Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mikroskobik inceleme yapılması gerekir. Bu hastalıkta sorun çoğunlukla sperm kanallarının açık olmasına rağmen testislerde olgun sperm üretiminin gerçekleşmemesinden kaynaklanır. Bu durum testis iç dokusundaki kusurlardan kaynaklanabileceği gibi, sperm hücresi üretiminden sorumlu hormonların salgılanmasını sağlayan hipofiz bezindeki sorunlardan da kaynaklanabilmektedir.

Azospermi durumunda nasıl sperm elde edilir?

Azospermi hastalarının büyük bir bölümünde olgun sperm üretimi gerçekleşmekte ancak kanallar yardımıyla atılamamaktadır. Azospermi tanısı konulan kişilere öncelikle fiziki muayene ve laboratuvar tetkikleri uygulanır. Spermleri taşıyan kanallar olan vas deferens kanallarının varlığı, fiziki muayene ile gösterilmelidir. Bu kanalların gelişimi böbrek gelişimiyle paralel olduğundan teşhis için böbrekler kontrol edilir.

Ayrıca kistik fibröz hastalarında da bu kanalların oluşumun gerçekleşmeyebildiği görülmüştür. Bu tür hastalarda çeşitli yöntemlerle sperm elde edilebilir. Bu yöntemler PESA, TESA ve TESE yöntemleridir.

Testislerin normalden küçük olması durumu da sorunun nedeni olabilmektedir. Böyle bir fiziki teşhis yapıldığında hormonal yapının kontrol edilmesi öncelikli olarak yapılmalıdır. Bu durum kromozom kusurlarıyla beraber görülebildiğinden, genetik araştırma yapmak da faydalıdır. Ailede kişinin yakın akrabalarında karşılaşılmış bir durum mudur bakılmalıdır. Hormonal sistem sorunları da durumun nedeni olabilir.

Hipotalamus ve hipofiz bezlerindeki kusurlar ve bu bezlerde tümör oluşumu da nedenler arasında olabilir. Sperm kanalları ve testis büyüklüğü normal ise meni ve FSH miktarı ölçülmelidir. FSH hipofiz bezi tarafından üretilen ve sperm gelişimini sağlayan uyarıcı bir hormondur. FSH miktarının normalin 2 katı olması durumunda sorunun kaynağının sperm üretimi olduğu anlaşılabilir. Bu durumda azospermi tanısı koyabilmek için biyopsi yapılır.

Azospermi tedavisi nasıl yapılır ?
Azospermi nedeni olarak testis iç dokusundaki sperm üretimi sorunu gösterildiğinde Mikrotese yöntemi uygulanarak, sperm üretilen kanallar belirlenir. Bu kanallar toplanarak, içinden sperm ana hücreleri toplanır. Bu hücreler olgun sperm hücresine dönüşmemiş, kuyruksuz ve hareketsiz haldedir. Mikrotese uygulaması 2 saatlik cerrahi bir uygulamadır ve hasta genelde ameliyat sonrası taburcu edilerek evde istirahata gönderilir. Bir biyopside sperm bulunmaması kesin bir sonuç vermemektedir.

Boşaltıcı kanallarda tıkanıklık nedeniyle menisinde sperm görülmeyen bireylerde %100 olasılıkla biyopsiyle sperm hücresi elde edilmektedir.

Azospermi hastalığın görüldüğü bireylerin %7 kadarında genetik bozukluklar görülür. Bu durum alyuvar hücrelerinin incelenmesiyle teşhis edilebilir. Tüp bebek uygulaması sırasında kromozom sayısının kontrolü sağlanarak genetik bozukluğun, bebeğe aktarılması önlenebilmektedir.

Mikrotese ile sperm bulunamasa dahi son yıllarda geliştirilen kök hücre teknikleri ile sperm hücresi üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede yıllar önce çaresiz görülen kısırlık vakalarının çoğu çözümlenebilmektedir. Bu nedenle çocuk sahibi olamayan anne ve baba adaylarının hiçbir zaman pes etmemeleri ve tedavi sürecinde birbirlerine destek olmaları gerekmektedir.
[/QUOTE]

Arkadaşlar merhaba yazıları sürekli takip ediyorum ama ilk defa üye oldum 12 yıllık evliyiz iki kez olumsuz tese oldu sonuç certoli cell only bizde Celaleddin Peru ya gitmeyi düşünüyoruz ama şehir dışından gidicez ilk defa gideceğimiz bi şehir nasıl yapcaz bilemiyorum biraz gözümüz korktu açıkçası şehir dışından gidip tedavi olanlar var mı yardımcı olursanız sevinirim

