Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Herkese merhabalar eşimle 3 yıllık bir sevgililik dönemi yaşadık ve evlenmeye karar verdiğimiz sen eşim askerlik işlemleri için bazı testler yaptırıldı eşim 5 yaşımda inememiş testis ameliyatı olmuş ve sol testisini tam indirememişler sağ testis ise normal den biraz küçük evlenecektik çünkü elimi çok seviyordum ailem biraz karşı çıktı ama o engellide el ele aştık evlendik 2018 tarihinde evlenir evlenmez meşhurrr doktor Kaan aydosa gittik henüz cicim aylarımızı bitmemişken Kaan bey bizi bitirdi tese ile %5 ihtimal verdi bu arada fsh 70 lh 40 lardydı chorimon verdi ve 3 ay kullandık sonrasında bizden sadece hormon testi istedi fsh 2 lh 1,50 ye düşmüştü ve buna rağmen spermiogram istemedi ve benimmm içim içime sığmadı nasıl olurdu da spermiogram istemezdı kız kardeşim Allah bin kez razı olsun laborantı ve abla bi bakalım dedi tamam dedik ve sadece onu nasıl içi rahat olsun diye test verdik sonuç 2 az hareketli 5 yerinde hareketli acemilik ve çalıştığı hastanede dondurma yapamadığı için onlar orda kaldı ve biz yine doktor aramaya başladık Celalettin Peru'yu gördüm forumda ve ona tedavi olmaya karar verdik aman allahım nasıl ilaçları poşet poşet her nefes alışına bir ilaç var sanki kızlar bu işte en önemli şey psikoloji hergün 20 tane kapsül yutarken psikolojiniz nasıl olabilir aptallaştık biz kavgalar başladı peşinden eşim yönetici Ve toplantıları olabiliyor. Bu süreç içinde ilaçlarını alamıyor bu iş sevgimizede zarar vermeye başladı bizim genetik bir sorunumuz yok çok şükür ama aklımı kullanıyorum düşünüyorum nasıl olur da bizimle genetiği bozuk kişi aynı tedaviyi görür bıraktık biz tedaviyi araştırdık ve Egecan şerefoğlu nu bulduk kızlar inanamazsınız bu kadar anlayışlı bu kadar sizden bir doktor görmedik biz tamam dedik doktorumuz bu şimdi Ege hocada tedavideyiz hormon ilacı kullanıyoruz 1 ay sonra spermiogram vericez şimdi hormonlarımız fsh1.2 lh 0,49 Allah hepimizin yardımcısı olsun nolursunuz hemen tese olmayın araştırın teseye hazırlanın bu arada ateş Kadıoğlu emre bakırcı hepsine gittik ve hepsi tese dedi Maddi olaraktan çok yorulduk manevi olarakta Allah hepimize evlatlarını kucağına almayı nasip etsin yarın miraç kandili yapabilenler 41 nisa suresi 313 fatiha 313 Ayetel kursi okusun inşallah Allah duaları kabul edendir hiç moralinizi bozmayın eşlerinize daha çok sarılın kızlar onlarda emin olun babam olmayı en az bizler kadar istiyor ama elimizden gelen dua etmek

Canım rabbim hepimize şifa versin bizde azo sperm hastasiydik ilk önce Kaan Aydos a tedavi olduk mikro tese yaptı sonuc alamadık. Sonra celalettin Peru ya başladık bir yıl sabit gittik ne dediyse yaptık hormonları fsh105 di bizim üç ayda 25 kadar düştü sonra tamamen normale döndü çok ilaç bitki demişsiniz hepsi zaten faydalı cuzuda fayda veren bitki kapsülleri ve vitaminler esime çok iyi geldi yan etkisi yapacak ilaçlar olmadığı için şuan 1.5 yıl oldu önce spermatid çıktı sonra sperm çıkışı basladi elhamdülillah. Herkesin kendi düşüncesi nasibi vesile olan doktorlarımız dan Allah razı olsun ve bizim şuan mucize ye az kaldı elhamdülillah Allah'ım kimsenin kucağını boş birakmasin.( Herkese aynı veriyor demişsiniz biz 1.5 yıldır eşimin arkadaşları var giden bitkisel ilaç ve iğne veriyor ama görünüşte aynı ama içerikleri farklı kişiye göre )

