Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
tamam bu ilac isimlerini devlet mi verdi yoksa perumu

karindan normal ultrasonda bile görünüyor miyom kist. benimki karindan ve alttan ultrasonda da goruldu. sende bisey çıkmadıysa hicbisi yoktur gozun aydin Z zeynepdemir81

Çok saçma bekar birisinden nasıl yumurta toplayacaklarmış? Bir kere bizim toplumumuza uygun değil. Ayrıca hem eşlerimizden dolayı hem de hormon değerlerinden dolayı yumurta dondurabilirsin. Biraz daha araştır bence. Devlette de olsa herkes her şeyi bilmiyor ya da doğruyu söylemiyor. İçin rahat olsun arkadaşım.

Karından toplama oluyor.arkadaşın dediği şey doğru olabilir bana da aynı şey söylendi.

Kizlar merhaba sizler bilirsiniz belki bu ilacları ? ( Proxeed plus ve progny m ) bu ikisi beraber kullanilabilir mi?. esimiin spermleri az ve harektsiz bu iki ilaca forumlarda cok denk geldim aldirdim.nasıl kullandirsam?

Kizlar merhaba sizler bilirsiniz belki bu ilacları ? ( Proxeed plus ve progny m ) bu ikisi beraber kullanilabilir mi?. esimiin spermleri az ve harektsiz bu iki ilaca forumlarda cok denk geldim aldirdim.nasıl kullandirsam?
Ben bu ilaçları bilmiyorum ama bir doktor tavsiyesi almanızda fayda var.

Kızlar merhaba hepinize.Size bir şey danışmak istiyorum.İstanbul’da detaylı sperm testi yapan bir yer var mı Celalettin hocanın yolladığı yer dışında?Onun yolladığı yere alternatif bir yer istiyorumda..

Canım öğrendin mi, poregeny m daha mı iyiymiş?

Canım kusura bakma unutmuşum cevap yazmayı.Yok sormadım açıkçası şimdi zaten aldık devam edelim.Ekimde gideceğiz inşallah o zaman soracağım.Zaten aklıma sonradan geldi Progeny m i biz kullanmıştık Emre Bakırcıoğlu zamanında ve ilaç acayip kötü kokuyordu ben tiksiniyordum :) Senin bu laboratuvar hakkında bilgin var mı canım?Celalettin hocanın gönderdiği yerden başka yerde bakan?Ben karşılaştırma yapmak istiyorumda..

Estağfurullah canım. Bizde Kasım ikinci haftada gideceğiz. Güzel haberler bekliyoruz inş. Laboratuvar konusunda çok mantıklı bir başka laboratuvarla karşılaştırma yapmak. İstanbul'u neredeyse hiç bilmiyorum ama Düzen Laboratuvarını duymuştum. İstersen ara bir sor. Kendileri yapmıyorlarsa bile yapan bir lab. söyleyebilirler.

