Ayy allah razı olsun arkadaşım ilk kez yaptıran duydum allah inşallah sevindirir onu da isteyen herkesi de.kimde yaptırdılar bi bilginiz var mı acaba ve ilk kez mi deniyorlarCanım benim gorumcem yaptı 26 mayista test yapacak
Ankara centurum tüp bebek merkezi recai papuçcu 26 mayista test yapacak gelismeleri burya yazarımAyy allah razı olsun arkadaşım ilk kez yaptıran duydum allah inşallah sevindirir onu da isteyen herkesi de.kimde yaptırdılar bi bilginiz var mı acaba ve ilk kez mi deniyorlar
Merhabalar
23.07.2015
Azospermi nedir ?
Erkeklerde menide hiç sperm görülmemesi anlamına gelen azospermi, son yıllarda gelişen tedavi yöntemleri ile artık o kadar korkutucu bir hastalık değildir.
Erkeklerin yaklaşık %1′inde, kısır erkekler içinde ise oran olarak %1015′inde görülen bu durumun çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak azospermi tedavisinde %100 başarı henüz söz konusu değildir.
Menide çok az sayıda sperm bulunması durumuna ağır oligospermi adı verilir. Bu durumda mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtaya sperm nakli mümkün olabilmektedir. Ancak azospermide menide hiç sperm bulunmadığından çözüm daha zordur.
Azospermi tanısı nasıl yapılır?
Azospermi tanısı konması için en az iki meninin ayrı mikroskobik incelemesi şartı vardır.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından konulan bu kriterler, azospermi tanısı konması için menide mikroskobik inceleme yapılması gerekir. Bu hastalıkta sorun çoğunlukla sperm kanallarının açık olmasına rağmen testislerde olgun sperm üretiminin gerçekleşmemesinden kaynaklanır. Bu durum testis iç dokusundaki kusurlardan kaynaklanabileceği gibi, sperm hücresi üretiminden sorumlu hormonların salgılanmasını sağlayan hipofiz bezindeki sorunlardan da kaynaklanabilmektedir.
Azospermi durumunda nasıl sperm elde edilir?
Azospermi hastalarının büyük bir bölümünde olgun sperm üretimi gerçekleşmekte ancak kanallar yardımıyla atılamamaktadır. Azospermi tanısı konulan kişilere öncelikle fiziki muayene ve laboratuvar tetkikleri uygulanır. Spermleri taşıyan kanallar olan vas deferens kanallarının varlığı, fiziki muayene ile gösterilmelidir. Bu kanalların gelişimi böbrek gelişimiyle paralel olduğundan teşhis için böbrekler kontrol edilir.
Ayrıca kistik fibröz hastalarında da bu kanalların oluşumun gerçekleşmeyebildiği görülmüştür. Bu tür hastalarda çeşitli yöntemlerle sperm elde edilebilir. Bu yöntemler PESA, TESA ve TESE yöntemleridir.
Testislerin normalden küçük olması durumu da sorunun nedeni olabilmektedir. Böyle bir fiziki teşhis yapıldığında hormonal yapının kontrol edilmesi öncelikli olarak yapılmalıdır. Bu durum kromozom kusurlarıyla beraber görülebildiğinden, genetik araştırma yapmak da faydalıdır. Ailede kişinin yakın akrabalarında karşılaşılmış bir durum mudur bakılmalıdır. Hormonal sistem sorunları da durumun nedeni olabilir.
Hipotalamus ve hipofiz bezlerindeki kusurlar ve bu bezlerde tümör oluşumu da nedenler arasında olabilir. Sperm kanalları ve testis büyüklüğü normal ise meni ve FSH miktarı ölçülmelidir. FSH hipofiz bezi tarafından üretilen ve sperm gelişimini sağlayan uyarıcı bir hormondur. FSH miktarının normalin 2 katı olması durumunda sorunun kaynağının sperm üretimi olduğu anlaşılabilir. Bu durumda azospermi tanısı koyabilmek için biyopsi yapılır.
Azospermi tedavisi nasıl yapılır ?
Azospermi nedeni olarak testis iç dokusundaki sperm üretimi sorunu gösterildiğinde Mikrotese yöntemi uygulanarak, sperm üretilen kanallar belirlenir. Bu kanallar toplanarak, içinden sperm ana hücreleri toplanır. Bu hücreler olgun sperm hücresine dönüşmemiş, kuyruksuz ve hareketsiz haldedir. Mikrotese uygulaması 2 saatlik cerrahi bir uygulamadır ve hasta genelde ameliyat sonrası taburcu edilerek evde istirahata gönderilir. Bir biyopside sperm bulunmaması kesin bir sonuç vermemektedir.
Boşaltıcı kanallarda tıkanıklık nedeniyle menisinde sperm görülmeyen bireylerde %100 olasılıkla biyopsiyle sperm hücresi elde edilmektedir.
Azospermi hastalığın görüldüğü bireylerin %7 kadarında genetik bozukluklar görülür. Bu durum alyuvar hücrelerinin incelenmesiyle teşhis edilebilir. Tüp bebek uygulaması sırasında kromozom sayısının kontrolü sağlanarak genetik bozukluğun, bebeğe aktarılması önlenebilmektedir.
