Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba arkadaşlar bende bu grubun ilk üyelerindenim. Azospermiyle başladığımız bu yolculukta zorlu süreçlerden geçtik bizde. 4. kez tüp bebek denemesinde rabbime şükürler olsun ki ikizlerime 4 aylık hamileyim. Ümidinizi kaybetmeyin lütfen. Ben en başından hep inandım hep uğraştım rabbim nasip etti bu mübarek günde hepinizin duaları kabul olur insallah rabbim isteyen herkese versin inşallah

Ayy ne güzel Maşallah subhanAllah Rabbim sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin dualarınızda unytmayın bizleri

Canım sizin azoperm sebebiniz neydi

Bizde genetik değildi fsh yüksekliği idi 6 ay iğne ilaç kullandık hiç düşmedi sonra ameliyata karar verildi ama bulunmadı malesef doktor iyiydi ama ameliyat çok kısa sürdü yarım saatte çıktı ameliyatdan eşim çok inceledik felan ddi ama benim kafam allak bullak oldu siz bilirsiniz canım ama ameliyatdan önce tedavi deneyin derim

Kızlar ınhıbın b testini İstanbul da en uygun nerede yaptırılıyo bileniniz varmı?

Bnim eşim de inmemiş testisten 7-8 yaşlarında ameliyat olmuş.siz de sperm sıfır mıydı canım? Bizim sıfır.siz hangi doktorda ameliyat oldunuz

zaten genel olarak işlem süresi o kadarmış canım bizde bitkisel ilaç kullandk panax falan 15 binlere bile ulştk sonra sonuç 0 bilmiyorum be bu durmu 8 aydır biliyrm araştırdıkça araştırıyorum bide burya gidelim dedik bakalım nasıl olacakallah yardımcımız olsun canım üzülme üzülüncede elimizden birsey gelmiyor sadece kendimize zaqrar veriyrz rabbm bizede nasip etsin inşşh

sağlıkla kucağına alırsın inşallh kaç yıldır evlisinz yaş nedir? sizde kime gittinz tüp bebk için, eşinzde sperm sayısı ameliyatda mı bulundu . k.bakmayın çok sordum ama aklımda miyonlarca soru

Amin inşaAllah canım sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Kızlar umudunuzu kaybetmeyin. İnanın sperm sayısı bahane. Allah ol deyince oluyor. 6 senedir evliyim. En başından beri eşimde azosperm ve varikosel çıktı. Doktor sen bunca zaman boşa yaşamışsın bu ne hal gibi sözlerle bunalıma soktu. Tüp bebekten başka çaresi yok dedi.

Geçen sene tüp bebek yaptırdık malesef tutmadı. Eşim yaptığımız bir macunu ara ara kullanıyordu ama çocuk olmadı. Sonra ben preseed jelini araştırdım. Spermleri hızla taşıyor, ölmemesine vesile oluyormuş diye. Yine olmadı çocuk. Ama jeli hala kullanıyoruz çünkü kolaylaştırıyor işi. Memnun kaldık.

Bu ay içime doğdu. Bir tane sperm bile olsa Allah onu ulaştırır. O'na zor değil Her ne kadar doktorlar sende sıkıntı yok dese de belki benim yumurtalarım istenen kaliteye gelmiyordur diye düşünüp "Çörekotu bal tarçın kürünü" yaptım. Gerçekten de yumurtalarım çok güzel gelişti hissettim. Ve o an bile hamileymiş gibi havalara uçtum.

Ve elhamdulillahhh bu ay gebe kaldım. Şaka gibi.... O yüzden kaybetmeyin ümidinizi...

Sizlere umut olayım istedim..

Ahh birgün bizi de bir mucize bulur mu ki
Allah'ım nerede bir çaresiz kulun varsa sen derman ol Yarabbim

Merhabalar.
Benim de bir sorum olacak konu ile ilgili. Bir süredir eşimde çocuklukta geçirdiği (5-6 yaşlarında) inmemiş testis ameliyatına bağlı azospermden dolayı tedavi oluyoruz. Egecan şerefoğluna gittik ve önce ilaç tedavisine başlattı. 3-4 aydır ilaçları kullanıyor eşim, yenilenen sperm testinde olgun sperm hücresine rastlanmadı. Sperm bulunamazsa micro tese ameliyatı önermişti doktor ama bu aşamada hemen ameliyat denenmeli mi yoksa başka doktorlarda ilaç tedavisi mi bilemiyoruz. Celalettin Peruda çocuklukta geçirilen bu ameliyata bağlı olarak ilaç tedavisi görüp de başarıya ulaşan var mı aranızda? Azospermide başarılı tedavileri varmış doktorun ama bu teşhisteki başarı oranlarını merak ediyorum. Teseden önce acaba onu mu denesek?

Eşimde tek testis var cocukken biri alımmış . Bu yuzden azospermi.. cok üzgünüm. 22 yasindayım daha hayatın en acı yüzünü görüyorum

Fsh 14.1 Total testesteron 486 ikisi de normal değerlerde. Bu süreçte moleküler genetik ve karyotip y kromozom testleri de yapıldı onlarda da sorun yok. Boyutları da normal. Herşey normal gözüküyor ama sperm çıkışı olmuyor biz de anlam veremiyoruz. Bu ameliyat bu kadar mı etkiliymiş sanırım biz de tese den önce celalettin peru ile şansımızı deneyeceğiz. Tese en son aşamada olsun diyoruz. Size de çok geçmiş olsun, en kısa zamanda olumlu sonuçlar almak güzel haberler duymak dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…