Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Iyi canim ayni oyle siz ne durumdaniz bitkiselde bir gelisme varmi
Canm beklıyoruz suan subatta test vericek eşim gecen ay gttmişti doktor daha yeni tese oldunuz oyuzden Bi ay daha gecsin ole yapalım demişti bakalım subattan ayında yapcaz testi artık sonu olur ortası olumlu olumsuz yazarım zaten ama oraya devam etmeyi düşünüyorum yani 3 ay kullnıo azosperm hastası cıkıs olmuş ama tese yok onlarda işte bakalm nasıp

Anlandim canim hayirlisi olsun bende testleri ayarliyom martin ilk haftasi gidicem insallah

Hangi doktora gitceksiniz canım şimdi celalettin miydi Rabbım hayırlısı versin inşllah

Kızlar biraz önce merkez ile görüştüm rosi yöntemini canlı sprem olmasa da elektrik aktivasyon ile yapılıyormuş bilen var mı?
Bende duydum elektrikli cihazlar ile spermatidleri geliştiriyolarmış bir doktor açıklamıştı bana ama henüz gebelik yok denendi ama başarılı olunmadı ddi en son bildiğim kadarı bu benim gebelik gibi bir gelişme olsa mutlaka duyulur herkes de dener demişti doktor ama bilmiyorum hiç bir gelişme oldumu ondan sonra canım

Yine akşam oldu eve geldim ev soğuk ve sessiz ama öyle bildiğimiz hava soğukluğu değil bu kimsesiz olduğu için.Yemek yap ye bulaşık,çay faslı biraz tv derken 11. veya 12 gibi uyu tabi bazı geceler uyuyamıyorum da düşünmekten sonra sabah yine erken kalk işe git özetle hayatım bu işte ne kadar tatsız,tuzsuz monoton bir hayat değil mi?
İnanın öyle çok sıkıldım ki herşeyden kendimden bile insanı en çok üzen şey de etrafında konuşacağım,dertleşeğin kimsenin olmaması zaten anlatsan da anlamazlar bu psikolojiyi kaldırmak çok zor. Artık çalışmaktan da sıkıldım bunaldım
Ne olacak böyle hiç bilmiyorum kızlar kusura bakmayın içim o kadar dolu ki anlatmak istedim hakkınızı helâl edin.

Ne kusura bakması canm insan dertlesecek birini arıyor ama herkesle de dertlesilmiyor ki bende senle aynı durumdayım sabah kalk ise git akşam gel yemek ye uyu hergun aynı hayatımızda bir eksiklik var onu ümit ederek bekliyoruz

Ahh bir gün eksik kalan bir yanımızda tamamlanır mı ki acaba ?

Merhaba güzel anneler ve anne adayları umarım hepiniz iyisinizdir ben 2. Transferimin heyecanını yaşıyorum. İlki Agustos ayında idi. 3. Gün taze embriyoydu tutmadı. 24 ocakta yenisi oldu. Bugün transferimin 6. Günü. 5. Gün embriyosu 2 tane transfer edildi. Biri AA diğeri AB kalite. İlk 4 gün falan batma vardı solda ve bel ağrısı. Şuan sadece bel ağrım var. İnşallah benimledir. Belirti yaşayan var mı?

Merhaba canım bizde azosperm hastasıyız ve tese ile bile 10 tane ancak bulundu. Genetik testi yapıldı sonra sperm üreten hormonlar gayet normal. Vücut az üretiyor. 2. Transferim oldu 24 ocakta. Rabbim ol desin yeter ki ama lütfen tedavinizi olun. Bu çözümleri bulduranda Rabbimin kulları o beyni yaratan kim? Yine O zor Bi süreç Rabbim hepimize güç versin

Canım güzel haberler verdin bize inşllah bebeklerin seninledir ama bence seninle Rabbım sag salim kucağına da almayı nasıp etsin. İnşllah bizde azoyuz tesede bulunmadı canm bizim kimde oldunuz teseyi acaba

Canım güzel haberler verdin bize inşllah bebeklerin seninledir ama bence seninle Rabbım sag salim kucağına da almayı nasıp etsin. İnşllah bizde azoyuz tesede bulunmadı canm bizim kimde oldunuz teseyi acaba
İnşallah canım seni şuan çok iyi anlıyorum. Hiç ümitsizliğe kapılmayın derim.biz Brüksel tüp bebek merkezinde tedavi görüyoruz canım. Size güzel haberler vereyim inşallah. Hep birlikte güzel günler görelim

Seni o kadar cok iyi anliyorum ki benim de esim azospermi evin sessiz olmasi hele ku insan tanimadigi bir memlekette konusacagi kimse olmayinca daha cok zor ama siz iyi ki calisiyorsunuz ev de oturmak daha zor temizlik yemrk yaparken bile surekli dusunuyorsun acaba cocugum olucak mi bende anne olabilecek miyim diye sabahtan aksama kadR dusunmek insani boguyor suan adetim 2 gun gecikti acaba mi diye icim icimi yiyor benim adetlerim cok duzenlidir ama yinede haktan hayirlisi hakkinizi helal edin cok konustum

Helal olsun arkadaşım
İnşallah birgün biz de anne oluruz
Allah büyük o diledikten sonra olmayacak şey yok

Çok güzel bi haber aldık inşallah güzel şeyler hissediyorum :) Rabbim sağlıkla nasip etsin canım çifte mutluluk yasatsın

Günaydın kızlar hayat hep karamsar olmakla geçmez güne umutla sevinçle başlayalım bugün neler yapmayı planlıyoruz ?

