- 2 Ocak 2017
- 68
- 20
- 18
- 30
Canım biz testi Cumartesiden vereceğiz. Pazartesi 16'ya çoktan çıkmış olur test. Hoca ile görüşürüz. En kötü eczane ile telefonda görüşüp ilaçları kargo yaptırırız. Onlar arkadan gelir. Bir şey daha soracağım eczane, muayene, test ne kadar tutuyor? Ona göre hazırlıklı olalım.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Üç aşağı beş yukarısı olur tahminimce.Cumartesi verecekseniz sıkıntı olmaz ama hocayla daha erken konuşun para kısmına gelince ben en son 4 ay önce gittim 250 lira doktor muane ücreti 200 lira sperm testi gerçi yazacağı ilaçlara bağlı ama yaklaşık 1500 lirada eczane tutmuştu yani en ez 2000 2500 lira cebinizde bulunsun hoca şimdi hastane değiştirmiş önceki hastane ayrıca 120 lira alıyordu bu hastane ne kadar alıyor bilmiyorum
Acaba bu 1500 sigortanın karşıladığı şekli mi yoksa karşılamadan alınan ücret mi?Verdigi ilaclarin bir kismini igneleri fln ssk karsiliyormus galiba oyle okumustum?
Canım yanlış bilgilendirmeyim ama 55 km civari hastane ile sabiha gökçen. Hatane esenlerde sanırım. Sizin birde köprü trafiği olacak. Yine de riske atmayın derim. Telefonda sekreteriyle görüş istersen. Nasıl olsa cumartesi test olacakmışsınız. Randevu saatini biraz daha erkene aldıra bilirsen aldır.Aynen canım. Oraya kadar gidip hoca ile görüşmemek olmaz zaten. Bu yüzden testi Cumartesi vereceğiz. En kötü dediğin gibi eczane ile telefonla hallederiz. Bir de hastaneden direk Sabiha Gökçen é taksi tutan var mı? Ücret olarak ne kadar tutuyor. Ona göre olmadı araba kiralayalım?
biz ilaçlara aşağı yukarı 1000 tl verdik. ama 3 ay içerisinde macun hariç diğerleri bitiyor. Tekrar alıyorsun yani. Arkadaşında dediği gibi 2000 tl buluyorAcaba bu 1500 sigortanın karşıladığı şekli mi yoksa karşılamadan alınan ücret mi?
Canım hoca ilk hastaya 16:00'da bakıyor dedi sekreteri. Daha erken saatte bakıyorsa bizim için daha iyi olur tabi.Canım yanlış bilgilendirmeyim ama 55 km civari hastane ile sabiha gökçen. Hatane esenlerde sanırım. Sizin birde köprü trafiği olacak. Yine de riske atmayın derim. Telefonda sekreteriyle görüş istersen. Nasıl olsa cumartesi test olacakmışsınız. Randevu saatini biraz daha erkene aldıra bilirsen aldır.
Acaba bu 1500 sigortanın karşıladığı şekli mi yoksa karşılamadan alınan ücret mi?
Bitkisel ilaçlar neler mesela? Yani özel bir karışım mı yoksa gıda takviyesi mi? Eczacı içeriğini anlatıyor mu?Bitkisel İlaçlar bunlar sigorta karşılamıyor biz bi kaç defa aldık ama artık alamıyoruz
Bitkisel ilaçlar neler mesela? Yani özel bir karışım mı yoksa gıda takviyesi mi? Eczacı içeriğini anlatıyor mu?
Merhaba arkadaşlar bu 1. set 5. set falan bunlar ne ifade ediyor yani neye göre veriliyor bu aşama mıdır nedir bilmiyorum bilen varsa söyleyebilir mi ?
Tmm teşekkür ederimsetler aşama aşama spermıyogram sonucuna gore verıyor oluşma aşaması daha ileride olanlara set 5 verip kok hucrelerin oluşumunu hızlandırıyor.
