hangi doktorda olmuştuValla korkutmak gibi olmasın ama benim eşimin çok fazla ağrısı oldu 15 gün falan rapor aldık. Bide iki taraftanda oldu haliyle zorluk çekti tabi. Ama belli olmaz senin eşin için daha kolay geçer.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun gönlünüzün muradını versin inş
Müfit günel yaptıhangi doktorda olmuştu
Canm. Bizde 9 gün oldu ameliyat olalı ameliyatın ertesi günü biz kahvaltoya gttik az mesafe yürüdk aksam yemeğine çıktık cnki otelde kaldık izmirden istanbuka geldik oteldede yemek DİE hem hava alalım die çıktık . operasyondan sonra 2 gün süperdi sonra pasnsumana gtcektik sabah eşim agrı yla uyandı gittk dojtor hiç bi skıntı yok dedi agrınkesiciyi içtimi geçıo oyönden tavsiyem ağrı kesiciyi alsın zaten verıolar . cok şükür cabuk toplandı ağrı kesici ilaç yetti ara ara sızlama kasıkta ağrı hissedbilio . sıkı kılot tavsiye ediıyolar operasyondan sonra biz hala giyiyoruz hatta verdiklerini yıkayıp giydirıyom rahat etti onunla biz 4 gün İzmire döndük eşim ertesi güne işe gtti operasyon sonrası buzu yapın morarma falan olablit testis şişlik normal. Böle yani canım bizim Raht geçti inşllah dizinde ole olur hem de bol bol bulunur inşllahhhcanim teseden sonra iyileşme süresi nedir ağrı falan oluyor mu benim esimde haftaya olacak 4 ay hormon tedavisi gördü her ay sonunda test sonuclarıni istemisti doktor
Peki hiç hücre bulunmayanda patolohıde dahil hücre cıkmayanaAtsushi tanaka ferlility and sterility ağustos 2018 yazıyı okuyun arkadaşlar.kök hücre yapılmış 90 çocuk doğmuş ve sadece 3de anormallik varmış.ama ejekulat spermi değil kuyruksuz spermatit veya haploit sperm kullanılmış.tansel hoca bir kaç ay bekleyin.bizde araştırıp yapacağız diyor.insallah bir umut daha var.rabbimcumlemize nasipetsin.
Canm. Bizde 9 gün oldu ameliyat olalı ameliyatın ertesi günü biz kahvaltoya gttik az mesafe yürüdk aksam yemeğine çıktık cnki otelde kaldık izmirden istanbuka geldik oteldede yemek DİE hem hava alalım die çıktık . operasyondan sonra 2 gün süperdi sonra pasnsumana gtcektik sabah eşim agrı yla uyandı gittk dojtor hiç bi skıntı yok dedi agrınkesiciyi içtimi geçıo oyönden tavsiyem ağrı kesiciyi alsın zaten verıolar . cok şükür cabuk toplandı ağrı kesici ilaç yetti ara ara sızlama kasıkta ağrı hissedbilio . sıkı kılot tavsiye ediıyolar operasyondan sonra biz hala giyiyoruz hatta verdiklerini yıkayıp giydirıyom rahat etti onunla biz 4 gün İzmire döndük eşim ertesi güne işe gtti operasyon sonrası buzu yapın morarma falan olablit testis şişlik normal. Böle yani canım bizim Raht geçti inşllah dizinde ole olur hem de bol bol bulunur inşllahhh[/QUOT ınsallah canim tesekkurler cevabın icin
Geçmiş olsun öncelikle. Burda Celalettin hocada tedavi sürecinde olan çok kişi var. Benzer durumda olan varsa cevaplayacaktır. Hepimizde ortak nokta sperm yok ama sebepler farklı farklı, geçmişimiz farklı, bünyeler farklı.Merhaba arkadaslar,
Uzun zamandir siteyi takip ediyorum ama araniza yeni katiliyorum.
7 yildir evliyim, fransada yasiyoruz.
Evliligimizin ilk senesinde esimin azoospermi oldugunu ogrendik.
Esim 9, 10 yaslarinda iki tarafli inmemis testis ameliyati olmus + ne oldugunu bilmedigi atesli hastalik gecirmis.
