- 7 Mayıs 2017
- 176
- 162
- 103
Çok teşekkür ederim saolasın. Kaç gündür okudum cevap yazamıyorum çalışıyorum tüm gün. Allah nasip ederse bayramdan sonra gidicem tüp bebek için. İnşallah olumlu sonuç alırız da.. Müfit günelin özel ofisi var Mahal Ankarada. Görüşmeye giderken konum atıyo. Allah razı olsun kendisinden. Bulunamasaydı bile elinden geleni yaptı saolsun. Sadece aklıma takılan 4 ay ilaç kullanmakla hemen yuvarlak hücrelerin görüldü ardından tesede sperm çıktı. İlaca daha uzun süre devam etseydik normal çıkış da olurmuydu onu merak ediyorum. Zaten bunlarla hamilelik olmazsa artık tese olmaz eşim. Normal çıkış için uğraşırızAyy maşallah çok şükür çok sevindim senin adına 3 tane de olsa umut var demektir. Benim şansım 2 ydi. Çok şükür transfer ettiler ve 1 i tuttu inşallah Allah sana ve burdaki tüm olmayanlara da hayırlı ve sağlıklı bir mucize evlat verir. Ben yenimahallede oturuyorum geçenlerde çocuğu parka götürdük eşimle ben çocukla ilgilenirken eşim dediki baksana şu tabeladaki isime benim doktorum Müfit günel değil mi diye baktım gerçekten o sünnet de yapıyormuş eğer tam adresini isterseniz sizler için araştırıp öğrenebilirim. Çünkü internette sayfasında yazmıyor.
Merhaba, dün gece saat 2'de dönebildik İstanbul'dan. O yüzden ancak yazabiliyorum. Eşimin spermiyogram testine hem laboratuvardaki uzman hem de Celalettin hoca çok güzel dedi. Hocanın dediğine göre spermin gelişebilmesi için gereken hücre alt yapısı varmış. Ve eşimde 3 adet immotil hücre çıkmış. Hoca hormonlar da çok güzel dedi. İnhibin B seviyesi falan. 2 kez ameliyat olmana rağmen değerlerin böyle olması çok iyi dedi. Tıkanıklıktan şüphelendi ve bizi Alfa Görüntülemedeki Müfit Bey'e yönlendirdi. Nitekim eşimin sol testisinde varikosal çıktı. Hoca şimdilik ilaçla bir bakalım dedi ve bize Set 5i verdi. Bu set neye göre veriliyor bilmiyorum. Bilen arkadaşlarım bilgilendirirse çok memnun olurum.Nasilsiniz bugun randevunuz vardi merak ettim insallah guzel geliameler olmustur
Canım acaba eşin tedaviye devam mı etse. İnşaallah bu 3 spermden tutar. Hem tutsa bile tedavi ile çıkış olursa onuda 2. çocuk için düşünürsünüz. Yani bu arada geçecek süre boşa gitmese.Çok teşekkür ederim saolasın. Kaç gündür okudum cevap yazamıyorum çalışıyorum tüm gün. Allah nasip ederse bayramdan sonra gidicem tüp bebek için. İnşallah olumlu sonuç alırız da.. Müfit günelin özel ofisi var Mahal Ankarada. Görüşmeye giderken konum atıyo. Allah razı olsun kendisinden. Bulunamasaydı bile elinden geleni yaptı saolsun. Sadece aklıma takılan 4 ay ilaç kullanmakla hemen yuvarlak hücrelerin görüldü ardından tesede sperm çıktı. İlaca daha uzun süre devam etseydik normal çıkış da olurmuydu onu merak ediyorum. Zaten bunlarla hamilelik olmazsa artık tese olmaz eşim. Normal çıkış için uğraşırız
Benim net bir bilgim yok ama Celalettin Hoca eşimin 139 olan İnhibin b test sonucuna çok iyi dedi.Merhaba arkadaşlar bu inhibin b testi tam olarak ne işe yarıyor bide bu testin pek te önemli olmadığını duymuştum ne kadar doğru acaba merak ettim bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi ?
