Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ben 3 senelik evliyim.1 sene önce çocuk düşünmeye başladık. 6 ay önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. tesa ve tese yapıldı. ancak sperm bulunamadı.anlıycağınız sperm üretimi hiçyok. doktorum mikrotesenin yapıldığı zaman şansın pek değişmeyeceğini söyledi.ancak başka bir doktor ise önerdi.tekrar umutlanıp tekrar yıkılmak istemiyorum.sizler ne önerirsiniz.benzer durum yaşayanınız varmı.birde tavsiye ediceğiniz istanbul yada kocaelinde bir doktor yada hastane varmı?şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. sevgidolu senin durumun bana okadar benziyorki.içimde bir umut yeşerdi.sen benim hakkımda ne yorum yaparsın.aranıza yeni katıldım.beni yalnız bırakmayın.cevaplarınızı bekliyorum.

mrb kızlar bol bol kaynatmışınız bakıyorumda vaktim olmuyo pek giremiyorum artık hepinizi özlüyorum işe başladım 1 hafta oldu.iyi geceler herkese :)))))

sevgidolu tatlım özelden mesaj atmışsın. sorularını cevaplamaya geldim. benim bebişim büyüdü koskoca delikanlı oldu oğlum 7 yaşında . evliliğimin 7. yılında geli. öncelikle çocuğumuz olmuyor diye doktora gitiğimizde beni incelediler. flimler , hormon tahlilleri, ovulasyon takibi ne gerekiyorsa işte. sonuçta hiçbir problem yok.herşey normal çıkıyor. yıllarca böyle vakit geçirdik kimse birde eşin test yaptırsın demedi. en sonunda gittiğimiz hastane beni inceledikten sonra eşin tahlil taptırsın dedi. eşim sperm tahlilini yaptırdı. sonucu almaya gittik.laoratuvardaki görevli sonucu eline almış bizimle doktorun yanına geldi.doktor testte bir yanlışlık oldu galiba testi tekrarlayalım dedi. biz bişey anlamadık tabi. eşimi üroloji doktoru muayene etti. 15 gün sonra test tekrarlandı. sonuç sıfır. başka kurumlarda, hastanelerde , labaratuvarlarda anlayacağınız okadar çok yerde test yaptırdıkki... sonuç aynı hiçbiri yanlışlık yapmıyordu hep sıfır hep sıfır. sonra başka bir hastaneye gittik. durumu anlattık test tekrar yapıldı. sonuç sıfır. doktor biyopsi yapalım dedi. tamam dedik. testisten değişik yerlerinden parça alındı.pataloji sonucu vücutta sperm üretimi yok diye sonuç çıktı. doktorla yapılan konuşmamızda doktorun dedikleri aynen şöyleydi`, boşuna doktor doktor gezmeyin sizin çocuğunuz olmaz. paranıza yazık.~~ peki doktor bey tüpbebek...~~ sizin tüpbebek şansınızda yok vücutta sperm yokki.... o anı anlatmam mümkün değil tabi.. biz yıkıldık umutlarımız bitti.doktorun odasından çıktık koridorda birbirimize sarıldık ağladık ağladık....kabullenmek çok zordu. ama seçenek bırakmadılar. aradan 2 yıl geçti eşim kilo almıştı. o dönemde kekik suyu çok popülerdi zayıflamak için. eşime sanada alıyım belki zayıflarsın dedim. fazla kilolu değildi ama birkaç kilo bile rahatsız etmişti. tamam dedi . eczaneye gittim. cam kiloluk şişede satılıyordu kekik suyu. eczacı kullanım şeklini anlattı. şişe bir aylıktı. zayıflattıda yani. birkaç ay sonra bir arkadaş bidaha gidin doktora dedi.allahtan ümit kesilirmi hiç.... eşim gitti. test sonucu aman allahım yanlışlık yok dimi... biz koridorda çığlık atıyoruz.... bide dua ediyoruz inşallah yanlışlık yoktur.... allahım sen ne büyüksün mucize olmuştu milyonlarca sperm var çok sağlıklı... hemen başka başka yerlerde tekrarladık. artık emindik sperm var... sonuçlarla birlikte tüpbebek merkezine gittik. doktor sonuçlara baktı beni dinlerseniz birkaç ay bekleyin bu sonuca göre doğal yolla olur dedi.. tamam hadi o kadar bekledik bi kaç ay daha bekleriz... artık umudum var çünkü. allahım adet günüm ama olmuyorum. eşim düzeldi şimdi bendemi sorun çıkacak . adetim 2 hafta geçti yoksa... yoksa.... evet ya evet hamileymişim allahım sen ne büyüksün.... kızlar umudunuzu yitirmeyin. sizinde olacak görürsünüz. hepinizi öptüm

