Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hangi şehirdeyseniz. İstanbul’da Emre Akkuş var Prof ona bi gidin. Benim eşim de azospermdi 6 ay iğne tedavisi bin şükür MaşaAllah çok az da olsa çıktı şimdi tüp bebek deniyoruz

Hangi şehirdeyseniz. İstanbul’da Emre Akkuş var Prof ona bi gidin. Benim eşim de azospermdi 6 ay iğne tedavisi bin şükür MaşaAllah çok az da olsa çıktı şimdi tüp bebek deniyoruz
Ve bol bol hacamat arkadaşlar. Belden her hafta ayda bir belden sülük
Bi zaman sonra çok ciddi bir fark oluyor

İnşallah güzel haberlerle gelirsiniz buraya. Bu nasıl bir otmuş ki böyle 15 20 günde milyon yapan? İsmi neymiş aceba? Bide nerde bu yer ve kim bu kişi açıklarsanız sevinirim. Allah herkesin emeklerini boşa çıkarmasın inşALLAH

İnşallah sonuç alırsınız ben zaten tıptan çok doğalcı kafadayım. Allah ım derdi verdi dermanını da verecektir inşallah.
Ama bence herkes eşinin yeme içmesini doğallaştırıp onu stresten uzak tutsun ve hacamat sülük olayına bende cok inanıyorum eşimde gidiyor. Zamanı var kızlar zamanı gelince herkes anne olacaktır sabırlı olalım.

Merhaba canınm Emre Akkuş tedavi mi uyguladı size? Benim eşime ilaç tedavi sadece para ve zaman kaybı, direk tese olun demişti de şaşırdım

Merhaba canınm Emre Akkuş tedavi mi uyguladı size? Benim eşime ilaç tedavi sadece para ve zaman kaybı, direk tese olun demişti de şaşırdım
Evet canım öyle dedi biz de araştırıp gitmiştik direk tese der doktorlar diye bekledik. Ama menogon ve choromion diye iki iğne kullandı 6 ay ve oldu. Tabi belki diğer değerlerle alakalı da olabilir size niye öyle dedi bilemiyorum

Sizde hormonlar düşük müydü belki ondan size ilaç vermiştir. Benim eşimin testis yetmezliği var fsh yüksek

Neden umutlu gelmedi canım biraz bahseder misin. Ben şubat ayında denenmeye başlanacak diye biliyorum. Bir de şöyle birşey var Düşük ile sonuçlandı diye umutsuz bakmak doğru değil bana göre çünkü normal hamile kalanlar yada tüp bebek yaptıranlar da (keşke olmasa ama) düşük yapıp gebelik sonlana biliyor. Yanlış anlama sempozyuma katıldık deyince sormak istedim neler konuşuldu böyle umutsuz bakılacak, kimse tercih etmiyor demişsin şuan çok yaygın birşey değil zaten . Bizi bilgilendirirsen sevinirim. Bizim için bunlar bir çare umut çünkü...

Bizde de aşırı düşüktü fsh 0.1 di
Aynen size ondan tedavi vermiş cnm hipo hastası olduğunuz için. Aslında celalettin peru tam da bu konuda uzman bir doktor, hormonları yerine koyarak doğal yoldan bile hamile kalmanız mümkün. Sizdeki sorun testis yetersizliği değil hormon yetersizliği. Bizdeki testisin harap olmasından kaynaklı olduğu için iğne çok faydalı değil aslında ama yine de deniyoruz işte

Bende o Merkez ile görüştüm. Aslında biraz mantıklı geldi ama işte cesaret edemiyorum. Çünkü tüp bebek tedavisi gibi başlanacak sonra embriyo transferi ile bir nevi elektro şok yapılacakmış. Tabi bunların hepsi bahane rabbim ol dedikten sonra.

Anladım canım rabbim hepimize yardım etsin kucaklarımızı boş bırakmasın

Iyi geceler arkadaşlar. Foruma yeni katıldım uzun zamndır aslında yazılarınızı okuyordum. Bizde de azosperm var maaalesef bir tanı da konulmuyor sebebsiz deniyor. Kaan hocada tedavideydik ama bir sonuç alamadık. Celalettin beyde tekrar başlamayı düşünüyoruz. Aranizda olumlu gelişme yasayan var mı.

günaydın, eşinizde sperm çıkışı var mıydı, sebep ne buldu, tedavi falan uygulamıştır

günaydın arkadaşlar bizde genetik test sonucumuzu aldık iyi çıktı allaha şükürlr olsun tedaviye başlamak istiyoruz büyük ihtimalle tese yapılacak medical park bahçelievler hastahanesine gitmeyi düşünüyoruz orda tedavi yapan oldu mu?