Mikrotese ile sperm bulunamasa dahi son yıllarda geliştirilen kök hücre teknikleri ile sperm hücresi üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede yıllar önce çaresiz görülen kısırlık vakalarının çoğu çözümlenebilmektedir. Bu nedenle çocuk sahibi olamayan anne ve baba adaylarının hiçbir zaman pes etmemeleri ve tedavi sürecinde birbirlerine destek olmaları gerekmektedir.
geçmiş olsun canım bende aynı senin gibi ama 3 gun sonra 3 yıldan gün alıyoruz bizde gecen yıl öğrendik ilaçlar bitkisel takviye edici gıdalar 1 yıl oldu daha test yapmadık bu aralar gidip yapacaz inşallah bulunmazsa bende kaan aydosu cok araştirdim sen tedavi surecini burya yaz mutlaka rabbik tez zamanda kucaklarimizi doldursun bugun yine kahverengi lekeyi gördüm 21 de ader olucaktım erken geldi sabahtan beridir aglıyorum durduk yere gözlerim doluyorMerhaba arkadaşlar ben bu sayfaya yeni üye oldum bu konu hakkında dertleşenleri hep okuyorum bende içimi dökmek istedim.. ben 2 senelik evliyim 1 sene boyunca denedik ama olmadı sonra azospermi olduğunu öğrendik ve sebebi yok herhangi bir genetik hastalık yok problem yok sonuçları iyi ama azospermi.. öylesine zor bi süreç geçiriyoruz ki anlatamam.. Eşim verdiği tahlillerden sonra mikro tese ameliyatı oldu ama sonuç negatif ölü yada canlı hücreye rastlanamadı sonucunu aldık. Doktor ameliyata girmeden önce kan sonuçlarına baktığında Güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum demişti.. yıkıldık.. Daha sonra ameliyat olduğumuz doktor bizi Kaan aydosa yönlendirdi ona gittik. Klomen ve göbekten vurulan iğne verdi, 1 ay boyunca onları kullanıp kan testi yaptırdık bugün sonucu gönderdik aynı tedaviye 1 ay boyunca devam etmemizi söyledi 1 ay sonra sonucu gönderince ne olacak hiç bilmiyorum giden var mı, başından buna benzer bi olay geçiren var mı.. Allahım kimselere göstermesin öyle zor ki.. başımı yastığa her koyduğumda rabbime yalvarıyorum bizim kucağımızı boş koyma, evlat hasretiyle yanıp tutuşturma diye.. Bi yanımız hep buruk.. allahım kimselere göstermesin çokkk zormuş...
Çok sevinirim olumlu ya da olumsuz paylaşırsan çok iyi olur.allah yardımcısı olsun inşallah sağlıkla kucaklar bebeginiAnkara centurum tüp bebek merkezi recai papuçcu 26 mayista test yapacak gelismeleri burya yazarım
Amin cnm cumlemizinÇok sevinirim olumlu ya da olumsuz paylaşırsan çok iyi olur.allah yardımcısı olsun inşallah sağlıkla kucaklar bebegini
geçmiş olsun canım bende aynı senin gibi ama 3 gun sonra 3 yıldan gün alıyoruz bizde gecen yıl öğrendik ilaçlar bitkisel takviye edici gıdalar 1 yıl oldu daha test yapmadık bu aralar gidip yapacaz inşallah bulunmazsa bende kaan aydosu cok araştirdim sen tedavi surecini burya yaz mutlaka rabbik tez zamanda kucaklarimizi doldursun bugun yine kahverengi lekeyi gördüm 21 de ader olucaktım erken geldi sabahtan beridir aglıyorum durduk yere gözlerim doluyor
2 tane hamile hastasi var tanidigim herkes k.kulubune üye olup yazcak diye bir sey yok biz 2 aydir tedavi oluyoz ama sonuc alicagimz kesin degil zaten hocada bunu soyledi kesin birsey yok ancak allah bilir baska doktorlarda var basarili onlar tese öneriyor celalettin hoca tedavi öneriyor sonuc alanda var almayandaSimdi instagram sayfasina baktim basarilarini gordum az once yazdiklarim hakkinda yanildım açıkcası .. ilk defa bakiyorum inst. Sayfasina
Biz 1 yil oldu öğreneli daha hicbirsey yapmadik doğal tedaviler haricinde dr hemen tese dedi eşim ameliyat olamamkta israrcı oda senin gibi doğal yolla olacagına inanıyor ama benim umudum yok imkansiz gibi geliyorAminn.. bende az ağlamadım aldığım testler acaba varmıdır bi ihtimal deyip. Sonra büyük hayal kırıklığı yaşıyorum çok üzülüyorum o yüzden artık bıraktım doğal yolla olmayacağına inandırdım kendimi. Doktorunuz kim? Ameliyat etmeden bir sene boyunca tedavi mi verdiler size. Biz öğrendiğimiz gibi mikro tese olduk. Belki bizde tedavi görsek sonucumuz olumlu çıkacaktı kim bilir. Ameliyattan sonra Kaan bey tedavi başladı. 1 ay sonra tekrar test yapıp göndericez bakalım. Allah yardımcımız olsun..