Canım rabbim hepimize şifa versin bizde azo sperm hastasiydik ilk önce Kaan Aydos a tedavi olduk mikro tese yaptı sonuc alamadık. Sonra celalettin Peru ya başladık bir yıl sabit gittik ne dediyse yaptık hormonları fsh105 di bizim üç ayda 25 kadar düştü sonra tamamen normale döndü çok ilaç bitki demişsiniz hepsi zaten faydalı cuzuda fayda veren bitki kapsülleri ve vitaminler esime çok iyi geldi yan etkisi yapacak ilaçlar olmadığı için şuan 1.5 yıl oldu önce spermatid çıktı sonra sperm çıkışı basladi elhamdülillah. Herkesin kendi düşüncesi nasibi vesile olan doktorlarımız dan Allah razı olsun ve bizim şuan mucize ye az kaldı elhamdülillah Allah'ım kimsenin kucağını boş birakmasin.( Herkese aynı veriyor demişsiniz biz 1.5 yıldır eşimin arkadaşları var giden bitkisel ilaç ve iğne veriyor ama görünüşte aynı ama içerikleri farklı kişiye göre )

Esinizin azo. Sebebi nedir

Esinizin azo. Sebebi nedir
Esim küçükken çok hastalık geçirmiş birdde bağışıklığı yok. Devamlı hasta oluyor aylık ivig alıyor saolasun doktorumuz bağışıklık destekli bitki şurup verdi elhamdülillah şimdi hastalanmiyo en azından ivig alana kadar. Hormonları çok yüksek di testisleri küçüktü birde Kaan a.mikro tese yaptığı için zaten küçük sol taraf buzusmus Allah'ım hepimize şifa versin

