olsun diğeri tutunmuştu ve orada bende sürpriz bi şekilde emzirirken hamile kalmıştım şuan aramızda 3gün var herşeyi birlikte konuşuyoruz Allahım â hep dua ettim , olmasaydı çok üzülürdüm bebeğime sevinemezdim buruk olurdum
bu niye anlattım hepinize umut olsun biz de.çok okuduk burayı
allaha emanet olun
Canım Allahın izniyle pozitif sonucunu görürsün inşallah test yaptınmı aldınızmı sonucuKızlar merhaba benimde eşimde azoperm vardı ilk sperm testinde 1 tane cıkmıştı o zaman öğrenmiştik 2017 TEMMUZ ayında ve horman değerleride normal değildi. Chrimon iğne kullandı yaklaşık 4 ay falan sonra hiç test yaptırmadan aniden bahçeci umut tüp bebeğe gitmeye karar verdik DR EGECAN ŞEREFOĞLU ile tanıştık :) bir süre daha iğnelere devam etti proxeed plus kullandı ve 28 NİSANDA ameliyat oldu ameliyat esnasında sperm bulamadı ama doku örneği aldım ordan çıkacağına umut ediyorum dedi ve birkaç saat sonra sperm cıktgını öğrendik:) çok şükür :) kaç tane çıktığını bir türlü öğrenemedik ama 11 yumurtamdan 2 tanesi döllendi biri şuan benimle beraber içimde kalbimde nefesimde yani transferim yapıldı :) cumartesi tutup tutmadığını öğrenicem ikinciyi dondurduk inşallah oda kardeşi olur ilkimin :)
çok sevindim sizin adınıza :) çok şükür bizimde bu haftasonu normal yollarla çıkışı oldu bi kaç ay sonra başlıycaz tüp bebek için hayırlısıyla oda olur inşallahKızlar merhaba benimde eşimde azoperm vardı ilk sperm testinde 1 tane cıkmıştı o zaman öğrenmiştik 2017 TEMMUZ ayında ve horman değerleride normal değildi. Chrimon iğne kullandı yaklaşık 4 ay falan sonra hiç test yaptırmadan aniden bahçeci umut tüp bebeğe gitmeye karar verdik DR EGECAN ŞEREFOĞLU ile tanıştık :) bir süre daha iğnelere devam etti proxeed plus kullandı ve 28 NİSANDA ameliyat oldu ameliyat esnasında sperm bulamadı ama doku örneği aldım ordan çıkacağına umut ediyorum dedi ve birkaç saat sonra sperm cıktgını öğrendik:) çok şükür :) kaç tane çıktığını bir türlü öğrenemedik ama 11 yumurtamdan 2 tanesi döllendi biri şuan benimle beraber içimde kalbimde nefesimde yani transferim yapıldı :) cumartesi tutup tutmadığını öğrenicem ikinciyi dondurduk inşallah oda kardeşi olur ilkimin :)
tıkanıklık yokmus eşimin yumurtalıkları ya sprem uretmiyormus yada dogustan gelen bi rahatszlık olabilecegini soyluyor doktorlarGeçmiş olsun.Kanal tıkanıklığı mı var eşinizde öyle ise içeride üretim vardır tesa yöntemiyle bile sperm çıkacaktır.Bitkiselleri dikkatli ve dozunda kullanın.Fsh hormonunuz yüksekse çakşır otu daha da yükseltiyor.
Henüz test patırmadık ayın 27 sinde yaptırcaz 3 ayda bir kontrolümüz varMerhaba lökositle alakalı msjınızı görünce sormak istedim lökosit probleminizi hallettinz mi,hallettiysenz ne yaptnz bilgi verirseniz sevinirim
Anlafım biz daha tedaviye başlamadk,ramazandan sonra cibro anyibiyotiğini tekrar kullanmaya başlcz.Siz tedavi aşamasında msnz ilaç kullanyr msnz?Henüz test patırmadık ayın 27 sinde yaptırcaz 3 ayda bir kontrolümüz var
bir sürü ilaç kullanıyoruz ama bizim lökösit için antibiyotik vermedi doktor gerek yok size dediAnlafım biz daha tedaviye başlamadk,ramazandan sonra cibro anyibiyotiğini tekrar kullanmaya başlcz.Siz tedavi aşamasında msnz ilaç kullanyr msnz?
merhabaInhibin 10 cik miş biizm çok üzgünüm...