2 kere microtese oldu, biri tup bebek merkezinde, biride kaan aydos'la. Her iki ameliyat sonucu Sertoly cell only.
Simdi tedaviye Celalletin peru ile devam etmek istiyoruz ama maddi ve manevi o kadar tukendik ki yanlis adimlar atmaktan cok korkuyoruz.
Pazartesi gunu celalletin hocayla gorustuk, bir suru vitamin ilaci, ovitrelle igne ve nebido ( ayda 1 igne ) verdi.
Esimin D vitaminini olcturtmeden D vitamini kullanmasini istiyor. Netten arastirdim, D vitamin fazlaligida baska hastaliklara sorun aciyor.
Ayni sekilde nebido ( testosteron ) ignesi normalde 10-14 haftada 1 kullanilmasi gerekiyormus ama hoca bize ayda 1 dedi.
Testosteron fazlaligi baska sorunlara yol acar diye cok endiseleniyorum ( testosteron 2.80 de )
Hepiniz gibi anne olmayi cok istiyorum ama bu yolda esiminde sagligindan olmasini istemiyorum. Herseyden once bize evlatlarimizi vercek olan Allah.
Aranizda Celalletin peru ile tedavi gorup ayni ilaclari kullanan var mi? Bir yan etkisini goren veya gormeyen ?
Bu tedavinin sonunda esimin sagliginin bozulmasindan gercekten cok korkuyorum.
Lutfen yardimci olur musunuz?
Uzun oldu kusura bakmayin.
Geçmiş olsun öncelikle. Burda Celalettin hocada tedavi sürecinde olan çok kişi var. Benzer durumda olan varsa cevaplayacaktır. Hepimizde ortak nokta sperm yok ama sebepler farklı farklı, geçmişimiz farklı, bünyeler farklı.
Bütün bu endişelerinizi sorularınızı doktora sordunuz mu merak ettim. Sadece muayeneye gidince değil sonrasında da ilgilenmeleri gerekiyor. Bi sürü para döküyoruz ve söz konusu sağlık.
Biz de iki teseden sonra celalettin peruya gitmeyi düşünüyoruz. Yani sizin bu endişe ve sorularınız benim şimdiden takılıyo kafama. Ben de merak ediyorum gelecek cevapları ve doktora sorarsanız size yapacağı açıklamayı.
Evet aynen öyle herkesten her şeyden şüphe duyuyoruz maalesef.O anda celalletin hoca ilaclarin aciklamasini cok hizli ve genel olarak yapti. Sonradan eve dondukten sonra netten arastirinca ogrendim bu ilaclarin yan etkilerini ve kullanma kosullarini.
Hocaya sormak istiyorum ama nasil karsilar bilmiyorum, sonucta isini yargilamak gibi gorunmekte istemiyorum.
Kafamiz cok karisik, herseyden herkesden suphe duyar olduk.
Allahim hakkimizda hayirlisini nasip etsin hepimiz icin
Normal değil tabi... Seninle daha önce de konuşmuştuk. Kemoterapi durumu vardı sizde. Ve %50 denmişti ameliyattan önce..Kızlar günaydın bişey sormak istiyorum eşleriniz tese olmadan önce hormon testi vs başka bi tahlil yaptılar mı ? Benim eşime hiç bi test yapılmadan tese oldu bu normal mi acaba
Hayır canım dedim ya acaba ben mi hatırlamıyorum ki diye eşimi arayıp ona sordum sana tahlil yapıldı mı hormon vs başka bişey diye hayır dedi bilmiyorum artık gerçekten çok yoruldum Rabbim sabır versin bizlere..Normal değil tabi... Seninle daha önce de konuşmuştuk. Kemoterapi durumu vardı sizde. Ve %50 denmişti ameliyattan önce..
P Positivevibes arkadaşın dediği tüm tahlilleri yaptırmış olsaydınız da yine ameliyat olacaktınız belki de...
Aslında durum şu, bu işte uzman bi kaç Dr var, bazısı bi kaç ay ilaç veriyo sonra tese, bazısı da direk tese.
