Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah razı olsun canım.. Ankara anatolia tüp bebek merkezinde tedavimiz oldu eşimi de müfit günel tese yaptı
Bizim ikinci teseyi de Müfit günel yaptı. Bi kaç tane bulmuş kalitesiz onlarla denedik olmadı. Bizim tüm test tahliller normal olmasına rağmen küçükken bi rahatsızlık geçirmemiş olmasına rağmen bize ilaç tedavisi uygulamıştı 3-4 ay kadar. Sizin geçmişte kemoterapi durumu varken hiç tedavi uygulamadan direk ameliyat yapmış olması ilginç. Bu dr ları hiç anlamıyorum.

Merhaba. Zamaninda buralari cok okumustum. Simdi hastaneden yaziyorum. Tesemiz basariri gecti :)
Esimin azospermi oldugunu ogrendikten sonra buradan edindigim bilgilerle hemen universite hastanesinden randevu aldim. Genetik testinde azfc cikti. Ayrica ileri derece varikosel vardi. Emre bakircioglu ile ilerledik. Once varikosel ameliyati oldu sperm kalitesine etkisi olabilir diye. 6 ay sonra bugun tesemiz sag saglim gecti cok sukur. Ben hazirlanmamistim. Fazla stres olacagini dusunduk. Simdi yeni maceramiz basliyor. Insallah hepimizin hayalleri gercek olur. Sevgiler

İnşallah canmmm çok sevindimmm

Çok sevindim sizin adınıza çok güzel bi haber inşallah hayırlısıyla sağlıkla bebişle sonuçlanır süreciniz

Valla şuan ki aklım olsa kesinlikle ameliyat ettirmezdim ki ameliyattan sonra sakın bidaha tese olma kök hücreyi bekleyin dediler hastane başıma yıkıldı sanki.. celalettin peruyu falan daha sonra araştırınca öğrendim.. zaten hiçte memnun kalmadım her iki taraftan tese oldu 1 saat sürdü operasyon başka yerde yorumları okudum çok uğraşıyor saatlerce ameliyat ediyor gibi yazılar yazıyordu neyse Rabbim böyle istemiş..

Biz de pişman olduk ameliyat olduğumuza. Ama pişmanlığımız doktordan yana değil acele etmemizden. Kalitesiz bulunduysa iyi bir tedaviyle belki kaliteli bulunabilirdi. Ben şuna da karşıyım. Olumlu sonuç alınca doktoru övüyoruz olumsuz sonuç alınca yeriyoruz. Tese yapan her doktorun başarılı sonuçları da var başarısız sonuçları da. Ki zaten belli bir oranda şans veriyolar ameliyat öncesi ve biz bunu kabul ediyoruz bi umut. Teseyi sayısal lotoya benzetiyorum ben. Ya çıkarsa.
Ama sizin durum farklı. Sizde kemoterapi olayı var. Onla ilgili tedavi uygulanmalıydı bence. Direk tese yanlış olmuş gibi geldi. Dr değiliz ama o kadar çok araştırıyo okuyoruzki.
Sizin pişmanlığınız gayet yerinde. Ne deseniz haklısınız.
Bizim pişmanlığımız kendi adımıza. Biz acele ettik.

Evet aynen o kadar hassas bi konu ki bize % 50 şans verdiler çok ümitlendik bide ameliyat öncesi ilgi alaka çok yüksekken olumsuz sonuç alınca olmadı bittiye getirmeleri beni iyice gerdi..

Evet aynen o kadar hassas bi konu ki bize % 50 şans verdiler çok ümitlendik bide ameliyat öncesi ilgi alaka çok yüksekken olumsuz sonuç alınca olmadı bittiye getirmeleri beni iyice gerdi..
%50 miiii.. Çok yüksek bi oran. Bize daha az şans vermesine rağmen biz kabul ettik. Sizin %50yi kabul edip ameliyat olmanız çok normal. Sonrasında öyle davranmaları da çok sinir bozucu. E tabi verdiğimiz paralar azımsanacak rakamlar değil. Öncesinde ilgi alaka ondan.
Çocuk sahibi olamamayı bi kenara bırak şu halimize çok üzülüyorum. Denek gibi para kaynağı gibi.. Kullanılıyo gibi.. Bu his çok kötü. Bunu hissetmek çocuk sahibi olamama hissi kadar kötü..

