Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar ben de 2 yıllık evliyim 1 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra eşimde azospermi olduğunu öğrendik. İlk testinde %1 hareketlilik çıkmıştı ama sonraki testlerinde %0 çıktı acaba benim gibi olan var mı ? İlk başta anlamamıştık hemen tüp bebek tedavisine başlasaydınız diyenler oldu. Ben de keşke o zaman daha uzman bi hastaneye gitseydik diye düşünmeden duramıyorum ama bu konuda hiç bilgimiz yoktu acaba geç mi kaldık herşey için var olan canlılığı kayıp mı ettik acaba ?

Bence hiç moralini bozma canım, diğer hormon testlerinide tamamlasın eşin, o sırada birde yıkamalı sperm analizi verin ama öyle biryerde verin ki sperm bulunursa yıkamalıda onları dondursunlar bunu isteyin.

Olur da bulunamazsa iyi bir ürolog araştırın, testlere baktıktan sonra doktor ne yapacağına karar verecektir. bitkisel öneren doktorlarda var, benim eşimde azospermiydi, bizim normal yolla çıkış imkansızdı doktorumuz mikrotese yaptı ve sperm bulundu şükür, Sizin ilk testte hareketlilik varsa amelyatta mutlaka bulunacaktır inşaallah.

Ama belkide amelyat olmadan bir yolu vardır.

inşallah canım doktor varikosel de var dedi ama bakalım tıp fakültesinde doçent e başladık şimdi ultrason sonuçlarına göre bir yön çizer heralde. İnşallah güzel haber bekleyen isteyen herkes muradına kavuşur. Teşekkür ederim

Merhaba, sizin azosperm mi yoksa sayı ve hareket düşüklüğü mü var? Azospermde canlı cansız sıfır olması gerekiyor. Sizde %1 hareketlilik varsa demekki sperm baya var.

Merhaba, sizin azosperm mi yoksa sayı ve hareket düşüklüğü mü var? Azospermde canlı cansız sıfır olması gerekiyor. Sizde %1 hareketlilik varsa demekki sperm baya var.
Doktorun teşhisi o oldu yani azospermi var dedi. Eşim de sperm sayısı 250 milyon falan oldu sayı çok arttı kullandığı klomenden sonra ama hareketlilik %0 hala . Bu konuda da hiç bişey bilmyiorum nerdeyse konu altındaki bütün mesajları okudum bizim sorunumuza rastlayamadım . Doktor sadece sağ tarafta varikosel var dedi. Genelde çift veya sadece sol olur dedi bakalım şimdi tıp fakültesine gidiyoruz . Kusura bakmayın arkadaşlar biraz uzattım ama gerçekten teşhis , tedavi ve tüp bebek süreci hakkında bilgim olmadığı için ne yapmam gerekiyo şu an bilmiyorum !

Herkese iyi haftalar kızlar..Ne zamandır merak ediyorumda bu aralar pek ses seda yok..Celalettin hoca ve Semra hn. bu rosi-elsi tekniğini getireceklerdi ya..Var mı gelişmelerden bilgisi olan??

makınalar gelmıstı yurtdısından denemeye gececeklerdı basladılarmı denemeye bılmıyorum ama bır ıkı ay surecek demıslerde

makınalar gelmıstı yurtdısından denemeye gececeklerdı basladılarmı denemeye bılmıyorum ama bır ıkı ay surecek demıslerde

Sağol canım benim hadi hayırlısı bakalım..İnşallah şu makinayı geliştirirler,bir şeyler yaparlarda hiç olmazsa o bi umut olur..

makınalar geldı cok sukur gumruge takılmıstı ama halloldu bırı ankarada sanırım dıgerı ıstanbul acıbadem yesılkoyde o hastane almıs yanı.yıne ben sorarım bır gelısme varsa burdan yazarım canım.inşallah vaal bızde beklıyoruz grade 4 aşamasında olanlara uygulanacakmıs semra hnm oyle demıstı.oncelık yası ılerlemıs olanlar falan dıye belırtımıstı sıraya koyacaklarmıs yanı..bende fıyatını merak edıyorum acıkcası ne kadar olur acaba

En son yapılan test sonucumuz

Canım kusura bakma haftasonları bilgisayarımı almıyorum telefondan da girmiyorum foruma. Sizde evet spermler hareketsiz ama sperm var, bu da azosperm olmadığınızı gösteriyor. Hangi doktora muayene oldunuz? Sizde az sayıda da olsa sperm olduğu için belki varikosel ameliyatından sonra sayı ve hareketlilik artabilir. Ama mutlaka iyi bir androloğa muayene olun lütfen, erkek infertilitesi konusunda uzman bir androloğa. Çünkü doktorlar hemen ameliyat edelim, ilaç işe yaramaz tüp yapalım diye kestirip atıyorlar. Eğer sizin de eşinizin de yaşı gençse belki varikosel ameliyatı olup 1 sene doğal yoldan beklersiniz. Belki varikoseliniz ileri derece değil ameliyat olmayın tüp yapalım derler. Dediğim gibi iyi bir merkeze gidip görüşün, ama merak etmeyin sayı bu kadar yüksekse (bizler için 210 tane hareketsiz bile çok yüksek sayılıyor=) mutlaka bir şekilde hamile kalırsınız allahın izniyle, tıp çok ilerledi. Telaş yapmayın

Ay iyi çok şükür canım benim çok sağol..Bari içimizi öyle ferahlatalım :) evet bende dinledim..Bakalım öncelik tabii ki de normal inşallah ama en azından cepte olan bir tesellimiz olsun :) Yine haber alırsan yaz canım benim..Öpüyorum çok seni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…