Bence en kısa sürede aklına takılan bu soruyu sormalısın Müfit hocaya bununla ilgili detaylı cevap verecektir. İnşallah Allah gönlünüze göre verir de hayırlı evlatlar alırsınız kucağınıza :)Çok teşekkür ederim saolasın. Kaç gündür okudum cevap yazamıyorum çalışıyorum tüm gün. Allah nasip ederse bayramdan sonra gidicem tüp bebek için. İnşallah olumlu sonuç alırız da.. Müfit günelin özel ofisi var Mahal Ankarada. Görüşmeye giderken konum atıyo. Allah razı olsun kendisinden. Bulunamasaydı bile elinden geleni yaptı saolsun. Sadece aklıma takılan 4 ay ilaç kullanmakla hemen yuvarlak hücrelerin görüldü ardından tesede sperm çıktı. İlaca daha uzun süre devam etseydik normal çıkış da olurmuydu onu merak ediyorum. Zaten bunlarla hamilelik olmazsa artık tese olmaz eşim. Normal çıkış için uğraşırız
Merhaba. Öncelikle iyi dileklerimi ileteyim tez vakitte hayırlı sağlıklı evlada kavurşursunuz inşallah. Ben de çok bilgili değilim burdan öğreniyorum okudukça. Arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır. Kendimizden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. İlk teseden 4 yıl sonra olduk ikinciyi. O arada hiç bişi yapmadık. Sadece 4 ay ilaç kullanmayla hemen yuvarlak hücre çıktı milyonlaeca. Ardından tesede sperm çıktı. Yani öncelikle doğru bir ilaç tedavisi olmak lazım en az bir yıl. Normal Çıkış olmuyosa en son tese. Ki siz 6 tese olmuşsunuz zaten. Bizim ilk tesede testis ne kadar küçüldü. Bu da iyi bişi değil. Öncelikle iyi bir ilaç tedavisi olun benceMerhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ancak uzun zamandır topiği takip edenlerdenim yazdıklarınızı okuyup bilgilenmeye çalıştım bir yandan da hep dua ettim sizler için de :)
Benim hikayem evleneli 4 yıl oldu eşimin 2. evliliği azosperm olduğunu 1. evliliğinden biliyordu. 11 yıl önce tüp bebek merkezinde 6 kez mikro tese ameliyatı olmuş ancak sonuç negatif anlattığına göre canlı sperm bulmuşlar ama ileri hareketli değilmiş sanırsam geçmişle alakalı elimizde hiç bir tahlil rapor sonuç vs yok ne yazık ki :/ Sadece o dönem sperm kanalı tıkanıklığı var demişler ama doğru ama yalan bilemiyoruz tabi. Çünkü o dönemde ne hormon testi ne ultrason hiiç bir şey yapmamışlar işin ilginci sanki tese ameliyatı tüp bebek uygulaması yani ticari amaçlı direk kesip biçmişler sanki garibimi gibi düşündüm açıkçası.
Yakın zaman da eskiye göre tıp ilerledi acaba şansımızı denesek mi düşüncesi oluştu.
Derken bir arkadaşım eşinin sperm sayısının çok az ve hareketli olmadığından doktorların tüp bebek dışında tedavisi olmadığından bahsettiklerini ancak yine de bitkisel tedavi uygulayan bir doktora gittiklerinden bahsetti. İsmi Muammer Yıldız'mış bu arada.Sperm hormon testleriyle gitmişler ve kendilerine 3 aylık bir bitkisel reçete hazırlamış derken 2. 3 aylık kürü almaya yakın arkadaşım hamile olduğunu öğreniyor bu olanlar bundan 2 yıl önce derken normal yolla hamile kalarak kızını doğuruyor ardından diyor ki nasılsa bitkisel ilaçlarla hamile kaldım korunmama gerek yok hopp 2 ay sonra ikizlerine hamile kalıyor şimdi ikizleri 2 aylık. Banada arzu edersen sende git dedi ve ardından bende numarasını aldım ve aradım henüz gitmedim bizden spermiyogram testi istedi asistanı randevu vermeden önce dün testi yaptırdık.
Bu arada sonuçlar;
Total hareketli hareketsiz sperm sayıları negatif.
Ph 8.3
Vizkozite pozitif
Likefaksiyon 20 dk
Fruktoz normal Y
uvarlak Hücre Sayısı 200.000
Lökosit Hücresi Oranı %96
Lökosit Hücresi Sayısı 192.000
İmmatür Germ Oranı %4
İmmatür Germ Sayısı 8.000
Eritrosit 100.000
( % 100 Spermatosit)
Yorum : Direkt ve Pellet incelemesinde spermatozoa hücresine rastlanmadı.
