sanki beni anlattın biliyomusun bizdede sıfır sperm hiç bir tane bile yok 3 sene oldu bir kere tese ameliyatı oldu eşim bulunamadı ne yazıkki işallah siz daha güzel sonuçlar alırsınız benim artık umudum yok çünkübiz de 2 yıl çocuk sahibi olmak istemedik bu yıl çocuk düşündük 3 aydır deniyoruz. Önce kadın doğuma gittik bende bir sorun gözükmedi. Doktor biraz daha bekleyin dedi, biz yine de ürologa gittik ve eşim spermiyogram testi yaptırdı. Test sonucunda hiç sperm bulunamadı canlı ya da cansız tek bir sperm bulunamadı. Duydugumda şok geçirdim. bunun bir caresi ya da tedavisi var mı kızlar lütfen yardımcı olun. Perişan olduk. Bir yandan mutsuz olmasın diye kendi üzüntümü de içime atıyorum. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Yarın sabahtan tekrar test yaptırmaya gideceğiz. Belki bir umut sonuçlar yanlıştır diye teselli ediyorum kendimi.
Spermiyogramda hiç sperm bulunamazsa bir çare var mı?
Canım bugün yine test yaptırdı henüz sonucu söylemediler oysa ki 1 saatte çıkıyormuş sonuç demek ki yine aynı sonuç cıktı. Bakalım canım herşeyden büyük Allah var. Basacikamayacagu dert vermezmiş Allah kimseye. Tedavisi yoksa da bask a seçenekleri degerlendiririzsanki beni anlattın biliyomusun bizdede sıfır sperm hiç bir tane bile yok 3 sene oldu bir kere tese ameliyatı oldu eşim bulunamadı ne yazıkki işallah siz daha güzel sonuçlar alırsınız benim artık umudum yok çünkü
siz daha yeni başlıyosunuz tedavisi tabiki var ama kiminde olumlu sonuç veriyo kiminde vermiyo işallah sizinki olumlu olur çok iyi araştırıp doktorunuzu seçin çünkü malum doktorlar artık bu işi ticarete döktü başka seçenekleriniz neler evlat edinme gibimi?Canım bugün yine test yaptırdı henüz sonucu söylemediler oysa ki 1 saatte çıkıyormuş sonuç demek ki yine aynı sonuç cıktı. Bakalım canım herşeyden büyük Allah var. Basacikamayacagu dert vermezmiş Allah kimseye. Tedavisi yoksa da bask a seçenekleri degerlendiririz
Canım az da olsa çıkmış 2. Testte çok sevindimsiz daha yeni başlıyosunuz tedavisi tabiki var ama kiminde olumlu sonuç veriyo kiminde vermiyo işallah sizinki olumlu olur çok iyi araştırıp doktorunuzu seçin çünkü malum doktorlar artık bu işi ticarete döktü başka seçenekleriniz neler evlat edinme gibimi?
Hamileliginiz hayırlı olsun. Eşiniz azosperm ve doğal olarakmi hamile kaldınız.Kızlar umudunuzu kaybetmeyin. İnanın sperm sayısı bahane. Allah ol deyince oluyor. 6 senedir evliyim. En başından beri eşimde azosperm ve varikosel çıktı. Doktor sen bunca zaman boşa yaşamışsın bu ne hal gibi sözlerle bunalıma soktu. Tüp bebekten başka çaresi yok dedi.
Geçen sene tüp bebek yaptırdık malesef tutmadı. Eşim yaptığımız bir macunu ara ara kullanıyordu ama çocuk olmadı. Sonra ben preseed jelini araştırdım. Spermleri hızla taşıyor, ölmemesine vesile oluyormuş diye. Yine olmadı çocuk. Ama jeli hala kullanıyoruz çünkü kolaylaştırıyor işi. Memnun kaldık.
Bu ay içime doğdu. Bir tane sperm bile olsa Allah onu ulaştırır. O'na zor değilHer ne kadar doktorlar sende sıkıntı yok dese de belki benim yumurtalarım istenen kaliteye gelmiyordur diye düşünüp "Çörekotu bal tarçın kürünü" yaptım. Gerçekten de yumurtalarım çok güzel gelişti hissettim. Ve o an bile hamileymiş gibi havalara uçtum.
