Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar merhaba biz bugun Tansel beyde tedaviye başladık sperm testi verdik ve boyamada 2 tane round spermatid görüldü bu iyi birşey mi tesede umut veririmi

Arkadaşlar merhaba biz bugun Tansel beyde tedaviye başladık sperm testi verdik ve boyamada 2 tane round spermatid görüldü bu iyi birşey mi tesede umut veririmi
Merhabalar, bizde de görülmüştü. 3 ay tedavi sonrasında bulundu. Herkeste durum aynı olur mu bilmiyorum ama biz de olumlu sonuç vermişti. İnşallah sizlerde de olur

Kizlar merhaba esim 13 subatta mocro tese bulundu çok şükür sperm cikti . 7 tane embriyo olusmustu. Bugun aradilar 5inci gune 1 tane gelmis iyi kalite digerleri icin yarin yani 6inci gunu bekleyecez dediler. 6inci günu beklemek kötü birsey mi? Bilgisi olan paylasabirlir mi?

Canım merhaba geçmiş olsun daha önce tedavi oldunuz mu ilk defa mı hücre görüldü benim eşimin de fsh yüksekte acaba tese de durum ne olur merak ediyorum

Hayır 6. Günü Beklemek de güzel daha iyi yani

Canım merhaba geçmiş olsun daha önce tedavi oldunuz mu ilk defa mı hücre görüldü benim eşimin de fsh yüksekte acaba tese de durum ne olur merak ediyorum
Biz daha önce hiç tese olmadık 2 ay menopur diye bir iğne kullandık bulunduğumuz şehirdeki Bi doktorda sonra tedaviden memnun kalmadık bıraktık işte 2 gün öncede. Tansel beye gittik. Biz ilk defa detaylı Bi test yaptırdık daha önceleri üni hastanesinde yaptırdık

günaydın detaylı test sonucunda ne çıktı acaba

(Hayat57 isimli kullanıcıya cevap yazmıştım ama etiketlemeyi beceremedim malesef)

Merhaba, bu forumda ilk postum öncelikle herkese güzel haberler almalarını diliyorum. Eşime azospermi teşhisi konduğundan beri her gün düzenli olarak araştırma yapıp her kaynaktan bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Sizdeki gibi doğal yolla sperm çıkışı olduğunu okuduktan sonra yazmadan edemedim. Bu gerçekten hepimiz için müthiş umut verici bir haber.

Biz daha Tese olmadık, ilk doktorumuz direk tese dediği için, 5 doktordan daha randevu aldık. Neden hormon tedavisi önermedi diye farklı görüşler, yöntemler dinlemek amacıyla kapı kapı dolaşıyoruz. Şimdiye kadar ikisi hormon tedavisinin Tese sonucunu etkilediği yönünde yeterli bilimsel veri olmadığını savunuyor.

