Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Selam arkadaşlar ilk tedavi başlangıcında hangi aşamadaydınız bizde cellatin hocanın hastasıyız bizim 100%100 lokosit 3 üç ayımızda hücre çıkısı olmadı bide ögrendik varoksele bağlı tıkanıklık varmış hoca ilaçlara devam dedi 6 cı ayımızda ne çıkar hiç bilmiyoruz hücre oluşurmu bizim durumda olan varmı ılerleyen ? Biraz moral olur bizede

Çok teşekkür ederim yarın hemen arayacagim

Çok ama çok sevindim canım benimm..Rabbim tamamına erdirsin inşallah :)

Arkadaşlar biz de genetik test sonucunu bekliyorduk ve malesef sonuç korktuğumuz gibi oldu. Sertoli cell only çıktı ve kromozom yapısı da çok değişik. Doğru düzgün bi sonuç bulamadım bununla ilgili nette. Eşim 46xx kromozom çıktı. Gurgan clinic'e gidiyorduk. Bugün doktor beni aradı ve şuan tedavisi yok dedi yıkıldım resmen.

Celalettin peru'da gitmeye karar verdik. Yarın istenilen testleri yapacağız. İnşallah orda ufak da olsa umut verici cümleler duyabiliriz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun İnşallah

Celalettin peru'da gitmeye karar verdik. Yarın istenilen testleri yapacağız. İnşallah orda ufak da olsa umut verici cümleler duyabiliriz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun İnşallah

celalettin hocadan olumlu cunleler duyarsınız merak etmeyın allah şifa versin hepimize inşallah

aynen canım boyamadda anlaşılıyor ve kullanılmıyor ama olsun sonucta vucut bnası uretıyorsa uzun suredir o ihtimale deyenerek bile olsa biriktirilmeli fsh eşiminn 16,35 di il testte testesteronda 3,21

46xxy mi çıktı canım? Üzülme bu hastalarda da başarılı sonuçlar alındığı çok olmuş forumu okursan hatta bu genetikle hamile kalanların sayısı baya baya fazla. mtese oldunuz mu hiç?

aynen canım boyamadda anlaşılıyor ve kullanılmıyor ama olsun sonucta vucut bnası uretıyorsa uzun suredir o ihtimale deyenerek bile olsa biriktirilmeli fsh eşiminn 16,35 di il testte testesteronda 3,21

Benziyormuş fsh ve testosteronlarımız. Sizi duyunca umut doldum teşekkür ederim.

Merhaba kızlar şu son iki gün üst üste rüya görüyorum ilk rüamda ablam benim yanımda anneme dönüp anne hamile kızın biliyor musun diyor ve seviniyorlar
İkincizmsi de dün gece rüyamda test yapıyordum hamile olduğumu öğreniyordum ama uyandım yine rüyaymış dedim.Artık rüya değil bi kâbus oldu bu bende dayanması o kadar zor ki

Eşimin hormon sonuçları çıktı total testesteron:551.64 fsh:3.71 lh:4.06 prolaktin:6.68 estradiol:62.73 bu değerler sperm üretimi var demek olabilir mi

hormonal bır bozukluk var gıbı gozukuyor esınde canım testesteron cok yuksek ve fsh da dusuk onların dengeli olması gereklı uretım ıcın estradiol da kadınlık hormonu testesteronun yukseklıgındendır onunda yuksek cıkması tıbbı takvıyelerle duzene okulabılır merak etme

Spermiyogram detaylı değil bugün gittiğimiz ürolog haftaya cuma için tekrar spermiyogram randevusu verdi...kan sonucuna normal dedi. bugün günümüz hep hastanede geçti kızlar ürolog da kadın doğumcu da tese ve tup bebek dedi yine... ikinci spermiyogram da öylesine istedi sanki... kendimizi yavaştan hazırlıyoruz tese tup bebegr kabullenmeye çalışıyor eşim durumu ultrasonda herhangi bir tikaniklik vs. yok muhtemelen testislerdeki sperm üreten tüplerdeki yapısal bozukluktandir diğer işlemler zaman ve para kaybı bir an evvel sperm var mı yok mu tese ye başvurun dedi sperm varsa tup bebek aşamaları bekliyor bizi sanırım doktorların dediği bu...