Merhabalar arkadaşlar ,
Geçmişi okuyan arkadaşlar var ise mutlaka okumuştur hikayemi.
Yanlış hatırlamıyorsam 2013 yılında öğrenmiştik eşimin azosperm olduğunu. İlk defa test sonucunda yazan raporda karşılaşmıştık bu kelime ile . Yaşadığımız ilk şoku , çaresizliği , başlamadan bitmeyi eminim hepiniz yaşamışsınızdır. Ne olduğunu anlamak içim nete girdiğimde bu forumla tanışmış , yüzlerce sayfa okumuştum . Burdan çok arkadaşımında desteğini gördüm .
Sonra kendimize gelince araştırmalarımızın sonucunda Emre Bakırcıoğluna gitmeye karar verdik. O zamanlar Bahçeci ekibindeydi. Anadolu yakasında şubeye gitmeye başladık . Emre bey çok net ve işini iyi yapan mükemmel bir Dr. Bir çok kişi aksi bulur ama eşim rahat tavrını çok sevmişti , iyi bir bağ oluşturmuştu. Kontroller sonrasında tedavisiz mikroteseye karar verildi . Zaten Emre hoca ilaç tedavisine pek sıcak bakmıyordu bizim durumumuzda . Bu arada eşim 5 yaşında inmemiş testis ameliyatı olmuş . Bir testis tam gelişmemişti . Genetik temiz o zamanlar hormonlarda fsh ,lh üst sınıra yakın normaldi . Nitekim biz ameliyat olduk eş zamanlı olarak ben hazırlandım ve eşimde çok az miktarda taneyle sperm bulundu. O zaman benden 12 yumurta toplanmıştı , 10 tanesi olgundu . 5. Güne sadece 2 tane orta kalite embriyo kalmıştı . Transfer edildi maalesef sonuç negatif .
Sonra biraz ara verdik , eşim hiç bir şey yapmak istemiyordu . Bir ara bizde Celalettin Peru’ya gittik . Tedavisi devam edenlere saygı duyuyorum , yazacaklarım sadece benim deneyimim sonucu oluşan fikrimdir. Nasıl böyle bir hata yaptığımızı hala düşünürüz eşimle . Her hastasına aynı protokolü uygulayan , içeriğini bilmediğimiz bitkisel ilaçlar yazan, hijyenik olmayan bir laboratuvarda tahlil verdiren , kadınlara karşı da son derece kaba olan bir Dr. Ha bu arada bir de zorunlu bağışlar vardı . O zamanlar anlamıyordum ama şimdi onun fanatik taraftar grubunun reklam amaçlı olabileceğini düşünüyorum. Belli hasta grubuna uyguladığı protokol çözüm olabilir ama herkese değil. Aksine ilaç yüklemesinin farklı sıkıntıları çıkmaya başlamıştı eşimde . Neyse biz çok uzatmadan bıraktık onunla olan tedavimizi . Eşim Emre beyi çok sevdiği için onula devam etmek istiyordu ancak Emre bey bahçeci grubundan ayrılmıştı ( bu arada biz Anadolu yakasında ki bahçeci şubesinden de hiç memnun kalmamıştık . Bir dünya para verip devlet hastenesi muamelesi yaşamıştık , zaten bizden bir ay sonra bütün doktorları dağılmıştı yani şubenin sıkıntılı zamanına denk gelmişiz ) . Emre beyin ekibinin olmaması benim için sıkıntıydı çünkü bu mesele tamamen ekip işiydi . Sonra eşimi zorla şişlı Memorial Murad Başara gitmeye ikna ettim . Murad beyde çok soğuk ve net bir Dr . Ama biz sanırım böyle doktorları seviyoruz . Murad bey 6 aylık bir tedavi sonrasında tese önerdi . Eşim bir çok kez tedaviye başlayıp yarım bıraktı . Bu arada ilişkimizde zedeleniyordu tabi . Neyse çok uzattım sonra tedaviyi tamamladı 2. Tesesini Murad bey yaptı ve yine sayıyla sperm bulundu . Bende eş zamanlı hazırlanmıştım , bu sefer her şey çok profesyonel ve çok farklıydı. Bizim gibi zor vakalar için son derece titiz çalışıyorlar . Bu iş için iyi doktorların iyi ekinin yanı sıra iyi de bir alt yapının , teknolojinin , laboratuvarın olması gerek . İşte bunların hepsi orda var . Sonuç olarak 5. Güne 3 tane embriyomuz olsu ve bir tanesi kucağımda çok şükür . Hepinizin duacısıyım , şükürler oldun Rabbim bu duyguyu bana tattırdı dileyen herkese de nasip etsin diye
Çok zor bir yol, vakit kaybetmeyin , bilimden uzaklaşmayın , iyi merkezleri tercih edin . Hep birlikte de dualarımıza devam edelim . İnşallah tez zamanda sizler de meleklerinize kavuşun ve bu hastalığın çaresi bulunsun amin Ha bu arada sonuç ne olurda olsun memorial için düşüncelerim değişmezdi , istanbulda olanlar lütfen lütfen gidin.

çok sevindim sizin adınıza darısı biz isteyenlere. ama örnegin benim eşimde sperm hücresinin en alt başlangıç seviyesi bile yoktu sizin en büyük şansınız içerde sperm olması inşallah tek tük sperm çıkmaya başlarsa bizde hemen şişli memoriale gidecegiz

Amin inşallah en yakın zamanda . Şöyle düşünüyorum mühim olan o bir kaç tane spermi bulabilecek sonrada onları en iyi şartlarda sonuca ulaştıracak doktor ve teknolojiyi yakalamak .Başka yollar denemek bizim için vakit kaybı olacaktır. Bu bizim hikayemiz . İnşallah herkesin hikayesi mutlu sona en kısa yoldan gider

inşallah canım birde aşagı yukarı ne kadar maliyet tuttu çünkü eşimde genetik sıkıntı oldugu için genetik testte yaptırmamız lazım

Merhabalar öncelikle, biz şu an cperu da tedavi aşamasındayız yaklaşık 1.5 ay oldu. Yazdıklarınız beni çok etkiledi ve moralimi bozdu açıkçası ama bildiğim kadarıyla içerik ne kadar benzesede farklı destekler veriyor. Test verdiğimiz o pis yerde o kadar para bayılmamıza rağmen çıkmayan sonuçlar elde ettik biliyor musunuz ? İlaçlara gelince İçinde sadece 1 adet kimyasal ilaç var gerisi hep vitamin sizinde bildiğiniz gibi. İğnelere gelince uzun vadede bir etkisi olup olmicağını görücez şimdilik inandık ve devam ediyoruz. Başka çarEmiz olmayınca bir umutla tutunuyoruz elimizdekine.Cp de Tedavi olacaklar kararsız olanlar ve ya tedavi de olanlar için yazıyorum bunları. Biliyorum ki hiçbir şey yazmadan okuyan binlerce insan var burda. Allah bağışlasın sizin bir evladınıZ olmuş umarım Allahım bize de isteyen herkese de sağlıklısıyla evlatlar verir. İstanbuldayız en iyi hastanelerede gittik liv, american vs. Ama Mikro tese ameliyatı harici söylenen bir şey yok. İçimden geldi yazmak yanlış anlamayın herkesin hikayesi bambaşka eminim ki, size iyi gelen bize gelmez bize iyi gelen başkasına kader kısmet işi biraz :)

