Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Amiiin

Merhaba bizde tansel hoca tedavideyiz 3 aydır sizin azo sebebiniz neydi bizimki sebepsiz her şey normal ama sperm sayımız 0 çıkıyor bitkisel kullandınız mı

Herkese merhaba,

neredeyse iki sene önce ben de eşimin azospermi olduğunu öğrenip bu foruma üye olmuştum. O zamanlar, eğer bir gün hamile kalırsam burada mutlaka olumlu haberleri yazıcam diye düşünmüştüm. Çok şükür o gün bugünmüş. Biraz uzun olacak ama belki benim gibi birileri vardır diye anlatmak istiyorum çünkü ben durumu bize yakın kimseyi bulamamıştım.
İlk kez haziran 2018de eşim Acıbadem yeşilköyde test yaptırdığında sadece yıkama sonrası 1 adet immotil sperm göründü. Sonrasını bilirsiniz zaten, androloğa gittik, 2 hafta sonra sperm testini tekrar edin dedi, ettik, yine 1 adet immotil kuyruk anomalili sperm. Genetik testler hormon testleri vs.. Varikosel var mı diye bakıldı yok. Hormonlar yüksek, genetik normal ama testis boyutu olması gerekenden küçük. Belli ki 15 yaşında geçirdiği kabakulak hastalığında testisler de iltihaplandığı için testis yetmezliği oluşmuş.
Eşimin testinde 1 tane de olsa immotil de olsa sperm görünüyordu, ama bu ameliyat olursa çıkacağına garanti değildi. İlk gittiğimiz androlog hemen ameliyat demişti, ben buradan okuduğm kadarıyla ilaç tedavisi verir diye Tansel beye gitmeye karar verdim. Tansel bey de bize 1 adet bile çıkmasının önemli olduğunu söyledi. Tekrar test istedi yine aynı, yıkama sonrası 2 3 adet immotil. Tansel bey iğne ve vitaminler verdi eşime. 2 ayda bir tekrar test yapılıyordu ama sonuç hep aynı. Ben artık mtese olsun bari dedim Tansel beye ama ona da gönlü razı değildi çünkü çok küçük bir yerde üretim var ve orayı da alırsak ve ilk tedavide tutmazsa o zaman tekrar hiç çıkmayabilir dedi. Bu risk de gözümüzde büyüdü tabi. Bu şekilde de yaklaşık 8 ay geçti
Sonra açıkçası ameliyatta tansel bey çok iyi olsa da momart lab. dan çok emin olamayıp şişli memorialda denemenin daha iyi olacağını düşündüm. Oranın çok iyi olduğunu duyuyordum.
Her neyse eşim bu sefer memorialda spermiogram verdi mart 2019 gibi ve 30-40bin kadar sperm görüldü. Yine tamamı hareketsizdi ama bunun bizim için nasıl bir mucize olduğunu en iyi siz anlarsınız. Canlılık testi diye bişey yapalım dediler ve %65i canlı çıktı spermlerin. Bilmiyorum tesadüf müydü yoksa Tansel beyin tedavilerinin buraya gelince mi işe yarayacağı tuttu, ama tedaviye burada başlamaya karar verdik. Bir müddet de eşimin - infertiliteyle ilgisi olmayan ama çocuğa geçerse çocukta anomali oluşturabileceği düşünülen - genetik bir hastalığı için testler yaptırmamız gerekti. Bunu akıl edip bize yaptırdıkları için de hastaneye ayrı müteşekkirim.. O testlerin sonucunun çıkması da aylar sürdü. Tedaviye başlamadan bir test daha yapsın eşin dediler, sanırım ekim 2019 gibiydi yine 30-40bn total immotil sperm buldular. Canlılık yine aynıydı. Aralıkta tedavimize başladık 3 ocaktı sanırım opu oldum. Opudan yaklaşık 15 gün kadar önce kayınvalidem ümreden hurma poleni diye bişey getirmişti. Ondan öncesinde de nohut kürleri keçiboynuzu aktardan alınan macunlar fln denemiştik bir işe yaramamıştı. Hurma polenini de denedi eşim ama sadece 15 gün. Opu günü bu hurma poleni mi işe yaradı, yoksa opu günü diye lab. mı daha iyi baktı bilemiyorum ama yine 30-40bin kadar spermden birkaç tane hareketli sperm çıktı çok şükür...
23 yumurtamdan 20si olgundu, 13ü döllendi, 5. gün sadece 2 tanesi blast oldu, 4 tanesi de 6. gün blast olmuş. 3 tane pgtye göndermiştik 1i sağlam geldi. 2 martta transferim gerçekleşti, çok şükür ki şimdi hamileyim.
biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama belki birilerine umut olurum çare olurum.