Çok geçmiş olsun cnm... tedavi görmeden tese olmasın eşin, nacizane fikrim bu

Merhaba arkadasim oncelikle cok gecmis olsun. Yani bir dusunun bu hastaliklarin o kadar cok sebebi var ki sperm ureten tuplerdeki bozukluktandir demisler neye gore demisler hangi tetkiklerin sonucuna gore ornegin transrektal usg yapildi mi inhibin b ye bakildi mi bu ve buna benzer bir suru tetkik var bir hastaligin once nedenini bulmak lazim bence isinin ehli bir doktorla tum gerekli tetkikleri yapmadan kesinlikle tese olmasin esiniz. Oncesinde tedavi nasil zaman kaybi olabilir mantik yurutun iceride uretim var diyelim 6 aylik bir tedaviyle belki icerideki uretim kaliteli hale gelecek. Direk tese yapilacak testislere bir guzel zarar verilecek sonrasinda bir tedavi sansiniz varsa onu kaybedeceksiniz. Ne olur arkadasim isinin ehli bir doktorla en azindan tetkiklerinizi yaptirip sebebini bulmaya calisin sonrasinda 6 ay sonra en azindan dogru duzgun bozukluktandir degilde bozukluktan cevabini aldiktan sonra gerekiyorsa tese olsun esiniz. Benzer durumlari biz dahil buradaki bir cok arkadas yasadigi icin celallendim biraz emir kipi kullandim yazarken hakkinizi helal edin tabi ki karar sizin insallah en hayirli sekilde hareket etmek sifaya kavusmak nasip olur. Iyi geceler

Daha öncede yazdık arkadaşlar detaylı anlattılar size. Zeynepdemir81 de çok güzel yazmış. Tekrar söyliycem aynı şeyi. Tese en son çareniz olsun. Tese olup sperm bulunup çocuk sahibi olan çok var tabiki ama bu bi risk. Riskten de öte sayısal loto gibi bişi. Biz ikinci teseyi daha yeni olduk. Pişmanız. Çok az ilaç tedavisi gördük. Kalitesiz bi iki sperm çıktı onlarla da döllenme olmadı. Ameliyata para tüp tedavisine ayrı para elde var hayal kırıklığı. Ve ameliyat testisleri küçültüyo. Belki fonksiyonunu üretim kabiliyetini de kaybettiriyo. Ben de burda okudum herkes tese olmayın dese de gittik olduk. Biz hata yaptık siz yapmayın. Küçük yerde yaşıyoruz dediğiniz detaylı testler yapılmamış. Daha ne diyelim size. Biliyorum kabullenmesi zor. Tese tüp bebek bunları ilk duyduğunuz da hiç konduramıyosunuz. Ama madem bu sürece girdiniz bu imtihana tabiisiniz bari doğru adımlarla ilerleyin.. Önce tedavi. En son çare tese

Üretim bozukluğuna bağlı azospermik erkeklerde hormon eksikliği yani hipogonadotropik hipogonadizm dışında ilaçla tedavi mümkün değildir. Özellikle yükselmiş FSH değeri olan ve azospermisi olan erkeklerde mikro TESE operasyonu günümüzde testis dokusundan sperm elde etmek için en gelişmiş tekniktir. Ancak bu operasyonu yapan cerrahın bu konudaki tecrübesi, teknolojik imkanlar ve embriyoloji laboratuvarının tecrübesi sperm bulma açısından çok önemlidir. Yapılan çalışmalar testis dokusunu büyük büyütmede incelemeden rastgele alınan 3 veya 4 örnekte sperm rastlanmamış erkeklerde bir sonraki operasyonda sperm bulma olasılığının %45'e kadar çıkabileceğini göstermiştir (Tsijumura A et al. J Urol 2006). Bu nedenle uygun şartlarda gerçekleştirilmemiş TESE operasyonlarında sperm bulunmadığı takdirde yeniden mikro TESE ile sperm araştırması önerilebilir. Ancak tecrübeli bir uzman tarafından usulüne uygun yapılan mikro TESE operasyonu sonucunda sperm bulmaması durumunda yeniden mikro TESE operasyonu ile sperm bulma olasılığı oldukça düşüktür. Bu nedenle hastalarımda sperm bulamadığım takdirde ileri bir tarihte yeniden mikro TESE operasyonunu yapmayı önermiyorum.

Mikro TESE operasyonu kaç kez tekrarlanabilir?
Testis dokusundan çok küçük parçalar alındığından ve operasyon sırasında damar yapısı korunarak kesi yapıldığından testis çoklu biopsi TESE operasyonlarından çok daha az zarar görecektir. Testisin yapılacak operasyondan ne kadar zarar görebileceği testis boyutlarına ve daha önce geçirdiği operasyonlara bağlıdır. Dolayısı ile kişinin muayene edilerek bilgilendirilmesi doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…