Bu durumda biz hangisine gidersek gidelim teseyle tanışıyoruz. (tabi ameliyatın iyi yapılması da önemli)
Ama sen emin misin kardeş hiçbir tahlil yapılmadığına. Hormon yapılmıştır hiç değilse. Ya da kemoterapi sebepli olduğu için mi yapılmadı acaba. Eşine sorsan bi daha.İnternetten e-nabız dan tahlillere baksanız bi daha. Doktoru da zan altında bırakmış olmayalım. Bize de aynı Dr tese yaptı. Bizim ikinci tese olduğu için hazırlıklı gitmiştik muayeneye. tüm test tahlilleri kendimiz yaptırıp gitmiştik. Tese yapacağını da bilerek gitmiştik ki zaten kendisi operatör dr. Sonuç olumlu olmadı tabi nasip...
Sertoil only cell mi haploit hücre varsa olur dedi.ameliyatla bakılıyor.ve sadece ameliyattan alınan örnek kullaniliyorPeki hiç hücre bulunmayanda patolohıde dahil hücre cıkmayanane yapılıor kök hücre uygulanıomu calısıom canlı yayaını izliymdim canm
Fulya acibadem de makineyi almışlar embrloglar eğitip başlayacaklar inş.celalettın bey semra hanım var ondlarda japonyadakı makınelerı getırmısler turkıyeye hatta sımdı denemye baslayacaklarmıs.grade 4 asamasında olanlara yanı spermden bır oncekı evre sanırım olan kısılere bu gelen yenı teknıkle tup bebek yapıcaklar.gecenlerde bır pazar gunu hatta celalettın beyın hastası olan ve ılerleme gosteren hastalar test verdıler orda.bakalım hayırlsı ıstanbulda acıbadem yesılkoy hast sanırım ankarada centrıum tup bebek mekrezınde makınalar sanırım
O anda celalletin hoca ilaclarin aciklamasini cok hizli ve genel olarak yapti. Sonradan eve dondukten sonra netten arastirinca ogrendim bu ilaclarin yan etkilerini ve kullanma kosullarini.
Hocaya sormak istiyorum ama nasil karsilar bilmiyorum, sonucta isini yargilamak gibi gorunmekte istemiyorum.
Kafamiz cok karisik, herseyden herkesden suphe duyar olduk.
Allahim hakkimizda hayirlisini nasip etsin hepimiz icin
Artık bi önemi yok, bişi değişmiycek belki ama Dr un kendisine sormak lazım niye yapmadın niye istemedin tahlil diye. Ki sadece hormon değil ultrason genetik vs onlarıda istemesi lazımdı. Hakkaten ne cevap verecek merak ettim doğrusu.Hayır canım dedim ya acaba ben mi hatırlamıyorum ki diye eşimi arayıp ona sordum sana tahlil yapıldı mı hormon vs başka bişey diye hayır dedi bilmiyorum artık gerçekten çok yoruldum Rabbim sabır versin bizlere..
PatolojıdeGerm hücre aplazisi yazıor canm tanıda sertoly mi oluo oSertoil only cell mi haploit hücre varsa olur dedi.ameliyatla bakılıyor.ve sadece ameliyattan alınan örnek kullaniliyor
2011 de başlamışlar onlar bu yönteme. Her alanda olduğu gibi bunun da bize gelmesi yıllar almış. Yine buna da şükür.Atsushi tanaka ferlility and sterility ağustos 2018 yazıyı okuyun arkadaşlar.kök hücre yapılmış 90 çocuk doğmuş ve sadece 3de anormallik varmış.ama ejekulat spermi değil kuyruksuz spermatit veya haploit sperm kullanılmış.tansel hoca bir kaç ay bekleyin.bizde araştırıp yapacağız diyor.insallah bir umut daha var.rabbimcumlemize nasipetsin.
Aynen öyle olan oldu zaten ilk gittiğimizde ki tavırlarıyla teseden sonra ki tavırları beni çok şaşkınlığa uğrattı.. sadece genetik yapıldı onda hormon vs başka bişey yok zaten..Artık bi önemi yok, bişi değişmiycek belki ama Dr un kendisine sormak lazım niye yapmadın niye istemedin tahlil diye. Ki sadece hormon değil ultrason genetik vs onlarıda istemesi lazımdı. Hakkaten ne cevap verecek merak ettim doğrusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?