- 22 Mart 2018
- 190
- 254
- 103
Evet akraba,komşu,arkadaş.Bu sinsile bitmeyecek doğanın kanunu evlenenlerin çoğunlukla oluyor haliyle bebeği.Çok şükür kimsenin mutluluğunda çocuğunda gözümüz yok hep maşallah diyorum insanlar bizi nazar değdirici olarak görüyorlar bizim olmadığı için galiba.Allah kimseyi hiçbir şeyin yokluğuyla sınamasın.Evlat yokluğu da çok zor.Evlatla sınanmakta çok zor olmalı.Her şeye alınıp bozuluyorum ağırıma gidiyor benim de ya yapcak bir şey yok bu acıyı yaşamayanın bizi anlamasını beklemek yanlış olur.Aklım yüreğim kalbim hep acabalarda dilim de hep aynı dua sadece kendime değil hepimize Allah hayırlısıyla nasip eder inş anne olabilmeyi.Bir arkadaşım bana sabır isteme daha çok olumsuz şeyi istiyorsun anlamına gelir hamdolsun diye söyle demişti.Napalım hamdolsun arkadaşım inş bu sınavı geçeriz.Allah yardımcımız ola.Amin canım çevremde şu ara tam bir imtihan.
Aynı zamanda evlendiğim kuzenım doğum yaptı mecbur gittim mevlütte herkes bana senınde olur ıns sıra sende muhabbeti yaptı. Yakın arkadaşım oğlunun sünnetine davet etti.Eşimin kuzeni hamile kaldı. Şirketten biri seni rüyamda gördüm hamileydin yoksa hamilesin söylemiyor musun dedi. Akşam yatıyorum üst katımdaki komşunun bebeği olmuş belli ki bebeğin ağlama sesini dinliyorum. :) ya sabır diyorum..
Aidin salihin tadevi yöntemi sanırım oruçlar felanda vardı onda inşallah şifa bulursjnuz :)
Geçmiş olsunKızlar bugün malum rahatsızlıktan dolayı hastaydım izin alıp eve geldim ve gelirken en az 4 tane kadın kucağında bebekle gördüm zaten hem sancım var hemde moralim çok bozuk haliyle sonra kendi kendime dedim ki Allah'ım herkesin çocuğu var benim niye yok bunlara verdin bize gelince mi herşey kuruyor dedim elimde değil çok zoruma gidiyor.Yani uzun lafın kısası nereye gidersek gidelim nerde olursak olalım her yerde her zaman karşımıza çıkıyor bu durum maalesef kaçamıyorsun canım çok yandı yine
Geçmiş olsunisyan etme ne olur sabrın sonu selamet demişler umudunu yitirme güçlü olmaya da çalış:)
Aslında hep sağlıklı insanlara bakıp hayal kurduğumu farkettim. Geçen bir organizasyonda engelli çocuğu olan bir kadın vardı o kadar zorlanıyordu ki o an empati yapıp yerine koydum kendimi düşündüm onun sınavı da çok zor, eşime moral verirken de bu örnekleri söylüyorum biz yaşlanınca bize kim bakacak diyor eşim, bende ona evinde hasta haliyle beklerken oğlu veya kızı yanına uğramayan anneler var, oğlunu-kızını yetiştiremediği için cehenneme girecek amellerle karşılaşan anneler var, doğum yaparken ölen ya da sakat kalan kadınlar, çocuklar? çocuğu ölecek diye uyarılan öleceğini bildiği bebeğini kucağında taşıyan anneler var. Madde bağımlısı,kumarbaz anne babasını öldüren var.
Çocuk mu, anne mi, varlığı mı yokluğu mu, kızı mı erkeği mi.. hangisi bizim için hayırlı bilemeyiz ki?
Kaç günlük bu dünya ne kadar yaşayacağımı bilmiyorum ki.. Diyorlar ya cennet annelerin ayakları altında ee ben anne olamazsam ne olacak ama belki beni cennete sokacak şeydir bu sebep..
