Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba acaba bu surecten kisaca bahsedermisiniz ayni durumu bizde yeni ogrendik ve yikildim neyapacagimizi bilmiyorum ve sirali semen analizindeki siralidan kastinin pespese iki kez demek mi? Cevaplarsaniz bana umut olacaksiniz tesekkur ederim

Merhaba bizde tansel beyin hastasiyiz azospermi var esimde ve yeni ogrendik iki gundur mafoldum bana surecten bahsedebilirmisiniz ve sizler nasilsiniz umarim en kisa zamanda hepimizin kucaklari dolar

Evet 0 sperm ama 4tane spermatid var boyayla gorunen turden

Şimdi spermatidle gebelik şansı var diyolar ama ne kadar gelişti bu bilmiyorum inşallah bilen biri aydınlatır seni. Bizde tıkanıklığa bağlı azosperm varmış ameliyat oldu ama başka tıkanıklıkta var onu bulamayız diyolar tEseye hazırlanacağız biz kaçış yok inşallah size bir çaresini bulurlar.

Tikanikligi nasil buldular bizde varikoselde var

Tikanikligi nasil buldular bizde varikoselde var
Ismini tam çıkaramıyorum ama ultrasonla baktı hormonlar normal olunca kanal kıstı buldu sizede bakmaları lazım aslında. Ameliyat oldu ama bizde başka tıkanıklıkta varmış onu bulamadılar. Bence iyice danışın şimdiki doktor ameliyata ble
Gerek yok tekrar tıkanıyor 1 yıl sonra diyor

Ultrasonla bakildi varikosel icin tikanikla ilgili bisey demedi tansel beye gidiyoruz biz hemen ameliyat demiyor once kalitesini arttirmam lazim dedi

canım seni rahatsız ediyorum ama eşim azosperm tese oldu ama sonuç çıkmadı kinifertr sedromu varmış geninde sprem hücresi bulunamadı bu yazdıklarından pek bişi anlamadım ama yazdıklarınala bana yardımcı olacagın birşeyler varmı hormon tedavisi dediğin şeyden bahsediyorum

Hormon tedavisi dediğimiz şey aslında ilk başlarda sadece hormon değerleri bozuk olan hastalar üzerine yapılmış. Daha sonra hormonlar normal bile olsa belli bir süre hcg tedavisi sonrası mtese yapılan hastalarda sperm bulunma oranı hormon almayanlara göre artış göstermiş. Bununla ilgili bir çok makale var. Dolayısıyla bir çok doktor artık hormon düzgün de olsa bozuk da olsa, eğer azoospermi durumu varsa, bir süre hormon tedavisini öneriyor. tabi burda herkesin yöntemi farklı. kimi tüm değerleri sıfırlıyor sonra kendisi ekstra ilaçlarla referans aralığına çekmeye çalışıyor,kimi ovitrelle veriyor, kimi pregnyl veriyor, kimi bu hormon ilaçlarının yanında bitkisel macunlar çaylar veriyor vs. Burda dikkat edilmesi gereken nokta, hormon tedavisinin uzun tutulmaması. Eğer tedavi 1*2 yıl boyunca sürekli dışardan hormon alımı şeklinde olursa karaciğer ciddi anlamda yoruluyor, azospermiyle uğraşırken bu sefer eşlerin başına başka dertler açıyoruz. Eskiden doktorların bir çoğu, azospermiyi gördükleri anda hemen biopsi alıp içerden sperm aramak istiyordu, ki literatürde başka tedavi yöntemi olmadığı için kendilerince haklıydılar. ama bu yöntem ciddi anlamda testise zarar verdiği için artık bir çoğu bıraktı. Şu an bir çok doktor, testiste var olan tüm sorunları çözüp en son aşamada mtese öneriyor. Bu sorunlar kimisinde varikosel oluyor, kimisinde hormon bozukluğu oluyor. ama sizin durum genetik olduğu için, onun herhangi bir hormonla düzeltilmesi zor diye düşünüyorum.

Canım hiç birimiz burda ürolog değiliz ama benim incelediğim makalelerde genetik sorunlar dışarıdan hormon desteğiyle vs tedavi edilemiyor. Çünkü bu sorun doğuştan gelen dna ile ilgili bir durum ve dna ni degistiremiyorsun. Doğrudan tese ile sperm bulunup tup bebek ile embriyo oluşturup, embriyolarda gen tahlili yapılıp babadan gelen genlerden dolayı embriyonun knififer sendromu olup olmadığına basıldıktan sonra anneye transfer edilmesi. Tese ile de bu dna hasarını taşıyan hastaların şansı oldukça yüksek diye duymuştum. Boşu boşuna dışarıdan hiç bir hormon desteğiyle düzelmeyecek bir durum için hormon tedavisi almanın anlamı yok. Istanbuldaysaniz tansel kaplancan ve emre bakircioglunu, ateş kadioglunu öneriririm.

çok teşieküür ederim yazdıkların için. ne yazkki benim eşimde doğuştan gelen bir şeymiş. ve biz sperm testi boş çıkınca direk tese yaptılar acıma duygusu yok çünkü direk ücret almaya bakıyrlar. eşim baya kötü olmuştu ozaman hemde baya iki senedir evliyim evlendikten iki ay sonra öğrendik. 3 4 ay sonra tese yaptık teseden bir iki ay sonraya kadar neredeyse bütün saçları beyazlamıştı eşimin kurban olduğum yaradan sınıyor işte umarım evlat için uğraştığımız yolda günahlarımızı affeder

eşi celalettin hocanın hastası olanlar elongo 2 aşamasını gördükten ne zaman sonra sperm çıkışı oldu pandemiden dolayı randevuya gidemiyoruz merak ediyorum hangi aşamadayız diye

Celalettin hocaya gorünmeni tavsiye ederim

Benim eşimde azosperm hastası, 30 yasında. Hormon değerleri çok iyi olmasına rağmen maalesef 2 taraflı fıtık ameliyatı geçirdiğinden dolayı yaralanmalar olusarak gelişmiş. Çok küçük boyutta varikosel var. Bülent Erol hocaya danıştım geçenlerde bu tip hastalarda sperm bulunabileceğini testislerde sperm üretiminin oldugunu belirtti. Ağustos’ta gidip tüp bebek tedavisine baslayacagız bizde nasipse. Erkek inferlitesi çok büyük sıkıntılı birsey olmadıgı müddetçe tedavisi daha kolay olduğunu düşünüyorum kadınlara göre..

Benim esimde azosperm. Ve ilk evliliğinden 3 çocuğu var. Tüp bebek merkezi esimden genetik test istedi. Bu durumda genetik testinde kotu yani hic cocuk olmama gbi bi ihtimal söz konusu olurmu sizce ?

Merhaba umarim bu mesaji gorursunuz benim esimde de +1 seviye 2 adet sperm goruldu tup bebek olmasi icin seviyenin yukselmesi gerekmis caksir koku suyu ve ginseng iciyor size fayda ettimi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…