Eşin ne sebepten dolayı azosperm. Celalettin perudayız cogumuz. Bunun iki yolu var. Ya ameliyati reddedip tedavi olmalisiniz yani peru da. Ya mikro tese ameliyati ile testiste sperm arayacaklar emre bakırcıoglunda. Biz her zaman tedavi odaklı bakıyoruz bu yuzden perudayizbir de bunun için bir doktor önerebilir misiniz istanbulda
Amin inşallah Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsinAllah size işaret veriyordur belki de. Nefes aldıkça umut daima vardır. Allah sabredenlerle beraberdir. Doktorun yanına gitmek, her İstanbul seferi ayrı gerginlik benim için. Bizim şer olarak gördüğümüz olaylarda bir hayır gizlidir mutlaka. Ankaradayım yarın tekrar Hacı Bayram'a gidip dua edeceğim hem kendim hem buradaki, hem de çocuk hasretini yüreğinde taşıyan herkes için. Bu ara çok sıkıntılıydım ben de. Ama oraya gidip dua edince rahatlıyorum. Yer gök duayla dönüyor, içiniz sıkıldıkça inşirah okusanız yüreğiniz ferahlar. Allah en hayırlı zamanda kucaklarımız doldursun inşallah.
canım bugün spermiyogram testi sonucu geldi, canlı yada cansız hiç sperm bulunamamış. Laboratuar bizi, arayıp gelin bir daha test yapalım demişler. Ben önce test yapılamadı herhalde diye düşündüm. Meğer durum öyle değilmiş, test yapılmış ama hiç sperm yokmuş. zaten şok geçirdiğim için sürekli internetten birşeyler okuyorum. yarın yine test yapılacak. Ama sonuç yine aynı çıkarmış. doğrudan tedavi neyse ona başlamak istiyorum ben. Eşim zaten iyice içine kapandı. Tek bir cümle etti. İstersen boşanalım dedi. Seni hayatın boyunca mutsuz görmeye katlanamam ben dediE
Eşin ne sebepten dolayı azosperm. Celalettin perudayız cogumuz. Bunun iki yolu var. Ya ameliyati reddedip tedavi olmalisiniz yani peru da. Ya mikro tese ameliyati ile testiste sperm arayacaklar emre bakırcıoglunda. Biz her zaman tedavi odaklı bakıyoruz bu yuzden perudayiz
Aynı şeyleri hepimiz yaşadık muhtemelen. Ben ilk öğrendiğimde anlayamadım eşimin suratını görene kadar. Sonucu benden önce öğrenmiş ve arastırmıstı. Böyle bir hastalığın varlığından bile bihaber neye uğradığımızı şaşırdık. Kabullenmek zaman alıyor. Ama yola koyulmadan da olmuyor. Tavsiyem bu konuda tanınmış birkaç doktor var. Celalettin Peru, Emre Bakırcıoğlu, Tansel Kaplancan, Murat Başar bunlar İstanbul da olan doktorlar. Bir de Ankara da Kaan Aydos varmış sanırım. Yaz hepsine maillere dönüş yapıyorlar. Aklına yatanla git görüş ve bir şekilde tedaviye başlayın. Hepsinin tarzı farklı. Kimi az tedavi uyguluyor kimi çok kimi de tedavisiz amelitat yapıyor. Doktorların instagram adreslerine, yaptıkları ameliyarlara bak. Ancak bu aşamaya gelmeden önce eşinden hormon ve genetik test isteyecekler. Bunlara göre yazarsan daha tatmin edici cevaplar alabilirsin. Beb hep hangisi hayırlısı olacaksa ona yönlendir Allah ım diye dua ettim. Umarım sizin için hayırlı olacak bir doktorla başlarsınız.sanırım en garip an hiç sperm bulunamadığını öğrenmek oluyor. Önce aklın almıyor. gidip bir dünya forum okuyorsun 25 milyondan bahsediliyor 50 milyon deniliyor, sonuca tekrar bakıp 1 tane bile olamaz mı diyorsun. Sonra ki aşamada da kesin test sonucu yanlış diyorsun. Sonra okuyorsun ediyorsun yanlış olma şansı yok gibi geliyor. spermiyogramda hiç sperm olmadığında ne oluyor?? biz hiç çocuk sahibi olamayacak mıyız??
Acaba ne sebepten dolayı azosperm oldu eşiniz merak ettim açıkcası. Kabakulaktanmı atesli hastalıkmı inmemiş testismi ? Neden dolayıdoktor spermiyogram ve transrektal ultrason istemişti. spermiyogramı tekrar yaptırıp transrektal ulstrasonu da çektirip, gideriz. hormon sonuçları normal çıkmıştı çünkü.