Merhaba kızlar beni tanıyanlar tanır üye ismimi değiştirmiştim (tulay_20)
Mutlu sonla biten hikayemi sizinle paylaşmak istiyorum.Oğlum şu anda 5 aylık

13 yıllık eviliyiz eşim azosperm (inmemiş testistden dolayı)
2011 de Antalya da biyopsi oldu sperm bulunamadı (maturasyon arresti)
2012 de Ankara' da tedavisiz tese oldu Kaan AYDOS' da yine sperm bulunamadı
2013 de İstanbul da Celalettin PERU' da 2 yıl tedavi gördü iğne ilaç bitkisel ne varsa kullandı.Sperm çıkışı olmadığı için tese kararı aldık
2015 de Şişli memorial da Murat BAŞAR'da tedavi ile tese oldu. TESTİSTLER yerine dikildi ve 16 sperm bulundu
Benden de 17 yumurta toplandı 4 embriyo oluştu ve 2 şerli olarak 2 kez tüp bebek denedik
1. tutmadı 2. kimyasal gebelik oldu
O esnada elimizde hiç bişey kalmamıştı ne sperm ne yumurta ne embriyo
Tekrar 1 yıl sonra eşime "biz bu yolu mücadeleyi" bırakmayalım ne olursun son kez tese ol" dedim
Eşim de kabul etti beni kırmadı çünkü benim üzülmeme dayanamıyordu
Tekrar Murat Başar'ın yanına gittik.Dr zor vaka ama deneyebiliriz dedi
Ama bu sefer sorun vardı karaciğer değerleri yükselmişti tekrar iğne kullanırsa daha da kötü olacaktı
Önce 3 ay karaciğer değerleri için tedavi gördü eşim sonra düzelmeye başlayınca eşim haftada 1 olacak şekilde iğneye başladı
8 ay tedavi sonucu tekrar tese oldu bende hazırlanmıştım
Ameliyat 2 saat sürdü o an ömrümden ömür gitmişti çünkü son şansımızdı ve eşimin testistleri çok kötüydü
Oda da haberi beklerden yalnız değildim ablam da vardı ama o kadar yalnız kalmak istediğime rağmen ablam da gelmişti
Dr geldi yüreğimiz ağzımızda 2 sperm buldum başka da yok birazdan seni alacaklar dedi ve benden bir daha bu testisi açmayı benden istemeyin dedi.
Ablamla birbirimize sarıldık ağlaştık buna da şükür dedik çünkü verecek olan rabbim di.kün feyekün diyecek olan RABBİM di.
Eşimi beklemeye başladık asansörün önünde
Beni görünce ne oldu diye sordu tamam aşkım olumlu birazdan bende yumurta toplamaya girecem dedim o da sevinmişti
Çünkü en azından emeğimiz boşa çıkmayacaktı. bende girdim çıktım 5 yumurta toplandı
1. gün 3 tanesi döllendi ama 3. gün 1 tane 1. kalite embriyo oluşmuştu. Embriyolog başka şansımız olmadığı için 5. güne gitmeyi beklemeyip dondurmayı tavsiye etti. bizde tamam dedik 2. adetimden sonra bende histeroskopi oldum bi proplem var mı yok mu diye bakıldı hemde embriyonun rahat tutunması için rahime çizik atıldı
3. adetten sonra embriyo çözdürülüp transfer oldu.
9 gün sonra idrar da pozitif çıktı kan verdim 63 çıktı 2 gün sonra 103 çıkmıştı değerim 2 ye katlanmamıştı
Merkez 2 gün sonra tekrar test istedi 328 çıktı tamam dedik oldu bu sefer çok şükür hamdolsun dedik
7. haftada tam kese görmeye gidecekken acil kanama ile hastaneye yattım 2 gün boyunca iğne serum yapıldı.
kese vardı ama henüz bebek oluşmamıştı
8. haftada hem bebeği gördük hemde kalp atışını duyduk
16. haftada yine kanama ile hastaneye yattım yine sıkıntı vardı
Dr çalıştığım için 45 gün rapor verdi hiç kalkmadan yattım.Rapor bitince ve tehlike geçince işe başladım
36. haftada tansiyon yüksekliği ile acil sezeryan oldum ve oğlum dünyaya geldi
Hamdolsun şu 13 yıl neler yaşadığımızı neler çektğimizi bize unutturdu.

Bu esnada maddi manevi herşeyi yaptık
313 ayetel kursi okuduk
Umreye gittik kurbanlar kesildi sayısını unuttum
En son kurban kesildi Suya 123 yasin okutuldu ve o suyu hem içtik hemde şifa niyetine banyo yaptık
Eşim şimdi iyi ki 4. teseyi olmuşum diyor.(tese den sonra cinsel anlamda azalma olmadı hiç)
Ben hep "Allahım hayırlı bir evlada kavuşmak için bize kapılarını aç diye" dua ettim
Ama vakti saati gelmiş demekki Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşALLAH

Rabbim evladımızı size bağışlasın ne mutlu size, okurken gözlerim doldu neler neler yaşanmışsınız ama değmiş sonu güzel olmuş.Darısı benim ve buradaki arkadaşlarımın başına inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…