Kızla valla önceden ben de çevreyi,insanları falan çok kafama takıyordumBenZer şeyleri ben de yaşıyorum.. senin de çocuğun inşallah olur, darısı başına. Biz azospermiyi ailemiz de dahil olmak üzere kimseyle paylaşmadık. Eşim istemiyor. Zor bir durum onu anlıyorum. Ama çevre baskısında cok bunaldım cok
Dün aradık canm tahlillerimizi istediker attık inşallah bu kürle düzelir allahın izniyle dediker bakalım bi ikigüne gelir inşallah şifa olur 40 gün galan gidiyomuş 450 tl mişCanm sonuc alan bir cok kişi var telefonla arıosun anlatıyorsun durumunu basından gecenleri tahlilleri ni isterse whtspta atarsın yada sorular telde ons göre sana kargoyla gönderiyorlar
Keşke olsa da yazsakKızlar kimsede bir gelişme yok mu ? Yada olumlu bir haber, niye kimse birşey yazmıyor
Ben inanıyorum kızlar bir gün biz de anne olacağız ve buraya gelip,hepimiz tek tek müjdeli haberleri yazacağız hayırlısı ile.Keşke olsa da yazsak
BenZer şeyleri ben de yaşıyorum.. senin de çocuğun inşallah olur, darısı başına. Biz azospermiyi ailemiz de dahil olmak üzere kimseyle paylaşmadık. Eşim istemiyor. Zor bir durum onu anlıyorum. Ama çevre baskısında cok bunaldım cok
merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım.eşimin inmemiş testise bağlı azospermi olduğunu öğrendik.acıbadem maslak ya da memorial şişli de tedavi olanınız var mı bu iki yeri düşünüyoruz
İnşallah canım hepimize Rabbim annelik duygusunu yaşatsın. Eşlerimizle çocuk sohbeti, mutluluğu yaşamayı nasip etsin Allah ım.. :)
Bizimde aile dışında kimse bilmiyor ama öyle bir şey ki el kol bağlı Nisan da 3 yıl olacak evliliğimde herkes ee artık ne bekliyorsunuz diye başladı. Hayır kimseninde aklına olmaması yada bir sıkıntımız olduğu gelmiyor çünkü 2 tarafta ailelerimizde böyle bir durum yaşayan yok benim de aklıma böyle bir şey yaşayacağım gelmezdi sorduklarında haksızlar da diyemiyorum. Ama yani eşimin morali ve ruh halinden dolayı olmuyor diyemiyorum desem peşi gelmeyecek.
Öbür türlüde hadi hadi demeler bitmiyor ne bilim. 3 yıllık evliliğimde 1 gün olsun çocuk istiyorum demedim ama şimdi böyle bir durum varya sürekli aklımda bebek var dün eşime dedim bu aralar çok bebek istiyorum diye öyle ağzımdan çıktı dertleşir gibi o da beni üzmek için mi söylüyorsun dedi. Hani böyle dertleşemiyorum bile benim eşim küsme modun da kız kardeşlerime anlatınca yada annelerime ağlıyor yada acır gibi üzülüyorlar onlara da anlatmıyorum güçlü duruyorum olursa olur olmazsa olmaz gibi ama birazcık bunaldım sanki =([/QUOTE
SÜPERSİN GÜÇLÜ OLMAYA DEVAM ET CUNKU BIZLERIN BASKA CARESI YOK GÜC GEREKTİREN BIR DURUM
Merhabalar sadece bunları yazabilmek adına üyelik oluşturdum. Sizlere de umut olsun. Pes etmeyin. Eşim mesane kanseri geçmişine sahip hemde genç yaşından itibaren bu hastalıkla mücadele içerisinde, atlatmanın mutluluğunu yaşarken çocuk sahibi olmaya çalıştık. Bize kanser tedavisi öncesi sperm korunmasına dair hiçbir bilgilendirme yapılmamıştı bu yüzden normal yollardan çocuk sahibi olabileceğimizi hayal ediyorduk. 1 yıl denedik olmadı. Sonra ben kontrole gittim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra eşim kontrole gittiğinde sonuç 0 sperm. 1 ay sonra tekrar test, 1 ay sonra gene test gene aynı sonuç. Zaman kaybetmeden önerilen bir kliniğe gittik. Bende tavsiye ederim Tansel Kaplancan ve Erbil Yağmur Momart Klinik. Tansel Beyle görüşme gerçekleştirdik. Kabul etmek gerekir ki çok maliyetli bir süreç fakat burada biraz da bizim kendimizi kullandırmamız lazım ilaçların, iğnelerin bazılarını devlet karşılıyor eşim gidip rapor çıkardı. Yapılması gereken testleri devletten randevu alarak yaptırdık. Yani mikrotese ameliyat sürecine kadar minumum harcamayla ilerlemeye çalıştık. Zaten ameliyat ve yumurta süreci neredeyse 20 bin liraya yakın. Tansel beyin yaklaşımı çok iyi ne boş yere umut veriyor ne de boş yere umutsuz bir ortam yaratıyor. 8 ay boyunca eşim vitaminler iğneler devam etti. Ev yaşantımızda yeme içmemizi değiştirmektir. Bu onun üzerinde daha baskı hissetmesine yol açabilir diye düşündüm. Ama meyve noktasında daha hassas davrandım. kivi, ananas, mantar, avakado tüketimi daha sık oldu evde. Bu arada istemeden kendimi de hazırlamaya başlamıştım. Erbil bey sperm bulunma durumuna karşı benim de yumurta toplama sürecimi ayarlıyordu. Bende iğnelere ilaçlara başlamıştım. Ay ben bu iğneleri yapamamdan nerelere geldik...Ameliyat günü geldiğinde düşündüğüm şey sonuç olumsuz olursa moralimizi nasıl yüksek tutacaktım. Ameliyathaneye kadar eşime eşlik ettim ve oda da doktordan gelecek telefonu bekledim. Kanser tedavisi gören adam kemoterapi alıp normal yollardan sperm çıkmayan adamdan 1 saat içinde 1 milyon 600 bin sperm bulundu. Biz sadece 1 taneye razıyken. Moral, Motivasyon, İstemek gerçekten istemek ... Herşey insanlar için umut hep var doğru insanlarla çalıştığınız sürece var. Aynı gün benden 14 tane yumurta toplandı. Sadece 3 tanesi döllendi. Bunlardan iki tanesi transfer edildi. Bir tanesi tuttu. Şuan devam eden bir gebelik sürecim var inşallah allah sonunu da daim eder. Pes etmeyin arkadaşlar. İnşallah allah isteyen herkese nasip etsin. Dualarımda hep yer alıyorsunuz. Bunu sadece yaşayanlar anlar.