Aynen canım ayneen.. eşimde eskişehirde acıbademde bi doktora gitmişti o bize %10 şans vermişti sonra biz %50 duyunca şok olduk ve doğal olarak ümitlendik tabi..

Bizde ü v. Hastanesi androlojiye gittik tüm testler yapıldı ne delesyon ne gen mutasyonu hiç bişi çıkmadı, varikosel ameliyatı olup bekledik sonuç koca bi sıfır,3 yıl geçti hormonlar başından beri normaldi zaten ilaç tedavisi uygulamadılar bile direk tese dendi 2 yıl düşündük çok erteledik ameliyatta bulunur diye yüzdeyi bırakın bişey diyemem dedi doktor, ama rabbim nasip etti bulundu şimdi transfere füb sayıyorum, bir ihtimal bile umut bir ihtimal bile mutluluk sebebi rabbim hepimizin kucaklarını doldursun, her ihtimali göz önünde bulundurularak hareket edin doktorların iyi demesine de kötü demesine de aldırmayın, ama çarenizi arayın lütfen herşey rabbimin izniyle inşallah

Rabbim yardımcın olsun tez zamanda güzel haberlerini verirsin inş canım

Canlarım size bir şey soracağım.Celalettin hoca hani kontrol sonrası asistanının aracılığıyla bir mesaj yolluyor ya..’Azospermik hastaların tedavi süreci...’ mi öyle bir şey :) Orada karabaş otu ve böğürtlen kökü çayı faydalı diyor.Bende aldım her ikisinide dursun arada yaparım diyede..Kullanan,ne işe yaradığını bilenleriniz var mı?

İnternetten baktım ama pek bişey bulamadım bu rahatsızlıkla ilgili.. vardır bi bildiği belki kullanan varsa yazar bizde bilgilenmiş oluruz..

Reactions: Lei
Valla cnm bizede bögürtlen kökü çayını vermişti ama bir faydası olmadı 3-4 ay kullandı bıraktırdım eşime sadece çakşır kökü suyu içiyor 9 aydır

Reactions: Lei
Valla cnm bizede bögürtlen kökü çayını vermişti ama bir faydası olmadı 3-4 ay kullandı bıraktırdım eşime sadece çakşır kökü suyu içiyor 9 aydır
Bu çakşır kökü suyu çok kötü kokuyor sanırım bende kendim almıştım eşime ama içemedi tabi biz kendimiz almıştık eğer yine onu önerirse mecbur içecek

Merhaba canım , bize hiç mesaj falan gelmiyor öyle. Herkese yolluyor mu ki. Bize niye yollamıyor acaba. merak ettim şimdi.

Azospermik Hastanın Tedavisinde Beslenme

Tedavimiz testosteron arttırıcı beslenme ilkeleri ile paralel yürümelidir.

—Bu nedenle bilinenin aksine incir kürü, sertoli cell only hastalarında ters etki yapmaktadır.Bunun sebebi incirin prolaktini arttırmasıdır.Bu artış,testosteron düşürmeye neden olup kök hücrenin gelişimini engeller.
Bir diğer yanlış besin uygulaması da,keçi boynuzu uygulamalarıdır.
—Keçi boynuzu zaten yüksek olan FSH seviyelerine sebeb olur.Çünkü testosteron tüketimini arttırarak rezervin zamanla azalması sonucunda FSH arttığı için yine arzu edilen kök hücre doğumu gerçekleşemez.
—Nohut kürleri kök hücre devresinde nötr olup olumlu olumsuz bir zarar fayda vermez.Nohut kürü Sperm varlığı olan hastada kısmen işe yarar olduğu halde en geri noktadaki bir azospermi hastası nohut kürünü boşuna almaktadır.
Oluşturduğumuz geleneksel apiterapik bal karışımlı macunlar set set durumunuza göre verilmektedir.Bu ürünlerin etkisini azaltacak zıt ürünler danışılmadan alınmamalıdır.

