- 7 Mayıs 2017
- 176
- 162
- 103
Azospermi Hastalarının Dosyalarında Olması Gereken Asgari Testler:Kızlar sebepsiz aazopserm yanı hiç bi nedene bağlı olmayan azospermı olan kaç kişi var burda
Evet tese de bulundu ama ilk deneme negatif oldu,sakarya araştırmada olduk biz prof. Dr Ahmet gökçe,Sizn teseyi kim yapmstı canm
Kesinlikle zaten insan insan o aralar saf gibi oluyor yani şahsen ben öyleydim. Olcak mı olmucak mı ameliyat nasıl geçecek algın kapanıyor resmen üstüne bide onca kulladığın iğneler falan.. insanın aklına hiç bişey gelmiyorTam davalık bir olay. Bizler uğraşmak istemiyoruz yoksa tammmm davalık yani o doktoru hastaneyi hepsini ama işte..uğraşmıyoruz. Ne demek ya biz bilmek zorunda değilizki ne yapılması gerek hangi testler yapılması gerek hangi rapor çıkması gerek patolojiye ne gitmesi gerek bilmek zorunda değiliz! Ben belki ucra bi yerden geldim cahilim hiçbişi bilmiyorum olamazmı yani. Doktor sensin hastane sensin. Yapıcan her şeyi, bana da anlatıcan bilgi vericen sonuç vericen. Sinir oluyorum işini iyi yapmayan insanlara. Hele ki söz konusu sağlık.
Bizim baya bu testlere göre yapılmamıl bilşeyer var canm hipofiz mr neyAzospermi Hastalarının Dosyalarında Olması Gereken Asgari Testler:
1-Hormonlar, FSH LH E2(Estradiol) Prolaktin Total Testosteron (Kandan, 3 ayda 1 defa).
2-İnhibin B (Kandan, yılda 1 defa).
3-Detaylı Sperm öncü hücre analizi (Semen yani Meniden, 3 ayda 1 defa).
4-Skrotal Doppler ve Transrektal Pelvik USG (Ultrason).
5-Karyotip analizi genetik tespiti (Kandan).
6-Y Kromozmu delesyon tespiti (Kandan).
7-Hipofiz MR (EMAR).
8-Genel Biyokimya testleri (Kandan).
9-Seroloji testleri (Hepatit B ve C, Frengi HIV testleri).
10-HBsAg, anti HBs, anti HCV VDRL, anti HIV.
11-Diğer Testler (Kandan, Biokimya: Glukoz, BUN, Kreatinin, AST, ALT, Tam Kan Sayımı, HDL, LDL, Trigliserid, ST4, TSH, Vitamin B12, Ferritin, HbA1C, Vitamin D).
11-FMF Gen analizi. (Ailesel Akdeniz Ateşi hastalığı) MEFV
12-Kistik Fibröz (CTFR) Gen analizi.
Celalettin Peru'nun sayfasında yazan bu testlerden inhibin, detaylı analiz, fmf, ctfr hariç diğerlerini yaptırdık biz. Hepsi normal. Bunlar dışında yapılabilecek başka tetkik var mı bilmiyorum. Bunlara bakılırsa (yaptırmadıklarımız hariç) bizim de sebepsiz.
Kafa emarı. Beynin alt kısmındaki hipofiz bezini emar çekiyolar. Hormonları salgılayan bez. İnternetten araştır kardeş yine de. İyi açıklayamadım ben. Daha tam uzmanlaşamadım! Bu doktorlar sayesinde uzmanlaşıcaz yakında!Bizim baya bu testlere göre yapılmamıl bilşeyer var canm hipofiz mr ney
Kafa emarı. Beynin alt kısmındaki hipofiz bezini emar çekiyolar. Hormonları salgılayan bez. İnternetten araştır kardeş yine de. İyi açıklayamadım ben. Daha tam uzmanlaşamadım! Bu doktorlar sayesinde uzmanlaşıcaz yakında!
Çoğu dr istemiyo bunları. Özellikle tese odaklı olanlar sadece spermiyograma bakıyo bi de hormonlara.
Aynrn canımKafa emarı. Beynin alt kısmındaki hipofiz bezini emar çekiyolar. Hormonları salgılayan bez. İnternetten araştır kardeş yine de. İyi açıklayamadım ben. Daha tam uzmanlaşamadım! Bu doktorlar sayesinde uzmanlaşıcaz yakında!
Çoğu dr istemiyo bunları. Özellikle tese odaklı olanlar sadece spermiyograma bakıyo bi de hormonlara.
bize de ameliyat sonucunu kendisi bilgi verdi biz orda o kadar üzüntülüyüz dediklerini hatırlamıyorum bile söz uçar yazı kalır mail olarak isterim ınsallah gonderirlerVermezler verirler mi hiç!
Her şeyi biz bilicez biz öğrenicez biz takip edicez! Doktoruzya biz! Uzmanızya!
Ah ahh herkes işini düzgün yapsa zaten şu ülkede...
