- 5 Şubat 2019
- 22
- 9
- 36
aslında bi yıl önce varikosel ameliyetı oldu ve bir yıl boyunca ilaç tedavisi aldık ama çıkış olmadı o yüzden tese yaparlar diye düşünüyorum
Canm Rabbım sağ salim kucağına almayı nasıp etsinMerhabalar sadece bunları yazabilmek adına üyelik oluşturdum. Sizlere de umut olsun. Pes etmeyin. Eşim mesane kanseri geçmişine sahip hemde genç yaşından itibaren bu hastalıkla mücadele içerisinde, atlatmanın mutluluğunu yaşarken çocuk sahibi olmaya çalıştık. Bize kanser tedavisi öncesi sperm korunmasına dair hiçbir bilgilendirme yapılmamıştı bu yüzden normal yollardan çocuk sahibi olabileceğimizi hayal ediyorduk. 1 yıl denedik olmadı. Sonra ben kontrole gittim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra eşim kontrole gittiğinde sonuç 0 sperm. 1 ay sonra tekrar test, 1 ay sonra gene test gene aynı sonuç. Zaman kaybetmeden önerilen bir kliniğe gittik. Bende tavsiye ederim Tansel Kaplancan ve Erbil Yağmur Momart Klinik. Tansel Beyle görüşme gerçekleştirdik. Kabul etmek gerekir ki çok maliyetli bir süreç fakat burada biraz da bizim kendimizi kullandırmamız lazım ilaçların, iğnelerin bazılarını devlet karşılıyor eşim gidip rapor çıkardı. Yapılması gereken testleri devletten randevu alarak yaptırdık. Yani mikrotese ameliyat sürecine kadar minumum harcamayla ilerlemeye çalıştık. Zaten ameliyat ve yumurta süreci neredeyse 20 bin liraya yakın. Tansel beyin yaklaşımı çok iyi ne boş yere umut veriyor ne de boş yere umutsuz bir ortam yaratıyor. 8 ay boyunca eşim vitaminler iğneler devam etti. Ev yaşantımızda yeme içmemizi değiştirmektir. Bu onun üzerinde daha baskı hissetmesine yol açabilir diye düşündüm. Ama meyve noktasında daha hassas davrandım. kivi, ananas, mantar, avakado tüketimi daha sık oldu evde. Bu arada istemeden kendimi de hazırlamaya başlamıştım. Erbil bey sperm bulunma durumuna karşı benim de yumurta toplama sürecimi ayarlıyordu. Bende iğnelere ilaçlara başlamıştım. Ay ben bu iğneleri yapamamdan nerelere geldik...Ameliyat günü geldiğinde düşündüğüm şey sonuç olumsuz olursa moralimizi nasıl yüksek tutacaktım. Ameliyathaneye kadar eşime eşlik ettim ve oda da doktordan gelecek telefonu bekledim. Kanser tedavisi gören adam kemoterapi alıp normal yollardan sperm çıkmayan adamdan 1 saat içinde 1 milyon 600 bin sperm bulundu. Biz sadece 1 taneye razıyken. Moral, Motivasyon, İstemek gerçekten istemek ... Herşey insanlar için umut hep var doğru insanlarla çalıştığınız sürece var. Aynı gün benden 14 tane yumurta toplandı. Sadece 3 tanesi döllendi. Bunlardan iki tanesi transfer edildi. Bir tanesi tuttu. Şuan devam eden bir gebelik sürecim var inşallah allah sonunu da daim eder. Pes etmeyin arkadaşlar. İnşallah allah isteyen herkese nasip etsin. Dualarımda hep yer alıyorsunuz. Bunu sadece yaşayanlar anlar.