Spor çok önemlidir.Testosteron artarken E2 seviyenizin de başlangıç döneminde artması tamamen normaldir.
Bu seviyelerde kilo almamak için yürüme,yüzme,koşu,jimnastik,karın kas germe egzersizleriyle pilates terapisi en faydalı olanlarıdır.
Ağır spor önermiyoruz.Boks ve halter iyi değil.
Spor sırasında aminoasit protein tozları steroid vs yan etki yapabilmekte böbrek üstü bezinin faaliyetleri düştüğü için Sperm kök hücresi gelişememektedir.
Yumurta sarısı faydalı bir besin olmakla beraber köy yumurtası tercih etmek lazımdır.
Tereyağı hakiki ise fayda mükemmel olur.
Balın gerçek organik bal olması çok elzemdir.
Balık ürünleri içinde istiridye,karides, havyar,somon yumurtası protamin ve histin desteği için önemlidir.
Yeşil çay siyah çaya göre daha iyidir.
Eğer mümkünse dolaşım açıcı Karabaş çayı ve böğürtlen kökü çayı içmeye çalışmak lazımdır.

Peki çay nasıl hazırlanmalıdır?
Aslında Türk usulü demleme İle içtiğimiz çayın içindeki aktif etken maddeleri almadığımız gibi, fazla demlenmiş ve beklemiş çayla zararlı etken maddeler de almakta olduğumuz ortaya çıkmıştır.
En doğru çay içme şekli sıcak suya bir tutam temiz bitki parçalarını ekleyip karıştırıp on dakika sonra süzüp suyunu içmek şeklinde olmalıdır.
(Sallama çay bu mantık ile daha iyi esasen.)
Arzu ederseniz bekleme süresini biraz daha uzatarak çayınızı daha koyu içmek mümkün.
Eğer çayınız koyu ise sıcak su ekleyerek koyuluk oranını açmanız daha akıllıca olur.

-Spermatidlerin ileri evrelere geldiğini gözlemlersek şayet,keçi boynuzu ve incir verebiliyoruz.Ancak bunu testi görmeden vermemek durumundayız.

Yine önemli bir ayrıntı da prolaktin oranı:

Prolaktin/Testosteron oranı 2/1 olmalıdır
Daha yukarı oranlar bize hipofiz bezini ilgilendiren bir sorun olabileceğini düşündürür.
Bunun için hipofiz Emar filmi istiyoruz.

Ovitrelle (hcg)İle prolaktin seviyesi artabilir.
Dostinex’i bu nedenle testosteron seviyesi azalma yönüne girmesin diye veriyoruz.Aynı mantık nedeniyle işte sizin de incir almamanız lazım.
Ceviz,badem,fındık ve fıstık gibi kuruyemişler zengin enerji ve mineral kaynağı ek besinler olup fayda verecektir ancak burada önemli husus küflenme olan ürün almamak ve fazla almamaktır.Günlük 100 gram ortalama yeterlidir.Aflatoksinleşmiş kuruyemişlerde kanser riskine karşı dikkatli olmalıyız.

Cinsel ilişki sıklığı için bir kısıtlama yok.
Sadece test vermeden evvel üç günlük cinsel perhiz standartını önemsiyoruz
Ancak mecburi hallerde de test alınabilmektedir.

Az miktarda semen(meni) volümü veren hastalarımıza idrarda semen varlığı araştırması yapıyor ve ekstra ücret almıyoruz ki bu konu retrograd boşalma diye bilinen konudur.

Önerilen beslenme ürünleri hakkında Web sayfamızın makaleler kısmında ‘’ testosteron seviyesini arttırıcı beslenme önerileri’’ kısmını okuyunuz.

Azospermik Hastanın Tedavisinde Beslenme

Tedavimiz testosteron arttırıcı beslenme ilkeleri ile paralel yürümelidir.

—Bu nedenle bilinenin aksine incir kürü, sertoli cell only hastalarında ters etki yapmaktadır.Bunun sebebi incirin prolaktini arttırmasıdır.Bu artış,testosteron düşürmeye neden olup kök hücrenin gelişimini engeller.
Bir diğer yanlış besin uygulaması da,keçi boynuzu uygulamalarıdır.
—Keçi boynuzu zaten yüksek olan FSH seviyelerine sebeb olur.Çünkü testosteron tüketimini arttırarak rezervin zamanla azalması sonucunda FSH arttığı için yine arzu edilen kök hücre doğumu gerçekleşemez.
—Nohut kürleri kök hücre devresinde nötr olup olumlu olumsuz bir zarar fayda vermez.Nohut kürü Sperm varlığı olan hastada kısmen işe yarar olduğu halde en geri noktadaki bir azospermi hastası nohut kürünü boşuna almaktadır.
Oluşturduğumuz geleneksel apiterapik bal karışımlı macunlar set set durumunuza göre verilmektedir.Bu ürünlerin etkisini azaltacak zıt ürünler danışılmadan alınmamalıdır.

