Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canm okumuştum ilackarn etkside olan oluomuş die ama rabbm bilir sen yap kafan daha rahat olur ole bole mi düşünmekten se

En iyisi idrar veya kan testi yapmak hiç belli olmaz Rabbim ol der ve olur bi mucize.. ilaçların etkisinden dolayı da gecikmiş olabilir dediğin gibi. Bide hiç bi belirti falan var mı adet olmadan önceki belirtiler

Anladım canım ama vardır bunda da bi hayır demekten başka bişey düşmüyor bizlere de

canım cok sevındım inşallah hamilesindir oluşan embriyoları pgt ye gondemeden mı transfer edildi acaba
ve tup bebege baslmadan ne gibi tahlıller ıstedı senden doktorun anlatır mısın?
bende baslayacagım ınsallah bu ay ama bir suru tahlıller rahım fılmı vs yapıldı sen yaptırdın mı

Canım inşallah güzel sonuç alırsınız birşeyi merak ettim eşin tese oldu tıkanıklık oldugunuda büyük ihtimal tese esnasında anladılar tıkanıklık açma gibi bi durum olmadı mı peki yani o bölgeyi temizlemediler belkide açıldı (inşallah ) belkide hamilesin suan bence sabahı bile bekleme yap testini en azından aklındaki soru işaretleri gider

En iyisi idrar veya kan testi yapmak hiç belli olmaz Rabbim ol der ve olur bi mucize.. ilaçların etkisinden dolayı da gecikmiş olabilir dediğin gibi. Bide hiç bi belirti falan var mı adet olmadan önceki belirtiler

canim adet belirtileri gibi bazi belirtilerim var ama onun disinda belirti diyebilecegim pek bisey yok acikcasi. ben hala adetimin gelecegini dusunuyorum. ama hic bu kadar gecikmemisti. ya hamile olmam imkansiza yakin bisey, tabi yine de allah ol derse olur ama, beni asil endiselendiren insallah bi sorun yoktur. yani cok duzenli olan adetlerimin tup bebek tedavisi sonrasi bozulmasini hic istemem.

canim evet pgt yapilmadan transfer oldu. 1 embriyo transfer ettirmistik ama tutmadi malesef tup bebege baslamadan once hormon testlerime bakildi, normal cikti. onun disinda baska bi tahlil istemedi doktor acikcasi. hatta rahim filmi cektirmene gerek yok demisti ben de onun icin cektirmedim. ama simdi baska bi merkezle gorusuyorum ordaki doktor rahim filmi cektir dedigi icin ben de cektiricem. bir de pihtilasmaya bakicakmis simdi. o onemli diyor cunku pihtilasma varsa rahime giden kan akisi azaliyomus o da embriyonun tutunma kabiliyetini bozuyormus. oncesinde onlem almak lazimmis oyle bir durum varsa. rahim filmi cekilmek icin de adet olmayi bekliyorum, adet bitiminden sonra cekilecek ama iste daha adet olmadim 3 gun gecikti.