merhaba arkadaşlar biz de yolculuğumuza azo olarak başladık. ayla önce yazmıştım. şimdi tekrar yazma gereği duydum. bence bu sitenin en can alıcı topiği burası. rabbim hepinizi kurtarsın. acısını yaşayan bilir. bir kaç azo sonucumuz sonrasında hiç bir şey yapmadan 4 milyon çıkmıştı. sonra lam lamel arasında - 50 binden daha az- tüp bebeğe başladık. eşim puregon kullandı. sonuç 10 milyon çıktı. tüp bebeğim düştü. i ama sonrasında emre bakırcıoğluna anlattım hikayemi hemen kesin homonlada sorun yok boşuna hormonlarla oynamayın dedi. eşim 3 ay boyunca proxeed plus kullandı. sonuç 3 milyons indi. emre beye gittik. bize 10 milyonun abatılı olduğunu söyledi. umutta yapılan testte 1 milyon çıktı. bu kadar düşmez sizin yaptığınız yerlerde sorun var dedi. sonrasında bir ay klomen kullandık. sonuç 200 bin çıktı. emre beyde düşüşe şaşıdı. yapılan çalışmalardan ve puregonu denemek istediğimizden bahsettik. sonuçta erkek kısırlığında tedavi biraz başına buyruk birine uyan birine uymuyor. biz bir aydır puegonla tedavideyiz. çarşamba günü sonucuna bakıcaz. umarım çok iyi bir sonuç ile karşılaşırız. en ççokta sizlere umut olabileceğini düşünüyoum. hatta eşimin sırf sizler gibi kişilere yardım etmek için bunu yaptığını söyleyebilirim. çünkü zaten bu ay tüp beek yapacağız. yaklaşık 1200 e mal oldu bir aylık tedavi ama sonuç güzel olursa emre bey in bunu yaygınlaştıracağına inanıyorum. allah hepinizin yüzünü güldürsün

canım ben başkasının rahim filmini kullanmıştım. tahliller falan zahmetli değil. sadece eşine 3 yerde yapılmış sperm tahlili, eşinin hormon tahlili -eşim hormon aldığı için 6 ay önceki hormon tahlilini kullandık sebep olarakta eşimin zaten hormon tedavisi gördüğünü şimdi sorunlu çıkabileceğini söyledim- senin hormonların -adetin üçüncü gününde- evlilik cüzdanı fotokopisi, rahim filmi, aile tablosu bi de bizden 5 milyonun altı olduğu için y mikrodelasyonu isstediler -ki biz ilerde erkek beeğimiz olursa onda da aynı sorun olup olmayacağını anlamak için yaptık. umutta 150 milyon tuttu.- bu kadar arkadaşlar mesele kendinizi kabul ettirmek. inanın ben 2 saat bile uğraşmadım. diğer günde hemen heyete girdik. bu ay kimse olmadığı için 1 hafta sonrea hazır oldu raporum. tahlillerden korkmayın. ben extra olarak hem kendi hem de eşimin prefik kanda kromozom analizlerimi pıhtılaşma testlerimi troit hormonlarımı hepsine baktırdım. bi rahim filmi kaldı ama napiyim korkuyorum. ben geleek ay başlıyorum tedaviye. rabbim sizlere de tesesiz tedaviye başlamayı ve evlat sahibi olmayı nasip eder. her gün dua ediyorum sizlere...rabbim her birinizin kucağını doldursun..

Sirenas bütün bunları üni hastanesinde mi yaptırdınız. bizim bütün tahliller var ama çok azı devlete ait yerlerden örneğin y mikrodelesyon medical parktan bunları dışardan kabul ediyorlar mı yoksa tekrar kendileri mi yapmak istiyor. Rahim filmimi dışarda dijital çektirdim rahat oldu ama devlette klasiğinden tekrar istiyorlarmış diye duyuyorum.