Kızlar 1 ay kadar önce Tansel Hocaya gitmiştik o da sizin ameliyat olmanıza gerek yok demişti, 1 2 tane de olsa hareketsiz de olsa sperm olması iyidir demişti. Onun üzerine bize bir test daha verdirdi bayramdan önce, 2 sperm dondurduk dedi ama hareketsiz. Geçen hafta gittik 10-12 tane kadar dondurmuşlar yine hareketsiz. Ben de olsun mikroenjeksiyonda onlar kullanılır diye düşünmüştüm sevinmiştim ama dün Şişli Memorial'a gidip Semra Hanımla görüştüm, sağolsun kendisi çok ilgilendi benimle, 32 yaşında olmama ramen durumumun çok iyi olduğunu ve genç olduğumu söyledi. Fakat hareketsiz sperm hiçbir işe yaramaz dedi. Çünkü hareketsiz spermin canlı olup olmadığını anlayamazmışız. Ancak fish boyama yapılınca baş kısmı kırmızı olursa anlaşılırmış ama o zaman da boyandığı için işe yaramazmış. Geçen haftaki testimizden sonra 10 12 tane hareketsiz çıkınca sperm mobil ilavesi eklenince +2 hareket oldu gibi bir şey yazıyordu testte ama Semra Hanım onun da pek doğru yöntem olmadığını söyledi. Şimdi bugün yine gitti eşim, yine birkaç tane hareketsiz ve morjolojisi de çok bozukmuş.
Tüm bunların yanı sıra, Semra hnm eşimde nöropati diye bir rahatsızlık olduğnu öğrenince, genetik mi değil mi araştırma yapın, embriyoyu genetiğe yollarız ona göre dedi. Aslında kadın çok haklı, nasıl olup da bugüne kadar çocğumda nöropati olabileceğini, üstelik babasından çok daha kötü durumda olup belki yürüyememe gibi bir durumunun da olabileceğini düşünmedim bilmiyorum. Genetik olabileceğini düşünmemiştim, eşim zaten bu hastalığı yokmuş gbi davranıyor ben de senelerdir onunlaym, unuttum gitti gibi bir şey. Bazen günlük hayatta karşımıza çıksa da bizi pek etkilemediği için görmezden geliyordum. Evlenmeden öncesinden beri bildiğim bir hastalık ve açıkçası ailem bu hastalıktan çok endişelenmişlerdi biz nişanlıyken, ilerler mi hayatınızı etkiler mi diye, ben de böyle düşündükleri için çok üzülmüştüm. Şimdi karşıma bu şekilde çıkınca eşim de bu hastalık ona hatırlatılınca siniri bozuldu. Zaten olmuyor, olanda da sakatlık mı olacak allah korusun bilinmiyor. Şimdi de spermlerin durumunun bu olduğunu öğrendim. Kızlar zaten maddiyat da bizi zorluyor. Ben hala kendi aileme söylemedim eşim tedavi için ailemden destek almamızı hiç istemedi. Biraz para biriktirelim diyoruz hiç yoktan hiç aklımızda olmayan masraflar çıkıyor akıl almaz bir şey. Yazın işlerimiz çok kötü gitti eşimin biraz borcu birikti. Kosgeb'den desteği vardı onu alınca borçları kapatabilecekti ama kosgeb'e de aylardır para gelmiyormuş, alacağımız yatmıyor.
Hakkınızı helal edin çok yazdım alakasız konulara da girdim ama, bugün pozitif olamadım. Sadece buraya dökebildim içimdekileri. Boşa koysam dolmuyor, doluya koysam almıyor. Zaten 5 yıllık evliliğimiz süresince hep maddi çöküntüler yaşadık, varımızı yoğumuzu kaybettik. Sırf bundan bebek düşünmemiştik 4 sene. Sonra işler düzelir gibi oldu, artık yaş geçmeden çocuk yapalım, durumumuz da artık inşallah toparlar zamanla dedik azosperm çıktı. Onu da hallederiz dedik tekrar önümüze maddiyat çıktı, hiç çocuğumuzun olamaması riskini geçtim olsa bile Allah korusun eşimin hastalığından dolayı sakat doğabileceği riski çıktı. Her şerde bir hayır vardır embriyoyu genetiğe gönderip o geni taşımayanı transfer yaparlar diyorum ama, üst üste gelen negatifliklerden artık o kadar yoruldum ki umut etmek bile istemez oldum.
Hayallerimden artık vaz geçiyorum kızlar. Gerçekleşmiyorlar çünkü. Ben ki pozitif kalabilen olmuştum burada da herkese olumlu düşünsün diye yazılar yazdım, ismimi positivevibes yaptım sırf pozitif kalmak için ama olmuyor =(((
Ne yapıcam bilmiyorum...

