Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım ben de araştırdım şimdi sanırım bu hacamat oluyor. Sözlüğe cupping diye baktım. Hacamat önerenleri duymuştum daha önce sadece azosperm için değil genel sağlık için iyi şeklinde ama bilemiyorum hiç. Kulağa korkunç geldiği kesin:) Akupunkturdan da faydalananlar duydum. Ama ameliyat değil ya bu, bıçak altına yatmıyorsun eğer hacamatsa.

Bu işlem hacamat gibi öyle kesikli filan da değilmiş galiba.. Ama para tuzağı olmasından da çok korkuyorum artık eşimin işleri battığı için tüm maddi yıl de bende. Çok yönlü sorumluluk ve sıkıntılar var yani:)) Tüp bebek tedavisi görürken kadınlar aralarında konuşurken erkeklere kızıyorlardı. Tek dertleri para harcamak yine de strese giriyorlar asıl sıkıntıyı kadın çekiyor diye söyleniyorlardı . Içimden ben kaç türlü cekiyorum diyordum. Ne garip herkesin sınavı var. Bu arada abimin eşi 2.hamilelik müjdesini verdi. Sevindiğimi belli edemedim bile kendim için elimde olmadan içim yandı. Abimin eşi çocuğa bakmıyor bile bilmiyor pek çok şeyi. Elinde olmadan kıskanıyorum nazar değdirecek ken gozlu kadınlar gibi hissediyorum

İmrenmek başka şey, fesatlık başka şey. Tabi ki abinizin eşinin hamileliğine imreneceksiniz çok normal, bunun için kendinizi bir de suçlamayın. Bırakın yaşayalım duyguları. İyi tarafından bakarsanız da, tüm aileye yeni bir uğraş geliyor. Keşke benim de abim ya da ablam olsa da doğurmuş olsa, tüm aile onla ilgilenirdi annem de her ay acaba hamile miyim diye gözümün içine bakmazdı, ne zaman anane olcam ben demezdi belki.
Maddi konuda da ben sizinle neredeyse aynı durumdayım. Eşim battı, şimdi bir iş yapıyor ama kazancı artamadı henüz, ve hala batan işlerden kalan vergi borçları fln ödüyoruz. Eşim bgn bana akıllı olsan benle evlenmezdin dedi=(

Benim eşimse tam tersi hiiiç burnundan kıl aldirmiyo biz mutluyuz ya zaten çocuk şart değil diyo. Onu ne dna hasarına ne varikosel için bi başka dr a götürebiliyorum... en azından eşiniz sizin fedakarliginizin farkında. Ama inşallah anne baba olursunuz da bugünleri unutursunuz. Esiniz ise bence bu fedakarlıklarınizi hiç unutmayacak gibi duruyor. Bence böyle dusunuyosa size olan sevgisi artmıştır
Sizin eşinizde sper mi hiç yok yoksa morfoloji dna filan mi sıkıntı

Eminim sizinki de farkındadır illa söylemesi gerekmez ki. Benim eşim de inanın hayatnda ilk kez bu tarz bir laf etti. 5 yıldır evliyiz ondan öncesinde 7 yıldır beraberdik toplam 32 yaşımın 12 yılını onunla geçirdim. Bu daha önce bahsettiğim nöropati hastalığıyla ilgili bile o kadar kendine güvenli konuşurdu ki, bir iki senedir sadece bu hastalığın onu aslında ne kadar üzdüğünü ve hatta ne kadar kompleks yaptığını öğrenebildim. Erkekler düşündüklerini ve hissettiklerini söylemiyorlar onun yerine daha güçlü kalmak için midir nedir snobluk yapmaya başlıyorlar herhalde.
Eşimde 3-4 tane hareketsiz spermden başka bir şey yok, dün verdiği tahlilde de o spermlerin morfolojisi kötü çıktı. Azoserpm işte... Sizin dna mı hasarlıydı başka bir topic'de okumuştum.