canım hiç bir şeyi üniversitede yaptırmadım. hormon tahlillerim de dahil. digital varken ne klasiği boş ver milleti. zaten onlar yüzünden bu hale gelmedik mi. bik bik kafamızın bir yerinde benden çok beni düşünüyorlar sankii. sana tavsiye toparla yazdıklarımı y mikrodelasyon normalde istenmiyor ama ilk raporumda istemişlerdi. ben de hocaya biz yapmak istemiyoruz dedim. o da kabul etmişti. ben meraktan yapmıştım elimde varken verdim bi daha aynı teraneyi çekmiyim diye. umut tüp bebekte yaptırdım. burç genetikte mi ne yaptılar onlar yani özelde. bence sen hemen git başvur zaten eksik olunca söylüyorlar. şimdi alırsan daha rahat edersin. çünkü ramazan ayında millet yapmak istemiyor. tatil dönüşüne bırakıyorlar. zaten bir yıl geçerli rağor paşa paşa alırsın. azospermilerde de sorun çıkarıyorlarsa allah belalarını versin diyorum.

sirenas peki nereden aldınız raporu hangi hastaneden? Biz de alıp almamakta kararsısız. Çok uğraşırsak zaten umut ta %50 indirim yapılıyormuş eşim değmez uğraşmaya diyor. Ama kolay çıkıyorsa neden uğraşmayalım diyorum kendi kendime 2500 de az bir rakam değil....

canım umutta 1350 raporlu fiyat bi de ilaçlar var devlet onların yüzde 50 sini karşılıyor. canım ben taşradayım. ordan aldım. 2500 az para değil. bu ilk ve son kez olacakse amaaan dersin ama tedaviler sürekli evam ediyor. olumsuz sonuç çıksa bile herkes bu uğurda para harcıyor. bi aylık proxeed plus bile 200 küsür valla az değil. canım bence sen yakın küçük bir şehre gitsen kolaylıkla alabilirsin. bu problemlerin hiç biri de çıkmaz. işini bilcen maalesef yoksa millet bi güzel yoluyor insanı.

Son düzenleme:

canım bizde de aynı işlemler ve faaydası olur diye varikosel ameliyatı da olmuştu eşim bulunamamıştı. bu ay m.tese oldu eşim umut tüp bebekte emre bakırcıoğlu doktorumuz çok şükür bulundu.korksakta denemekten başka çaremiz yok ,birde incir kürü yaptık şifa Allahtan biz sebeblere sarılıp tevekkül edeceğiz .

arkadaşım senin eşinde varikosel de mi vardı ilk varikoselden mi ameliyat oldu azonun sebebi neydi birazdaha net anlatabilişmisin

arkadaşım senin eşinde varikosel de mi vardı ilk varikoselden mi ameliyat oldu azonun sebebi neydi birazdaha net anlatabilişmisin

canım inmemiş testis sebebimiz.ama geçmişte bir doktor tavsiyesiyle şikayetimiz de yokken varikoselde oldu faydası olur diye

peki faydası oldu mu benim eşimdede var bazı doktorlar varikosel ameliyatı ol dedi ama bizde olsun istemiyoruz

yok olmadı.m.teseden öncede incir kürü yapmıştık Rabbim şifayı verdi incir mi, vakit saat mi geldi artık bilinmez inş bebeğimizide kucağımıza almayı nasip eder bizede isteyen herkezede

peki faydası oldu mu benim eşimdede var bazı doktorlar varikosel ameliyatı ol dedi ama bizde olsun istemiyoruz

canım tese öncesi varikosel ameliyatı yapanlarda sperm çıkma durumu yapmayanlara oranla anlamlı olarak daha fazla. doktorunuz demişse vardır bi bildiği bence bu konuyu araştırın.

ya canım sağol cevabın için. Yani umut ta dediğim gibi 2500'e geliyor. Eşim çalışmadığı gün parası kesiliyor tahliller o bu işten izin alıcaz. Rahim filmi en az 250 özelde çektiririm acısız :) zaten öyle böyle git gel 1000 tlye yakın para gidecek stresi de cabası olacak.

Bana yakın hastaneler Çapa Okmeydanı ki onların da durumöu malum....Ben Fatih te oturuyorum küçük bir şehire gitsen benzin parası allah nasip eder de inşallah 1. ci de hem sperm bulunur hem bebişimiz olur ikinciye uğraştırmaz allah inşallah. Artık elimiz de ne varsa yatırıocaz evlat sahibi olabilmek için Allah hiç kimsenin emeklerinin boşa çıkarmaz inşallah.....

yelizt mikrotese yaptırın bence ne zaman çıkacağı belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…