Celalettin Peru ile de 2 hafta içinde görüşeceğiz, ama sizin durumunuzda merak ettiğim bir nokta var. NOA'nın farklı bir çok tipi var, sizin eşinizdeki hangisiydi acaba? İlk tesenizden sonra ne tanı konmuştu? Eşinizin FSH, Testosteron, Inhibin B seviyesi ne çıkmıştı tedaviye başlamadan önce? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba canlarım, yıllardır bu forumdayım arada girip böyle mesajlar okuyunca yıllar öncesi halime dönüyorum, sizi çokk iyi anlıyorum. Şimdi dinleyin bakalım ballı çörekler beni.
14 yıldır evliyim kızçeler.
Bizde normal yollardan çocuk sahibi olamadık ve tüp bebek tedavisi için (o zamanlar çokk popüler herkesin ölüp ölüp bittiği bir doktora gittik) Eşime azospermi tanısı konuldu. Daha sonra da tedavi süresinde sol testis orşiopeksi inmemiş testis nedeniyle alındığı tespit ettiler.. Sağ testisten Tese ile sperm elde etmek için eşim operasyona alındı ancak sperm elde edemedilerr...... Böylece o herkesin ölüp bittiği doktor 0 duygu ile karşımıza geçip 'SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLMAZZ' dedi...!!!!!.....
Daha o sabah bile neşeli neşeli klinik yollarını tutan biz ağlaya ağlaya bin perişan gerisin geri döndük evimize... kolumuz kanadımız kırıldı sanki, bir acı geldi oturdu içimize, ne sabah ne gece bildik, yıkıktık yıkık...
Daha sonra eşimin Almanya'dan kuzeninin burada İstanbulda bir klinikte tedavi olduğunu, eşinin hamile kaldığı haberini aldık. Geçen zaman acımızı hafifletti, onların mutluluğundan umutlanıp ''bir umut'' dedik bizde tuttuk aynı doktorun yolunu. Burada daha öncesinken çok farklı bir ilgi, alaka ile karşılandık. Eşime ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı, ama içimizde bir yerde nasıl hala korku var, nasıl.. Ama şükür Allah'a sonra hep iyi haberler arka arkaya geldi. Ardından sperm elde edildi, Bizim için çok büyük bir andı..
Bu arada bana üç ay boyunca bağışıklık aşısı uygulandı. (hemen şuraya yazıyorum merak edip soracak olanlar için) Mikroenjeksiyon tipi tüp bebek tedavisinde Monosit Aşısı, Lazer Assisted Hatching, Blastokist yöntemleri uygulandı.
İlk tüp bebek denememizde gebelik elde edildi fakat dış gebelik oldu. Ama umudumu yine de yitirmedim. Çünkü bu süreçte artık gide gele doktoruma o kadar alışmış, onu öyle ailden biri gibi benimsemiştikki, doğru yolda olduğumuzu ve bir şekilde olacağına inanıyorduk. Doktorumuz bu arada en başından en sonuna kadar Seval Taşdemirdi, Fertijin'de tedavi gördük, iyi ki de Allah karşımıza çıkarmış, kuzenimiz vesile olmuş.. Ardından ikinci tedavidede aynı yöntemler uygulandı kızlar ve ta taaaaa Çınar'ımız bizi seçti, minik meleğimiz anne baba olma mutluluğunu tatırdı bizlere :)) :))
ŞİMDİ BİZE 'SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLMAZ' DİYEN ÇOK ÜNLÜ TÜP BEBEK DOKTORU DÜŞÜNSÜN.
VE SON SÖZÜM: ASLA UMUDUNUZU KAYBETMEYİN, DOĞRU DOKTORU BULUN VE SADECE ONUNLA İLERLEYİN KIZLAR.
Şimdi Çınarıma bir kardeş için yine Fertijin'e doktorum Seval Taşdemir'e gideceğim, Allah nasip ederse inşallah bir kardeşi olsun istiyorum, bizlerin hep yanında olamaycağımız fikri içimi nasıl korkutuyor... Yalnız ve mutsuz olsun istemiyorum, benim ablam olmasa naparmışım diyorum, aynı udyguyu o da kardeşiyle paylaşır inşallah, kardeş gibi kimse olmuyor...

Cok guzel aydınlatmışsın teşekkürler, umut olsun bu Formda ki herkese.. Peki kac yıllık tedavi sonucunda sperm bulundu?

Peki tese ile mi sperm bulundu acaba hormon değerleriniz normal miydi

Nasil bir tedavi sonucu sperm cikisi oldu ?

slm kızlar yanıklar baharat diye bi sayfa var instagramda gördüm hiç duyan var mı aranızda yada oradan bitkisel kurler alan oldu mu

slm kızlar yanıklar baharat diye bi sayfa var instagramda gördüm hiç duyan var mı aranızda yada oradan bitkisel kurler alan oldu mu

merhabalar

şahsen kulanmadık ama daha önce baya eskilerde konusu geçmişti faydasını gören olmuş ismini yazsan çıkma ihtimali var arama kısmında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…