Çok geçmiş olsun benm eşim de azosperm hastanesi biz de ilk öğrendiğimiz zamanlarda direk tese dediler Peru yu duydum internette sonra içşmzde kalmasın pişman olmayalım die kalktık İstanbul'a gittik ve pişman olduk paramz ve zamanımız gitti üstüne üstlük dr olan. Peru bizle resmen alaycı Bi tavırla konştu elindeki belgelere baktı direk ilaç listesini çıkardı önmze listede hazırdı elinin altında. Soru sorduk cevap vermedi hiç hasta Dr ilişkisi kurmadı adın ne ne kadarlık evlilsnz gbi sorular filan yok yani.
Bizi direk asistanı Salih e yolladı o da o ilaç burdan bu vltamn burdan alınacak filan bissürü şey sobra eve geldik filan napsak bu kadar şey ağir gelebilir eşime hepsi de anlaşmalı yerden. Zaten Salih bize dr gbi konuştu 1.5 2 yıl gbi Bi süre dedi biz Salih için değil Peru için para bayıldık yani.
Tansel bey e gttik sonra araştıröa sonucu onu duyduk ve 3 ayda spermatid çıktı. Hala tedavdeyiz eşime şans artsın die varikosel amlytı yaptı 1.derece dedi size kalmş şans artabilir dedi. Temmzda tese olucaz inşallah ülkemizde şu durum biterse tabi Allah biliyor inşallah blter.
İyi ki Peru da zaman kaybetmemişiz. Zaten iğneleri kullandığımız iğnelerle aynı ama bitkisel hiç Bi şey almıyoruz Dr ne derse onu yapıyoruz.
Üroloji de görmesi lazım Peru Bi ürolog değil belki başka Bi duırm vr bilinmeyen.
Allah yardımcısı olsun Herkesin.

Merhaba arkadaşlar Tansel Kaplancan da tedavi olan var mi aranızda biz dün kendisiyle görüştük detaylı sperm analizinde 1 adet spermatid görülmüş bu iyi bir şey mi sizce
Merhaba biz de tansel beyde tedavideyiz iyi Bi şey bizim de görüldü 3 ay sonunda ilerleme olduğunu gösterio.

Spermatid mi görüldü boyamada
Evet canım hiç Bi şey yoktu bizde 3 ay tedavi sonnda spermatid çıktı hemen de tese yapabilirm ama çift taraflı 1.derece varikosel var dedi bize birinde olmasaydı direk tese derdim birinde bulamazsam dilerinde bulurum dedi ama bulmakta yeterli değil kalitesi de önemli dedi şans artsın die varikosel amlytı öneririm dedi amlyt olduk biz de tedavideyz hala varikosel den sonra 6 ay ellemem ama dedi sperm testne göre bakarız duruma belki 5. Ay filan olablr amlyt dedi şuan 3. Ay dayız amlyt olalı 3 ay oldu şu durumda gidemicemiz için mecbr tedavi ye devam ediyoruz.

Hayırlısı olsun bizimde testlerde boyamada round spermatid görüldü de bakalım tedaviye bizde devam ediyoruz

Hayırlısı olsun bizimde testlerde boyamada round spermatid görüldü de bakalım tedaviye bizde devam ediyoruz
Hayırlsı olsın inş şu durumlar biter ama ya yoksa İşim zor biz tese olucaktık yaza şu an klinik kapalı zaten çalışmıolar doğal olarak zaten giriş çıkışlar yasak inş biter gider bu virüs biz d e yolumuza bakarız
Allah isteyen herkese sağlıklı hayılsı evlat nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…