S su4258 eşimde sperm çıkisı yok kaan hoca tedavi uyguladı 2 seneye yakın uğraştık. Yalniz bir değişme olmadı tese yaptı yine sonuç sıfır. Sadece Spermatid çıkıyor . Sebebine dair Bi sebepte söylemedi zaten onunla görüşüp konuşmak imkansız gibi bisey. Tedavi olarak bol bol iğne vurdu o yanı.Teseden sonra da bi müddet vitamin tarzı hap falan verdi .yine değişiklik olmayınca bıraktık.

Merhaba, benim eşimde sebepsiz azosprem. Gittiğimiz her dr tese deyince biz ilaçsız tedavisiz tese olduk sonuç olgun hücre görülmedi denildi. Celalettin Bey e gittik eşimle aslında çok umutla gittik ama yeterince ilgilenmedi, sıradan hasta muamelesi yapıp iğne ilaç dayadı. Verdiğimiz para karşılığında bizimle değil kendini övmekle meşgul oldu=) her neyse eşimin hevesini görünce sesimi çıkartmadım eşim whatsapp grubuna falan katıldı takip etti ilaçları da aldık ama sonra başlamama kararı aldı. Belirsizlik onu rahatsız etti ve o süre boyunca alacağı ilaçlardan vucudu için tedirgin oldu.
Ne bilim gidenler sonuç olarak canlı cansız sperm cıkısı oluyor dondurduk diyenler var mesela onun dısında burda ondan cocuk sahıbı olmus bırını ben görmedim herkes teseden cocuk sahıbı oluyor sanki
Ne bilim bazen bu illetin tedavisi yok boşa kürek diye içimden geçirmiyor değilim.

Merhabalar sadece bunları yazabilmek adına üyelik oluşturdum. Sizlere de umut olsun. Pes etmeyin. Eşim mesane kanseri geçmişine sahip hemde genç yaşından itibaren bu hastalıkla mücadele içerisinde, atlatmanın mutluluğunu yaşarken çocuk sahibi olmaya çalıştık. Bize kanser tedavisi öncesi sperm korunmasına dair hiçbir bilgilendirme yapılmamıştı bu yüzden normal yollardan çocuk sahibi olabileceğimizi hayal ediyorduk. 1 yıl denedik olmadı. Sonra ben kontrole gittim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra eşim kontrole gittiğinde sonuç 0 sperm. 1 ay sonra tekrar test, 1 ay sonra gene test gene aynı sonuç. Zaman kaybetmeden önerilen bir kliniğe gittik. Bende tavsiye ederim Tansel Kaplancan ve Erbil Yağmur Momart Klinik. Tansel Beyle görüşme gerçekleştirdik. Kabul etmek gerekir ki çok maliyetli bir süreç fakat burada biraz da bizim kendimizi kullandırmamız lazım ilaçların, iğnelerin bazılarını devlet karşılıyor eşim gidip rapor çıkardı. Yapılması gereken testleri devletten randevu alarak yaptırdık. Yani mikrotese ameliyat sürecine kadar minumum harcamayla ilerlemeye çalıştık. Zaten ameliyat ve yumurta süreci neredeyse 20 bin liraya yakın. Tansel beyin yaklaşımı çok iyi ne boş yere umut veriyor ne de boş yere umutsuz bir ortam yaratıyor. 8 ay boyunca eşim vitaminler iğneler devam etti. Ev yaşantımızda yeme içmemizi değiştirmektir. Bu onun üzerinde daha baskı hissetmesine yol açabilir diye düşündüm. Ama meyve noktasında daha hassas davrandım. kivi, ananas, mantar, avakado tüketimi daha sık oldu evde. Bu arada istemeden kendimi de hazırlamaya başlamıştım. Erbil bey sperm bulunma durumuna karşı benim de yumurta toplama sürecimi ayarlıyordu. Bende iğnelere ilaçlara başlamıştım. Ay ben bu iğneleri yapamamdan nerelere geldik...Ameliyat günü geldiğinde düşündüğüm şey sonuç olumsuz olursa moralimizi nasıl yüksek tutacaktım. Ameliyathaneye kadar eşime eşlik ettim ve oda da doktordan gelecek telefonu bekledim. Kanser tedavisi gören adam kemoterapi alıp normal yollardan sperm çıkmayan adamdan 1 saat içinde 1 milyon 600 bin sperm bulundu. Biz sadece 1 taneye razıyken. Moral, Motivasyon, İstemek gerçekten istemek ... Herşey insanlar için umut hep var doğru insanlarla çalıştığınız sürece var. Aynı gün benden 14 tane yumurta toplandı. Sadece 3 tanesi döllendi. Bunlardan iki tanesi transfer edildi. Bir tanesi tuttu. Şuan devam eden bir gebelik sürecim var inşallah allah sonunu da daim eder. Pes etmeyin arkadaşlar. İnşallah allah isteyen herkese nasip etsin. Dualarımda hep yer alıyorsunuz. Bunu sadece yaşayanlar anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…