Ve elhamdulillahhh bu ay gebe kaldım. Şaka gibi....O yüzden kaybetmeyin ümidinizi...
Sizlere umut olayım istedim..
Cnm benim esimdede ayni durum vardı tıkanıklık ameliyati oldu kist tikamis ama bi gelişme olmadı celalettin hoca tıkanıklık devam ediyor olabilir dedi lökosit çıkmış esimde çok yuksek eşimden intihap bana geçti enfeksiyon kaptim kaç kere bursadaki doktorlar bilmedi celalettin hoca bildi eğer demiş eşime önlemini almazsan esinde senin gibi olur çocuğu olmaz demiş bugün hocaya söyledim eşime intihap için bisey yazmamisti bugün bi iki ilaç önerdi intihap için onu alacağız beraber kullansinlar demisBir de eşimde lökosit oranı çok yüksek yani iltihap var. Bu nedenle de spermler hep ölü oluyor. Bir de transrektal ultrasonda bir tarafta kist görünmüş
Ayy canım bunu bilmemiz iyi oldu. O halde önce iltihap için tedavi olsun 4 gün arayla lökosit 10 kat artmış çünkü. Bir de bu defa sperm görüldü. Ama maalesef hepsi ölü. Sanirim buna da iltihap neden oluyor. Kisti küçültmek için ne yapmak lazım acaba. Soğan suyu falan ise yarar mi? Bir de celalettin hocanın ofisi nerede. Telefonu var mı randevu almak istiyorumCnm benim esimdede ayni durum vardı tıkanıklık ameliyati oldu kist tikamis ama bi gelişme olmadı celalettin hoca tıkanıklık devam ediyor olabilir dedi lökosit çıkmış esimde çok yuksek eşimden intihap bana geçti enfeksiyon kaptim kaç kere bursadaki doktorlar bilmedi celalettin hoca bildi eğer demiş eşime önlemini almazsan esinde senin gibi olur çocuğu olmaz demiş bugün hocaya söyledim eşime intihap için bisey yazmamisti bugün bi iki ilaç önerdi intihap için onu alacağız beraber kullansinlar demis
Celalettin hocadan randevu alın haftasonu ve cuma günleri çalışmıyor hocaAyy canım bunu bilmemiz iyi oldu. O halde önce iltihap için tedavi olsun 4 gün arayla lökosit 10 kat artmış çünkü. Bir de bu defa sperm görüldü. Ama maalesef hepsi ölü. Sanirim buna da iltihap neden oluyor. Kisti küçültmek için ne yapmak lazım acaba. Soğan suyu falan ise yarar mi? Bir de celalettin hocanın ofisi nerede. Telefonu var mı randevu almak istiyorum
Canım sen ne yaptın son durumlar nedir. Ikinci transfer için bisey dedi mi doktor?Sperm bulunabilir evet.
Benim esime doktor tıp derki 3 kez sperm testine bakilir hepsinde 0 cikarsa ozaman azospermi teşhisi konulur demisti. Emin olmak icin sizden bidaha istemişlerdir.
Yok canm ikinci yapilcak ama ben hemen istemedm maddi acidan cok yiprandik yilbasndan sonraya kaldi ikinci transfer doktor simdi sen genetik testlerini yptr gel dedi ben de verdm sonucunu bekliyorm.Canım sen ne yaptın son durumlar nedir. Ikinci transfer için bisey dedi mi doktor?
Hamileliginiz hayırlı olsun. Eşiniz azosperm ve doğal olarakmi hamile kaldınız.
Aaa hic duymadım eşimin sperm testinde lökosit 2.500.000 çıktı yuvarlak hücrede ayni miktar çıktı ama yuvarlak hücreden ne oluyor kiKızlar bir şey daha söyleyeyim lökosit sanılan şey bazen olgunlaşmamış sperm hücreleri oluyormuş çoğu testte de anlasilamadigindan lökosit satılıyormuş bilginiz olsun
Hmm anladım canım hayırlısı olsun. Vardır bunun da bi zamanı gec olsun güç olmasın.Yok canm ikinci yapilcak ama ben hemen istemedm maddi acidan cok yiprandik yilbasndan sonraya kaldi ikinci transfer doktor simdi sen genetik testlerini yptr gel dedi ben de verdm sonucunu bekliyorm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?