Not : Sayımlar; Makler kamara ,Neubauer hemositometresi ve Cell-Vu sayım seti ile kontrollü olarak yapılmıştır.
Önümüzdeki haftaya hormon testleriyle alakalı devlet hastanesinden ürolojiden randevu aldık.
Sizlere sorularım.
1. tahlil sonucumuza göre yorumlarınızı merak ediyorum umut varmı malum çok daha tecrübelisiniz benden :)
2. devlet hastanesi üroloji bölümünden hormonla alakalı testleri ücretsiz yaptırabilir miyiz? bilginiz varsa.
3. Muammer Yıldız hocaya gideniniz duyanınız varmı?(malum öneren arkadaşımın arkadaşımın durumu bizden farklı neticede hiç sperm yokken gitmemişler)
4. Sizlerin yazdıklarını belki 3 aydır okuyorum oradan yola çıkarak dün Celalettin Peru hocayı da aradım şartlarını öğrendim ancak sizlerin profillerinden baktığımda bize benzer durumda test değeri olan arladaşlardan hiç olumlu netice almışa rastlamadım hep ilerleme var ama bir şekilde netice yok gibi yanılıyorsam beni aydınlatabilir misiniz bu konuda.
5. Sizin öneriniz neresi olur nereden başlamalıyız yorumlarınız çok önemli benim için.
Haklarınızı helal edin destan yazmışım :)
Cevapsız bırakmayın benide aranıza alın kaynaştırın emi :) SEVGİLER...
Çok iyi bilmiyorum ama tüp bebek tedavisinde oluşan embriyolar da dondurulabiliyor sanırım. Mesela 4 embriyo oluştu diyelim, bir veya ikisi bana transfer edilse kalan embriyolar dondurulup bir sonraki tüp bebekte kullanılabiliyor erkeğe ihtiyaç kalmadan. Yanlış bilmiyorsam eğer. Yoksa senin dediğin de çok mantıklı.Canım acaba eşin tedaviye devam mı etse. İnşaallah bu 3 spermden tutar. Hem tutsa bile tedavi ile çıkış olursa onuda 2. çocuk için düşünürsünüz. Yani bu arada geçecek süre boşa gitmese.
Elbette öylesi de oluyor. Ancak embriyoları dondurmak için belirli kriterde olmasını istiyorlar sanırım. Batuhan Özmen bize, eğer istediğimiz kriterde olurlarsa dondururuz demişti.Çok iyi bilmiyorum ama tüp bebek tedavisinde oluşan embriyolar da dondurulabiliyor sanırım. Mesela 4 embriyo oluştu diyelim, bir veya ikisi bana transfer edilse kalan embriyolar dondurulup bir sonraki tüp bebekte kullanılabiliyor erkeğe ihtiyaç kalmadan. Yanlış bilmiyorsam eğer. Yoksa senin dediğin de çok mantıklı.
Ahh ah bu soruyu her gün her dakika kendime defalarca soruyorum bir gün benim de çocuğum olacak mı bende anne olacak mıyım diye ama cevabını bilemiyorum tabi ki , tedavimizi görüp sonucu bekliyeceğiz inşallah Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmazKızlar bu arada dün Alfa görüntülemeye Calalettin hocanın yönlendirmesiyle gitmiştik. Doktor Müfit Bey ve eşi bizimle çok iyi ilgilendiler. Sonra doktor odasında iken Müfit Bey kendisinin ve Celalettin hocanın da bir zamanlar bizimle aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyledi. Azospermi çok özel bir durum dedi. Ama ben ne kadar merak etsem de çocuğunuz oldu mu peki diye soramamıştım. Oradan ayrılırken Müfit Bey'in eşine ilgisinden ötürü teşekkür etmek istedim. Öyle bir gözlerime baktı ki ben ağlamaya başladım ve bana üzülme, hiç bir zaman ümidini kaybetme, Yaradandan iste dedi. Ardından ben 40 yaşında anne oldum Allah da senin gülen yüzüne karşı sana da nasip etsin dedi. Bunları niye anlattım bilmem ama seneler önce bizim durumumuzda olan ve çabaları sonucu evlat sahibi olan insanlar varmış. Hani bazen eşi azospermi olupta evladı olan var mı acaba diye aklımıza geliyor ya. Rabbim hepimizi umduğumuza eriştirsin.
