Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kizlar en yakın arkadaşım doğum yaptı birazdan hastaneye gidicem. Mideme kramplar giriyor resmen... ayaklarım geri geri gidiyor....hic ama hiç istemiyorm artık rol yapmaktan sıkıldım. . Onun adına mutlu ymuş gibi yapmaktan. Burdan biri doğursa daha mutlu olurdum....

Hulya3458
Hayat57
Positivevibes
Niphredilo
Asumanelly
Hepinize çooook teşekkür ederim dualarınız için iyi dilekleriniz için ailemle bile paylaşamıyorum üstünkörü biliyolar arkadaşlarımla da paylaşamıyorum bacım kız kardeşim de yok sizinle paylaşıyorum hep burayı takip ediyorum. Bi de tüp bebek bölümünde tanıştığım bi iki arkadaşım var onlarla paylaşıyorum. Başka kimse anlamaz zaten. Ve bunu belki siz de yapıyorsunuzdur çoğu kişiye sorunun bende olduğunu söylüyorum eşimin onuru kırılmasın diye. 6 yıl oldu evlilik insanlar soruyo sıkıştırıyo ben de benim hormonlarımda bi sıkıntı var ilaç kullanıyorum diyorum. Farklı bir durum en iyi yaşayan anlar yani sizler. Rabbim tez zamanda hepimize nasip etsin kucağımıza almayı o dünya meyvelerini

Hadi gözünüz aydın. Umarım tüp bebekte tutar ve şu sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Ameliyat sonrası çıkmadı denilince nasıl bir yıkım olduğunu çok iyi biliyorum. Güzel bir gelişme bizlere de umut olur.

canım çok güzel bi gelişme maşallah Hiç belli olmaz belki o çok kaliteli değil dedikleri spermler embriyo olusturup tutunur. Rabbim büyük o güzel haberleride ver burdan inşallah

canım çok güzel bi gelişme maşallah Hiç belli olmaz belki o çok kaliteli değil dedikleri spermler embriyo olusturup tutunur. Rabbim büyük o güzel haberleride ver burdan inşallah
Bize de bir gün o güzel haberleri buradan vermek nasip olsun inşallah

Çok teşekkür ederim sağolasın. İnşallah inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla sizler de yazarsınız olumlu gelişmeleri inşallah

Arkadaşlar genelde olumlu sonuç alınca Dr iyi oluyo olumsuz sonuç alınca Dr kötü oluyoya.. Öyle olmamalı işte. Tabiki işin uzmanına gitmek lazım ama herkeste aynı sonuç olmayabiliyo. Ben bizim gibi olanlara, yani ilaç tedavisi sonrası tese olacaklara, kesinlikle tavsiye ederim Müfit Güneli. Tese konusunda çok deneyimli. Onların bulamadığı yerde sperm bulmak beni çok mutlu ediyor demişti. Öyle de oldu bizim için. Sağolsun çok da babacan bi insan. Telefona direk kendi çıkıyo sekreteri fln değil. Yıllarca devlette çalışmış hizmet etmiş. Şuan özel ofisi var ankarada. İnternette araştırın bakın face sayfası fln da var. Rabbim merhametli insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Hayırlı güzel sonuçlar alırız hepimiz inşallah

Merhaba iyi akşamlar herkese selamlar Allah inşallah burada sıkıntı çeken herkesin en yakın zamanda dualarını kabul eder. 3 ay önceeşimede azospermi teşhisi konuldu. Hormon testi sonuçları değerleri FSH: 13,58 Lh: 6,33 Total testesteron: 400 E2(Estradiol): 30,03 tür. Sizce bu değerler normal mi özellikle FSH değeri. Eşim sperm test sonucunda sperm volum değeri hep 10'un üstünde geliyor. Ayrıca eşimin her iki testisinde epididim kisti mevcut 4mm ve 3mm boyutunda. Sizce sorun neden olabilir. Bu konuda daha yeniyiz. yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ayy maşallah çok şükür çok sevindim senin adına 3 tane de olsa umut var demektir. Benim şansım 2 ydi. Çok şükür transfer ettiler ve 1 i tuttu inşallah Allah sana ve burdaki tüm olmayanlara da hayırlı ve sağlıklı bir mucize evlat verir. Ben yenimahallede oturuyorum geçenlerde çocuğu parka götürdük eşimle ben çocukla ilgilenirken eşim dediki baksana şu tabeladaki isime benim doktorum Müfit günel değil mi diye baktım gerçekten o sünnet de yapıyormuş eğer tam adresini isterseniz sizler için araştırıp öğrenebilirim. Çünkü internette sayfasında yazmıyor.

Sizinde mi tesede bulunan spermler ile oldu? Benim eşim 2 kez mikrotese oldu o yüzden artık mikrotese en son çare bizim için. Celalettin hoca ile devam edeceğiz. İnşaallah oda bize ve bizim gibi onda tedavi olanlara vesile olur. Sizin adınıza çok sevindim.

Merhaba, hoş geldiniz. Aslında değerleri düşük ya da yüksek şeklinde yorumlamak için her testin referans aralığı farklı oluyor. Kimi laboratuvar referans aralığına göre normal ancak kimine göre yüksek olabilir. Ancak total testesteron çok yüksek geldi bana. Ayrıca vakit kaybetmeden işin uzmanı bir doktora başvurun derim. Allah şifa versin hepimize.

arkadaşlar KAAN AYDOS'un mail adresi var mı? bilen varsa çok sevinirim. Sitesinden soru sorulamıyor.