Canım çok sevindim :)) inşallah hamilelik haberlerini de almak nasip olur burada herşey gönlünce olsun.Okurken bile gözlerim doldu.Rabbim yardımcınız olsun dua'larım sizinleCANIM O KADAR GUZEL YAZMISSIN KI ANLATAMA RABBIM SAGLIKLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN INSALLAH BENNİM EŞİMDE KUCUK YASTA KEMO VE RADYOTERAPI ALIYOR SIRTINDA CIKAN BEZE SEBEBIYLE ARADAN 15 YIL GECIYOR EVLENIYOR VS HEMEN COOCUK ISTEDIGIMIZ ICIN COK ERKEN OGRENDIK HASTALIGI ALLAH ŞÜKÜR CELALETTIN BEYDE HEMEN TEDAVIYE BASLADIK SUAN TUP BEBEKASAMASINDAYIZ VE 4 EMBRIYO OLUSTU DONDURULDU REGL BEKLIYORUM BUGUN YRADIN HAZIRLIKLARA BASLAYACAGIZ INSALLAH DUALRINIZI EKSIK ETMEYIN SIZLER BENIM HER ZAMAN DUALARIMDASINIZ...
Canm baslıomusun tedaviye hadi hayırlısı olsun inşllah güzel haberlerini alırız inşllahh. Bu arada cok dogru solemissin tedavi olmadan tese olmayın diye evet arkadsım katılıyorum ve biz tese olmadan once L Lei arkasdssım ve hatırlarsan senede konustuk. Aynı seyi banada demiştin ama maalesef ki insan o zaman direk doktora baglı kalıyor düşğnemıyorsun sonrasını . Keske sizleri dinleseydim ozman hemen tesede cıkcak bizim sebepsiz dıyorduö ole umut etmiştim neye inanmak istersen o tarafa yöneliyor ya insan ama işte sonuc tese olduk daha e vlliğimiz 1 bucuk yıl oldu cok acele ettik tesede olumsuz sonuc alınca suan da napcaz naspdak sunu yiyelim bunu yapalım macun alalım tedavi veren doktora mı gitsek die düşünüp duruyoruz. Keske daha önceden amalyat olmadan bole seyler yapsaydık daha Baska olurdu belkide ama yapcak bişey yok nası mız boyleymiş ameliyat olmayan azosperm hastalarında dogal cıkıs daha cok cıkıyor tedavilerle ben bunu anladım ameliyat oldugunu için nasıl 2. Ameliyat yüz de 8 basrı berıolsrda tedavide de ole oluyor bu yuzden ameliyat olmayın n hemen benden de size tavsiye tese olmadan önce ugrasın en son Çare tese olsun arkadaşlarım zor süreclerşmiz rabbim kucaklarımızı doldursun inşllahhCANIM O KADAR GUZEL YAZMISSIN KI ANLATAMA RABBIM SAGLIKLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN INSALLAH BENNİM EŞİMDE KUCUK YASTA KEMO VE RADYOTERAPI ALIYOR SIRTINDA CIKAN BEZE SEBEBIYLE ARADAN 15 YIL GECIYOR EVLENIYOR VS HEMEN COOCUK ISTEDIGIMIZ ICIN COK ERKEN OGRENDIK HASTALIGI ALLAH ŞÜKÜR CELALETTIN BEYDE HEMEN TEDAVIYE BASLADIK SUAN TUP BEBEKASAMASINDAYIZ VE 4 EMBRIYO OLUSTU DONDURULDU REGL BEKLIYORUM BUGUN YRADIN HAZIRLIKLARA BASLAYACAGIZ INSALLAH DUALRINIZI EKSIK ETMEYIN SIZLER BENIM HER ZAMAN DUALARIMDASINIZ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?