Bu arada elimizde bu hurma polenlerinden birazcık daha kaldı. Eğer isteyen olursa gönderirim kargoyla. Dediğim gibi işe yararlığından emin değilim çünkü sadece 15 gün kullanabildi eşim. Ama belki sizlerde işe yarar.

Gönlünüzü ferah tutmaya çalışın arkadaşlarım. Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin inşallah

Ya canım benim o kadar mutlu oldum ki sana anlatamam,biliyorsun ben bayadır bu platformda üyeyim ve herkesi olduğu gibi senide burada olan yazılarını da takip ediyordum. Sadece şimdi içimde şôyle geçti,ya neden bir kişinin bile mutlu haberini alamıyoruz bu kadınlar kulübünde,hem bize de umut olur diye sonra senin bu yazdıklarınla karşılaştım tamamen rastlantı oldu yani. Şimdi görünce hem çok duygulandım hem de en az kendim hamile kalmış kadar çok sevindim. Bana bu saatte,bu güzel haberi okumama vesile olduğun ve uzun zamandır gülmeyen gülmeyen yüzümü güldürdüğün için sana binlerce kez teşekkür ederim
Dilerim yavrunu sağlıkla kucağına alırsın,güle güle büyütmek nasip olsun inşallah Darısı bana ve buradaki tüm arkadaşlarıma olsun,bende hep kendi kendime diyorum. Bir gün hamile kalırsam buraya gelip,o güzel haberi herkesle paylaşacağım. (Hâlâ kadınlar kulübünde duruyor olmamın sebebi de budur) Çünkü biliyorum ki bizim ve bizim gibi bu hastalıkla uğraşanların,yıllardır bu uğurda çabalayanların umuda ihtiyacı var! Ayy çok duygulandım Tekrar hayırlı olsun,sağlıkla mutlulukla bebeğine kavuşman dileğiyle. Daha fazla konuşmayacağım,çok sevindim çok...

Allah sag saglim kucagına almayı nasip etsin bebegini .ok sevindim darısı bizlerin başına bende şişli memorialde tüp bebk olmak istiyordum bir kez daha emin oldum

Allah sag saglim kucagına almayı nasip etsin bebegini .ok sevindim darısı bizlerin başına bende şişli memorialde tüp bebk olmak istiyordum bir kez daha emin oldum
Kesinlikle tavsiye ederim cnm cunku laboratuarinin iyi oldugu bizim test sonuclarindan belli, daha once bir arkadas da yazmisti mtesede once 2 sperm bulunuyo sonra laboratuarda daha bakiyolar 4 sperm cikiyo. Baska yerde belki bulunamadi denecekti... cok dua edicem sizin icin insallah buraya mutlu haber vermek size de nasip olur

Cok tesekkur ederim canim darisi senin de basina insallah seni de bazen dualarimda geciriyorum ne kadar istedigini biliyorum. En son bikac sperm cikmisti sizde bi deneme yapmistiniz dimi, suan ne durumdasiniz? Istanbuldaysaniz siz de sisli memoriali bi deneseniz, baksana esimde 1 2 immotil cikarken orasi bu kadar cok buldu belki esinden de bulunur o kadar.. sadece test verse en azindann...

Canım ben de yorumlardan görerek Antalya memoriali tercih ettim sanırım oranım laboratuvar da aynı şekildedir dimi memnun kalırım yani insallah

Canım,biz Florya Medikal Park'ta tüp bebek denedik geriye sadece kala kala 1 tane tek embriyo'muz kaldı. O da doktorun söylediğine göre çok kaliteli değilmiş,yani orta kalitede bir embriyo'ymuş. Şimdi bu sebepten güvenip te transfer işlemini gerçekleştiremedik,zaten doktor da transfere uygun görmedi. Şu an öylece bekliyoruz,ne olacak hiç bilmiyoruz. Zaten oraya güvenim pek kalmadı,uzun hikâye.( özellikle doktora) bu yüzden başka bir yer düşünüyorduk ama bakalım. Bilmiyorum ya, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Eski mesajlarınızı takip edemedim ama acaba doktorunuz kimdi? Celalettin peru nun bir kısmı Florya Medikal e gidiyor acaba sizin de doktorunuz o mu? Bir de tüp bebek denemesini nasıl yaptınız? Direk sperm çıkışı var mıydı sizde.