Bizi bizden başka kimse anlayamaz gerçekten çok zor karı koca olarak bile anladığımızı düşünmüyorum çocuk konusunda çünkü onun düşündüğü karşılaştığı yaşadığı şeylerle benimkiler farklı olabiliyor . İnstagramı mı bile sırf bu yüzden kapatasım var her yerde çocuk videoları fotoları mutlu aile tabloları gözüm kalmıyor dersem yalan olur. Sonuçta bende evlenirken bu hayalleri kurdum bazen resimlere bakarken eşimle kendimi hayal ediyorum. Ona babalık ne kadar yakışır diyorum. Arkadaşları çocuklarını severken onun bakışları içimi yakıyor. Ama ne gelir elden bu benim ya da onun seçimi değil ki? Bir tek şey bilir, bir tek şeye iman ederiz: Rabbimiz ne yaptıysa güzeldir o, ne emrettiyse hayırdır , o kimseyi kapısından geri çevirmez asla. Böyle bilir böyle inanırız. Ağlıyorum üzülüyorum, endişeleniyorum ama abartmamaya çalışıyorum. Günlük gibi içimi döktüm hee
Rabbim kimseyi evladı ile sınamasınAllah kimseye evlat acisi yasatmasin denir..bizim yaşadığımız ne peki... daha gormeden opmeden koklamadan kaybettik.. oysaki gormeden sevmiştik..hayaliyle yasamistik...
İnsan nasıl görmediği ,olmayan birşeyin özlemini ceker.Hasret kalır anlamıyorum anne olamadan anneliği yaşıyoruz.Ama acı çekerek.Bizimde sinavimiz buymuşAllah kimseye evlat acisi yasatmasin denir..bizim yaşadığımız ne peki... daha gormeden opmeden koklamadan kaybettik.. oysaki gormeden sevmiştik..hayaliyle yasamistik...
centrum tüp bebek merkezine gidin hiç vakit kaybetmedenHerkese merhabalar.. Öncelikle herkese hayırlı evlat sahibi olmayı, dualarının kabulünü diliyorum.. tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum, ben 31 eşim 34 yaşında 1,5 yıllık evliyiz, korunmamamıza rağmen nasip olmadı.. başlarda zamana bıraktık stress yapmamak gerekir dedik çok üzerine düşmedik, 4-5 ay önce eşimle tahlillerimizi yaptırdık, benim çikolata kistim vardı, rahim filmi çektirdim, eşim spermiyogram yaptırdı.. sperm sayısı az, hareketli sperm sayısı da çok az çıktı.. gittiğimiz dr tüp bebek önerdi beklemeyin dedi hatta spermleri dondurmayı da önerdi. Bir sonraki ay tedaviye başlayacağımızda tekrar test yaptırdık ve hareketli sperm sıfırdı. Dr zaman zaman olabileceğini değerlern değişebileceğini söyledi ve bir ay sonra tekrar gelin dedi.. bu süreçte eşim hastalandı ve antibiyotik kullandı ve biraz daha bekleyelim dedik.. şimdi şubat tatili dönüşü tekrar test vereceğiz.. Antalyada yaşıyoruz, dr konusunda süreç konusunda ne yapmamız gerektiğini bilmiyorum.. bu arada sağlıklı besleniyoruz, spor yapıyoruz, zararlı alışkanlığımız yok, keçiboynuzu kürü de uyguladık en son tahlilden önce etkili olmadı.. dr genetik olabileceğini söyledi.. ben forumda yeni sayılırım.. tedavi süreci için ankara da bir alternatif olabilir.. tavsiyeleri olan .. doğal yollarla hmile kalan var mı
Önerdiğiniz bir dr var mı.. Sizin şikayetiniz neydi.. ben ivf ye gittim ama tam kararlı değilimcentrum tüp bebek merkezine gidin hiç vakit kaybetmeden
doktordan önce bizim gibi rahatsızlıgı olanlarda embriyolog önemli centrumda embiriyolog çok iyi antalyadaki tüp bebek merkezleri sizn için yetersiz kalır bosuna vakit kaybetmeyin centruma gidin semra hanım embiriyolog çok başarılıÖnerdiğiniz bir dr var mı.. Sizin şikayetiniz neydi.. ben ivf ye gittim ama tam kararlı değilim
Iyi canim ayni oyle siz ne durumdaniz bitkiselde bir gelisme varmiKızla nasılsıniz. Yazılarınojudum şimdi genede sabır dıyorım Rabbım büyük biz de anne olacağız Allahını izniyle inşllahhhh neler yapısosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?