Amin inşaallah. Ümitsiz olmayalım. Yoktan var eden Allah. En güzeli de o bizim dile getiremediklerimizi bile biliyor.Ahh ah bu soruyu her gün her dakika kendime defalarca soruyorum bir gün benim de çocuğum olacak mı bende anne olacak mıyım diye ama cevabını bilemiyorum tabi ki , tedavimizi görüp sonucu bekliyeceğiz inşallah Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz
Hım o zaman önce embriyo durumuna bakılır olmazsa ilaç tedavisine devam edilir. Ama işte sorun şu ki eşim ilaç da kullanmak istemiyor. Beyin Mr ı çektirmiş başka bir dr üni hastanesindeki, beyninde küçük bi kitle çıkmış ilaçlardan olabilirmiş ana kötü bişi değilmiş. Eşim bunu takmıştı kafaya o yüzden hemen tese olmak istedi ilaçlara devam etmek istemedi. İnşallah bu sefer olur da.. Eşimi ilaca ikna etmek de zor olacak çünkü...Elbette öylesi de oluyor. Ancak embriyoları dondurmak için belirli kriterde olmasını istiyorlar sanırım. Batuhan Özmen bize, eğer istediğimiz kriterde olurlarsa dondururuz demişti.
O zaman bekleyin sonuç inşaallah istediğiniz gibi olur da gerek kalmaz.Hım o zaman önce embriyo durumuna bakılır olmazsa ilaç tedavisine devam edilir. Ama işte sorun şu ki eşim ilaç da kullanmak istemiyor. Beyin Mr ı çektirmiş başka bir dr üni hastanesindeki, beyninde küçük bi kitle çıkmış ilaçlardan olabilirmiş ana kötü bişi değilmiş. Eşim bunu takmıştı kafaya o yüzden hemen tese olmak istedi ilaçlara devam etmek istemedi. İnşallah bu sefer olur da.. Eşimi ilaca ikna etmek de zor olacak çünkü...
Sorayım dimi. Zaten eşim istedi hemen tese olmak. Dr bi 6 ay ilaca devam edicekti. Ama hayır şimdi tese yapmam ilaca devam edin de demedi. Zaten Müfit Günel in uzmanlığı tese. Kendine o konuda güvendiği için uzun uzun ilaç tedavileri de uygulamıyor anladığım kadarıyla. Celaleddin peru hep ilaç uyguluyo mesela ki zaten kendisi ürolog değil. Ama bence anlıyorlar kimde normal çıkış olur kimde olmaz diye. Mesela sizde tese yapmamış Müfit günel ilaç tedavisini yeterli görmüş. Ama biz de başından beri tese diyordu. Onlar anlıyorlar herkesin durumunu. Ama ben yinede bi sorayım bakalım ne diycekBence en kısa sürede aklına takılan bu soruyu sormalısın Müfit hocaya bununla ilgili detaylı cevap verecektir. İnşallah Allah gönlünüze göre verir de hayırlı evlatlar alırsınız kucağınıza :)
Biz de gürgan klinikte tüp bebek deniycez bayramdan sonra. Ama bizim Dr muz Müfit güneldi. Kliniğin Dr u Ahmet Hakan Haliloğlu. Sizinle o ilgilenmiştir. Çok iyi bi Dr o da. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah çok güzel sonuçlar alırsınız.Bugün gittik Gürgan clinic'e canım muayene etti doktor tıkanıklığa bağlı değil dedi hormonları yüksek biraz onun dışında genetik olabilir dedi test verin dedi Ankarada bi kaç laboratuvar araştırıyorum çarşamba da o testi vereceğiz ondan sonra konuşalım dedi İnşallah Rabbim yardımcımız olsun hepimizin. Hayırlı güzel haberler alalım