Canm o ot neymiş ki acaba inşllah sifanızı görürsünüz mutlaka yaz bizlerede umut olur adam baya emin konusmul demekki kendinden inşllah olur. Allahn izniyle8 yıllık evliyim eşim azospermi tatbiki çocuğumuz yok(( dün eşim biri ile tanıştı eskiden azospermi hastası olan bir adamla ve bu adam kendini tedavi etmiş.bir ot sayesinde sıfır olan spermi milyon olmuş.bu pazartesi bize yolluyacak 15 gün veya 26 gün kullan git test ver eğer sıfır olan spermin çoğalmazsa ne dersen de diyor çok iddialı bu konuda ve bizi ikna etti.esim kullansın eğer ki faydası olursa söz size 8 yıllık sperm sonucu ve o ot sayesinde olan sonucu çekip burda paylaşacam dilerim Allah tan faydası olur hepimize . vallahi billahi 5 tane sperm çıksın dile benden ne dilersen dedik .diğer ay inşallah izinle olumlu şeyler paylaşıyor olamayi Allah'ımdan diliyorum.
Cnm öncelikle şifa oldun inşallah, acaba fiyatları nasıl kürlerin macunların çok uçuk rakamlar mıC
canım ikisi farklı sanırım yanıklar baharat tan aldm ben macunu 9 gündür kullnıo eşim bi ay sonra test vercez sonucu görcez :)
Canm bir kavanoz yaklasık 1kg luluk kavanoz diyiö Bi karısım verdi eşime 1 bucuk ay gtti bitti suanda macun 600 TL ye aldık Kasım da tese oldugumuz için hücreler yenilensin die test vermedik ama bu ay vercez cıkmazsa da devam etmeyi düşünüyorum yanıklar baharatla Bi kac orda devam edelim dıyorımCnm öncelikle şifa oldun inşallah, acaba fiyatları nasıl kürlerin macunların çok uçuk rakamlar mı
Şifa olur inşallah cnm benimde yumurta rezerv ve kalitesizlik sorunum var tüp bebekle hamile kaldım ve boş gebelikle sonuçlandı kürtaj oldum araştrdım doğal yolla bu baharatçının kürlerini deneyenler hamile kalmış umut doğdu içime vesile olurlar inşallah, bide ben sakaryadayım istanbula gitmedende veriyolarmı derdimizi anlatsak, sen nasıl temin etmiştinCanm bir kavanoz yaklasık 1kg luluk kavanoz diyiö Bi karısım verdi eşime 1 bucuk ay gtti bitti suanda macun 600 TL ye aldık Kasım da tese oldugumuz için hücreler yenilensin die test vermedik ama bu ay vercez cıkmazsa da devam etmeyi düşünüyorum yanıklar baharatla Bi kac orda devam edelim dıyorım
Vallahi bilmiyorum eşimle iletişim kurmuşlar.bir değil birçok ot varmış yolluyacak bakalım inşallah bir nebze olsun işe yarar faydası olur inşallah inşallah inşallahİnşallah güzel haberlerle gelirsiniz buraya. Bu nasıl bir otmuş ki böyle 15 20 günde milyon yapan? İsmi neymiş aceba? Bide nerde bu yer ve kim bu kişi açıklarsanız sevinirim. Allah herkesin emeklerini boşa çıkarmasın inşALLAH
Adam birkac otu karıştıracak ve ismini söylemedi eşime deneyelim bakalım hayırlısı olsun inşallah haber veririm sizlereCanm o ot neymiş ki acaba inşllah sifanızı görürsünüz mutlaka yaz bizlerede umut olur adam baya emin konusmul demekki kendinden inşllah olur. Allahn izniyle
Canım tüp Bebek de en azından sperm bulunuyor o yumurta ya enjekte ediliyor ama bu sperm bile olmayan çok çok umutsuz bir hücre yani bilmiyorum ama bana hiç umutlu gelmedi.sempozyumdayken deney olan bayan hamileydi tabiki doktor lar çok umutlu konuştu ve aynı zamanda birkaç tane bayan da da denendi hiç biri olumlu sonuç elde etmedi .yinede siz bilirsiniz bana kalokal tüp Bebek çok çok daha başarılı oluyor yinede karar sizin tabikiNeden umutlu gelmedi canım biraz bahseder misin. Ben şubat ayında denenmeye başlanacak diye biliyorum. Bir de şöyle birşey var Düşük ile sonuçlandı diye umutsuz bakmak doğru değil bana göre çünkü normal hamile kalanlar yada tüp bebek yaptıranlar da (keşke olmasa ama) düşük yapıp gebelik sonlana biliyor. Yanlış anlama sempozyuma katıldık deyince sormak istedim neler konuşuldu böyle umutsuz bakılacak, kimse tercih etmiyor demişsin şuan çok yaygın birşey değil zaten . Bizi bilgilendirirsen sevinirim. Bizim için bunlar bir çare umut çünkü...