Canım biz 2 3 aydır çocuk istiyoruz. Doktora gittik bana tahlil yapıldı bir sorun çıkmadı. Doktor 6 ay daha deneyin dedi. Biz tabi merak ettim eşime de bi tahlil yaptıralım dedik. Spermiyogram yaptırdık. Canlı ya da cansız hiç sperm bulunamamış. Sook oldum zaten. Tekrar spermiyogram testi ve diger testler yapilacak. Eger sonuc yine ayni cikarsa da tedavi asamalarina bakicax.Acaba ne sebepten dolayı azosperm oldu eşiniz merak ettim açıkcası. Kabakulaktanmı atesli hastalıkmı inmemiş testismi ? Neden dolayı
Sperm bulunabilir evet.Canım biz 2 3 aydır çocuk istiyoruz. Doktora gittik bana tahlil yapıldı bir sorun çıkmadı. Doktor 6 ay daha deneyin dedi. Biz tabi merak ettim eşime de bi tahlil yaptıralım dedik. Spermiyogram yaptırdık. Canlı ya da cansız hiç sperm bulunamamış. Sook oldum zaten. Tekrar spermiyogram testi ve diger testler yapilacak. Eger sonuc yine ayni cikarsa da tedavi asamalarina bakicax.
Ne kabakulak ne de ateşli hastalık hiç biri yok. Daha önce varikorsele de bakıldı çok önemli miktarda yok denildi. Esh falan da normaldi.
Hiç beklemediğimiz bir sonuç açıkçası 2. Spermiyogram niye iştendi onu da bilmiyorum. Emin olmak istiyorlar herhalde.
Yanı dün spermiyogram sonucunu öğrendikten sonra buraya girdim. Daha yolun başındayız. Sizlerin yardımıyla öğreneceğiz biz de. Spermiyogram da önce hiç sperm bulunmayıp bir daha spermiyogram yapılıp sperm bulunabilir mi mesela?
Inşallah hamilesindir.Ya kızlar benim normalde bu ay adet olmam lazım ama olamıyorum,çok rahatsız etmese de hafif bi ağrım var. Geçen ay 21 temmuz'da oldum şimdi tık yok. Aranızda bu sorunu yaşayan oldu mu hiç ?
Yok cnm ya nerdeeeInşallah hamilesindir.
Benim de bazen çok gecikiyor ama aklında bi soru işareti varsa test yaptırYok cnm ya nerdeee
Yok zaten değillimdir de ağrım var çünkü, hem zaten umudum da yok.Benim de bazen çok gecikiyor ama aklında bi soru işareti varsa test yaptır
Umut oyle lanet bisey ki aslında. Esimde tek bir sperm bile olmadigini bildigim halde adet 1 gün gecikse acaba mı diyorum....Yok zaten değillimdir de ağrım var çünkü, hem zaten umudum da yok.
biz de 2 yıl çocuk sahibi olmak istemedik bu yıl çocuk düşündük 3 aydır deniyoruz. Önce kadın doğuma gittik bende bir sorun gözükmedi. Doktor biraz daha bekleyin dedi, biz yine de ürologa gittik ve eşim spermiyogram testi yaptırdı. Test sonucunda hiç sperm bulunamadı canlı ya da cansız tek bir sperm bulunamadı. Duydugumda şok geçirdim. bunun bir caresi ya da tedavisi var mı kızlar lütfen yardımcı olun. Perişan olduk. Bir yandan mutsuz olmasın diye kendi üzüntümü de içime atıyorum. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Yarın sabahtan tekrar test yaptırmaya gideceğiz. Belki bir umut sonuçlar yanlıştır diye teselli ediyorum kendimi.
Spermiyogramda hiç sperm bulunamazsa bir çare var mı?
sanırım en garip an hiç sperm bulunamadığını öğrenmek oluyor. Önce aklın almıyor. gidip bir dünya forum okuyorsun 25 milyondan bahsediliyor 50 milyon deniliyor, sonuca tekrar bakıp 1 tane bile olamaz mı diyorsun. Sonra ki aşamada da kesin test sonucu yanlış diyorsun. Sonra okuyorsun ediyorsun yanlış olma şansı yok gibi geliyor. spermiyogramda hiç sperm olmadığında ne oluyor?? biz hiç çocuk sahibi olamayacak mıyız??
Aynen bende öyle... Ama sonra hayal kırıklığına uğruyorum, bu sefer daha çok üzülüyorum.Umut oyle lanet bisey ki aslında. Esimde tek bir sperm bile olmadigini bildigim halde adet 1 gün gecikse acaba mı diyorum....
Allah yar ve yardıcımız olsun. Rabbim bizede nasip etsin ne diyim. Hayat degil bu yasadigimiz zulum.Aynen bende öyle... Ama sonra hayal kırıklığına uğruyorum, bu sefer daha çok üzülüyorum.
Ama bu kez bu tuzağa düşmeyeceğim :))
Yine de her halimize hamdolsunAllah yar ve yardıcımız olsun. Rabbim bizede nasip etsin ne diyim. Hayat degil bu yasadigimiz zulum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?