evet canim tikaniklik oldugunu tese oncesinde anladi doktor, ama soyle oldu, emre bey dedi ki hormon tahlilleri cok iyi, testesteron da tam olmasi gerektigi gibi hatta cok yuksek, bunlar cok iyi gostergeler, testislerin durumu da iyi, bunlar bize sperm uretimi olduguna dair gostergelerdir, o nedenle ben tikaniklik oldugunu dusunuyorum dedi. buyuk ihtimalle bulacagimiza inaniyorum hatta cok sayida bulacagimizi dusunuyorum, ama yine de size garanti veremem dedi. hersey normal oldugu zamanlarda bulacagimizi dusundugumuz durumlarda da bazen bulamiyoruz dedi. neyse biz tese yaptirmaya karar verdik emre bey'den gun aldik ameliyat gunu esimi iceri aldilar, emre bey microtese islemi yapmadan once, yani testisleri acmadan once tikaniklik oldugunu dusundugu bolgeye bakmis (epididim bolgesi) ve orada spermleri bulmuslar. o nedenle testisleri acmaya gerek kalmamis, yani esimin ameliyati tam bir microtese gibi gecmedi. yine ameliyat izi var ama testislerin biraz daha yukarisinda bi yerden acmis. cunku microtesede once bir testisi acip bakiyolar doku ornegi aliyolar inceliyorlar eger bulunursa ordan aliyorlar bulunmazsa diger testise geciyorlar fln zor bir islem. ciktigimizda emre hoca dedi ki bol bol bulduk hic merak etmeyin tam tahmin ettigimiz gibi tikanikliktan kaynakliymis. ben de dedim ki hocam peki bunu acma durumu var mi yani hani normal yolla hamile kalma durumu olabilir mi ileride, o da bana, yani o durumlar cok zor cunku genelde bu tip tikanikliklar ameliyat sonrasi pek acilmiyor demisti. ben de baska bi yerde okumustum tikanikliga bagli azospermide tikanikliklar ameliyattan 12 ay sonra bazen acilabiliyor diye. ama tabi biz esime bi daha hic spermiyogram yaptirmadik. bu arada esim ameliyati gecen sene temmuz ayinda olmustu. yani 1 yildan fazla gecti uzerinden. onun icin hicbi fikrimiz yok. ben sahsen acildigina pek ihtimal vermiyorum. esim kucukken inmemis testis ve kasik fitigi olmus, daha 3 aylikken, doktor bu ameliyatlardan dolayi bu tikanikligin olustugunu soyledi. cunku esimin ikiz erkek kardesi var ve onda hic boyle bi problem yok, esi normal yolla hamile kaldi.

adetin bittikten ilk 1 hafta ıcerısınde cekılıyor canım hsg inşallah guzel cıkarr pgt ye gonderılseydı keske genetıkte sorun olup tutunamamıs olabılır ben pgt ye gonderımı kesınlıkle dusunuyorum acıkcası

Canım senide umutlandırmak istemiyorum ama bu işler hiç belli olmaz belkide açıldı kullandugınız ilaçlar veya başka şeyler veya ameliyat sebp oldu bilinmez belkide tüp bebek için kullandıgın ilaçlar hormonlarında etki ettiği için bu şekilde oluyo ovülasyon testi ilk düşündüğümüz zamanlarda bende yapardım dediğim gibi bende okurdum hamileliğini bu şekilde öğrenenleri lh seviyesi tüp bebek sürecinde artmış olabilir o yüzden pızitif çıkmış olabilir ama ben senin yerinde olsam çatlardım gider yapardım testi mucize olmuyo değil sonuçta Rabbim istedikten sonra inşallah mucize olnuştur

canim benim simdi gittigim doktor pgt uygulayacagini soylemedi ama benden yaptirmam icin genetik testler istedi pgt sanirim embriyoya uygulaniyor degil mi? biz esim ameliyata girmeden once onun genetik testlerini yaptirmistik ztn, karyotip analizi fln var normal cikmisti simdi benden istedi birkac bisey daha var. ya bu genetik testler de cok pahali bunlari yapan hastane ariyorum da nasi bulucam bilmiyorum bakalim tup bebek merkezinin kendi de yapiyomus 3500 tl dediler bi tane ozel labaratuvara sordum orasi da 3600 tl dedi. devlet hastaneleri yapiyormus ama onlar da baya gec gun veriyolarmis fln. insallah biran once bi hal caresini bulurum kan tahlili icin o kadar para vermek istemiyorum hic..

Arastırma hastaneleri yapıyo canım ücretsiz biz o şekilde yaptırdık bir aya kadar çıkıyo sonuç acele durumunuz yoksa bian evvel yaptırın bence o kadar fiyat çok fazla bence bir ay beklememek için verilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…