- 7 Mayıs 2017
- 176
- 162
- 103
Gözünüz aydın olsun çok sevindim sizin adınıza sağlıkla huzurla büyütün yavrunuzu.Merhabalar arkadaşlar ,
Geçmişi okuyan arkadaşlar var ise mutlaka okumuştur hikayemi.
Yanlış hatırlamıyorsam 2013 yılında öğrenmiştik eşimin azosperm olduğunu. İlk defa test sonucunda yazan raporda karşılaşmıştık bu kelime ile . Yaşadığımız ilk şoku , çaresizliği , başlamadan bitmeyi eminim hepiniz yaşamışsınızdır. Ne olduğunu anlamak içim nete girdiğimde bu forumla tanışmış , yüzlerce sayfa okumuştum . Burdan çok arkadaşımında desteğini gördüm .
Sonra kendimize gelince araştırmalarımızın sonucunda Emre Bakırcıoğluna gitmeye karar verdik. O zamanlar Bahçeci ekibindeydi. Anadolu yakasında şubeye gitmeye başladık . Emre bey çok net ve işini iyi yapan mükemmel bir Dr. Bir çok kişi aksi bulur ama eşim rahat tavrını çok sevmişti , iyi bir bağ oluşturmuştu. Kontroller sonrasında tedavisiz mikroteseye karar verildi . Zaten Emre hoca ilaç tedavisine pek sıcak bakmıyordu bizim durumumuzda . Bu arada eşim 5 yaşında inmemiş testis ameliyatı olmuş . Bir testis tam gelişmemişti . Genetik temiz o zamanlar hormonlarda fsh ,lh üst sınıra yakın normaldi . Nitekim biz ameliyat olduk eş zamanlı olarak ben hazırlandım ve eşimde çok az miktarda taneyle sperm bulundu. O zaman benden 12 yumurta toplanmıştı , 10 tanesi olgundu . 5. Güne sadece 2 tane orta kalite embriyo kalmıştı . Transfer edildi maalesef sonuç negatif .
Sonra biraz ara verdik , eşim hiç bir şey yapmak istemiyordu . Bir ara bizde Celalettin Peru’ya gittik . Tedavisi devam edenlere saygı duyuyorum , yazacaklarım sadece benim deneyimim sonucu oluşan fikrimdir. Nasıl böyle bir hata yaptığımızı hala düşünürüz eşimle . Her hastasına aynı protokolü uygulayan , içeriğini bilmediğimiz bitkisel ilaçlar yazan, hijyenik olmayan bir laboratuvarda tahlil verdiren , kadınlara karşı da son derece kaba olan bir Dr. Ha bu arada bir de zorunlu bağışlar vardı . O zamanlar anlamıyordum ama şimdi onun fanatik taraftar grubunun reklam amaçlı olabileceğini düşünüyorum. Belli hasta grubuna uyguladığı protokol çözüm olabilir ama herkese değil. Aksine ilaç yüklemesinin farklı sıkıntıları çıkmaya başlamıştı eşimde . Neyse biz çok uzatmadan bıraktık onunla olan tedavimizi . Eşim Emre beyi çok sevdiği için onula devam etmek istiyordu ancak Emre bey bahçeci grubundan ayrılmıştı ( bu arada biz Anadolu yakasında ki bahçeci şubesinden de hiç memnun kalmamıştık . Bir dünya para verip devlet hastenesi muamelesi yaşamıştık , zaten bizden bir ay sonra bütün doktorları dağılmıştı yani şubenin sıkıntılı zamanına denk gelmişiz ) . Emre beyin ekibinin olmaması benim için sıkıntıydı çünkü bu mesele tamamen ekip işiydi . Sonra eşimi zorla şişlı Memorial Murad Başara gitmeye ikna ettim . Murad beyde çok soğuk ve net bir Dr . Ama biz sanırım böyle doktorları seviyoruz . Murad bey 6 aylık bir tedavi sonrasında tese önerdi . Eşim bir çok kez tedaviye başlayıp yarım bıraktı . Bu arada ilişkimizde zedeleniyordu tabi . Neyse çok uzattım sonra tedaviyi tamamladı 2. Tesesini Murad bey yaptı ve yine sayıyla sperm bulundu . Bende eş zamanlı hazırlanmıştım , bu sefer her şey çok profesyonel ve çok farklıydı. Bizim gibi zor vakalar için son derece titiz çalışıyorlar . Bu iş için iyi doktorların iyi ekinin yanı sıra iyi de bir alt yapının , teknolojinin , laboratuvarın olması gerek . İşte bunların hepsi orda var . Sonuç olarak 5. Güne 3 tane embriyomuz olsu ve bir tanesi kucağımda çok şükür . Hepinizin duacısıyım , şükürler oldun Rabbim bu duyguyu bana tattırdı dileyen herkese de nasip etsin diye
Çok zor bir yol, vakit kaybetmeyin , bilimden uzaklaşmayın , iyi merkezleri tercih edin . Hep birlikte de dualarımıza devam edelim . İnşallah tez zamanda sizler de meleklerinize kavuşun ve bu hastalığın çaresi bulunsun aminHa bu arada sonuç ne olurda olsun memorial için düşüncelerim değişmezdi , istanbulda olanlar lütfen lütfen gidin.
Şunu söylemek istiyorum biz de bayılmıyoruz c.peru ya onun torba torba ilaçlarına ama siz de okumuşsunuzdur peruya gidenler bir kaç kez tese olupta olumlu sonuç alamayanlar. Ve teseyi de sizin bahsettiğiniz bilindik doktorlarda hastanelerde olduk çoğumuz. Memorialda tese olup hiç hücre çıkmayan bi çok kişi var. Sizin iki tesenizde de az sayıda da olsa hücre çıkmış. Siz bizlere göre bi tık daha şanslı gruptasınız. Sizde de iki tesede de hiç hücre çıkmasaydı naapacaktınız başka yollar denemeyecek miydiniz... Bizler naapalım şimdi bi kaç kez tese olmuş olanlar olarak bırakalım mı bu işin peşini... Bi umut gidiyoruz işte alternatiflerin peşinden. Değil c.peru kocakarı yöntemleri bile deniyo insan çaresiz kalınca bi umut belki diyip.
Sizin tavsiyeniz Bu bişe yeni başlayanlara olabilir. Hiç tese olmamış olanlara olabilir belki. Ki tese de geriletiyo sisteme zarar veriyo. Bulunursa ne âlâ bulunamazsa tedavi iyce zorlaşıyo. Hiç tese olmadan gelin diyor o yüzden peru.
Biz perunun hastası değiliz hiç gitmedik.. sadece artık teselerden sonuç alamayınca bi ihtimal onu da deneyelim diyenlerdeniz