Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Maalesef sırf bu sebepten dosyamız iptal edildi.

Tamamen ayıp ya kusura bakmasınlarda çocuklu ailelere devletin verdiği asgari ücret ne kadarda sizin durumunuzu beğenmemişler?Sanki ülkemiz çok standartları yüksekte sizinki düşük..Sonuçta sizin o çocuğu aç bırakacak haliniz yok..Çok kızıyorum şu işlere!Çok garip olmuş gerçekten..Tekrardan başvuramıyor musun?

Evet gerçekten tam bir saçmalık üstelik etrafta sıcak bir yuvaya hasret onlarca çocuk varken zaten bende şans yok ki bu hayatta hiç mutlu olduğumu hatırlamıyorum zaten ne hayal ettiysem bu zamana kadar ne istediysem hiç biri olmadı Tekrar başvurmaya hiç gücüm yok açıkçası tam 1 yıl uğraştık olması için ama nafile evi bile beğenmemiş yok ev karanlıkmış yok güneş görmüyormuş en sonunda da geliri bahane ettiler bize çocuk falan vermediler.Nasıl bir şeye düştük ben de bilmiyorum bir türlü andınlığa çıkamıyoruz

Bana bi akıl verin kısmına yazacak güzel bi cevabım olsaydı keşke ama.... Sadece derdini paylaşabilirim.. Klinikte karşılaşmışızdır belki de. Biz de 6 yıllık evli, ilk tese 2014 sonuç sıfır, ikinci temmuz2018 müfit günel, bi kaç kötü sperm, gürgan klinik ekim ayı tüp, rosi , embriyo oluşmadı. Üçüncü bi ameliyat ise söz konusu değil artık.. Sebepler hikayeler farklı farklı olsa da duygular hisler beklentiler ümitler korkular dualar aynı.. Bakalım sonuç ne olur bu imtihanda..

Başvurunuzun gelir seviyesine bakılarak reddedilmesine üzüldüm artı sinir oldum. Üç dört çocuk yapın denilip, asgari ücretle onların geçinmesini bekleyip, evlat hasreti çeken insanlardan evlatlık almalarını esirgemek... Bu ne yaman çelişki. Tabiki belli prosedürler olacak ama o çocukların daha ziyade sevgiye aileye yuvaya ihtiyacı var.

Soruna cevap vereyim. Öz eleştiri yaparak vereyim. Ben kendimde o gücü o fedakarlığı o anaçlığı görmüyorum. Bazılarımız diyoya ben çocuk delisiyim her çocuğu severim sokakta gördüğüm her çocuğu bağrıma basasım var falan. Ben öyle değilim çocuk delisi değilim her çocuğu sevemiyorum. O yüzden evlat edinip günahına giremem o çocuğun. Başta severim belki ama sonuna kadar gider mi.. Büyüdükçe ters huyları ortaya çıksa soğur muyum.. Öz çocuğum olsa kötü huylarını bana çekti babasına çekti dedesine çektiçekti vs der tolere ederim.. Ben kendime hiç güvenmiyorum yani.. Bi de bunun büyüyünce gerçeği anlatma olayı var. O daha bi korkutuyo beni. Dahası bi de biyolojik annebabasını aramaya kalkcak tvlere çıkcak esra Erola :) üüüü....
Yani kendi çocuğumuz olmadı diyelim, ben bu şekilde kalan ömrümü tamamlama gücünü kendimde görüyorum ama evlatlık alma gücünü göremiyorum

canim acik yurekliliginden oturu seni kutluyorum.. evet gercekten zor bir karar. insan 9 ay karninda tasidigi cocugunun herseyini sineye cekebilir. ama diger yandan senin dogurmadigin, huylari hicbiseyi belki de sana hic benzemeyecek birine bakicaksin ve bu omurluk bir karar. ben bunu begenmedim geri vermek istiyorum gibi birsey soz konusu olamaz o saatten sonra. ve evet, bir sure sonra da gercegi anlatmak zorunda kalmak cok zor.. bu tarz durumlarda o cocugun yasadigi iki durum varmis: birincisi, neden benim oz annem diye bilip sevdigim annem gercek annem degil, ve ikincisi de neden gercek annem beni istememis. bu iki duyguya da o cocukla birlikte gogus germek gerekecek. bunlar zor ve yipratici olabilir. o nedenle ben de senin gibi dusunuyorum. aslinda cocuklari gercekten cok severim, ama bu cok buyuk bir fedakarlik, ve geri donusu olmayan bir yol oldugu icin beni de cok korkutuyor. allah hepimize kendi cocuklarimizi bagrimiza basmayi nasip etsin...

canim neden 3. ameliyat soz konusu degil? esin mi istemiyor yoksa doktor mu yapilamayacagini soyledi?

Söylediklerine bende katılıyorum canım. Sanırım o güç ne bende ne de eşimde var. Bu söylediklerinin dışın da birde sağlık problemi var. yani ben genelde en kötüleri düşünürüm. ya şöyle olursa ya böyle olursa gibi.Ya ilerde bi hasta olsa kardeşlerinden ilik falan gerekse nerde bulucaz aynı geni taşıyan ablasını abisini , tabi abi abla varmı onu da Allah biliyor. sonuçta insanız herşey başımıza gelebilir ki bizim bir tanıdığımızın öyle bir olayı oldu. Bir oğlu vardı ve rahatsızdı ve doktor onlara çoçuk yapmalarını söyledi. Tam yalan olmasın o doğacak bebekten bişey alıp ilk oğluna nakil edeceklerdi. Yani yeni doğacak bebek abisine şifa olacaktı. işte bu evlatlık muhabbeti ne zaman olsa bu geliyor aklıma.

Kızlar kararınıza sonsuz saygım var olabilir yani.Ama birşey söylim mi size lütfen samimiyetime inanın ilk bu konuyu düşündüğümden ve o uğraştığımız 1 yıl süre zarfı içinde bu düşüncelerin hiç biri aklımın ucundan dahi geçmedi.Ben yaparım bağrıma basarım onu evladım olur canımla,kanımla beslerim yemem yediririm giymem giydiririm dedim herşeyden,herkesten sakınırım gözümden bile o kadar çok istemiştim işte ama olmadı kısmet değilmiş.

aynen genelde lenfoma hstalıgında kardes iliğine gerek duyuluyor rabbım sifası olan hastalıklar versın ınsallah hepimize

Belki De karşılaştık canım peki sen neler yapiyosun şimdi tedavi ilerliyor mu azospermi nedeniniz neydi

canım sen test yaptın mı?

yok canim yapmadim, adetim basliyor oyle hissediyorum. dun hep adet sancisi cektim ve koyu akinti geldi, genelde benim ztn hep oyle baslar. 2 gune olurum sanirim. ama 6 gun gecikmis olacak. hormonlarin etkisi sanirim.

Merhaba arkadaşlar. Forumu sürekli takip ediyorum fakat her zaman yazamıyorum çalıştığım icin. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah. İmtihanimiz bu imiş bizim de diye düşünerek sabrediyorum ben.

Yanıklar Baharat i bugün ilk kez duydum ve netten biraz arastirdim Instagram sayfalarına baktım azosperm olan örneklerin paylaşımlarını gördüm. Aramayı düşünüyorum merak ettim. Bizim aramızda kullanan var mı acaba özellikle sonuç alan.

Ve Ermiş Baharat ve Yanıklar Baharat farklı iki yer değil mi yanlış anlamış olmayayım.

C
canım ikisi farklı sanırım yanıklar baharat tan aldm ben macunu 9 gündür kullnıo eşim bi ay sonra test vercez sonucu görcez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…