Evet Müfit hoca normal çıkışla ya da tesede çıkabileceğini biliyor. Ankarada gazi ünv. hastanesi, çok eskiden hizmet veren maya tüp bebek merkezi ve Kaan Aydos ile görüştük direk tese dediler hiç ilaç vermediler alternatif tedavi uygulamadılar açıkcası. Siz tercihinizi tese ameliyatından yana yaptığınızda belkide ısrarcı olmak istememiştir zaman kaybetmek istemediğimizi düşünmüş olabilir o kısmını bilemiyorum. Bizi direk kadın doğum doktorum yönlendirdi cebini aradı ve durumu anlattı ona istinaden muayeneye çağırdı hemen ve muayeneden tahlillere baktıktan sonra ameliyata gerek yok fiziksel olarak herhangi bir problem yok normal çıkış sağlanabilinir ilaç vereceğim bunları 3 ay kullanacaksın arada bir tahlil vermeye geleceksin dedi. Eşiniz tese ameliyatı bile olsa aklınızda soru işareti kalmasın nedenini bilelim bilinçli olalım ben bazen keşke ilk tedavilerde ameliyat olmasaydı diyorum.Sorayım dimi. Zaten eşim istedi hemen tese olmak. Dr bi 6 ay ilaca devam edicekti. Ama hayır şimdi tese yapmam ilaca devam edin de demedi. Zaten Müfit Günel in uzmanlığı tese. Kendine o konuda güvendiği için uzun uzun ilaç tedavileri de uygulamıyor anladığım kadarıyla. Celaleddin peru hep ilaç uyguluyo mesela ki zaten kendisi ürolog değil. Ama bence anlıyorlar kimde normal çıkış olur kimde olmaz diye. Mesela sizde tese yapmamış Müfit günel ilaç tedavisini yeterli görmüş. Ama biz de başından beri tese diyordu. Onlar anlıyorlar herkesin durumunu. Ama ben yinede bi sorayım bakalım ne diycek
Cok tesekkur ederim arkadasim hepimiz hakkinda herseyin hayirlisi insallah guzel haberler guzel neticeler aliriz hepimiz. Bugun hormon tahlilleri ve ultrasonlar icin bakirkoy devlet urolojiden randevu aldik. Doktora durumu kisaca izah ettik ilac tedavisi olacagimizdan bahsettik direk yorumu boyle bir sey yok sperm testiste varsa vardir yoksa yoktur disari cikis yoksa ilacla cikisi saglamak veya sperm gelistirmek diye bir tedavi yok tese olmaniz lazim spermiyogram testi yanimizdaydi bakmadi bile germ hucre var dedim yuvarlak hucre veya lokosit cikisiymis o umut tacirligi yapiyorlar dedi. Gerildim ciktik transrektal usg yi yazmamis esime sinir oldum sen gir soyle yazsin dedim esime sonuclari alinca gelin goretim sizi muhakkak demis. Bu doktorlar neden boyle birbirlerini kotuluyor. Hem kaybedecek neyimiz var cok uzuldumMerhaba. Öncelikle iyi dileklerimi ileteyim tez vakitte hayırlı sağlıklı evlada kavurşursunuz inşallah. Ben de çok bilgili değilim burdan öğreniyorum okudukça. Arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır. Kendimizden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. İlk teseden 4 yıl sonra olduk ikinciyi. O arada hiç bişi yapmadık. Sadece 4 ay ilaç kullanmayla hemen yuvarlak hücre çıktı milyonlaeca. Ardından tesede sperm çıktı. Yani öncelikle doğru bir ilaç tedavisi olmak lazım en az bir yıl. Normal Çıkış olmuyosa en son tese. Ki siz 6 tese olmuşsunuz zaten. Bizim ilk tesede testis ne kadar küçüldü. Bu da iyi bişi değil. Öncelikle iyi bir ilaç tedavisi olun bence
Biz testler icin yaziyi bugun olduk hormonlar ve inhibin icin yarin sabah verecegiz. Transrektal ultrasonda taa eylul 6 da randevu onu istememisti Celalettin hocanin asistani ama sira gec geliyormus alalim randevu dedim bu arada bakirkoy devlet hastanesinde hirmonlar disinda inhibin b ve ultrasonlar yapiliyor ucretsiz. Bizdeki gelismeler boyle 27 sinden sonra alacagiz Celalettin hoca olmadigindan diyorum hatta eylul 6 sonrasina mi alsakta ultrason sonucunuda gotursek. Ama ultrasonla alakali soyle bir problem var yapilis seklini henuz esim bilmiyor soylemedim cok miz miz insallah sorun cikartmazYine boş kalmış buralar kimse yok mu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?