Biz dna henüz yaptirmadik. Ben eşimi ikna etmeye çalışıyorum sadece dna sorunu olduğundan kuşkulanıyorum. Sperm değerleri kötüydü ama sanırım dna nın morfolojiyle filan ilgisi olmayabiliyormus galiba. Siz en azından gençsiniz bana göre. Bence siz sorunu tespit ettiyseniz bunun tedavisi olur. Yeter ki kadının zamanı olsun ki o da sizde var. Er ya da geç olacak sizi n insallah. Şükür ki geç olmadan farketmissiniz

Eşimin sperm testi doğal yoldan hamile kalmak için sonuçlar iyimi sizce

Eklentiler

• 1536328751631314842976.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 113

Bana da cok gec fark ettik gibi geliyo 5 yildir evliyiz maddi sikintimiz olmasa coktan denerdik bu kadar gec kalmazdik diyorm yine sukur tabiki dr durumumu ii gordu amh yuksek cikti. Sizin de yas cok yuksek degil kendiniz icin karamsar olmayin yas degil amh onemli sanki 30 yasinda olup yumurta rezervi az olan var

. Siz de ümitsiz olmayın ne güzel herkese moral veriyorsunuz.Yaşınız da genç.Zaten Allah yazdıysa bu iş ne yaşa ne de başka bir şeye bakmıyor inanın.Forumlarda/ çevrenizde nice mucizevi şekilde ana baba olanları okumuş/duymuşsunuzdur.Allah sabredenlerle beraber inşallah bizleri görüyor.Ayrıca çok şükür ki siz de sperm de var yumurta da ve siz de bir problem de yok.Allah yazdıysa inşallah hayırlı bir şekilde olacak denemeye devam.

eşim kendine basit bir mikroskop almak istiyor sperm sayısı yada morfolojisi hakkında bişey göremez tabide en azından 1 tanede olsa sperm görür belki diye düşünüyor arada tek tük çıkıyor çünkü sizin bildiğiniz bir marka veya öneriniz varmı kızlar ?

merhabalar benim eşimde de azosperm sorunu var bi yıl önce varikosel ameliyatı oldu ve ilaç tedavisi yaptık fakat yine sperm yok bizde yapıcaz bilmiyorum çok umutsuzlanıyorum artık

mikro tese yapacaz ama hangi doktora gidelim tecrübeli bir doktor bulmak istiyoruz . ayrıca mikrotesede çıkıp çıkmayacağını da bilmiyoz daha önceden belli olur mu acaba tese ile bulunup bulunmayacağı bilgisi olan var mı ?

Merhaba mikrotese'yi düşünmeden önce iyi bir tedavi görmeniz gerekiyor aksi taktirde ameliyat sırasında sperm bulunma şansı oldukça düşük hatta hiç olmayabiliyor

zaten ondan korkuyoruz ben tedavi düşünüyorum ama eşim de bir yıldır tedavi oldum olsaydı bi tane de bile olurdu diyerek microteseye yöneliyor. sorunun neyden kaynaklandığını söylemedi doktor ona göre bir tedavi belirlenmeli deneme yoluyla yapılıyor maalesef zaten hassas bir durumdayız

arkadaşlar bu arada inş herkes derdine bi an önce çare bulur. allahım şifa versin umutlarımız hayallerimiz boşa çıkmasın.

Biz de aynı durumdayız doktor biyopsi yapılacak belki çıkar belki çıkmaz dedi. Bizim psikoloji altüst oldu nedenini de o şekilde anlayacaklarmış ama tek doktorun dediğini yapmak istemiyorum iyi biyer araştırıyoruZ

Aralık ayında emre Bakırcıoğlu na mikro tese olucak eşim cok iyi bir doktor bir kaç yakınm duyduklarım tedavilerinde başarılı bir doktor diye düşnüyorum. Emre beye giden var mı aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…