O kadar duygulandım ki benim eşimde 6 ve 15 yaşında lenfoma kanseri sonucu azosperm bi tedavisiz tesemiz var olumsuz oldu tabi daha sonra detaylı sperm testi yaptırdık ve 1. Evre çıktı şükür tedaviye başlıcaz inş bizde.. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşMerhabalar sadece bunları yazabilmek adına üyelik oluşturdum. Sizlere de umut olsun. Pes etmeyin. Eşim mesane kanseri geçmişine sahip hemde genç yaşından itibaren bu hastalıkla mücadele içerisinde, atlatmanın mutluluğunu yaşarken çocuk sahibi olmaya çalıştık. Bize kanser tedavisi öncesi sperm korunmasına dair hiçbir bilgilendirme yapılmamıştı bu yüzden normal yollardan çocuk sahibi olabileceğimizi hayal ediyorduk. 1 yıl denedik olmadı. Sonra ben kontrole gittim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra eşim kontrole gittiğinde sonuç 0 sperm. 1 ay sonra tekrar test, 1 ay sonra gene test gene aynı sonuç. Zaman kaybetmeden önerilen bir kliniğe gittik. Bende tavsiye ederim Tansel Kaplancan ve Erbil Yağmur Momart Klinik. Tansel Beyle görüşme gerçekleştirdik. Kabul etmek gerekir ki çok maliyetli bir süreç fakat burada biraz da bizim kendimizi kullandırmamız lazım ilaçların, iğnelerin bazılarını devlet karşılıyor eşim gidip rapor çıkardı. Yapılması gereken testleri devletten randevu alarak yaptırdık. Yani mikrotese ameliyat sürecine kadar minumum harcamayla ilerlemeye çalıştık. Zaten ameliyat ve yumurta süreci neredeyse 20 bin liraya yakın. Tansel beyin yaklaşımı çok iyi ne boş yere umut veriyor ne de boş yere umutsuz bir ortam yaratıyor. 8 ay boyunca eşim vitaminler iğneler devam etti. Ev yaşantımızda yeme içmemizi değiştirmektir. Bu onun üzerinde daha baskı hissetmesine yol açabilir diye düşündüm. Ama meyve noktasında daha hassas davrandım. kivi, ananas, mantar, avakado tüketimi daha sık oldu evde. Bu arada istemeden kendimi de hazırlamaya başlamıştım. Erbil bey sperm bulunma durumuna karşı benim de yumurta toplama sürecimi ayarlıyordu. Bende iğnelere ilaçlara başlamıştım. Ay ben bu iğneleri yapamamdan nerelere geldik...Ameliyat günü geldiğinde düşündüğüm şey sonuç olumsuz olursa moralimizi nasıl yüksek tutacaktım. Ameliyathaneye kadar eşime eşlik ettim ve oda da doktordan gelecek telefonu bekledim. Kanser tedavisi gören adam kemoterapi alıp normal yollardan sperm çıkmayan adamdan 1 saat içinde 1 milyon 600 bin sperm bulundu. Biz sadece 1 taneye razıyken. Moral, Motivasyon, İstemek gerçekten istemek ... Herşey insanlar için umut hep var doğru insanlarla çalıştığınız sürece var. Aynı gün benden 14 tane yumurta toplandı. Sadece 3 tanesi döllendi. Bunlardan iki tanesi transfer edildi. Bir tanesi tuttu. Şuan devam eden bir gebelik sürecim var inşallah allah sonunu da daim eder. Pes etmeyin arkadaşlar. İnşallah allah isteyen herkese nasip etsin. Dualarımda hep yer alıyorsunuz. Bunu sadece yaşayanlar anlar.