Spor çok önemlidir.Testosteron artarken E2 seviyenizin de başlangıç döneminde artması tamamen normaldir.
Bu seviyelerde kilo almamak için yürüme,yüzme,koşu,jimnastik,karın kas germe egzersizleriyle pilates terapisi en faydalı olanlarıdır.
Ağır spor önermiyoruz.Boks ve halter iyi değil.
Spor sırasında aminoasit protein tozları steroid vs yan etki yapabilmekte böbrek üstü bezinin faaliyetleri düştüğü için Sperm kök hücresi gelişememektedir.
Yumurta sarısı faydalı bir besin olmakla beraber köy yumurtası tercih etmek lazımdır.
Tereyağı hakiki ise fayda mükemmel olur.
Balın gerçek organik bal olması çok elzemdir.
Balık ürünleri içinde istiridye, karides, havyar,somon yumurtası protamin ve histin desteği için önemlidir.
Yeşil çay siyah çaya göre daha iyidir.
Eğer mümkünse dolaşım açıcı Karabaş çayı ve böğürtlen kökü çayı içmeye çalışmak lazımdır.

Peki çay nasıl hazırlanmalıdır?
Aslında Türk usulü demleme İle içtiğimiz çayın içindeki aktif etken maddeleri almadığımız gibi, fazla demlenmiş ve beklemiş çayla zararlı etken maddeler de almakta olduğumuz ortaya çıkmıştır.
En doğru çay içme şekli sıcak suya bir tutam temiz bitki parçalarını ekleyip karıştırıp on dakika sonra süzüp suyunu içmek şeklinde olmalıdır.
(Sallama çay bu mantık ile daha iyi esasen.)
Arzu ederseniz bekleme süresini biraz daha uzatarak çayınızı daha koyu içmek mümkün.
Eğer çayınız koyu ise sıcak su ekleyerek koyuluk oranını açmanız daha akıllıca olur.

-Spermatidlerin ileri evrelere geldiğini gözlemlersek şayet,keçi boynuzu ve incir verebiliyoruz.Ancak bunu testi görmeden vermemek durumundayız.

Yine önemli bir ayrıntı da prolaktin oranı:

Prolaktin/Testosteron oranı 2/1 olmalıdır
Daha yukarı oranlar bize hipofiz bezini ilgilendiren bir sorun olabileceğini düşündürür.
Bunun için hipofiz Emar filmi istiyoruz.

Ovitrelle (hcg)İle prolaktin seviyesi artabilir.
Dostinex’i bu nedenle testosteron seviyesi azalma yönüne girmesin diye veriyoruz.Aynı mantık nedeniyle işte sizin de incir almamanız lazım.
Ceviz,badem,fındık ve fıstık gibi kuruyemişler zengin enerji ve mineral kaynağı ek besinler olup fayda verecektir ancak burada önemli husus küflenme olan ürün almamak ve fazla almamaktır.Günlük 100 gram ortalama yeterlidir.Aflatoksinleşmiş kuruyemişlerde kanser riskine karşı dikkatli olmalıyız.

Cinsel ilişki sıklığı için bir kısıtlama yok.
Sadece test vermeden evvel üç günlük cinsel perhiz standartını önemsiyoruz
Ancak mecburi hallerde de test alınabilmektedir.

Az miktarda semen(meni) volümü veren hastalarımıza idrarda semen varlığı araştırması yapıyor ve ekstra ücret almıyoruz ki bu konu retrograd boşalma diye bilinen konudur.

Önerilen beslenme ürünleri hakkında Web sayfamızın makaleler kısmında ‘’ testosteron seviyesini arttırıcı beslenme önerileri’’ kısmını okuyunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…