25 üzeri olması gerekli sperm üretimi olup olmadıgını ölçüyor ama çogu yerde tek başına geçerli bir test değil yazıyo makalelerde mesela bizim 94 çıktı ama sperm testinde hücre bile yokmerhaba
inhibin değeri tam olarak ne önem taşıyor ve normalde kaç çıkması gerek
Canım sizin azo sebebi neydi benimde pek bilgim yok bu inhibin b testi hakkında ama yüksek çıkmış baya kanal tıkanıklığı felan baktırdınızmı siz25 üzeri olması gerekli sperm üretimi olup olmadıgını ölçüyor ama çogu yerde tek başına geçerli bir test değil yazıyo makalelerde mesela bizim 94 çıktı ama sperm testinde hücre bile yok
evet cnm kanal tıkanıklıgı var zaten ultrasonda çıktı tedavi görüyor celalettin peruda eşim belki içerde sperm vardır kanalları açmaya çalışıyor doktor bitkisellerleCanım sizin azo sebebi neydi benimde pek bilgim yok bu inhibin b testi hakkında ama yüksek çıkmış baya kanal tıkanıklığı felan baktırdınızmı siz
Anladım canım ne güzel en azından sperm oldugunu biliyorsunuz inşallah açılır bitkisellerle kaan aydosa gittinizmi peki birde bu ultrason nasıl bişey bizim gittiğimiz doktorlar hiç bişey yapmıyo araştırma tahlil konusunda tek yaptıkları sperm ve hormon testi bizim tatil başlıyo şimdi ben ne gerekiısa tahlil anlamında yaptırmak istiyorum vaktimiz varkenevet cnm kanal tıkanıklıgı var zaten ultrasonda çıktı tedavi görüyor celalettin peruda eşim belki içerde sperm vardır kanalları açmaya çalışıyor doktor bitkisellerle
cnm bizde ultrason baktırmamıştı 1 senedir gittiğimiz doktor celalettin hoca meni 0,9 volüm olunca doppler ultrason yaptırdı makattan girilerek yapılan bir ultrason orda belli oluyor tıkanıklıkAnladım canım ne güzel en azından sperm oldugunu biliyorsunuz inşallah açılır bitkisellerle kaan aydosa gittinizmi peki birde bu ultrason nasıl bişey bizim gittiğimiz doktorlar hiç bişey yapmıyo araştırma tahlil konusunda tek yaptıkları sperm ve hormon testi bizim tatil başlıyo şimdi ben ne gerekiısa tahlil anlamında yaptırmak istiyorum vaktimiz varken
Yumurtalıklarda kesin sperm var yok diye bu test tam net bir cevap vermiyor bu testBu inhibin testi için yumurtalıklarda sprem olup olmadığı konusunda bilgi veriyor diye doğru bu konu hakkında bilgisi olan var mı yada şuan tedavide olup doktora sorabilecek var mı ?
Anladım canım inşallah en kısa zamanda güzel sonuçlar alırsınızcnm bizde ultrason baktırmamıştı 1 senedir gittiğimiz doktor celalettin hoca meni 0,9 volüm olunca doppler ultrason yaptırdı makattan girilerek yapılan bir ultrason orda belli oluyor tıkanıklık
cnm çok saol cevabın için rabbim bizlere de evlat kokusunu tatırmayı nasip etsin inşallah.Yumurtalıklarda kesin sperm var yok diye bu test tam net bir cevap vermiyor bu test
amin hepimize inşallahC
cnm çok saol cevabın için rabbim bizlere de evlat kokusunu tatırmayı nasip etsin inşallah.
amin cnm hepimiz iyi sonuçlar alırız insallahAnladım canım inşallah en kısa zamanda güzel sonuçlar alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?