Canm sonuc alan bir cok kişi var telefonla arıosun anlatıyorsun durumunu basından gecenleri tahlilleri ni isterse whtspta atarsın yada sorular telde ons göre sana kargoyla gönderiyorlarŞifa olur inşallah cnm benimde yumurta rezerv ve kalitesizlik sorunum var tüp bebekle hamile kaldım ve boş gebelikle sonuçlandı kürtaj oldum araştrdım doğal yolla bu baharatçının kürlerini deneyenler hamile kalmış umut doğdu içime vesile olurlar inşallah, bide ben sakaryadayım istanbula gitmedende veriyolarmı derdimizi anlatsak, sen nasıl temin etmiştin
İnşallah bizim de sizin gibi olur normal çıkış sağlanır da ameliyata gerek kalmaz. İnşallah çocuğumuz olur ne diyim.. çok yıpratıcı bir süreç.. size de iğneler haftada 1 mi dendi?Canım merhaba. Sanki mesajını ben yazmışım gibi :) tıpa tıpa aynı şeyleri yaşadım. İki yıllık evliyim ve aynı hikaye :) iğnelere devam edin
Biz erken farkettik şükür 6 ayın sonunda çok az da olsa sperm bulundu ve tüp bebek merkezine yönlendirildik
Biri haftada iki kez diğeri gün aşırı. Ama imtihan işte 3. Denememizi şu an yapıyoruZ. Şimdi de ben de e2 yüksek çıktığı için bir ay ertelendi. Rabbim ne zaman ol derse o zaman olacak hepimizi şu Cuma vakti hürmetine sevindirsin sağlıkla hayırlaİnşallah bizim de sizin gibi olur normal çıkış sağlanır da ameliyata gerek kalmaz. İnşallah çocuğumuz olur ne diyim.. çok yıpratıcı bir süreç.. size de iğneler haftada 1 mi dendi?
Herşeyde vardır bir hayır. Zor olacak ama olacak Allah’ın izniyle. Sizin normal çıkış sağlandı sanırım. Eski mesajlarınızdan okuduğum kadarıyla.Biri haftada iki kez diğeri gün aşırı. Ama imtihan işte 3. Denememizi şu an yapıyoruZ. Şimdi de ben de e2 yüksek çıktığı için bir ay ertelendi. Rabbim ne zaman ol derse o zaman olacak hepimizi şu Cuma vakti hürmetine sevindirsin sağlıkla hayırla
BenZer şeyleri ben de yaşıyorum.. senin de çocuğun inşallah olur, darısı başına. Biz azospermiyi ailemiz de dahil olmak üzere kimseyle paylaşmadık. Eşim istemiyor. Zor bir durum onu anlıyorum. Ama çevre baskısında cok bunaldım cokAmin canım çevremde şu ara tam bir imtihan.
Aynı zamanda evlendiğim kuzenım doğum yaptı mecbur gittim mevlütte herkes bana senınde olur ıns sıra sende muhabbeti yaptı. Yakın arkadaşım oğlunun sünnetine davet etti.Eşimin kuzeni hamile kaldı. Şirketten biri seni rüyamda gördüm hamileydin yoksa hamilesin söylemiyor musun dedi. Akşam yatıyorum üst katımdaki komşunun bebeği olmuş belli ki bebeğin ağlama sesini dinliyorum. :) ya sabır diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?