Merhaba biz 5 yıl önce bir kere mikrotese olduk 2.tese olmayı da hiç düşünmüyoruz şu an celalettin peru'da tedavi görüyoruz zaten o da teseye karşı bi doktor bence düzenli bi tedavi mutlaka görmelisiniz belki o zaman teseye bile ihtiyaç kalmaz hemen olmayın derim ben ayrıca her tese ameliyatı dokulara biraz daha zarar verdiğinden çocuk sahibi olma şansını biraz daha düşürüyorkızlar 2. tesel ameliyatında sperm bulunan varmı aranızda biz bir kere olduk 1 sene önce ama bulunmadı doktor bir daha diyor ama kararsızım varmı aynı durumda olan
Canım tabi sizin kararınız ama bence 1 yıl önce olmuşsunuz biraz daha zaman tanıyın derim. Şuan tedavi görüyormusunuz görüyorsanız kim de. Biz 1 buçuk yıl önce olduk. Ama şu an aklımız da tese yok. Belki tedaviye cevap veremicez belki tese olmamız gerekecek ama hiç olmazsa aradan 2 3 yıl geçmiş olacak. bir yerde okumuştum normal spermin kendini yenilemesi için bile 72 gün mü ne geçmesi gerekiyormuş tam net bilmemekle birlikte. 1 yıl önce diyorsun uzun bir zaman ama tese olanlar için hiç de uzun değil çunkü belli bir süreyi zaten geçirmen gerekiyor. Bir düşünün derim arkadaşım. Doktor bize demişti tese oldukça alan daralıyor böylece sperm oluşumunu engelliyor diye. Çok konuştum belki anlattığımı tekrar anlattım canım ama biraz tedavi görün ondan sonra tedaviden cevap alamazsanız tese olun. En azından zaman geçecek belki. Burda bir yazı okumuştum Kadının eşi azosperm tese oluyorlar sonuç sıfır. Aradan 3 4 yıl geçiyor tekrar tedaviye karar veriyorlar tedavi sonrası tekrar tese oluyor ve 1 ölü 1 canlı sperm bulunuyor. o bir spermle tüp bebek yapıp kadına transfer ediyorlar ve kadının rahiminde embriyo ikiye bölünüyor ikizleri oluyor. Doktor bile şaşırmış nasıl olur ben 1 embriyo transfer ettim diye. Ağlayarak okumuştum yazanda ağlayarak yazdığını söylemiş zaten. Allahın mucizesi işte. Benim nacizane fikrim canım. Hepimiz aynı kaderi palaştığımız için hepinizi kendim gibi görüyorum.kızlar 2. tesel ameliyatında sperm bulunan varmı aranızda biz bir kere olduk 1 sene önce ama bulunmadı doktor bir daha diyor ama kararsızım varmı aynı durumda olan
ben istemiyorum zaten ama eşim bi umut işte memorıalde olmuştuk birincisini şimdi kaan hocada tedavideyiz oda %15 şans veriyo zaten bana kalsa beklerim 1-2 sene daha ama hem eşim hem aileler işi zorlaştırıyor işte bizde hiç sperm yok tahlillerde bile sıfır olgun sperm hücreside yok nasip tabiki allah ol derse olurCanım tabi sizin kararınız ama bence 1 yıl önce olmuşsunuz biraz daha zaman tanıyın derim. Şuan tedavi görüyormusunuz görüyorsanız kim de. Biz 1 buçuk yıl önce olduk. Ama şu an aklımız da tese yok. Belki tedaviye cevap veremicez belki tese olmamız gerekecek ama hiç olmazsa aradan 2 3 yıl geçmiş olacak. bir yerde okumuştum normal spermin kendini yenilemesi için bile 72 gün mü ne geçmesi gerekiyormuş tam net bilmemekle birlikte. 1 yıl önce diyorsun uzun bir zaman ama tese olanlar için hiç de uzun değil çunkü belli bir süreyi zaten geçirmen gerekiyor. Bir düşünün derim arkadaşım. Doktor bize demişti tese oldukça alan daralıyor böylece sperm oluşumunu engelliyor diye. Çok konuştum belki anlattığımı tekrar anlattım canım ama biraz tedavi görün ondan sonra tedaviden cevap alamazsanız tese olun. En azından zaman geçecek belki. Burda bir yazı okumuştum Kadının eşi azosperm tese oluyorlar sonuç sıfır. Aradan 3 4 yıl geçiyor tekrar tedaviye karar veriyorlar tedavi sonrası tekrar tese oluyor ve 1 ölü 1 canlı sperm bulunuyor. o bir spermle tüp bebek yapıp kadına transfer ediyorlar ve kadının rahiminde embriyo ikiye bölünüyor ikizleri oluyor. Doktor bile şaşırmış nasıl olur ben 1 embriyo transfer ettim diye. Ağlayarak okumuştum yazanda ağlayarak yazdığını söylemiş zaten. Allahın mucizesi işte. Benim nacizane fikrim canım. Hepimiz aynı kaderi palaştığımız için hepinizi kendim gibi görüyorum.
sorduk aslında biz istemiyoruz dedik başka çareniz yok dedi doktor ne olursa olsun ameliyat olcaksınız sonunda diyor bizde sıfır sperm sayısı hiç yok yani olgun sperm hücreside yok doktor %15 şans veriyor zaten ümit vermiyor bakarız sonra tedaviye tedam ederiz diyor ama güvenemiyorum ben artık doktorlara açıkcası her doktor bence işi paraya dökmüş doğrusunu söyleyen yok yada ben öyle zannediyorum güvenemiyorum ne biliyimDoktor ilkinde bulamadıysa ikincisinde onu teseye iten karar ne, önce onu sorgulamak lazım. Benim eşim ilk teseyi Ocak'ta olmuştu. O zaman doktor çıkanlar kuyruksuz, morfolojisi iyi değil ama tedaviye devam edersek belki çıkış olur demişti. Nitekim Haziranda eşimde haploid hücre oranı yüksek görüldüğü için tekrar tese oldu. Ancak bu kez de olgun hücre bulunamadı ve haploid olup olmadığını bilmedikleri hücreler de yumurtayı döllemedi. Diyeceğim şu ki önce doktorunuza sorun neden 2. tese? şansı nedir ve ondan sonra şayet tese olur da çıkmazsa onun sizden götürülerini düşünün lütfen. Ben 2. teseyi hiç istememiştim ama eşim doktoruna çok güvendi ve ümitlendi. Bende ona uymak durumunda kaldım. Ama şurası da var ki nasipte ne varsa o olur. Yani bu tese sizi evledınıza da kavuşturabilir, süreci uzatabilir ya da şansı tamamen bitirebilir. Bence karı koca karşılıklı otutrup olasılıkları göz önüne alarak karar verin. Yine buradaki topiklerden birinde okumuştum 6 kez mikro tese olmuş birisi baba olmuş diye. Nasip! Hakkımızda hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?