Hayır eşim bir tese bir de mikro tese ameliyatı oldu ama en son tedavimizde normal yolla çıkış sağlandı ameliyat olmadı.Teşekkür ederim darısı tüm isteyen dileyen bekleyen herkesin başına.

Hayır eşim bir tese bir de mikro tese ameliyatı oldu ama en son tedavimizde normal yolla çıkış sağlandı ameliyat olmadı.Teşekkür ederim darısı tüm isteyen dileyen bekleyen herkesin başına.
Ne güzel bir haber. İnşaallah bizlerden de normal çıkışla nasip olur. Cevabınız için teşekkür ederim.

Kizlar celalettin peru'ya gidenler, ayrintili sperm testi yaptiriyorsunuz ya. Orada canli cikarsa morfolojisiyle ilgili bir sey soyluyorlar mi? Bildigim kadariyla sadece motil ve immotil diyor. Yani motil olup bozuk morfoloji olma ihtimali var mi acaba.

Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ancak uzun zamandır topiği takip edenlerdenim yazdıklarınızı okuyup bilgilenmeye çalıştım bir yandan da hep dua ettim sizler için de :)
Benim hikayem evleneli 4 yıl oldu eşimin 2. evliliği azosperm olduğunu 1. evliliğinden biliyordu. 11 yıl önce tüp bebek merkezinde 6 kez mikro tese ameliyatı olmuş ancak sonuç negatif anlattığına göre canlı sperm bulmuşlar ama ileri hareketli değilmiş sanırsam geçmişle alakalı elimizde hiç bir tahlil rapor sonuç vs yok ne yazık ki :/ Sadece o dönem sperm kanalı tıkanıklığı var demişler ama doğru ama yalan bilemiyoruz tabi. Çünkü o dönemde ne hormon testi ne ultrason hiiç bir şey yapmamışlar işin ilginci sanki tese ameliyatı tüp bebek uygulaması yani ticari amaçlı direk kesip biçmişler sanki garibimi gibi düşündüm açıkçası.
Yakın zaman da eskiye göre tıp ilerledi acaba şansımızı denesek mi düşüncesi oluştu.
Derken bir arkadaşım eşinin sperm sayısının çok az ve hareketli olmadığından doktorların tüp bebek dışında tedavisi olmadığından bahsettiklerini ancak yine de bitkisel tedavi uygulayan bir doktora gittiklerinden bahsetti. İsmi Muammer Yıldız'mış bu arada.Sperm hormon testleriyle gitmişler ve kendilerine 3 aylık bir bitkisel reçete hazırlamış derken 2. 3 aylık kürü almaya yakın arkadaşım hamile olduğunu öğreniyor bu olanlar bundan 2 yıl önce derken normal yolla hamile kalarak kızını doğuruyor ardından diyor ki nasılsa bitkisel ilaçlarla hamile kaldım korunmama gerek yok hopp 2 ay sonra ikizlerine hamile kalıyor şimdi ikizleri 2 aylık. Banada arzu edersen sende git dedi ve ardından bende numarasını aldım ve aradım henüz gitmedim bizden spermiyogram testi istedi asistanı randevu vermeden önce dün testi yaptırdık.
Bu arada sonuçlar;
Total hareketli hareketsiz sperm sayıları negatif.
Ph 8.3
Vizkozite pozitif
Likefaksiyon 20 dk
Fruktoz normal Y
uvarlak Hücre Sayısı 200.000
Lökosit Hücresi Oranı %96
Lökosit Hücresi Sayısı 192.000
İmmatür Germ Oranı %4
İmmatür Germ Sayısı 8.000
Eritrosit 100.000
( % 100 Spermatosit)
Yorum : Direkt ve Pellet incelemesinde spermatozoa hücresine rastlanmadı.
Not : Sayımlar; Makler kamara ,Neubauer hemositometresi ve Cell-Vu sayım seti ile kontrollü olarak yapılmıştır.

Önümüzdeki haftaya hormon testleriyle alakalı devlet hastanesinden ürolojiden randevu aldık.

Sizlere sorularım.
1. tahlil sonucumuza göre yorumlarınızı merak ediyorum umut varmı malum çok daha tecrübelisiniz benden :)
2. devlet hastanesi üroloji bölümünden hormonla alakalı testleri ücretsiz yaptırabilir miyiz? bilginiz varsa.
3. Muammer Yıldız hocaya gideniniz duyanınız varmı?(malum öneren arkadaşımın arkadaşımın durumu bizden farklı neticede hiç sperm yokken gitmemişler)
4. Sizlerin yazdıklarını belki 3 aydır okuyorum oradan yola çıkarak dün Celalettin Peru hocayı da aradım şartlarını öğrendim ancak sizlerin profillerinden baktığımda bize benzer durumda test değeri olan arladaşlardan hiç olumlu netice almışa rastlamadım hep ilerleme var ama bir şekilde netice yok gibi yanılıyorsam beni aydınlatabilir misiniz bu konuda.
5. Sizin öneriniz neresi olur nereden başlamalıyız yorumlarınız çok önemli benim için.

Haklarınızı helal edin destan yazmışım :)

Cevapsız bırakmayın benide aranıza alın kaynaştırın emi :) SEVGİLER...

Merhabalar sizin durumunuz gayet iyi bence düzenli bir tedaviyle olumlu sonuçlar alabilirsiniz ayrıca hormon testlerini devlette ücretsiz yaptırabiliyorsunuz doktor konusuna gelince....Kesinlikle celalettin peru'yu tavsiye ederim kendisi bu konularda çok başarılıdır umarım herşey yolunda gider Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…