Canım biz giresundan gidiyoruz ama eşimin ailesi orda oturuyo eşimin günü birlik gittiğide oldu işinden dolayı çok gözün korkmasın bence siz nerden gideceksiniz havaalanı yakınmı

Canım biz giresundan gidiyoruz ama eşimin ailesi orda oturuyo eşimin günü birlik gittiğide oldu işinden dolayı çok gözün korkmasın bence siz nerden gideceksiniz havaalanı yakınmı
Sivas tan gidicez aslında eşimin kardeşi Sakarya da yaşıyor ordan git gel yapmayı düşünüyoruz ama hiç bilmediğimiz biyer yardımcı olacak yol göstercek kimse yok bide maddi olarak bizi ne bekliyor onu da bilmiyoruz belirsizlik ve sürece yeniden başlama düşüncesi geriyor insanı

Sivas bize iki saat maddi olarak biraz zorlu bi süreç tahliller ilaçlar sonrasında tüp bebek süreci masraflı olabiliyo ama belki suanda durumunuz iyidir kısa sürede cevapta alabilirsiniz bence ilk gdin görüşün ondan sonra karar verirsiniz canım en azından keşke bi gitseydik düşüncesinden kurtulursunuz. Baktınız mantıklı geldi size tedavinizi başlatırsınız

İnşallah bende öyle düşünüyorum son tese de bişeyler bulmuşlardı ama olumlu olmadı hiç bulunmazsa belki bırakırdık ama bize umut verdi bulunması ve bu son şansıma eğer Celaleddin hoca da değerlendirmek istiyorum ben bu şansımı kusura bakma çok soru soruyor olucam ama ne kadar oldu siz başlayalı kontrollere kaç ayda bir gidiyorsunuz ilerleme oldu mu

Canım biz suan 7. Aydayız ufak bi ilerleme var ama sanırım bizimki tıkanıklık kaynaklıymış o yüzden sperm tahlili çok aydınlatıcı olmuyo bizim için cp içerdeki üretimi destekleyip mesa yapacagız size dedi hormınlara bakıp karar verecek sanırım. Ama gördüğüm tese olup mesayla sperm bulunan tüp bebek sürecine geçen çok kişi oldu şükür. Demekki üretim olabiliyor sizdede ikincide bulunduguna göre denemekten bişey kaybetmezsiniz bence çok vakit kaybetmeyin :)) kontroller üç ayda bir oluyor bu süre zarfında sizde hocanın isteyebileceği tahlilleri yaptırabilirsiniz bizde sivasta yaptırdık eşimle. Genetik kromozom analizi(sende yaptır mutlaka), hipofiz mr, hormon tahlili, inhibin orda yapıyorlarmı bilmiyorum ama onuda denk gelirseniz yaptırın ayrıntılı sperm testini istanbuldan istiyo zaten sabah veriyorsunuz akşam randevuya kadar çıkıyo sonuç

Canım sen neden yaptrıdın genetık kromozom analızını.hoca mı soyledı bende yaprıtıyım dıye soyluyorum canım sen nerde yaptrımıstın

Canım sen neden yaptrıdın genetık kromozom analızını.hoca mı soyledı bende yaprıtıyım dıye soyluyorum canım sen nerde yaptrımıstın
Sivasda yaptırdım canım inşallah nasip olursa ilerde tüp bebek süreci için etkili çünkü kadındada tasıyıcılık varsa embriyolarda genetik sıkıntı olabiliyor tedbirli oluyrsun o yüzden. Bazı tüp bebek merkezleri genetiğe göndermiyo hemen embriyoyu o yüzden ya düşük oluyo yada tutunmayabiliyo yada doğum olsa bile sağlıksız olabiliyo. Tedbir için yaptırmakta fayda var

Merhaba kizlar cellalettin hocaya gidicem haftaya insallah inhibin sonucumuz çıktı cok kötü 5 çiktı sizlerin kac acaba
Bizim 61 çıkmıştı cnm ama, bazı okuduğum ve edindiğim bilgilere göre buna takılmayın.Bunun spermin olup olmamasıyla pek alakası yok diyorlar bilmiyorum.

celalettin hocanın özel muayenesimi var yoksa hastanedemi bakıyor hastane bize çok yakında birde ne kadar ücret alıyor kızlar
Esenler ensar hastanesinde çalısiyor ama fiyat hakkinda tam bir bilgim yok 300 diye duymustm ama testler bitkisel ilaclar pahali okudugm kadariyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…