Biz 2014 te ilk teseyi olduk. hiçbişi bilmiyoz tabi. Üzgün üzgün çıktık hastaneden. Kimse de bişi demedi. Dört yıl geçti aradan başka doktora gittik. Ameliyat raporu (epikriz) istedi. Yokki.. Vermemişler. Niye versinler. Biz bilip biz istiycez! Gittik raporu aldık Allahtan dört yıl geçmesine rağmen bi rapor verebildiler. Raporda patolojiden bahsediyo. 'patolojiye gönderilmek üzere' diyor. Hımm bi rapor daha varmış onu da öğrendik. Patolojiye gittik ama öyle bi rapor yok. Onu bulamadılar. Hasta haklarındaki görevli olması lazım mutlaka, burda bi ihmal var dedi ve şikayette bulunun dedi. Biz uğraşmak istemedik. Kendisi bizim adımıza bimere yazı yazdı. Bişi çıkmadı ordan da üstüne düşmedik.
Dört yıl sonra ikinci teseye sıra gelince baştan söyledik biz her şeyin kaydını kağıdını istiyoruz diye. Ama tabi yine biz istemeden üstüne düşmeden vermediler. Ameliyattan bi hafta sonra fln maille gönderdiler raporu, kaç kere hatırlattık da anca. Yumurta toplama, mikroenjecsiyon fln o işlemler için de ayrıca bi rapor istedik. Onu da maille sonradan gönderdiler. Ama tabi hiç bi detay yok. Rosi işlemi yazmışlar, hangi evre hücre kullanıldı yazmıyo mesela.
Her şeyi biz bilicez yani! Uzman olucaz!
Gece gece sinir oldum!
bize de oyle söylemişti teseden baska çare yok bitkiselle olacak sey değil dedi kendiliginden çıkış olma ihtimali %3 dedi teseden 1 gün once konuştum buluruz buluruz diye o kadar ümit verdi 3 ay tedaviyle tese oldu eşim kötülemek icin yazmıyorum cok güveniyorduk ama hayal kırıklığına uğradık her şey çok çabuk gelişti acele mi ettik tedaviyi uzatsaydı sonuç degisirmiydi acaba hic tese olmasamiydi kendime bunları sormadan edemiyorumKızlar dün sırf ne diyecegini merak ettiğim için tansel kaplancanın instagramından eşimin bütün test sonuçlarını atarak nasıl bir yol izlemeliyiz diye sordum benim eşimin fsh ve lh hormonları düşük oldugu halde eşime hiper hipogonadizm dedi yani fsh ve lh yüksek olan hipogonadizm ve kesinlikle normal çıkış olmaz tese yaparsak cıkabilir dedi bu nasıl doktor yahu ddaha hastayı görmeden direk tese diyor
Rabbim yardımcınız olsun canım hayırlı haberlerle gelin inşallahKızlar yarın ameliyat olucak eşim dualarınızı bekliyorum inşallah
Aminnn inşallahRabbim yardımcınız olsun canım hayırlı haberlerle gelin inşallah
Hangi doktor yapıncak canım ameliyatı inşallah güzel haberler alırsın Allah yardımcın olsun şimdiden geçmiş olsun.Kızlar yarın ameliyat olucak eşim dualarınızı bekliyorum inşallah
Edeceğim inş arkadaşım Allah yüzünüzü güldürsün inş hayırlı güzel haberlerini verirsin burdan.Kızlar yarın ameliyat olucak eşim dualarınızı bekliyorum inşallah
Canım inşallah sonuç çook güzel olur hamilelik haberide verirsin burdan en kısa zamanda Rabbim yardımcınız olsunİnşaAllah arkadaşlarım Allah hepimizin güzel haberler vermesini nasip etsin inşallah. Bahçeci umut'da Ege can şerefoğlu canım doktorumuz
Aminnn inşallah canımCanım inşallah sonuç çook güzel olur hamilelik haberide verirsin burdan en kısa zamanda Rabbim yardımcınız olsun
Allah yar ve yardımcınız olsun.. İnş çok çok güzel haberlerle gelirsiniz buraya da yaz mutlaka Rabbim gönlünüzün muradını versin inş hakkınız hayırlısı olsun canımKızlar yarın ameliyat olucak eşim dualarınızı bekliyorum inşallah
İnşallah canım haber vericem tabikiiAllah yar ve yardımcınız olsun.. İnş çok çok güzel haberlerle gelirsiniz buraya da yaz mutlaka Rabbim gönlünüzün muradını versin inş hakkınız hayırlısı olsun canım
canim hayirli haberlerle gel inşallahKızlar yarın ameliyat olucak eşim dualarınızı bekliyorum inşallah
Canm inşallah allah yüzünğzü güldürsğn güzel haberler beklıyorzzİnşaAllah arkadaşlarım Allah hepimizin güzel haberler vermesini nasip etsin inşallah. Bahçeci umut'da Ege can şerefoğlu canım doktorumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?