Rabbim büyük ondan Ümit kesilmez ama doğal yolla çok zor canım.. O yüzden zaman geçmeden imkanlarınız varsa biran önce başlayın tedaviye ameliyata vs. Çok zor bi süreç başlıycak sizin için ama pes etmeyin birbirinizden destek alın her zaman. Çünkü ben bu ameliyatta psikolojininde iyi olmasının olumlu etkilediğini düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.. Zaten bu öyle vişey ki ameliyat olmaktan başka çözüm yok. Bu zamana kadar başarılı geçen ameliyatlar da %50 o yüzden doktorlar kesin bişi söylemiyor. Doktorunuz kim bilmiyorum ama araştırın derim. İşinin ehli birini bulun mutlaka. Size en büyük desteği veren biride o olucak çünkü..Biz 1 yil oldu öğreneli daha hicbirsey yapmadik doğal tedaviler haricinde dr hemen tese dedi eşim ameliyat olamamkta israrcı oda senin gibi doğal yolla olacagına inanıyor ama benim umudum yok imkansiz gibi geliyor
Bilmiyorum insallah ikna edebilirimRabbim büyük ondan Ümit kesilmez ama doğal yolla çok zor canım.. O yüzden zaman geçmeden imkanlarınız varsa biran önce başlayın tedaviye ameliyata vs. Çok zor bi süreç başlıycak sizin için ama pes etmeyin birbirinizden destek alın her zaman. Çünkü ben bu ameliyatta psikolojininde iyi olmasının olumlu etkilediğini düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.. Zaten bu öyle vişey ki ameliyat olmaktan başka çözüm yok. Bu zamana kadar başarılı geçen ameliyatlar da %50 o yüzden doktorlar kesin bişi söylemiyor. Doktorunuz kim bilmiyorum ama araştırın derim. İşinin ehli birini bulun mutlaka. Size en büyük desteği veren biride o olucak çünkü..
Canım o doktor hakkında bir fikrim yok ama malesef hamile kalan bi daha uğramıyor belki o doktorun hastalarının bebeği olmuştur da uğrayan yoktur çünkü işi biten gidiyorKimseninde aklını karistirmak istemiyorum pisman oluyorum sonra yazincaa. Ama yalan mı allah askina bi tane şuraya yazan olmamıss nasil inanayim simdi ic hastaliklar uzmani peruya
Aslında işi biten gitmiyor aralarda gelip yazıyorlar sağolsunlar ama görmek için baştan sona okumak lazım bütün sayfaları, ben denk geldim bikaç kişinin yazısına evladına kavusana şükür.. onlarda bebeklerden dolayı yogun olabiliyorlarCanım o doktor hakkında bir fikrim yok ama malesef hamile kalan bi daha uğramıyor belki o doktorun hastalarının bebeği olmuştur da uğrayan yoktur çünkü işi biten gidiyor
Tabiki çok şükür çok mutlu oluyorum birisi daha bu dertten kurtuldu diye ama ben son birkaç yılda yazan çok çok az kişiye rastladımAslında işi biten gitmiyor aralarda gelip yazıyorlar sağolsunlar ama görmek için baştan sona okumak lazım bütün sayfaları, ben denk geldim bikaç kişinin yazısına evladına kavusana şükür.. onlarda bebeklerden dolayı yogun olabiliyorlar
Amin canım inşallah bizde o günlere gelir yazarız burayaTabiki çok şükür çok mutlu oluyorum birisi daha bu dertten kurtuldu diye ama ben son birkaç yılda yazan çok çok az kişiye rastladımburda insanların aradığı azıcık bi umut ve bence insanlar yazmalı yazmalı ki arkadaşların umudu yeşersin Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ve hepimiz bu dertten kurtulalım tez zamanda inşallah
Amin inşallah cnmAmin canım inşallah bizde o günlere gelir yazarız buraya
Keşke yazsalar bize ışık tutsalar ama malesef.. en azindan biz oyle yapmayalim. Bi sonuca vardığımızda yazalim bilgi verelim.. ben inanmadigim güvenmediğim halde randevu aldım gidecegiz.. umut iste ne yaparsin..Tabiki çok şükür çok mutlu oluyorum birisi daha bu dertten kurtuldu diye ama ben son birkaç yılda yazan çok çok az kişiye rastladımburda insanların aradığı azıcık bi umut ve bence insanlar yazmalı yazmalı ki arkadaşların umudu yeşersin Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ve hepimiz bu dertten kurtulalım tez zamanda inşallah
Ben sonuç aldığımda yazdım bi daha pozitif olsa bi daha yazarım kendime söz verdim buraya yazacağım yazmalıyım Rabbim kucaklarimizi boş bırakmasın inşallah insanların aradığı umutazıcık umutKeşke yazsalar bize ışık tutsalar ama malesef.. en azindan biz oyle yapmayalim. Bi sonuca vardığımızda yazalim bilgi verelim.. ben inanmadigim güvenmediğim halde randevu aldım gidecegiz.. umut iste ne yaparsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?