Bugün anneler günü herkes çocuğuyla fotoğraf paylaştı anneler günü kutladı canım o kadar yanıyor ki ancak anne olamayanlar beni anlar diye düşünüyorum. Eşime çaktırmıyorum,ailelere çaktırmıyorum ama öyle çığlık atarak ağlamak istiyorum ki anlatamam biz vazgeçtik bebekten birbirimize yeteriz dedik bir olumlu sonuç alamayınca, Allah'a bıraktık artık yine de anne olamayacağımı düşündükçe delirecek gibi oluyorum. İnşallah sizlerin sağlıklı bebekleri olur.

Seni çok iyi anlıyorum her anneler gününde düğünde bayramda insanlarla bir araya gelmeye korkar oldum eşim anlıyo benim normal zamanda gösterdiğinden daha fazla ilgi gösteriyor biraz acım diniyor ama bugun olmasada bir gün anne olacagız neden pes ettiniz bence denemeye devam edin çocuk için

Allahım gönlüne göre versin canım

benim de eşimin sperm testinde sperm bulunamıyor. kromozomunda yapısal bozuklukta var. mikro tesa ameliyatı ile sperm bulmaya çalışacak doktor. sperm olamama ihtimali de var tabiki herşeye hazırlıklı olmaya çalışıyoruz tabi hiç kolay olmuyor. şişli memoriala başlayacağız virüs sürecinin biraz daha normale dönmesini bekliyoruz. doktor tıkanıklıktan şüpheleniyor ama bakalım hem manen hem madden çok zor süreçler. Allahım herkesin yardımcısı olsun yarabbim mübarek günlerde gönlümüze göre versin

Tüp bebek merkezleri sadece umut taciri parayı alana dek, o kadar değerli hissettiriyorlar o kadar umut dolular ki anlatamam sonrası ise aldatılmışlık duygusu. Eşim azospermi, tıkanıklık yok tese yapıldı mikrotese yapıldı spermatid bile yok tese sonucunda 2 ile 10 arası oran veriyorlar tekrar denenmesi için o bile 2 çıktı.ve sebebi yok genetik bozukluk bilmem ne hiçbiri yok.Tabi bunlar olurken sperm olma ihtimaline karşı beni de tüp bebek için hazırlıyorlar maddi ve manevi olarak çok zor. En son Celal Peru'ya gittik ama herkese verdiği tedavi yönteminden bahsetti 2 yıl özel karışımlar ve çuval çuval bitkiler. Hastalarının yorumlarına baktık bizden çok daha şanslı azospermi hastalarında bile bebek sahibi olan birilerinin yorumunu görmedik. Şu an için vazgeçtik ileride gerçekten birinin canlı bebeğe sahip olduğunu görürsem tekrar başlayabiliriz diye düşünüyorum bazen.Rabbim hayırlısını versin olup da kaybetmek de var. İsteyen herkese hayırlısı ise versin inşallah. Bebeğini bırakıp gidenlere de ne diyeyim ağzıma bir sürü şey geliyor....

Gerçekten çok zor süreçler ama en önemlisi birbiriniz. Ne olursa olsun birbirinize sımsıkı bağlanın ve destek olun. Hayırlısı olsun inşallah.

Onlar anlamasın diye içimize atıyoruz bu daha çok yoruyor. Çevre zaten bambaşka. Çocuk görünce içim acıyor çok garip böyle hislerim olduğunu bilmezdim eskiden. İnsanları umursamayın birbirinize destek olun hep. Öyle güçlü oluyor insan. İnşallah hayırlısı ile buradan güzel haberlerinizi alırım bir umut olur bana da.

Celalettin peruda tedavi oldumu eşiniz benim eşim 2 senedir tedavide hücre bile yoktu şimdi elongo 2 ye geldik sperm çıkıbcaya kadarda devam edicez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…