Canım olmazları olduran Allah. Eğer nasip edecekse ne hastalık, ne maddiyat ne de azospermi önünde hiç bir şey engel duramaz. Evet bizim durumumuz çok zor imtihanımız ağır. Bir bebek görsem bir hamile görsem içim gidiyor, gözlerim doluyor. Ama dert Allah'tan şifa da ondan. Evladı olupta kendisi hasta olan, evladına içirecek süt bulamayan, kocası tarafından şiddet gören, aldatılan ya da evladı kötü yolda, faydasız nice insanlar var. Yani herkesin bir imtihanı var. Biz çareyi arıyoruz ama yaradana da teslim olduk. Bizim için en güzelini o bilir. Belki vakti zamanı var, belki de hayırlı değil. Peki vakti zamanı varsa şuan kendimizi psikolojik olarak yıpratmanın bize yararı var mı? Ya da olacak ( Allah korusun) bize sürekli muhtaç olacaksa ya da kötü yolda olacaksa olmasının anlamı var mı? Şu dünyada baki değiliz. O yüzden biraz kendimizi düşünelim. Olacaksa zaten tedavi oluyoruz olmayacaksa da kendimiz hasta etsek ne olacak o zaman? Allah her şeyi gören bilen. Hakkımızda en hayırlısını nasip etsin.

Canım okudum yazını seni çok iyi anlayabiliyorum ama sunu unutma imtihan dünyasındayız ve yaratan yüce mevla var hastalık verende o sağlık verende sen duanı et rabbime bırak nice sağlıklı olup evladı hastalıklo olan insan var nice hastalıklı olup evladı sağlam olanda dua ederken neyi nasıl istiyorsan en ince ayrıntısına kadar anlt duanda Allaha o bizi dinliyo görüyo çaba vermemizi istiyo inşallah en kısa zamanda burdan güzel haberlerini alırız üzülme..

Aynen canım çok güzel yazmışsın mevla bize bu imtihanı verdi inşalalj hayırlı zamanda nasip edecek. Nasip edene kadar hayatı kendimize zehir etmk mi yoksa ona yönelip huzurlu mutlu yuvamızı sürdürmekmi daha iyi. Biz çabalayalım tedavimiz için ugrasalım duamızı edelim bizi en iyi anlayana..

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de evlilik sürecimde sonrasında o kadar büyük sıkıntılar çektim ki bu dert artık sabir etmemi zorlastiriyo. Artık yine mi kötü haber yine mi kötü haber diye diye uyuştum. Galiba alışkanlık oldu. Ama sizin eşinizin rahatsızlığıyla ilgili bizden farklı bir sorun yok bence. Öncelikle eşinize çok geçmiş olsun tabii ama büyük ihtimal bizlerin de tüp bebek denemelerimizde genetiğe gidilecek. Benim bir tüp denemem tutmadı. Ama genetiğe gidilse belki uygun embriyolar seçilmiş olacaktı. Neticede tabi zor bir durum ancak sonuç yine aynı olacak. Üstelik aslında gençsiniz de.. Ben 36 yaşındayım ve artık umut azaldı. Hamile kadınları ve özellikle kasila kasila yürüyenleri görüyorum, bakamıyorum. Herşeyin hayırlısı diyorum . Evlenmeden evvel illa olsun onun için herşey e katlanırım diyordum yine çok seviyorum
Ama bunun cezası böyle mi olmalıydı bilmiyorum. Allah'ın takdiri. Galiba artık biraz da O'n bırakacağım. Yoksa bu artık takıntı haline geliyor. Allah yardımcımız olsun

Bu arada videolarda dolaşırken cupping thrapy diye bir yöntem gördüm. Daha evvel burada da birkaç konu açılmış. Neviba tip merkezi gibi bir ismi var galiba yapan yerin. Biraz iddialı geldiler ama bu kadar iyiyse nasıl bu kadar az reklam oluyor bilemedim. Sırf çocuk isteğim yüzünden eşimi bıçak altına yatirmanin vicdani yükü de çok ağır. Daha önce özlemden diye birisi burada bir konu açmış ve bir kişi sayının arttığını söylemiş. Bu konuda araştırma yapan veya bilgisi olan var mı? Onu da denesek mi diyorum ama bunda bi para tuzağı ise çalışmaktan ve para harcamaktan çok yoruldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…